Tänne me matkustamme!

by Kerttu
Viime viikolla kerroin teille Matkaunelmia keväiseen Eurooppaan -postauksessa, että perheemme tekee blogiyhteistyömatkan Tjäreborgin kanssa kaupunkilomalle. Arvuuttelin teiltä, kohdistuisiko matkamme Lontooseen, Roomaan, Pariisiin, Berliiniin vai Kööpenhaminaan. Jokainen näistä kohteista olisi ollut takuuvarmasti mieluinen, mutta vain yksi oli valintamme kohteena.  Halusimme matkustaa paikkaan, jossa emme ole ennen käyneet. Lisäksi koko perheen matkalla on tärkeää huomioida myös lapsiystävällisyys. 
Kyllä, me matkustamme Pariisiin! Olen niin fiiliksissäni, sillä romanttisen kaupungin lisäksi pääsemme tutustumaan Disneylandiin. Voitte vain kuvitella, kuinka paljon tyttäremme odottaa matkaa! 
Blogissani tulen kertomaan matkasta kuvin ja fiiliksin. Pääsette siis nojatuolireissulle ja meidän perheen tietäen, matkalla saattaa myös sattua ja tapahtua 🙂 Luvassa on koko kevään ensimmäinen lomani, joten siksikin odotan muutaman päivän taukoa arkiseen touhotukseen.

Lapsihan on ihan paras tekosyy hurvitella huvipuistoissa! Tiedän, että tytär rakastaa Disneyn ihmemaata, mutta olen varma, että se tarjoaa elämyksiä myös aikuisille. Olen lukenut matkakertomuksia ja etsinyt matkalle vinkkejä, joista ehkä paras on: ”valitse hyvät kengät”.

Senhän tietää, kaupunkilomilla kävelyä tulee huomaamattakin kilometritolkulla. Lapsen kanssa tietysti vähän vähemmän, sillä pienet jalat väsyvät aikuista nopeammin. Tytär on 4,5 vuotias, eikä enää normaalioloissa suostu istumaan rattaissa. Joulukuiselle Kanarian matkalle otimme matkarattaat mukaan pitkän harkinnan jälkeen ja se oli kyllä huippujuttu! Pääsimme liikkumaan päivän aikana kävellen ja usein iltapäivällä neiti otti pikkuiset torkut rattaissa ja jaksoi taas hyvilla mielin iltaan.

Lapselle uudet kokemukset ja elämyksetkin ovat uuvuttavia.  Vaikka tyttäremme ei joka päivä päivänunia otakaan, saattaa reissuolosuhteissa pikkuiset torkut tehdä terää. Nyt sitten jälleen pohdimme, pitäisikö matkarattaat pakata reissuun mukaan vai pärjäisimmekö ilman. Disneylandista saa ilmeisesti vuokrattua rattaita, mutta en usko että huvipuistossa tytär edes kärryssä istuisikaan. Lähinnä Pariisin keskustassa ollessa voisi rattaat olla käytännölliset ja myös turvalliset. Kokonsa puolesta tyttö vielä rattaisiin mahtuu, mutta mitä te muut lasten kanssa reissaajat suosittelette?

Meidän matkamme on TjäreborgFlex-matka, joka tarkoittaa omatoimista reittilennoilla tapahtuvaa reissua.  Tällöin valitsee itse milloin lähtee ja kuinka kauan on reissussa. Me yövymme Disneyn teemahotellissa, jolloin matkaan sisältyy myös rajaton sisäänpääsy  huvipuistoihin. 

Meidän hotellimme on  Disney’s Hotel New York®, joka sijaitsee lyhyen kävelymatkan päässä huvipuistosta. Tällä kertaa matkan painopiste on siis Disneylandissa, mutta kyllä Eiffel-torni, Riemukaari ja tunnelmalliset katukahvilat  Pariisin keskustassa pitää myös kokea. Niinpä sekä meno- että paluulentomme on suunniteltu niin, että matkustuspäivinä voi tutkia keskustaa. 
Oletko käynyt Pariisissa tai Disneylandissa? Otan ilomielin vastaan kaikki matkavinkit! 
Kuvat Tjäreborg

Saatat pitää myös

57 Kommentit

Anonymous 23 huhtikuun, 2014 - 8:26 pm

Mahtava matkakohde, itsekin haaveilen Pariisista!
Ella

Reply
Kerttu / Modernisti Kodikas 24 huhtikuun, 2014 - 6:43 am

Keväinen Pariisi on varmasti kaunis!

Reply
Saija /Tasapainoa tavoitellen 23 huhtikuun, 2014 - 8:28 pm

Disneyworldissä on rattaita ihan portin vieressä ja emme niistä mitään maksaneet. Oli ihan kätevät esimerkiksi tavaran säilytyksessä. Jos tyttö jaksaa niin paraatin lisäksi illan ilotulitus show on todella hieno. Ja yksi meidän suurimmista virheistä eli sateenvarjoilla on pulassa, pitää olla sadeviitat, kun siellä aina sataa vähäsen.

Reply
Kerttu / Modernisti Kodikas 24 huhtikuun, 2014 - 6:44 am

Kiitos vinkeistä Saija! Eli sadeviitat matkaan 🙂

Reply
Irina - White & Fresh 23 huhtikuun, 2014 - 8:52 pm

Kyllä kelpaisi tällainen blogiyhteistyö mullekin! Olen käynyt Pariisissa, mutta en nähtävyyksistä nähnyt muuta kuin Eiffel-tornin. Tosin se on varmaan enemmän kuin lopun elämäni aikana, joten olen iloinen ja vaalin sitä näkyä samaan aikaan sekä rumasta että mahtavasta tornista. <3 Itse varmaan haluaisin matkustaa Espanjaan, jos olisi mahdollista. Marbella tai joku muu kaupunki ”siinä hollilla”, josta voisi sitten helposti matkustaa bussilla tai junalla eri paikkoihin. Costa del Sol oli muistaakseni aika näppärästi siinä about puolivälissä, josta voisi sitten matkata piipahtamaan sekä Marbellassa että etelämmässä (oliko se etelä vai itä, oon jo ihan sekaisin suunnista). Tällainen joskus kävi ajatuksissa. 🙂

Reply
Kerttu / Modernisti Kodikas 24 huhtikuun, 2014 - 6:45 am

Matkailu on kyllä ihanaa. Espanjan Marbella on hieno paikka, erityisesti mieleen jäi sataman superluksusveneet. Ei siis oltu paatilla, vaan ihailtiin vaan kaukaa 😀

Reply
Wipukka 23 huhtikuun, 2014 - 8:55 pm

Peukutus!!! Innolla odotan matkakertomusta 😀

Reply
Kerttu / Modernisti Kodikas 24 huhtikuun, 2014 - 6:45 am

Kiva kuulla, Wipukka! Matkakertomus tulee varmasti 🙂

Reply
Sari 23 huhtikuun, 2014 - 8:55 pm

Hei vaan! Olimme Disneyworldissä kun tyttäremme oli eskarilainen ja hän tykkäsi hirmusti!! Olimme perillä neljä yötä ja majoituimme myös yhdestä noista Disney-hotelleista. Pari täyttä päivää seikkailimme tuolla Disneywoldissä ja yhden päivän käytimme Eiffel-tornin, Notre Damen ym. tutkailuun ja pikkuiseen Seinen risteilyyn ym. 🙂 Tuolla todella aika kuluu, koska nähtävää ja koettavaa on niin paljon! Neitokaistamme viehättivät erityisesti Disney-hahmot sekä nuo paraatit, joista tuossa edellä jo mainittiinkin. Myös sisällä eri rakennuksissa oli paljon erilaista nähtävää – me tupsahdimme aivan sattumalta niin huikeaan Leijionakuningas- musikaaliesitykseen, että se piti seuraavana päivänä mennä rauhassa katsomaan uudestaan ja ihan paraatipaikoilta. 😀 Myös aikuisille oli nähtävää, tuolloin esittivät mm. hurjan taitavaa stunt show’ta. Tosi hieno matkakohde tuo kyllä on ja lapselle varmasti unohtumaton elämys!

Reply
Kerttu / Modernisti Kodikas 24 huhtikuun, 2014 - 6:47 am

Meillä on kaksi päivää Disneylandissa, toivottavasti siinä ehtii kierrellä. Tytär on parhaassa satuiässä ja rakastaa kaikkia hahmoja, joten paraati pitää kyllä nähdä. Kiitos Sari vinkeistä!

Reply
Elina /Elinamaista 23 huhtikuun, 2014 - 9:34 pm

Pariisi on IHANA! Meidän suosikki nähtävyydet oli ehdottomasti Notre Dame ja Eiffel. Disneylandissa emme käyneet, mutta seuraavalla Pariisin reissulla se on myös meidän perheelle se pääkohde. Täällä kans odotetaan innolla matkakertomuksia 🙂

Reply
Kerttu / Modernisti Kodikas 24 huhtikuun, 2014 - 6:47 am

Kiitos Elina! Nämä must-kohteet Pariisissa toivon näkeväni. Matkakertomuksia tulee varmasti 🙂

Reply
Henna / Koti Daaliatielle 23 huhtikuun, 2014 - 9:47 pm

Ihanaa!!! Ja mä niin arvasin – sillekin voi vähän tuuletella tässä teidän lomariemun ohessa! 😉 Meillä onkin saman ikäiset tyttäret, Disneyworld on varmasti mieleenpainuva matkakohde. Ihanaa, ansaittua, lomaa koko perheelle ♥

Reply
Kerttu / Modernisti Kodikas 24 huhtikuun, 2014 - 6:47 am

Kiitos paljon ihana Henna!

Reply
Anonymous 23 huhtikuun, 2014 - 10:01 pm

Loistava valinta! Pariisi on aivan ihana kaupunki ja tuo Disneyland hurmaa kyllä aikuisetkin 🙂 Mukavaa matkaa!

Reply
Kerttu / Modernisti Kodikas 24 huhtikuun, 2014 - 6:48 am

Näin uskon, kiitos paljon <3

Reply
Anonymous 23 huhtikuun, 2014 - 10:17 pm

Pitäisiköhän ruveta bloggariksi niin saisi ruinattua itselle ilmaiset reissut….

Reply
Kerttu / Modernisti Kodikas 24 huhtikuun, 2014 - 6:49 am

Kyllä se kuule kannattaa. Perustat blogin ja kaikkea ”ilmaista” alkaa vyörymään ovista ja ikkunoista 😀

Reply
Anonymous 23 huhtikuun, 2014 - 10:27 pm

Tämä blogi muuttuu koko ajan kaupallisemmaksi. Siksi poistin tämän suosikeista ja taidan lopettaa seuraamisen kokonaan. Kun kaikki tuntuu olevan valmiiksi maksettua..

Reply
Kerttu / Modernisti Kodikas 24 huhtikuun, 2014 - 6:51 am

Blogi on lukijalle yhä ilmainen. Käytän blogiin vähintään 10 (työ)tuntia viikossa, joten on mukavaa, että blogin linjaan ja arvoon sopivilla yhteistöillä voin saada vastinetta panostukseeni. Samalla tietysti toivon, että yhteistyöt tarjoavat oivalluksia, inspiraatioita ja elämyksiä lukijoillekin. Onneksi Suomessa on tuhansia sisustus- ja lifestyleblogeja, joista jokainen varmasti löytää mieleisensä. Kaupallisuudesta sen sijaan ei ehkä kannata mieltä pahoittaa 🙂

Reply
Kerttu / Modernisti Kodikas 24 huhtikuun, 2014 - 7:19 am

Ja arvoon sanalla tarkoitin nimenomaan arvoja 🙂

Reply
Anonymous 23 huhtikuun, 2014 - 10:37 pm

Voi ihanaa, Pariisi!!! Wuhuu, ihan mahtava ja ikimuistoinen loma varmasti siis tulossa!! 🙂 Eikö teidän neiti vielä vaunuissa jonkin aikaa istu, ainakin siinä vaiheessa kun jalat alkaa oikeasti väsymään kävelystä! 🙂

Ihanaa lomaa teille! <3

Heli

Reply
Kerttu / Modernisti Kodikas 24 huhtikuun, 2014 - 6:52 am

Kiitos Heli! Kyllä se pitää matkarattaa ottaa mukaan, muuten mies saa toimia kantojuhtana koko reissun 😀

Reply
minttu, Saa kurkistaa blogi 23 huhtikuun, 2014 - 10:41 pm

Mukavaa matkaa teidän perheelle! 🙂
Käytiin miehen kanssa Pariisissa ja Disneylandissa kun odotimme esikoista! 🙂
Disneylandissa on ihan valtavasti katsottavaa, yksi päivä menee siellä ihan hujauksessa ja ehditty läheskään kaikkia paikkoja kiertää. On vähän eri mittakaavaa Linnanmäen kanssa 😀

Reply
Kerttu / Modernisti Kodikas 24 huhtikuun, 2014 - 7:17 am

Ihanalta kuulostaa! Meillä on kaksi päivää Disneylandissa, ehkä siinä ehtii jo jotain nähdä! Luultavasti jumitumme tytön kanssa prinsessalinnalle ekaksi päiväksi 😀

Reply
Anonymous 23 huhtikuun, 2014 - 11:17 pm

Mukavaa matkaa teille!

Sellainen huomio vielä rattaisiin, että pariisi on melko ahdas kaupunki ja hissejä ja liukuportaita on todella vähän. Eli pitää varautua kantamaan rattaita – joten kevyet mukaan:)

Reply
Kerttu / Modernisti Kodikas 24 huhtikuun, 2014 - 7:17 am

Hyvä vinkki, kiitos! Matkarattaat lienee reissussa helpoimmat 🙂

Reply
littleB 23 huhtikuun, 2014 - 11:18 pm

Oi ihanaa! <3 Pariisi ja Disneyland olis kyllä ihan munkin lemppariloma! Mukavaa matkaa!
Älkääkä syökö itseenne ihan ähkyyn Disneylandin buffetissa, se on kuulemma petollinen miljonine jälkkärivaihtoehtoineen 😉

Reply
Kerttu / Modernisti Kodikas 24 huhtikuun, 2014 - 7:18 am

Oih, jälkkäribuffet! Ei taida tulla mikään light-loma 😀

Reply
Anonymous 24 huhtikuun, 2014 - 10:05 am

Minähän arvasin! Ihanaa! Nauttikaa lomasta! Kuinka kauan meidän pitää odottaa matkakertomuksia eli milloin olette lähdössä?

Tuija

Reply
Kerttu / Modernisti Kodikas 24 huhtikuun, 2014 - 12:24 pm

Heippa Tuija! Hyvä arvaus oli 🙂 Vapun jälkeen lähdetään, ei tarvitse kovin kauaa tarvitse odottaa.

Reply
H / Kuistin kautta 24 huhtikuun, 2014 - 1:14 pm

Ihana matkakohde teillä! Olen käynyt pariisissa kaksi kertaa, ja lähtisin koska vaan uudestaan. No ehkä en näin pienen vauvan kanssa, mutta myöhemmin kyllä vaikka perhelomalle, niin kuinntekin. Vaikka mitä olisi vielä näkemättä, esim. juuri Disneyland. Jälkimmäisestä matkasta olen kirjoitellut kuistin kautta -blogissani. Pariisi -aiheiset postaukset löytyvät täältä Sisustusintoiselle ehdoton kohde on ainakin Merci. Nauttikaa Pariisista!

Reply
Kerttu / Modernisti Kodikas 28 huhtikuun, 2014 - 10:09 pm

Kiitos H! Pitää tulla tutustumaan sinun reissupostauksiin 🙂

Reply
Mabn 24 huhtikuun, 2014 - 2:15 pm

Uusi lukija täällä moikka! 🙂 Ja heti alkoi blogisi lueskelu ihanalla aiheella; matkustelulla! Mekin ollaan miehen kanssa lähdössä Pariisiin touko-kesäkuun taitteessa, suunnitelmissa rauhalliset kahvilahetket Pariisin ytimessä, jätskien kera kävelyä Seine-joen varrella ja mitä näitä nyt on. 😉 Pakko myöntää, että tuonne Disneyworldiinkin polttelis joskus päästä!

Reply
Kerttu / Modernisti Kodikas 28 huhtikuun, 2014 - 10:11 pm

Moikka ja tervetuloa! Matkailu on kyllä yksi elämäniloa ja mielestäni sopii aiheena sisustusblogiinkin: visuaalisuutta parhaimmillaan!

Reply
piipadoo 24 huhtikuun, 2014 - 3:50 pm

Otapa mut matkaoppaaksi, otatko? Parina kesänä olen toiminut ryhmänvetäjänä Pariisissa. Vinkkejä olisi vaikka mihin lähtöön, mutta tarkkana täsmäiskuna Champs-Élyséella Renaultin showroomin yläkerrassa on kiva, vaikkakin hintava shampanjabaari, jos mies innostuu katselemaan autoja pidemmäksikin aikaa.

-Paula

Reply
Kerttu / Modernisti Kodikas 28 huhtikuun, 2014 - 10:11 pm

Vau, sinä se olet ehtinyt tehdä kaikenlaista! Kiitos vinkistä, shampanja kuulostaa aina hyvältä ja mies luultavasti tykkää taikasanasta ”auto”.

😉

Reply
Katja/Projektila 24 huhtikuun, 2014 - 8:29 pm

Olimme viime keväänä Pariisissa, ja kengät kannattaa todellakin olla hyvät. Converset ei olleet paras valinta :/ Mun vinkki on, että valitkaa vaan yksi nähtävyys per päivä:). Jotta sinulle varmasti riittää hommaa ennen reissua, laitoin sinulle haasteen. Ole hyvä 😉

Reply
Kerttu / Modernisti Kodikas 28 huhtikuun, 2014 - 10:13 pm

Helposti sitä luulee, että pitää nähdä mahdollisimman paljon, mutta lopputulos on vain väsyneenä ja kiireessä pyörimistä. Kengiksi mietin, että onko pakko olla melkein jotkut siistit (katu)lenkkarit? Ei kai ballerinatkaan ihan parhaat ole…?

Reply
Ruut 24 huhtikuun, 2014 - 8:47 pm

Voi, jään niin odottamaan teidän perheen matkakertomuksia! Itse en ole koskaan Pariisissa käynyt, joten nojatuolimatka sinne on jo jotain 😉

Reply
Kerttu / Modernisti Kodikas 28 huhtikuun, 2014 - 10:14 pm

Kiva kuulla, että matkapostaukset kiinnostaa! Niitä tulossa piakkoin 🙂

Reply
Anonymous 24 huhtikuun, 2014 - 9:22 pm

Mahtavaa, mun suosikkikaupunki! Mutta sellainen vinkki siihen liittyen kun sanoit, että olette jättäneet tulo-ja menopäivälle aikaa Pariisiin tutustumiseen. Kaupungista on vaikea löytää paikkoja matkatavaroiden säilyttämistä varten. Mm. juna-asemilta tällaiset matkatavaralokerikot puuttuvat kokonaan terrorihyökkäysten ehkäisyn takia. Näin oli ainakin n. kymmenen vuotta sitten kun tulin tällaista etsineeni ja päädyin sitten kanniskelemaan matkalaukkuani ympäri Pariisia, ei kivaa… Eli ottaisin tuosta selvää jos ette siis ole ajetelleet viedä laukkuja hotelliin ensin.
T. Hansu

Reply
Kerttu / Modernisti Kodikas 28 huhtikuun, 2014 - 10:15 pm

Hei, tämä oli tosi hyvä vinkki! Matkalaukkujen kanssa ei kyllä jaksa liikkua yhtään. Pitääpä vähän selvittää vaihtoehtoja!

Reply
bytemitten 24 huhtikuun, 2014 - 9:23 pm

Pariisissa kadut ovat usein aika kapeita ja kulkijoita on paljon. Metrossa pienetkin rattaat ovat hankalat, varsinkin ruuhka-aikaan. Hissejä ei läheskään aina ole, portaita ja ihmisiä on paljon. Myöskään useimmissa ravintoloissa ja kahviloissa ei ole ylimääräistä tilaa. Itse jättäisin rattaat kotiin jos suinkin mahdollista. Liikkuminen on huomattavasti helpompaa ilman.

Reply
Kerttu / Modernisti Kodikas 28 huhtikuun, 2014 - 10:20 pm

Kiitos paljon vinkeistä! Täytyy vähän tätä vielä sumplia. Voi olla, että varsinainen Pariisi-aika jää sen verran vähiin, että pärjätään ilman rattaita. Mennään sitten vaikka taksilla joku pidempi väli, jos ei pienet jalat jaksa 🙂

Reply
S - Beauty of Life 24 huhtikuun, 2014 - 10:09 pm

Wauu, jee. Disneyland on ihan mahtava. Me olemme käyneet kaksi kerta ja nyt mennään juhannuksena..ihanaa!!! Muistakaa hakea FAST PASSit parhaimpiin laitteisiin. Suosittelen :).

Reply
S - Beauty of Life 25 huhtikuun, 2014 - 7:14 am

..ja vielä vinkkinä kannattaa katsoa ”parhaimmat” laitteet etukäteen, koska jonotus on mahdotonta :). Se menee toisaalta nopeasti ( eväiden kanssa ), mutta yleensä 1-2h jonoissa kuluu! Laita mailia, jos haluat niin voin kertoa lisää ;). Sen verran siellä on hengailtu.

Reply
Kerttu / Modernisti Kodikas 28 huhtikuun, 2014 - 10:17 pm

Hei, voisinkin laittaa meiliä! Kiitos ihana S!

Reply
Miia/Tirviäisten elämää 24 huhtikuun, 2014 - 10:27 pm

Voi vaude mikö matka tulossa!!! tuo on ehdottomasti matka, jonka itsekin perheen kanssa haluan toteuttaa joskus!!!! Tuo on muuten tosi hyvä idea, että yöpyy ”puistossa”, jotta sinne pääsee useampanakin päivänä, koska varmastikaan yksi päivä ei riitä puistoa tutkimaan 😀 ja sitten, että matkustuspäivinä käy kiertelemässä kaupungilla. Missä teillä on matkalaukut tällöin? Mietin rattaita, että jos kaupungilla ei kauhean kauan ole aikaa kierrellä, niin ehkä tyttönen jaksaa sen ajan sitten kävellä? Mutta jos on pitkä aika kierrellä niin sitten jotenkin mietin, että ne rattaat voisivat olla hyvä vaihtoehto 🙂 Oma kolmevuotias tyttö ja meillä rattaat on kyllä ollut ehdoton :))

Reply
Kerttu / Modernisti Kodikas 28 huhtikuun, 2014 - 10:17 pm

Moi Miia! Matkalaukkuasia on vielä auki, ajattelin että rautatieasemalla tmv olisi matkalaukkusäilytys, mutta ei ilmeisesti olekaan. Uskon, että Disneyland-päivän jälkeen sitä kiittää lähellä olevaa hotellia, varmasti sitä saattaa olla aika poikki kaiken sen pyörityksen jälkeen 🙂

Reply
Anonymous 25 huhtikuun, 2014 - 12:41 am

Tytär on varmaan haltioissaan! En ole käynyt Disneylandissä, Pariisissa kylläkin jokusen kerran. Matkustuspäivien ohjelmaa miettiessä kannattaa muistaa, että Pariisi ei ole kaupunki, jossa olisi yksi kompakti keskusta, vaan se koostuu useista kaupunginosista, joissa on kaikissa oma viehätyksensä, ja tavallaan kaikissa oma keskustansa. Se ei siis ole helposti hallittavissa oleva kaupunki. Välimatkat ovat aika pitkiä, liikkuminen suht hidasta ja nähtävyyksiin, esim. Eiffel-tornille on jonot.

Käykää ihailemassa Eiffel-tornia Trocaderosta, näkymä on mahtava eikä tarvitse jonottaa. Itse torniin ette varmaan ehdi. Samalla reissulla (pari metropysäkkiä?) voi katsastaa riemukaaren ja kävellä vähän Champs-Elyseellä. Jos vielä käy ihailemassa Seinen rantoja, muuta ei varmaan yhdelle matkustuspäivälle mahdu.

Kompakti retkikohde voisi olla myös Montmartren kukkulat, jossa voi kierrellä Edith Piaffin jalanjäljillä ja ihailla maisemia Pariisiin. Kannattaa nimittäin valita jotkut tietyt kohteet tietyssä kaupunginosassa, jos on noin vähän aikaa, muuten huomaa, ettei nähnytkään mitään. Yksi mahdollisuus on tietysti nähtävyysbussi, sillä voisi saada jonkinlaisen yleiskuvan lyhyessä ajassa.

– Tuuli –

Reply
Kerttu / Modernisti Kodikas 13 toukokuun, 2014 - 9:40 am

Tähän jäi näköjään vastaamatta, pahoittelut Tuuli! Ihana reissu oli ja nyt tekisi mieli heti lähteä uudelleen 🙂

Reply
lanttuleikkuri 25 huhtikuun, 2014 - 2:13 pm

Minulla on tasan 0 kokemusta EuroDisneystä, mutta Rapakon takaa sitäkin enemmän. Fast Pass systeemi oli muuttunut aivan täysin ja tänä vuonna emme hirveesti laitteissa ollut, sillä jonot olivat melkoiset. 2 h on pala kakkua ja siihen ei meillä pinna riitä.
Suosittelen lämpimästi katso laitteet minne haluatte läpi etukäteen netissä, varmaan youtubesta löytyy myös pätkiä, olkaa ajoissa aamulla ja jonot vähenevät iltaa mittaan. 1 parhaista laitteista Disneyssä meni kiinni klo 21, klo 20 – 21 kävimme laitteessa 7 kertaa, aina pääsi suoraan sisään.

2 h jonotukset per laite ovat normaalia ja tätä päivää, mitä myöhemmin keväällä menette, sitä varmemmin jonoja siellä on. heinä- ja elokuussa vielä pahemmat.
Lapseni on vuotta vanhempi ja ei suostu olemaan enää vaunuissa. Mutta Disneyssä, varsinkin Amerikassa on pinta-alaa paljon, lisäksi ihmismassat melkoiset. Vaunuissa on aikamoisessa turvassa. Eikä yhtään vähätellä sitä asiaa ettei Euroopassa ihmiset ole aina hirveän kilttejä, tönijijä on huomattavasti enemmän kuin Amerikassa, jossa niitäkin oli, lähinnä jotka vahingossa töni. Suorastaan vaati vaunuja. Joten iso kyllä vaunuille.

Ihanaa matkaa !

Amerikassa oli sääntö, 2 vikaa tuntia on huvipuiston asiakkaille, kannattaa nämä asiat myös selvittää. Viimeksi olimme yhden yön Disneyn hotellissa, juuri sinä päivänä oli vika 2 h Epcotissa ja siellä Soarinissa, joka on kaikkien aikojen paras laite niissä Disneyssä missä olen ollut. laitteeseen ei saanut fast passia juuri ikinä, mutta tämän hotellin ansiosta pääsin laitteeseen tarpeeksi monta kertaa.
katso onko Pariisissa sama asia, sitä kannattaa hyödyntää !
http://www.youtube.com/watch?v=GiJQb9dgZ4g

n 100 miljoonaa kertaa parempi paikan päällä kuin youtubesta katsottuna, mutta hyvä se on näinkin.

ihanaa, ihanaa matkaa !!!

Reply
Kerttu / Modernisti Kodikas 28 huhtikuun, 2014 - 10:19 pm

Kiitos vinkeistä Lanttuleikkuri! Näitä muiden kokemuksia arvostaa kyllä tosi paljon, ne auttavat matkan suunnittelussa 🙂

Reply
Tii 25 huhtikuun, 2014 - 7:22 pm

Wauu Pariisi! Kevyet rattaat mukaan, niin lapsi saa välillä levätä ja te nauttia. Ekalle reissulle sain aidolta pariisittarelta vinkkejä miten kokea aitoa Pariisia. Noudatimme niitä ja hurahdimme täysin kaupunkiin, nyt on käyty jo monesti, koska ainahan siellä on kaikkea ihanaa uutta :).

1. Jos haluatte käydä jossain taidemuseossa, niin sopivan pieni ja kauniin puutarhan ympäröimä on Musée Rodin, joka oli kuvanveistäjän koti ja nyt museo. Keskellä Pariisia, mutta sen puistossa kävellessä luulee olevansa ’paratiisissa’, kiva hengähdyspaikka myös pienelle lapselle. Pariisilainen ystäväni on työssä sen lähellä ja kertoi, että käyvät välillä lounastauolla siellä puistossa ja syövät eväät nauttien keväällä ja kesällä puutarhasta.
2. Montmartrelta aukeaa ihana näkymä Pariisiin, ja se TÄRPPI tänne on; kannattaa ehdottomasti ajaa esim. metrolla 12 (Porte de la Chapelle) ja jäädä pois Lamarck Caulaincourt asemalla, josta nousette portaita ylös,hieman katua eteenpäin ja käännytte vasemmalle Rue Saint-Vicentille jota n.100 m ja tulette kohtaan, jossa vasemmalla vihreä puuaita ja ravintola Au Lapin Agile (1800-luvulla perustettu kabaree) ja kadun toisella puolella rinteessä viinitarha!!, keskellä Pariisia. Ihanaa aluetta ja ihania vanhoja rakennuksia, ei turistiryysistä. Siitä vaan sitten oikealle ylös ja näette kohta ’taiteilija-aukion’ ja Sacré-Cœurin jossa niin moni taiteilija on Pariisn aikoinaan kokenut 😉 ja tekin saatte eteenne ne maisemat! (Jos nousee suoraan Sacré-Cœurille etelästä kaikkien muiden turistien kanssa, ei pääse siihen ihanaan Pariisilais tunnelmaan..) Eiffelin torni on ihana ja sieltäkin on hienot maisemat, mutta Montmartresta ja sen ympäristöstä jäi meille enemmän oikean Pariisin fiilis.
3. Eiffeliin ostimme netistä liput (ylimpään mahdolliseen kerrokseen) ja sinne meno valmiin lipun kanssa määrättyyn aikaan kesti vain n. 30 min. Tosin olimme valinneet ajan, jolloin näemme Pariisin sieltä auringonlaskun aikaan, joten siellä ei ollut enää iltapäivän ruuhkaa.
4. Promenade plantée, ainakin ruusujen kukinnan aikaan touko-kesäkuussa, näkemisen arvoinen ja hauskan erilainen ’puutarha’. Katujen yläpuolella oleva entiselle rautatielinjalle rakennettu puistokäytävä.. tästä erikoisesta puistosta myös mieheni piti 😉
5. Palaisroyal-puisto, aivan keskustassa Louvren lasipyramidin lähellä. Tähän rakennusten keskellä olevaan palatsin puutarhaan pitää osata hakeutua, koska paikka ei näy mitenkään ulkopuolelle, eikä sinne johda mitään isoa kulkureittiä 😉 Täällä paikalliset leikkii koiriensa ja lastensa kanssa, lukee kirjoja ja siellä on jännä moderni musta-valkoraidallinen ’patsaspuisto’ vanhojen rakennusten keskellä!

Anteeksi, lähti ihan lapasesta nämä ’vinkit’ Pariisiin. Sinulla on kiva ja kaunis blogi, jota mielelläni luen ja olkoon tämä kiitos siitä. Ehkä joku vinkeistäni osuu kohdallenne Pariisissa ja saatte näin paikasta yhtä ihania fiiliksiä joita me saimme ekalla kerralla (ja muillakin 😉 !!. Vinkit on myös valittu niin, että niistä voisi olla hyötyä, kun on pienen lapsen kanssa suurkaupungissa, jossa on kovasti liikennettä ja ihmisiä ympärillä. Näissä voi lapsikin turvallisemmin liikkua ja päästä silti kokemaan ihania ja kauniita asioita vanhempiensa kanssa! Toivotan teille hyvää matkaa, kauniita ilmoja ja odotan innolla matkapostauksia!!

Reply
Anonymous 28 huhtikuun, 2014 - 4:40 pm

Voi miten hyviä vinkkejä tässä on! Itse ihastuin Notre Dameen, mutta ehkä lapsi ei siitä niin innostuisi. Tosin varmaan ihastuin siksikin, kun mieheni kosi siinä kirkon portailla 😉 Puistot ovat myös niin kauniita! Mutta jokaisella reissulla on satanut, eli sadetakit mukaan! Ja vuokra-auton parkkeeraus on aina lähes mahdoton tehtävä, kadulla parkkipaikkoja on niin vähän ja autot aivan kiinni toisissaan. Parkkihalleja toki on, mutta hinnat ovat aika hurjat. Mukavaa reissua! p.s. Innostuin niin näistä matkavinkeistä, että melkein tuntuu kuin olisi itse lähdössä 😀 Anna

Reply
Kerttu / Modernisti Kodikas 28 huhtikuun, 2014 - 5:14 pm

Tii: HUIPPUVINKKEJÄ, kiitos! Näistä saan tosi paljon irti. Matkakuume vain nousee ja nousee!

Ja Anna: Kosinta Notre Damen portailla, ihanaa! <3

Reply

Jätä kommentti