Parikan ballerinat jalassa avajaisiin

by Kerttu
Mukavaa perjantaita!
Minä se olin eilen oikein fiini rouva ja lähdin taidenäyttelyn avajaisiin. Sinnehän laitetaan kotelomekko päälle ja tukka nutturalle, eikös 😀 No, kyllähän sinne joukkoon sujahti vähän konservatiivisempikin (=tylsempi) pukeutuja. Sain muuten kommentin, jossa lukija kertoi bonganneensa minut Helsingissä ja todennut miehelleen, että ”tuo nainen näyttää vähän modernisti kodikkaalta”. No, tältä se nyt sitten näyttää 😀 Ja on tosi hassua, että joku tunnistaa minut blogin kautta. Heti mietin, että olenko kaivanut nenää tai komentanut lasta juuri silloin, heh. Miltähän oikeista julkkiksista tuntuu?
Syy asukuvaan on Minna Parikan uudet ballerinat, joita olen nyt muutaman kerran ulkoiluttanut. Nahka on pehmeää ja kenkä muotoituu hyvin jalkaan. Mexxin mekossa on hauskalla tavalla samoja elementtejä kuin kengissä: yläosan turkoosi tehoste sekä hillityt hopeiset yksityiskohdat. Tyttären mielestä kuitenkin erään naisen kirkkaan pinkki tukka oli paljon hienompi kuin äidin hopeakoristeet 😉
Ja sitten siihen varsinaiseen aiheeseen eli Uuden polven museon näyttelyyn. Kyseessä on Jyväskylän Säynätsalossa toimiva, talkoovoimin toteutettu nykytaiteen ilmiö ja kesänäyttely. Entisen tehdashallin tilat ovat rouheita ja mielenkiintoisia, valoa tulvii suurista ikkunoista. 

Mukana on 14 taiteilijaa, yksi heistä on meille olohuoneen taulun maalannut Minja Revonkorpi. Tekniikoita ja tyylejä löytyy laidasta laitaa aina tilataideteoksista maalauksiin, grafiikkaan ja videoinstallaatioihin. Minusta on mukavaa kulkea ja ihmetellä, huomaan olevani teoksia katsoessani hirmuisen käytännönläheinen. Mietin aika suoraviivaisesti, mitä teoksella koetetaan viestittää, vaikka aika harvoin taide on niin yksiselitteistä. Lisäksi on hauskaa visualisoida (ilman ostoaikeitakin), millaiset taulut sopisivat omaan kotiin ja miten niitä sijoittelisin. 

Tyttären mielestä mielenkiintoisimmat jutut näkyivät ikkunasta, kun UPM:n vaneritehtaan jättimäisiä puutukkikasoja kastellaan sekä siirretään paikasta toiseen. Vaikka ei taiteesta niin piittaisikaan, on silti ihan virkistävää käydä näyttelyissä ja tapahtumissa. Minusta on myös tärkeää viedä lasta välillä kulttuuritapahtumiin, enimmäkseen olemme toki käyneet lasten teattereissa ja konserteissa. 

Ovet (ja näillä helteillä myös ikkunat) ovat auki 18.8. saakka. Lisätietoja löydät Uuden polven museon nettisivuilta täältä. Vapaa pääsy.

Tykkäätkö käydä taidenäyttelyissä? Olisiko sinulla heittää jotain hyvää kulttuurimenovinkkiä tälle kesälle? 

Saatat pitää myös

0 Kommentti

Ira 28 kesäkuun, 2013 - 5:26 pm

Tykkään käydä! Kesäisin kesäteatterit kuuluvat meidän perheen ohjelmistoon. Tänä kesänä tiedossa useampia. 🙂

Kaunis tuo sinun mekkosi!

Reply
Kerttu / Modernisti Kodikas 29 kesäkuun, 2013 - 2:26 pm

Kiitos Ira! Kesäteatterit ovat minunkin suosikkejani, monet ovat tosi hyviä ja ammattimaisesti toteutettuja!

Reply
Sofie 28 kesäkuun, 2013 - 7:40 pm

Kivannäköiset ballerinat 🙂

Reply
Kerttu / Modernisti Kodikas 29 kesäkuun, 2013 - 2:26 pm

Kiitos Sofia!

Reply
Ruut 28 kesäkuun, 2013 - 7:47 pm

Kivat kengät! Ja myös koko asu sopii hyvin kantajalleen 🙂

Reply
Kerttu / Modernisti Kodikas 29 kesäkuun, 2013 - 2:27 pm

Kiitoksia Ruut! Tykkään mekosta, vaikka valkoinen on aika arva väri (ja joku sanoo, että se leventää 😉

Reply
Titta 28 kesäkuun, 2013 - 9:17 pm

Oletpa modernisti kodikkaan näköinen 🙂 Kesän ehdottomia must-kulttuuririentoja on Mäntän kuvataideviikot.

Reply
Kerttu / Modernisti Kodikas 29 kesäkuun, 2013 - 2:28 pm

Heh, kiitos! Eipä ole tullut Mäntässä käytyä koskaan, mutta hyvä menovinkki!

Reply
Päivi Peltotien päästä 28 kesäkuun, 2013 - 10:21 pm

Upea on kyllä tuo näyttelypaikka! Hienoa, että vanhoja (ja tyhjillään olevia) tiloja kunnostetaan. Ja niin on kaunis myös sun mekko! Kengistä nyt puhumattakaan ; ) Peukut vielä tuolle viimeiselle kuvalle, hauskasti heijastut siellä ikkunassa : )

Reply
Kerttu / Modernisti Kodikas 29 kesäkuun, 2013 - 2:28 pm

Kiitoksia Päivi! Tuo näyttelytila on kyllä hieno, vähän enemmän ”luonnetta” kun jollain upouusilla rakennuksilla 🙂

Reply
Lotta 29 kesäkuun, 2013 - 12:31 pm

En mitään vinkkejä osaa antaa, mutta meillä on tänä kesänä miehen kanssa tarkoitus lomareissuilla bongata tien varrella näkyviä mielenkiintoisia paikkoja ja pysähtyä niihin ihmettelemään. Yritetään olla kerrankin spontaaneja. Suosittelen muillekin. Viimeksi strutsitilalla saatiin henkilökohtainen opastus ja päästiin jopa katsomaan vastakuoriutuneita strutseja, vaikka niitä ei yleensä yleisölle esitelläkään. Haastavaahan tuo on kahden pienen lapsen kanssa, mutta yritetään. 😉

Reply
Kerttu / Modernisti Kodikas 29 kesäkuun, 2013 - 2:29 pm

Tuo on hyvä kesävinkki Lotta, kiitos! Löysemmät aikataulut mahdollistavat myös hetkeen heittäytymisen ja spontaanit menot 🙂

Reply
Jonna 29 kesäkuun, 2013 - 11:43 pm

Noi ballerinat on vaan niin kauniit 🙂

Reply
Kerttu / Modernisti Kodikas 30 kesäkuun, 2013 - 8:48 am

Kiitos Jonna, on ne aika söpöset!

Reply

Jätä kommentti