Muumimukihöperöä porukkaa

by Kerttu

Muumiastiat herättävät tunteita, osa rakastaa ja osa ei voi sietää. Minun kokoelmani on kasvanut vähän yllättäen. Välillä on ollut aktiivisempia kausia, mutta olen oikeastaan aika huomaamatta ostanut kauppoihin tulleen mukin, ilman sen kummempia intohimoja.

Sisustusunelmia -blogin Johanna postasi muumimukeistaan ja siitä innostuneena kurkistin omaan kaappiini vähän tarkemmin.

En edes laskenut mukeja kuvatessani niitä, mutta kuvista laskin niitä olevan 44! Lisäksi on kaksi mukia, joiden korva on mennyt rikki. Ne olivat minulla jossain vaiheessa kynäpurkkeina, mutta nyt nekin ovat kaapin uumenissa. Suurimman vaikutuksen kokoelmanin teki tyttäreen, joka huokaili ihastuksesta eri hahmoja katsellessaan. Meillä on osa mukeista ihan arkikäytössä. Harvinaisempia ja arvokkaampia mukeja olen nostanut kaapin ylähyllylle pois käytöstä. Harmittaisi, jos parinsadan euron Millenium-muki särkyisi aamukiireessä.

Lisäksi muumiastiastooni kuuluu syvät kulhot, jotka ovat nekin aktiivisessa arkikäytössä. En edes tiedä, ovatko näistä kulhoista jotkut arvokkaampia kuin toiset.

Matalia lautasia on noin 15, niistä suurin osa oli kuvaushetkellä pesukoneessa. Ne ovat minusta ihan näppäriä leipälautasia ja hyviä lapsen ruokalautasia. Lisäksi käytän Muumien Seikkailu-kannua.

Tytär käyttää ruokailussaan muumi-sarjaan kuuluvia lusikoita ja haarukoita. Ne ovat hyviä muotoilultaan ja kestävät konepesua, mikä on arkiastioille ehdoton ominaisuus.

Jossain vaiheessa meillä katettiin enemmänkin muumi-astioilla ja tein mieheni hulluksi vaatimalla yhteensopivia mukeja, lautasia ja lusikoita (=sama hahmo kaikissa). Nyttemmin olen kasvanut aikuiseksi ja katan mustia ja valkoisia Teema-astioita pöytään 😀 Valkoiseen Teema-lautaseen voi yhdistää muumumukin, jolloin kokonaisuus on jo huomattavasti hillitympi, kuin koko Muumilaakson väen patsastellessa yhtä aikaa kahvipöydän kuninkaina.

Löytyykö muita keräilijöitä? Innostaako vai ärsyttääkö muumiastiat?

Saatat pitää myös

0 Kommentti

Ulpu 9 tammikuun, 2013 - 6:35 pm

Kiva kokoelma! Meillä on kymmenisen muumimukia, pari kulhoa ja yhdet lasten aterimet. Eli tykkään, mut en mitenkään erityisemmin kerää. Nyt pienten tyttösten myötä olen kyllä ajatellut hankkia lisää. Meillä on kans Teemaa (sinistä ja valkoista), joihin sopii kyl hyvin. Itse asiassa minun piti ostaa viime vuonna syntyneelle tyttärelle 2012 joulumuki, mutta unohdin, saakohan sitä vielä jostain…

Tosi kiva blogi sulla, piti jo aiemmin kommentoida. Löysin tuolta Zubin nurkalta tänne. 🙂

Reply
Kerttu 9 tammikuun, 2013 - 9:49 pm

Moi Ulpu! Kiitoksia kommentista! Kiva, että löysit tänne. Muumit on kyllä käteviä lasten astioita hyvän muotoilun ansiosta, meidän tytön suosikki on rakkaus-astiat. Siis ne missä niiskuneiti ja muumipeikko halaavat.

Reply
SanMa 9 tammikuun, 2013 - 8:02 pm

Sinullahan hyvä kokoelma on ja noita ihania vanhojakin näyttäisi olevan! Itse en ole koskaan innostunut muumimukeista keräilymielessä, niitä on tullut joskus lahjaksi ja kausimukeja olen muutaman ostanutkin sekä joitakin väreiltään miellyttäviä. Minua ehkä itseäni ärsyttäisi, jos omistaisin kaikkein arvokkaimmat mukit, niitä ei uskaltaisi käyttää ja myymisen kannalta on hankala ennustaa oikeaa hetkeä..ja tällä hetkellä en tykkää seisottaa kaapeissa turhaa tavaraa. Noista sinun kulhoista ainakin Nipsu, Pikku Myy liukumäessä, Niiskuneiti ja uimahyppy ovat tuotannosta lopetettuja, joten ne ovat jonkin verran arvokkaampia. Tässä muuten linkki, johon törmäsin tänään, joku on koonnut listan lopetettujen mukien hinnoista tällä hetkellä (ainakin suuntaa antava): http://www.iskelma.fi/viihde/omistatko-muumimukeja-katso-taalta-kaikkien-mukimallien-nykyiset-arvot/2/5661

Reply
Kerttu 9 tammikuun, 2013 - 9:51 pm

Kiitos linkistä ja vinkeistä! Sehän noissa arvokkaimmissa onkin hankalaa, että niitä ei raaski käyttää, mutta en raaski niistä luopuakaan. Onneksi meillä on paljon kaappitilaa, joten siellähän kaapin perässä köllöttävät 🙂

Reply
Marru 9 tammikuun, 2013 - 8:27 pm

Hieno kokoelma! Meillä myös noin 30 muumimukia. Lisäksi noita lautasia ja ruokailuvälineitä.

kotihiirivarvikossa.blogspot.fi

Reply
Kerttu 9 tammikuun, 2013 - 9:51 pm

No onhan sinullakin niitä aika paljon. Raaskitko käyttää? 🙂

Reply
Johanna / SisustusUnelmia 9 tammikuun, 2013 - 8:38 pm

Iik, miten ihana kokoelma <3 Tykkään, mukava kun esittelit oman kokoelman 🙂 Tuo nipsuhan on ilmeisesti arvokas nuista kulhoista, joten varjele huolella 😀

Reply
Kerttu 9 tammikuun, 2013 - 9:52 pm

Innostuin, kun luin postauksesi 🙂 Täytyy laittaa Nipsu kaapin perälle talteen, ennen kuin käy vahinko.

Reply
Ulpu 9 tammikuun, 2013 - 11:01 pm

Herttinen, mulla on kaksi vanhempaa (1990-luvulta) olevaa mukia ja niiden arvo on näemmä 150 €/kpl! Oon saanut ne lahjaksi, joten en ole myymässä, mut jännä, että arvo nouseen noin.

Reply
Kerttu 10 tammikuun, 2013 - 12:00 am

No ohoh! Aarteita kaapissa 🙂

Reply
Irina - White & Fresh 9 tammikuun, 2013 - 11:03 pm

Täältä löytyy kans mukeja ja jossain kohtaa olisikin tarkoitus tehdä pieni inventaario ja siinä samalla sitten postauskin tämän hetkisestä tilanteesta 🙂 Ja muuten, blogissani on sulle haaste!

http://www.whiteandfresh.fi/2013/01/hieman-haasteita-ja-vastauksia.html

Reply
Kerttu 10 tammikuun, 2013 - 12:01 am

Moikka! Teehän postaus, hauska nähdä millaisia mukeja kenelläkin on. Ja kiitokset haasteesta, otan sen vastaan 🙂

Reply
Junnu 12 huhtikuun, 2013 - 8:48 pm

Miten olenkaan missanut muumipostauksesi vaikka blogiasi aktiivisesti seuraan! Nyt vasta uusista mukeista kirjoittaessasi huomasin tämänkin! Vau ja jee! Muumihulluus on paras hulluus!

Blogissani seuraan aika paljon mm. Arabia+Iittala+Hackman muumeja, joten sieltä voi käydä vilkuilemassa muumiuutisia jos kiinnostaa!

T. Junnu

http://pientamuttasuurta.blogspot.fi/2012/09/intohimona-muumimukit-passion-for.html

Reply
Kerttu / Modernisti Kodikas 13 huhtikuun, 2013 - 11:42 am

Vau mikä kokoelma sinulla onkaan! On tämä aika tarttuvaa laatua olevaa hulluutta 😉

Reply

Jätä kommentti