Helsinki 24 h

by Kerttu
Helsinki 24 h
Helsinki 24 h

Blogi on ollut poikkeuksellisesti hiljaa koko viikon, mutta omaan elämääni onkin mahtunut tapahtumaa senkin edestä. Viimeisen vuorokauden olen viettänyt Helsingissä, joka on näyttänyt, että marraskuu voi olla hurjan kaunis ja lempeä.

Ajattelin nostaa esiin muutaman kokemuksen reissusta, aika paljon mahtui 24 tuntiin.

 

St George, Yrjönkatu

Olin ensi kertaa yötä viime kesänä avatussa St Geogessa (yövyin pressihinnalla) ja kun lähtiessä pyydettiin antamaan palautetta, kykenin kirjoittamaan vain ”täydellinen hotellikokemus”.  Tässä hotellissa ovat hallussa niin yksityiskohdat kuin prosessitkin. Taide, kulttuuri, hyvinvointi ja ruokaelämykset muodostavat vastustamattoman kokonaisuuden.

Laatu ja luksus ei synny kimalluksesta, vaan hiotusta palvelusta, joka ei kuitenkaan ammu tippaakaan yli. Huoneessa luksus näkyy materiaaleissa, valaistuksessa, taiteessa, viimeisen päälle olevasta tekniikasta, joka on häivytetty tyylikkäästi näkösältä. Tv-ruutu tarjoilee myös valmiin venyttelyohjelman huoneista löytyvillä kuminauhoilla toteutettavaksi.

Olin buukannut yhden yön reissuun sellaisen määrän tapaamisia ja asioiden hoitoa, että olisin mielelläni jäänyt toiseksi yöksi nauttimaan miljööstä. Suosittelen tätä hotellia erityisesti  silloin, kun majoitus ei ole vain majapaikka, vaan hotellilta haetaan elämyksellisyyttä.

Artek, Keskuskatu

Pikaisella kaupunkikierroksellani oli muutama täsmäkohde, yksi niistä jouluasuun puettu Artekin lippulaivamyymälä. Liikkeessä on esillä upeat sävyt ja tunnelmalllinen joulukuusi. Tänä vuonna Artekin joulu syntyy syvistä sävyistä ja kauniista lahjaideoista, joita ovat esimerkiksi kirjakustantamo Cozyn suloiset opukset.

Vaikka en mitään tällä kertaa ostanutkaan, nautin kierrellä ja katsella kaunista esillepanoa. Artekin myymälässä on vahva lifestyle-henki, jossa yhdistyvät huonekalut,  valaisimet, kirjat,  tekstiilit, koriste-esineet,  keramiikka ja vintage-aarteet.

 

Kämp Garden  ja erityisesti ihastuttava Hálo

Kämp Gallerin ylimpään kerrokseen on avattu Suomi-muodin mekka; Kämp Garden.  Yhdestä tilasta löytyvät  Arela, Samuji, R-Collection, Terhi Pölkki, éNHats, Hálo sekä Nomen Nescio. Gardenista löytyy myös luonnonkosmetiikkabrändi Jolie sekä Tre Gallery & Books, joka tuo tilaan myös joukon shop-in-shoppeja, joista ensimmäinen on Klaus Haapaniemi.

Minulla oli erityinen syy vierailla Hálon liikkeessä, sillä halusin käydä tapaamassa ihanaa Marta Valtovirtaa, brändin toista perustajaa. Tällä kertaa liikkeessä oli myös taiteellinen maestro Jukka Puljujärvi, voi vitsit mikä kaksikko tässä on! He rakentavat tinkimättömästi ja päämäärätietoisesti kotimaista laatubrändiä. Tiesittekös, että Hálo vastasi kokonaan Jenni Vartiaisen perjantaisella areenakeikalla tähden vaatetuksesta?

Viime toukokuussa hankkimani Hálon Kaarna-mekko oli arvokas, mutta jokaisen euron arvoinen hankinta. Pikkumusta on saanut pitkä liudan käyttökertoja ja joka kerta se päällä tunnen oloni upeaksi. Seuraavan kerran pujahdan asuun yrittäjäjuhlassa ja tiedän, että sen ansioista vältän vielä monta asukriisiä.

Tällä kertaa ostin toisen unelmamekon, joka on astetta arkisempi. Ajattelin, että se on mekko, jota voin pitää lähes ikuisesti. Onneksi se on sitä myös malliltaan, sillä kyseessä on Reidar.

Hálolla eletään oman uuden liikkeen lisäksi kiireisiä aikoja muutenkin, sillä Linnan juhlissa nähdään kolme brändin mekkoa. Tuskin maltan odottaa näkeväni, keiden päällä!

Kontio näyttelualue, Nurmijärvi

Nyt on nakutettu yksityiskohta jos toinenkin paikoilleen mökkiprojektissa. Tähän saakka kaikki neuvottelut ovat hoituneet puhelimitse  tai sähköisesti, nyt oli kiva käydä Kontiolla ihan paikan päällä. Nurmijärvellä, noin 30 kilometriä Helsingistä sijaitseva  hirsirakennusnäyttelyalue, jossa pääsee ihastelemaan mökki- ja talounelmia ihan paikan päällä.

Aurinko oli juuri laskemassa kun nappasin nämä kuvat Glass Housesta ja mallistoon kuuluvasta saunamökistä. Tykkäsin molemmista todella paljon ja mökkikuumekin muistutteli olemassa olostaan. Enää pari kuukautta, niin meillä nousee oma mökki, on se hurjaa!

Ihan jokapaikassa en tokikaan kameraa kaivanut esille. Kävin työporukalla eduskunnassa. Vierailin myös Balmuirilla, mutta palataan siihen myöhemmin ihanan yhteistyön myötä.  Kävimme mieheni kanssa illallisella some-suosiotakin nauttineessa The Cockissa. Ehkä mielikuva paikasta oli erilainen tai sitten perjantai-ilta oli vain niin railakas ajankohta, mutta jäin kaipaamaan vähän rauhallisempaa ympäristöä. Ruoka oli kyllä oikein hyvää, mutta korkealle nouseva melutaso pikkuisen latisti tunnelmaa. Illan pikkutunneillä pyörähdimme Teatterissa Yhdessä-pöydän luoneen Johannan ja hänen miehensä kanssa. Tänään vielä kävin koeajamassa sähköpyörän, palataan tähänkin pian! Paljon ehtii siis tapahtua vuorokaudessa.

Ensi viikko onkin superjännittävä, sillä saan avata uudet, ihan omat blogisivut. Viimeisiä viilauksia vielä tehdään ja on siinä hommaa, että kaikki kuuden vuoden aikana kirjoittamani 1600 postausta siirtyvät uuteen osoitteeseen.  Kerron kyllä heti kun on valmista. Leppoisaa viikonloppua!

Saatat pitää myös

Jätä kommentti