Podcast-vallankumous on alkanut -nappaa vinkit!

by Kerttu

Nyt se todellakin on tapahtumassa! Suomi siirtyy mukaan podcast-aikaan ja tämä näkyy sekä laadukkaan suomenkielisen sisällön lisääntymisenä sekä sen seurauksena luonnollisesti tapahtuvana kuuntelijamäärien nousuna. Podcast on verkossa julkaistava puheohjelma tai sarja, jota voi tilata ja kuunnella juuri itselleen sopivaan aikaan. Ne ovat kuin audiomaailman Netflix tai Spotify, eli sinä päätät ketä / mitä kuuntelet ja milloin.

Ja nyt pääsee todellakin jo valitsemaan! Kokosin listaa viihdyttävistä suomalaisista podcasteista, joista löytyy valinnanvaraa moneen makuun ja tilanteeseen. Sillä sehän on juuri parasta, että tiettyihin hetkiin haluaa jotain kepeää ja hauskaa, toisiin taas syvällisempää ja pohdistelevampaa, niin aina löytyy parhaat tarinat:

Valeäidin nauhoitukset

Valeäidin nauhoitukset kertovat perhe-elämän monista puolista huumorin ja hyvien tarinoiden kautta. Aiheet vaihtelevat aina synnyksestä hyvään parisuhteeseen punaisena lankana se, että just sä olet hyvä vanhempi, vaikka välillä joutuisi lahjomaan jälkikasvusi rusinoilla tai laskemaan yhdestä tuhanteen, että et räjähdä. Vieraina tuttuja vanhempia blogimaailmasta ja julkisuudesta.

Metti&Hanna

Kun kaksi muotiblogi-ikonia laittaa podcastin pystyyn, ei lopputulos voi olla kuin menestys. Strictly Stylen Hanna Väyrynen ja omaan nimeään kantavan Metti Forsselin podcast avaavat ajatuksiaan tyylistä, perhe-elämästä ja työstä. Jaksot ovat letkeää juttelua ja välillä voisi luulla olevansa kärpäsenä katossa ystävysten kahvihetkellä.

Kermaperse ja komposti

Hanna Gullichsenin ja Joonas Laurilan podcast, jossa he juttelevat perhe-elämästä, yrittäjyydestä, liikunta- ja ravintotottumuksista ja milloin mitäkin ajankohtaisista aiheita kiireisessä lapsiperhearjesta.

Mitä vielä, Ronja Salmi 

Ronjan podcastiin törmäsin vähän vahingossa etsiessäni kuunneltavaa lenkille. Podissa jatketaan keskustelua siitä mihin Mitä mietit, Ronja Salmi? -tv-ohjelmassa jäädään.  Rauhallinen ja pohdiskeleva tyyli ihastuttaa ja laittaa ajattelemaan. Kuuntelin mielenkiinnolla jakson nimeltä ”Kympin tyttö”, jossa vieraana on Eeva Kolu. Vaikka toki postiviisesti kadehdin menestyjiä, en voi kun todeta, että aika raskasta hommaa tuo täydellisyyteen pyrkiminen.

Unelmaduunarit

Salamatkustaja-blogin Satu Rämö ja Lähiömutsi Hanne Valtari starttasivat juuri toisen tuotantokauden Unelmaduunareita, vieraana ihan vaatimattomasti Jare Tiihonen eli Cheek. Podcast-sarjassa pohditaan unelmatöiden elementtejä, siitä mitä se antaa ja vaatii.

 

#Aamulenkki

Tämä se vasta on erikoinen konsepti! Jari Sarasvuo vie kuulijansa aamulenkille ja homman juju on siinä, että jakso häviää kuultavista tasan klo 12:00. Sarasvuomaista monologia elämästä, ihmissuhteista ja työstä. Uusi jakso ilmestyy maanantaisin, keskiviikkoisin ja perjantaisin kello 4.00.

Kaverin puolesta kyselen

Kaverin puolesta vain kyselen, voiko krapulasta selvitä ja miksi omat vanhemmat ovat jossain elämän vaiheessa niin noloja. Jaksot ovat lyhyitä ja usein todella hulvattomia, toimii erityisesti pikkuisen väsyneenä, tosin hihitystä voi olla vaikeaa saada katkeamaan. Juontajina ovat Tiia Rantanen ja Anna Karhunen.

Designtarinoita 

Ja sitten vielä nämä omat sisustusaiheiset podcast-jaksot, joita on kuultavissa kymmenen. Hyväntuulisessa keskusteluhetkessä  vieraanani on mielenkiintoisia ihmisiä, jotka kertovat ajatuksiaan sisustamisesta ja luovasta työstä. Tavoitteenani oli ottaa selvää, millaisia persoonia on kauniiden tuotteiden, hurmaavien kotien ja lumoavien sisustuskuvien takana.

Rentouttavaa viikonloppua hyvien tarinoiden äärellä! Heitä kommenttilaatikkoon omat suosikkipodcastisi <3

Saatat pitää myös

9 Kommentit

Maria 6 huhtikuun, 2018 - 4:51 pm

Mä tykkäsin tuosta sun Design tarinoista. Vähän kuin olis korvilla katsonut sisustusohjelmaa 😀 Oli kyllä hyvää lenkkiseuraa. Sen jälkeen en ole oikein mitään mielenkiintoista lenkkikaveria löytänyt. Toivottavasti tulisi jatkossakin sisustusaiheisia podcasteja 🙂

Reply
Kerttu / Modernisti Kodikas 9 huhtikuun, 2018 - 8:16 pm

Kiitos Maria, ilo kuulla! Toivottavasti joskus vielä saan tehdä uusia jaksoja 🙂

Reply
Eevi 7 huhtikuun, 2018 - 12:04 pm

Kiva lista, kiitos siitä! Täytyy pistää kuunteluun nämä, jos löytyisi uusia suosikkeja. Mun suosikkeja
Designtarinoiden ja Unelmaduunareiden lisäksi on Luovia-podcast, Tupla turinat ja Kipinä. Kaikki yrittäjyyteen liittyviä podcasteja ?

Reply
Kerttu / Modernisti Kodikas 9 huhtikuun, 2018 - 8:17 pm

Kiitos Eevi! Tuossa onkin pari uutta tuttavuutta, otan testiin!

Reply
Valeäiti 7 huhtikuun, 2018 - 4:32 pm

Mä oli eka täällä ihan et voi ei mä en enää mahdu sun suosikkeihin kun markkinalla on niin monta hyvää – ja sit vasta löysin itseni sieltä ihan ekana ❤️❤️❤️

Sä olet ehdottomasti mun suosikki myös ja vaadin kakkoskautta!

Reply
Kerttu / Modernisti Kodikas 9 huhtikuun, 2018 - 8:18 pm

Todellakin mahdut ja ekana mainitseminen ei ollut sattumaa! <3 Niin hyviä jaksoja nämä toisen tuotantokauden tarinat, aivan loistavia.

Ja katsotaan, jos vielä joskus se kakkoskausi!

Reply
Mari 7 huhtikuun, 2018 - 5:18 pm

Designtarinat on munkin suosikki! Kiinnostavia vieraita ja äänesi on tosi miellyttävää kuunneltavaa. Sarjan voisi kuunnella uudelleenkin…Muutkin listalla on tuttuja, paitsi Ronja Salmi – kiitos vinkistä! Lisäksi kuuntelen Sivumennen -podcastia ja uutena suosikkina Eräloki.

Reply
Kerttu / Modernisti Kodikas 9 huhtikuun, 2018 - 8:18 pm

Voi kiitos Mari! Kiva saada hyvää palautetta <3

Reply
Anna 14 huhtikuun, 2018 - 4:45 pm

Mun suosikki podcast on ehdottomasti Huorapuutarha, toki vain heille joita kiinnostaa ratkaistut ja ratkaisemattomat murha ja rikosmysteerit. Nyt voin kuitenkin vähän kokeilla myös muita kun suositellaan!

Reply

Jätä kommentti