Kokemuksia Ukkohallasta

by Kerttu
Kokemuksia Ukkohallasta

Lumiloma mielessä, mutta ei halua tai jaksa mennä Lappiin saakka? Testaapa Ukkohallaa!

Meidän perheellä yhteinen talviloma tiivistyi vain perjantaihin + viikonloppuun. Sen jälkeen, kun tammikuun alussa tytär aloitti lumilautakurssilla ja poika laskettelukurssilla, olemme käyneet koko perheelläkin useamman kerran rinteessä.

Ennen tätä talvea itselläni takana on yli viiden vuoden tauko; toisen lapsen odotusaikana en enää uskaltanut rinteeseen, eikä ole sen jälkeen tullut mentyä. Nyt hankimme koko perheelle välineet (on muuten sen verran välineurheilua, että huonot vehkeet syövät motivaation) ja ehdottomasti parasta on, kun pääsemme kaikki yhdessä.


Kajaanin kupeessa oleva Ukkohalla on ollut mielessämme jo vuosia, mutta koskaan emme ole käyneet. Nyt meille avautui reissuun juuri sopiva aikaikkuna, sillä pitkän viikonlopun vuoksi emme olisi tämän pidemmälle halunneet ajaa. Ensinäkymä jo hurmasi. Miten ihanaa olikaan nähdä kunnon talvi!

Koska lähdimme reissuun aika extempore, ei ollut ihan itsestään selvää, että löytyy kiva majoitus.

Ukkohalla Sky Cabinit ovat paikan uutuus ja modernin hirsirakennusten ystävänä ihastuin ajatukseen välittömästi. Pienet, mutta tehokkaat näköalahuoneistot sijaitsevat Kainuun korkeilla vaaroilla, pienen kävelymatkan päässä hissilinjan yläpisteeltä.

Sky Cabinissa tilaa on 30 m2 ja niihin mahtuu 2-4 henkilöä. Pari yötä meni ihan mukavasti lasten kanssa, mutta optimistisimmillaan tila varmasti on kahdenkeskiseen reissaamiseen. Näkymät ovat huikaisevan kauniit!

Mökissä on parisänky ja levitettävä vuodesohva, kylpyhuone sekä pieni keittiö. Parasta oli näkymien lisäksi lasikatto. Illalla makasimme pimessä koko perhe katsellen tähtiä (onni oli täysin kirkkaat illat).

”Äiti, kerro lisää avaruudesta…”

Perjantaina matkustuspäivän päätteeksi ehdittiin vielä iltamäkeen. Lapset hämmästyttivät taidoillaan, etenkin suksilla laskevalla kuopuksella on itseluottamus ja sen myötä taidotkin ihan kohdillaan. Hienosti vauhti pysyi hanskassa jyrkemmissäkin mäissä ja hyppyrit vetivät puoleensa kuin magneetti. Hän menee kuulema ensitalvena freestyle-kouluun.

Rinteet olivat lauantaina huippukunnossa, eikä korkeasta sesongista huolimatta jonoja päässyt syntymään. Ukkohallassa on  yhteensä 16 rinnettä. Monet näistä sopi hyvin koko perheelle. Kolmantena laskupäivänä kuopus ilmoitti, että rinteet eivät enää tarjoa haastetta ja hän haluaa mustaan temppurinteeseeen. Sovittiin, että sitten freestylekoulun jälkeen 😀 Vauhdinhurmaa riittää siis tulevaisuudessakin.

Ukkohalla on rauhallinen paikka. Keskuksesta löytyy yksi pieni kauppa, ravintola, pubi, keilahalli ja saunamaailma. Lisäksi aktiviteetteja voi erikseen varata, jos haluaa vaikka moottorikelkkailemaan tai husky-ajelulle. Lähistöllä on myös porotila, jossa voi vierailla.

Me emme näin lyhyellä lomalla kaivanneet laskettelun lisäksi juuri muuta. Saunamaailman testasimme, siellä siis kolme pientä allasta, pari ulkopaljua ja kahdeksan erilaista saunaa. Lauantaina paikka oli aika ruuhkainen ja altaat viileitä aikuisen  makuun. Lapset olisivat loiskineet pidempäänkin.

Kaikkiaan loma oli todella onnistunut ja mukava. Ihanaa on ollut taas löytää laskettelun riemu. En kaipaa valtavaa vauhtia, vaan nautin ulkoilmasta, upeista maisemista, perheen yhdessä olosta ja toki myös siitä tunteesta, kun reisiä pikkuisen hapottaa mäen alla.

Kummasti vaan akut latautuvat, eikä tällä reissulla ole työasiat käyneet mielessä. Vaikka loman pituus oli mini, sen vaikutus oli maksi. Mielelläni menisi Ukkohallaan toistekin.

 

 

Saatat pitää myös

5 Kommentit

Marja-Leena Seppälä 2 maaliskuun, 2020 - 7:33 am

Tuttu paikka Ukkohalla, toistakymmentä kertaa käyty. Pääasiassa maastohiihtoa johon ladut hyvät . Mökit olleet hyviä ja edullisia.

Reply
Kerttu 3 maaliskuun, 2020 - 7:30 am

Kiva kuulla! Maastohiihtämään ei tällä lomalla ehtinyt, mutta ensi kerralla varmasti 🙂

Reply
Esa Kemppainen 2 maaliskuun, 2020 - 9:22 am

http://www.skibussi.com on järsetämässä retken Tampereen sunnalta Ukkohallaan ja Paljakkaan.
Lisätietoa Esa Kemppaisella 0451118548 sekä verrkosivuilta.

Reply
Kerttu 3 maaliskuun, 2020 - 7:30 am

Hyvä vinkki!

Reply
Esa Kemppainen 2 maaliskuun, 2020 - 9:24 am

Kainuussa Ukkohallaan ja Paljakan suunnalla runsaasti lunta.

Reply

Jätä kommentti