Jouluhaaste – 24 kysymystä ja vastausta

by Kerttu

Kiitos kannustavista kommenteista videopostaukseeni, toivottavasti uusi vuosi tuo tullessaan blogiini lisää liikkuvaa kuvaa. Täällä jouluvalmistelut ovat saaneet yllätyskäänteen sairastuvan muodossa, joka on onneksi jo nyt voiton puolella. Tänään laitetaan loput hommat kasaan ja sitten saa alkaa joulunvietto!

Tähän postaukseen nappasin ihanan blogikollegani Marjan kysymyssarjan, jossa on 24 kysymystä joulusta. Kuvat ovat hurmaavalta Toivolan vanhalta Joulupihalta Jyväskylästä, joka on avoinna vielä tänään torstaina. Huomenna perjantaina paikalle voi mennä fiilistelemään Pihan omia putiikkeja ja pajoja, Kahvila Muistoa ja Käsityöläismuseoita.

On joulun aika, mitä luet?

Luen kaikkea sitä, mitä en ole ehtinyt arjessa lukea. Sisustus- ja lifestylelehdet pääsevät selauksen jälkeen lukukierrokselle, liian usein vain pikaisesti silmäillen lehden sen ilmestyttyä. Tällä viikolla hain kirjastosta pari lomakirjaa, tällä kertaa suosituksesta lähti matkaan Eve Hietamiehen Tarhapäivä. Jos pukki tuo kirjan, se pääsee pyhäpäivien aikaan lukuun.

Suosikkijoululeffa?

Viime vuosina on tullut katsottua enemmän lastenelokuvia, mutta kyllähän Love Actually (Rakkautta vain) on todellinen hyvänmielen joululeffa.

Missä vietät mieluiten juhlapyhät?

Paikalla ei ole niin väliä, sillä ihmiset tekevät joulun. Useimmin olemme viettäneet joulua lapsuudenperheeni kanssa, sillä varsinkin nuorempana suurperhejoulu toi ilon sydämeen. Nyt kun monella on jo lapsia, alkaa porukkakoko olla sellainen, että emme enää kaikki mahdu järkevästi vanhemmillemme. Tänä vuonna saan viettää joulun miehen lapsuudenperheen kanssa, odotan sitäkin innolla! Ehkäpä tulevina vuosina on myös kotijoulun aika <3

untitled-4

Lempijoululaulu?

Michael Bubblen joululevy soi meillä eniten. Toki monet kotimaiset joululaulut kuuluvat lasten jouluun, mutta ehkä All I Want for Christmas on se suosikki. Varsinkin jouluvalmisteluiden aikaan saa olla iloa ja menoa, jouluna sitten sopii vähän rauhallisempikin tunnelma.

Milloin avaatte lahjat?

Lapsuudenkodissani vasta illalla jouluruuan jälkeen. Tänä vuonna jo iltapäivällä ja sekin on lasten kanssa mukava ratkaisu. Jännitys ja odotus laukeaa ja kaikki saavat joulurauhaa, kun lapset leikkivät uusilla leluilla 🙂

Osaatko nimetä kaikki joulupukin porot?

Petteri Punakuono tietenkin, mutta en kyllä muista muiden nimiä! Siinä laulussakin sanotaan vain, että muut porot haukkuivat Petteriä sen nenänpään vuoksi. Ei nimiä 😀

joulu2016-2

Mitä joulun traditiota odotat eniten tänä vuonna?

Odotan lasten riemua, kun joulupukki saapuu. Tietysti myös kiireettömät ruokailut ja illan rauhalliset jouluhetket ovat odottamisen arvoisia. Kuusen koristelu on joulusisustustuksen kohokohta!

Oikea vai feikki joulukuusi?

Meillä kotona on oikea kuusi. Se on joka vuosi erilainen, välillä karistaa enemmän ja välillä vähemmän. Sen tuoksu ja tunnelma kuuluu meidän jouluumme.

Rehellisesti: onko lahjojen antaminen vai niiden saaminen parempaa?

Antaminen on parempaa. Varsinkin silloin, kun lahjat on hankittu hyvissä ajoin ja ajatuksella.

Oudoin saamasi lahja?

Hehe, en kyllä nyt osaa nimetä yhtään, vaikka varmasti niitäkin on ollut!

 

joulu2016-3

Millainen lahjojen paketoija olet?

Ensin suunnittelen, fiilistelen ja paketoin hartaudella. Mitä lähemmäksi aatto tulee, sen nopeammaksi paketointi muuttuu 😀

Miltä perinteinen joulupaitasi näyttää?

Minulla on yksi punainen neuletakki, jonka puen aina mekon päälle jouluaattona. Kai siitä on ihan vahingossa tullut virallinen joulupaitani, koska en muulloin käytä sitä.

Ihanin joulumuistosi lapsuudesta?

Yhdessä olo suuren perheemme kanssa ja pienempien sisarusteni vilpitön riemu.

Oletko koskaan tehnyt piparkakkutaloa?

Olen tehnyt, mutta tänä jouluna jäi tekemättä. Vähän harmittaa, sillä tytär rakastaa sen koristelua, mutta aina ei vain ehdi kaikkea. Onneksi ihan peruspiparit tuli leivottua.

joulu2016-4

Suosikkipuuhasi joululomalla?

Rentoutuminen. Toki lapsiperheessä rutiinit pyörivät joulun pyhinäkin, mutta mukavaa on, että kenelläkään ei ole kiire minnekään.

On jouluaatto, mitä lasissasi on?

Riippuen vuorokauden ajasta vettä, glögiä tai viiniä.

Jos voisit ostaa ainoastaan yhden lahjan tänä vuonna, kuka sen saisi?

Tyttäreni. Hän on jo sen verran iso, että ymmärtää joulun päälle, osaa odottaa lahjoja ja ihanasti uskoo vielä joulun taikaan. Poikani on varmasti onnellinen, kun saa piparin ja vanhempien jakamattoman huomion.

Mitkä värit tekevät joulusi?

Päävärit koristeissa ovat aika vaaleita ja neutraaleja, mutta toki myös perinteistä punaista ja vihreää löytyy. Yksi tärkeä joulumielen nostattaja on valkoinen maisema, harmi että keli on plussalla ja lumet sulavat silmissä. Tosin tästä en mieltäni pahoita, vaan keskityn sellaisiin asioihin, joihin voin vaikuttaa.

 

joulu2016-6

Mistä jouluperinteistä et pidä tai mitkä skippaat vuosittain?

Joulupöydässä skippaan rosollin ja graavilohen.

Oletko viettänyt joulua muualla, kuin kotimaassasi?

En ole. Muutama vuosi sitten olimme joulukuussa Kanarialla ja jotenkin ne joulupukkikoristeet palmujen katveessa eivät nostattaneet omaa joulutunnelmaani.

On jouluaterian aika, mitä lautasellasi on?

Laatikoita, kinkkua, salaattia ja kalaa, mieheni perheessä myös karjalanpaistia.

Valkoiset vai värikkäät jouluvalot?

Tästä ei neuvotella: valkoiset!

 

joulu2016

Mikä on jouluherkkujen suosikkisi?

Joulutraditioihini kuuluu ostaa levy Fazerin hasselpähkinäsuklaata ja sen syömisestä en pode pätkänkään verran huonoa omatuntoa! Eilen saattoi mennä takan ja kirjan ääressä jo kolmasosa.

Kummasta pidät enemmän, jouluaatosta vai joulupäivästä?

Ei toista ilman toista! Jouluaaton tohinan jälkeen joulupäivä tuo ihanan rauhan eli nämä ovat kuin jing ja jang, toisiaan täydentävät voimat.

 

Saatat pitää myös

Jätä kommentti