Moderni sauna valmiina tontille – NEW SAUNA saapui

by Kerttu

Kaupallinen yhteistyö: NEW SAUNA 

Mökkipäiväkirja, osa 3: Sauna saapuu 

Viime viikolla mökkitontille saapui rekka-auto kyydissään saunarakennus. Vettä ripsotteli pitkän kuivan kauden jälkeen, kun katselimme lasten kanssa, kuinka yksi taitava työmies alkaa nostamaan rakennusta liinojen avulla saunaa Leca-harkoista tehtyjen pilariperustusten päälle.

Niissä hetkissä, kun kaikki tuntuu vielä isolta työmaalta, tuntuu niin helpottavalta kun joku asia on kerralla valmis.

Meillä on sauna.  Ihana valmis moderni rantasauna! Elämme niitä hetkiä, kun saa pikkuisen nipistää itseään.

Pitkään pohdimme, että olemme tämän kesän ilman saunaa ja keskitämme rahat ja  ajan mökin valmiiksi saamiseen. Se oli ihan hyvä plan A, kunnes päämme käänsi muutama asia:

✗  Fiilis: mökki ilman saunaa on tuntuu todella vaillinaiselta
✗  Järki: sauna on se paikka, jossa mökkiolosuhteissa peseydytään. Jos ei ole saunaa ja jää vain järvi. Koska Suomen kesä voi olla mitä vain + 5 asteen ja helteen väliltä, on sauna lähes välttämätön.
✗ Käytäntö: Tarvitsemme paikan jossa olla, ennen kuin mökki valmistuu.

Päätimme jo arkkitehtisuunnitteluvaiheessa, että mökkiin ei tule saunaa. Tämä siksi, että sauna saattaa suotta lämmittää mökkiä lämpimillä keleillä. Myös lapsiperheessä ajatus erillisestä saunasta tuntui kivalta; siellä voi rauhassa istua iltaa tai saunoa vielä silloinkin kun lapset jo nukkuvat. Erilliset rakennukset luovat myös tunnelmallisella tavalla pihapiiriä. Alhaalla olevassa kuvassa lapset istuvat mökin terassin kivijalalla, matkaa mökilta saunalle on noin 30 metriä.

Kun kokonaisuus hahmottui sekä työmäärän että budjetin puitteissa, teimme päätöksiä. Sauna tulee,  mutta niin valmiina kuin mahdollista, jotta pääsemme jo tänä kesänä nauttimaan mökkeilystä. Vierastupa saunan yhteydessä mahdollistaa meille yöpymisen ennen kuin mökki valmistuu ja jatkossa voimme majoittaa siellä vieraita tai lapsia ystävineen.

Sitten olimmekin haastavan paikan edessä: mistä meille sopiva rakennus? Aina kun löytyi jotain, joka sopisi mökin tyyliin sekä meidän makuumme, hinta nousi esteeksi. Kunnes alkuvuodesta törmäsin netin syövereissä tähän kotimaiseen uutuussaunaan, NEW SAUNA-mallistoon.

NEW SAUNAssa ihastutti ensin sen ulkoasu, joka on juuri sopivan moderni. Kolmen saunan mallisto on simppeli ja sivuilla on selkeät hinnat 7, 16 ja 24 neliön saunoille. Meidän budjettiin ja tarpeisiin vastasi parhaillaan SAUNA16 eli rakennus, jossa on kuuden neliön sauna ja kymmenen neliön tupa. Kotimainen työ vahvalla kokemuksella vahvisti laatumielikuvaa ja parasta on, että sauna on tulleessaan ihan valmis.

Vakiotoimitukseen sisältyvät mm. lauteet, Harvian kiuas ja näyttävä kevyttakka, kaikki valmiiksi asennettuna!  Me jätimme pintakäsittelyt pois toimituksesta, jotta saamme samat sävyt kuin mökkiin. Mökki ja sauna saavat ylleen tumman sävyn.

Myös sisäseinät, lattia ja katto saavat oman käsittelynsä ja sen jälkeen pääsen sisustamaan. Tällä viikolla lomaileva mieheni onkin ollut maalaamassa, jotta juhannuksena eli ensi viikolla olisi ihan valmista.

Otetaan pikkuinen kurkistus vielä sisätiloihin, esittelen ne paremmin myöhemmin. Sauna saa myös oman terassinsa lähiaikoina. Katto maalataan valkoiseksi, mutta hirret saavat jäädä luonnolliselle sävylle. Meille vedettiin aurinkosähkövalmius myös saunalle eli sähkövedot saa oman toiveen mukaisesti.

Jos piha- tai rantasaunapohdinnat ovat ajankohtaisia, kannattaa käydä katsomassa NEW SAUNAn nettisivuja sekä tykkäämässä sekä Facebookissa että Instagramissa. Asiakaspalvelulle anna tässä vaiheessa täyden kympin, oli mukavaa kun viesteihin vastattiin samantien, aikataulut pitivät ja se tärkein, itse rakennus suorastaan ylitti odotukset. Olin nimittäin omassa mittakaavassa aika rohkea tyttö, sillä tilasimme saunan näkemättä sitä livenä. Nyt saunamallisto on muuten nähtävillä Marketanpuistossa Espoossa.

 

VAKIOTOIMITUSSISÄLTÖ SAUNA16

​Rakenne 88mm lamellihirsi, ulkopuolelta käsitelty
Kiuas Harvia 20ES pro lasiovella, vesisäiliö 20l
Suojaseinä kiukaan taakse
Harvia kiuaskivet
Eristetty savuhormi
Modernit kuusilankkulauteet
Kaksinkertaiset avattavat lämpöelementti-ikkunat
Kaksinkertaiset kiinteät ikkunat oleskelutilaan
Lukollinen lasiovi oleskelutilaan
Valmistakka Romotop Alpera E3
Valmistakan savuhormi
Eristetty yläpohja
Oleskelutilan lattia eristetty
Saunan katto paneloitu
Saunan ovi
Saunan lattia lämpökäsitelty mänty

Saunassa vesikouru pesuvesien viemäröintii
Huopakate ja reunapellit
Mallisaunan arkkitehtikuvat (pohjapiirustus, julkisivu)
Perustusten mittapiirros

Ovelta voi kurkistaa juuri tehdylle hiekkarannalle, joka odottelee laituria. Tuskin maltan odottaa ensilöylyjä omassa saunassa!

LUE MÖKKIPÄIVÄKIRJAA: 

Osa 1: Lähtötilanne
Osa 2: Perustukset

Saatat pitää myös

16 Kommentit

Suvi / Valkoinen Harmaja 13 kesäkuun, 2018 - 6:20 pm

Onpa ihana! ? Tällaisesta helposta ja kukkaroon sopivasta saunatuvasta mekin haaveilemme. Ymmärrän todellakin tuon tunteen, että on kiva saada jotain valmista. Sitä hetkeä odotellessa… ? Me ei taideta päästä saunomaan mökille vielä tänä kesänä. Nauttikaahan! ❤️

Reply
Kerttu / Modernisti Kodikas 14 kesäkuun, 2018 - 10:47 am

Kiitos Suvi! Helpottavaa todellakin saada jokin asia valmiiksi, kun näyttää että meidän hirsitoimituksessa kestää :/ Mutta ollaan sitten saunatuvalla, läheisyys lämmittää 😀

Reply
Chandelierhome 14 kesäkuun, 2018 - 12:09 am

Upea! Todella ihana ?

Reply
Kerttu / Modernisti Kodikas 14 kesäkuun, 2018 - 10:47 am

Kiitos paljon <3

Reply
saunamaisteri 14 kesäkuun, 2018 - 6:39 am

Tähän vähän myöhässä, mutta miksiköhän näissä mökkisaunoissa mennään ulos yleensä aina sen pukuhuoneen kautta? Omasta lapsuudesta muistelen että saunominen+uinti+limpparin juonti oli semmoinen kolmen-neljän tunnin päivittäinen toimi, jolloin jos aina juostaan pukuhuoneen läpi saunaan lämmittelemään ja sitten taas uimaan niin siellä pukuhuoneessa on märkä lattia ja kosteaa on kaikki muukin. Ennemmin sauna omalla ulko-ovella ja pukuhuone omalla. Tämä kosteus + lattian kastuminen kannattaa huomioida kun pukuhuoneen sisustusta miettii.
Ja hiekkarannalta sisään jalkapohjissa tuleva hiekka myös, eli esim. puusta tehty reitti laiturille olisi myös hyvä josta sitten suoraan järveen.

Reply
Kerttu / Modernisti Kodikas 14 kesäkuun, 2018 - 11:09 am

Moikka saunamaisteri! Tuo on hyvä pointti ja olen sitä sisustuksen sekä lattiansuojaamisen näkökulmista pohtinut. Saunan eteen tulee terassi ja olen ajatellut kivipolkua laiturille, toki hyvä tapa on myös laittaa vati portaille jossa jalat huuhdellaan ennen sisään menoa. Imukykyinen matto on myös tärkeä. Ehkä näissä vain pitää myös hyväksyä se, että käyttö näkyy ja tehdä huoltotoimentipiteutä tarvittaessa.

Reply
Ninajanica 14 kesäkuun, 2018 - 9:41 am

Aivan täydellisen ihana minun makuuni. Sopisi niin hyvin meidänkin mökille, mutta toistaiseksi saunomme vanhassa hirsisaunassa joka oli mökkitontilla valmiina kun tontista tehtiin kaupat. Meidän mökkiprojekti on valmistunut juuri, muutamaa terassipätkää lukuunottamatta. Nyt mietitään mitä tehdään pihamaalle?
Kiva seurata teidän mökkiprojektia. Kirjoitat raikkaan positiivisesti asiasta kuin asiasta.

Reply
Kerttu / Modernisti Kodikas 14 kesäkuun, 2018 - 11:17 am

Kiitos paljon kauniista sanoista! Sauna näyttää ja tuntuu tosi ihanalta ja malttamattomana odotan jo ensilöylyjä siellä <3 Ihanaa kun teillä on jo mökki valmis, oliko iso urakka?

Reply
Virpu 14 kesäkuun, 2018 - 11:50 am

Vau!

Reply
Kerttu / Modernisti Kodikas 14 kesäkuun, 2018 - 10:25 pm

<3 Sama fiilis itselläkin 🙂

Reply
PM 14 kesäkuun, 2018 - 12:17 pm

Aivan ihana! Ja tarkoitan tällä koko kokonaisuutta: toimitus valmiina, silmää miellyttävä desing ja mikä helppous sekä apu teidän perheelle taukotupana&majoituspaikkana raksalla. Täyskymppi sanoisin ja kuten yllä joku kirjoittikin positiivisesta asenteestasi niin tästä(kin) postauksesta tuli hyvä mieli!
Meillä on samanoloinen pihavaja/lasten kesähuone. Muistan hyvin viime vuodelta kuinka vaikeaa sopiva oli löytää ja niinhän siinä kävi, että piti tilata niin sanotusti sika säkissä, kuvan perusteella päätettiin 🙂 Millaisella maalilla maalaatte? Meillä on maalaus suunniteilla.

Reply
Kerttu / Modernisti Kodikas 14 kesäkuun, 2018 - 10:28 pm

Kiitos paljon! Juuri tämä kokonaisvaltainen palvelupaketti hurmasi minutkin ja nyt on paljon helpompi olla lasten kanssa raksalla, kun on tukikohta käytössä. Ja ihana kuulle, että onnistun välittämään hyvää mieltä postauksissani, se on tavoitteenikin 🙂 Lämmittää sydäntä kovasti!

Meille tulee Tikkurilan valtti kuullote ja sävy piki eli tummalla mennään.

Reply
Ninajanica 14 kesäkuun, 2018 - 5:10 pm

Mökki tuli kutakuinkin valmiina Lehmuskorvenmökeiltä. Eli kasausporukka heiltä. Itse teimme vaan sisätyöt mutta olihan niissäkin hommaa ihan riittämiin. Parin kesän homma kun satunnaisesti naputtelee päivän silloin, toisen tällöin. Nyt ensimmäinen kesä kun viimeisetkin listanptkät naputeltu ja raksatyökalut siirretty vihdoin tuvasta pois. ?

Reply
Kerttu / Modernisti Kodikas 14 kesäkuun, 2018 - 10:29 pm

Samalta työmäärältä kuulostaa kun meilläkin. Mutta pitää yrittää ottaa vaan asia kerrallaan, tuskin meilläkään on tänä syksynä vielä valmista.

Nautinnollisia, ihania mökkipäiviä teille!

Reply
Saunapeli 26 lokakuun, 2018 - 5:58 pm

On se kaunis ja niin on maisemat ja rantakin. Oletko Kerttu ollut tyytyväinen löylyihin?

Reply
Kerttu / Modernisti Kodikas 28 lokakuun, 2018 - 7:34 am

Kiitos paljon, tosi tyytyväisiä ollaan!

Reply

Jätä kommentti