Reissaajan parhaat sovellukset

by Kerttu

Kaupallinen yhteistyö: DNA  

”Sulla se kartta aina pyörähtää päässä”, sanoo mieheni kun pääni pyörii kuin pöllön poikasella keskellä ranskalaisen kaupungin keskustoria. Olen aina melkein varma mistä tultiin ja minne kannattaa mennä, mutta usein kuitenkin saan aikaiseksi ylimääräisen kunniakierroksen tai kaksi suunnistaessamme kohti uusia paikkoja. Siinä vaiheessa kun autoihin tuli navigaattorit, en enää kuvitellutkaan ajavani vieraaseen kaupunkiin ilman TomTomin vakaata ohjeistusta. Reissussa heittäydyn usein ihan turistiksi luottaen mieheni suunnistustaitoon ja suuntavaistoon. Mutta olisihan se kiva, että itsekin tietää missä mennään!

dna-1-2

dna1-1-4

Onneksi taskussa on kännykkä, tuo luotettava pikkuinen apulainen. Ja parin näppäilyn päässä DNA Appinen eli  sivusto joka auttaa ottamaan älypuhelimesta ilon irti myös reissatessa. Ulkomailla vaan (tavallaan onneksi, tavallaan harmiksi) älypuhelin ei ole jatkuvassa nettiyhteydessä. Tokihan sitä voi bongailla nettikahviloita yhteyden toivossa, mutta tämän kesän reissulla iloisesti yllätyin siitä, että esimerkiksi ilmaista Here-karttaohjelmaa voi käyttää offline-tilassa eli ilman nettiä. Puhelimeen voi etukäteen ladata tarvitsemansa alueiden kartat ja homma toimii ilman kalliita dataroaming-maksuja. Alkoi tämäkin pöllönpoikanen löytämään oikeat suunnat!

dna-1-4

Mies kun ottaa valokuvaa, niin sitä voi hyvin tarkentaa vaikkapa takana olevaan taloon, eikä vaimoon 😉 Toisaalta tuollainen vähän sumuisempi kuva toimii +35 asteen helteen hyydyttämässä lookissa. Onneksi puhelimessa on myös hyvä kamera, sen ansiosta säästyy painavan järkkärin roudaamiselta. Ja automaattinen tarkennus pelastaa suurpiirteisemmänkin kuvaajan 😉

dna-1-5

dna1-1-3

Here-karttaohjelma toimi hyvin kaupunkikävelyillä, mutta antoi hyvää taustatukea myös taksissa ja julkisessa liikenteessä. Oli kiva katsoa oman kännykän näytöltä, että taksikuski ajaa suunnilleen suorinta tietä päämäärään. Joskus kun turistia on aika helppoa vedättää. Myös ratikan tai linja-auton kyydissä oli mukava katsoa, että menopeli liikkui sinne minne pitääkin.

dna1-1-2

Kun reissuun lähtee, kannattaa ladata valmiiksi sopivat sovellukset matkan tueksi. DNA Appisesta löytyy kootusti matkailuun sopivat apulaiset, kuten vaikka nähtävyyksien etsimiseen Trip Advisor City Guides, lentokentillä suhailuun Gate guru, majoituksen metsästykseen Airbnb  tai  Hostel World ja kielimuurin murtamiseen Google Translate. Meidän seuraava reissumme suuntautuu Helsinkiin ja siellä en suostu liikkumaan ilman Bussit reittiopasta, joka kertoo kätevästi matkustusreitin julkisella liikenteellä lähtöpisteestä tulopisteeseen.

dna1-1

Ja tilanteessa, jossa yksikään alla olevista Appisen sovelluksista ei voi auttaa, onneksi voi soittaa aviomiehelle, äidille tai hätäkeskukseen 🙂 Yleensä vielä tuossa järjestyksessä!

Screen Shot 2015-07-20 at 13.56.15

Mitä sovelluksia sinä käytät matkoilla? Kaukana ovat ne ajat, kun puhelinluettelosta taiteltiin sopiva karttasivu taskuun. Nyt tuntuu, että taskussa on koko maailma!

Saatat pitää myös

Jätä kommentti