Jälkitunnelmat ja matkalahjakortin voittaja

by Kerttu

Matkustamisessa on kolme hyvää puolta; matkan odottaminen ja suunnittelu, varsinainen reissu ja viimeisimpänä, muttei vähäisimpänä jälkifiilistely. Pariisin matkastamme on aikaa alle kolme viikkoa. Arki sen jälkeen on ottanut napakan otteensa, mutta välillä ajatukseni karkaavat yhä pariisilaisiin katukahviloihin tai Disneylandin satuihin. Jälkeenpäin mieleen palaa yksityiskohtia. Miltä tuntuikaan, kun tuuli tuiversi hiuksia Seinen risteilyltä. Miltä tuoksui hotelliaamiaisella? Kuinka viileys hiipi luihin saakka, kun jonotimme laitteeseen tihkusateessa. Se onnellinen olo, joka tuntui selkäpiissä kävellessäni katuja, joita ovat miljoonat turistit ennen meitä kuluttaneet.
Reissun jälkeen iskee myös todellisuus siitä, miten suuri maailma onkaan ja kuinka pienen siivun siitä on vasta nähnyt. Tämä aiheuttaa korkeaa matkakuumetta, johon ei yleensä auta kuin uusi reissu. Itse tein ensimmäisen ulkomaanmatkani vasta kymmenen vuotiaana ja olen iloinen, että olemme voineet tarjota tytöllemme kosketuksia muihin kieliin ja kulttuureihin. Sillä suurin anti ei ole karusellipyöritys tai turistinähtävyydet, vaan sydämen sivistys, jota myös suvaitsevaisuudeksi sanotaan. Kaikki ovat erilaisia ja kaikki ovat saman arvoisia, oli maa, kieli tai kulttuuri sitten mikä tahansa. On hirveän helppoa olla suvaitsevainen, jos ei koskaan kohtaa erilaisuutta. 
Sitten Tjäreborgin 100 euron matkalahjakortin onnelliseen voittajaan. Lämmin kiitos kaikille arvontaan osallistuneille ja matkapostauksiin palautetta ja ajatuksia jättäneille. On ollut ilo kuulla, millaisia matkahaaveita teillä onkaan. Toivon, että jokainen teistä pääsee omaan  unelmien kohteeseen! Onni suosi seuraavan kommentin jättäjää: 
Fili Jonkka21. toukokuuta 2014 20.00
New York, ehdottomasti! En ole koskaan käynyt Ameriikassa,ja jos johonkin, niin Isoon Omenaan siellä haluaisin! 
Paljon onnea Fili Jonkka! Jaat saman haaveen kanssani. Kommentissa oli myös sähköpostiosoite, joten sinuun ollaan yhteydessä lähiaikoina. Lopuksi suuri kiitos supermieluisasta yhteistyöstä Tjäreborgille, jonka sivuilta löytyy loistavia tarjouksia kaupunkilomille sekä tietysti Disneyland-matkoja. Käykäähän kurkkimassa ja nostattelemassa matkakuumetta!

On kiva, kun on jotain mitä odottaa. Kesällä lennän Osloon ja syksyllä Kööpenhaminaan. Nyt  ollaan taas parin reissun osalta siinä ihanassa suunnittelun ja odottamisen vaiheessa 🙂 Joko sinulla on seuraava matkakohde päätetty? 

Saatat pitää myös

4 Kommentit

Laura 29 toukokuun, 2014 - 9:09 am

Meidän perhe suuntaa kaupunkilomalle Roomaan ensi viikolla, en malta odottaa! Mukaan lähtee myös yksi kolmevuotias jokapaikanhöylä ja vaikka siitä syystä pitkistä museovierailuista on turha haaveilla, olen samaa mieltä kuin sinä: se, että lapsesta asti pääsee matkustamaan ja näkemään erilaisia kulttuureja, on varmasti tulevaisuudessa hyödyksi. Itse nousin ensimmäistä kertaa lentokoneeseen 21-vuotiaani (!!), joten on kiva, että poika korkkaa kolmevuotiaana jo Suomen lisäksi neljännen maansa.

Reply
Ruut 29 toukokuun, 2014 - 9:33 am

Täälläkin välillä muistelen, miltä kuulosti kun palmunlehdet tuulessa lepattivat 😉 Ei ole uutta matkaa vielä päätetty, mutta ahkerasti olen lentoja selaillut 🙂 Itse olen ollut onnekas ja päässyt ihan lapsesta saakka näkemään ja kokemaan tätä maapallon ihmeellistä elämää 🙂

Reply
Miss J 29 toukokuun, 2014 - 10:53 am

Matkustelu on ihanaa ja niin silmiä avaavaa, oli se sitten reissu ihan kotimaassa tai matka kauemmas ulkomaille. Itsekin haaveilen, että pääsen viemään kummityttöni ulkomaille, jahka hän kasvaa sen verran, että pärjää ilman vanhempiaan.

Tuohon Disneyyn vielä sellainen vinkki, jota vähän sivusitkin, että jos puistoissa viettää useamman päivän niin noihin suosituimpiin laitteisiin kannattaa mennä juurikin paraatin aikaan. Silloin jonot ovat todella paljon lyhyemmät tai jopa olemattomat. Paraati on kuitenkin joka päivä sama, joten jos sen on hyvältä paikalta päässyt yhtenä päivänä näkemään niin silloin kannattaa hyödyntää tuo tunnin pätkä muuhun. Myös ravintoloissa on tuolloin hyvin tilaa syödä. 🙂

Reply
suvi m 29 toukokuun, 2014 - 9:33 pm

Voih, joko se arvonta meni! Just ehdin miettiä, että käyn siihen osallistumassa, kun kärsin niin hirveästä matkakuumeesta. Ja sitten myöhästyin. Höh.

Ihania matkakohteita sulla tiedossa! Olen haaveillut Köpiksestä jo monta vuotta. Samoin kuin Pariisista. Mutta jotenkin sitä lasten kanssa tulee helpommin valittua rantakohde… 🙂

Reply

Jätä kommentti