Viimeisten viikkojen rutistus

by Kerttu

Voitteko uskoa, että hyvinvointivalmennusta on eletty jo kahdeksan viikkoa! Muistatko vielä mistä lähdettiin liikkeelle kaksi kuukautta sitten? Esittelin silloin meidän kymmenen bloggaajan IWELLOjengin. Energisen hyvinvointisyksyn alku -postauksessa kerroin hyvinvointiin liittyviä oivalluksiani ja täytyy sanoa, että nämä ajatukset ovat kantaneet läpi valmennuksen. Toisen hyvinvointiviikon vinkit -postauksessa teimme core-treenin ja saimme ohjeeksi liikkua kolmesti viikossa ja tehdä yksi muutos ruokavalioon. Kolmen treenin tahti on säilynyt ja ruokavaliosta poistui alkuun herkut kokonaan, viimeisen parin viikon ajan olen antanut itselleni yhden herkkupäivän. Kolmen viikon jälkeen oli pienen välitsekin aika. Miten menee hyvinvointiprojektissa -postauksessa kerroin kuinka ensihuuma alkoi laantua ja saimme muistuksia kehonhuollon tärkeydestä.

Treeni7-1

Neljän viikon kohdalla muutin ajattelutapaani projektista elämäntavaksi ja teimme tehokkaan ja hauskan ulkoilmatreenin. Seuraavaksi olikin aika sukeltaa syvemmälle ravintotietoon ja esittelin teille parhaat sovellukset hyvinvoinnin tueksi. Pari viikkoa sitten kutsuimme sinut mukaan lukijatreeniin, joka on siis jo tämän viikon torstaina! Goodie bag -paikat ovat jo varattuja (20 ensimmäistä), mutta treeni on siis avoin ja ilmainen, mukaan pääsevät kaikki halukkaat! Seitsemännen viikon treenit veti tämä pitkänhuiskea vaaleaverikkö eli Sanna Jämsen (ihan(a) piiskuri, heh!), yksi IWELLOn valmentajista. Tapasimme tällä kertaa Jyväskylän Harjulla HIIT-treenin (High Intensity Interval Training) merkeissä.

Treeni7-1-2

Yksi parhaimmista liikuntaoivalluksista on se, kuinka monipuolisesti ja innostavasti ulkona voi liikkua! Olen ollut ryhmäliikuntaihminen, jolloin liikunta on aikaan ja paikkaan sidottua. Valmennuksen avulla olen oppinut näkemään entistä enemmän treenimahdollisuuksia kotona ja ulkona. Sanna pisti meidät liikkeelle crossfit -tyyliseen napakkaan treeniin, jossa saimme haastaa itseämme sekä lihaskunnossa että aerobisissa liikkeissä.

Treeni7-1-3

Treeneissä jokainen voi tehdä oman fiiliksensä ja kuntonsa mukaan. Kyykkäsimme, teimme vatsalihaksia sekä nostojen että pitojen avulla, maastavetoja, hyppyjä ja punneruksia. Treeni tehtiin kiertoharjoituksena jokainen omaan tahtiin. Ensimmäiset liikeet tehtiin aikaan eli 20 sekuntia per liike ja sitten vaihto. Toinen liikepatteristo oli crossfit – tyylinen eli teimme kolme kierrosta, ensin 21 toistoa, sitten 15 toistoa ja viimeisellä kierroksella 9 toistoa. Lopuksi halukkaat vielä vetivät Harjun pitkät puuportaat pari kertaa alhaalta ylös, reidet kiittivät!

2015-10-06

Parin päivän ajan olen taistellut syysflunssan oireita vastaan, täytyy toivoa että tauti ei nyt hyökkää päälle. Huomenna menen lukijatreeniin joka tapauksessa, oma tekeminen pitää mitoittaa sen hetken fiilikseen. Mutta uskon ja toivon, että kunnossa ollaan ja pääsen kunnolla jumppailemaan. Pian meillä on uutisia kaikille niille, jotka ovat pohtineet, voisiko tällainen vastaava hyvinvointivalmennus olla oma juttu! Tässä vielä huomisen treenin tiedot, jos paikka ei ole tuttu, tule M-Kotiväylän pihaan (Tuomiojärventie 15, Jyväskylä) klo 17.50. Ilmoittautumista ei siis enää tarvita.

11951917_10153611140203476_6398668772770013668_n

Toivottavasti olet säästynyt syysflunssalta! Aurinkoista keskiviikkoa!

Saatat pitää myös

4 Kommentit

Eltsu 8 lokakuun, 2015 - 8:19 am

Sori, kun kyselen koko ajan, mutta missä se Iittalan voittaja julkistetaan?

Mukavaa päivää teille!

Reply
Kerttu / Modernisti Kodikas 9 lokakuun, 2015 - 4:49 pm

Heippa! Tän tyhmän flunssan takia julkaisu vähän viivästyi, mutta nyt on voittaja esillä torstain postauksessa 🙂

Reply
Maria 8 lokakuun, 2015 - 9:54 pm

Varsinkin pienten lasten vanhempana aika on tosi kortilla välillä omaan liikkumiseen. Siksi kaikki vinkit nopeiden ja tehokkaiden treenien tekemiseen ovat enemmän kuin tervetulleita : )

Reply
Kerttu / Modernisti Kodikas 9 lokakuun, 2015 - 4:49 pm

Kiva kuulla! Ulkona voi treenata tosi paljon ja ainakin itselleni se sopii paljon paremmin kuin sitova kuntosalijäsenyys tässä elämäntilanteessa 🙂

Reply

Jätä kommentti