Väriä ja iloa lasten arkeen

by Kerttu

Kaupallinen yhteistyö ja arvonta: Jordan

Kesälle on sanottu heipat ja arki on otettu avosylin vastaan. Päivät kulkevat tutussa uomassa, alkaen aamulla hammaspesuista ja päättyen illalla samaan puuhaan juuri ennen lasten iltasatua. Hammashommat ovat meillä muutenkin ajankohtaisia, sillä kuusivuotias odottaa milloin ensimmäinen maitohammas irtoaa ja puolivuotias odottaa, milloin ensimmäinen hammas puhkeaa.

jordan-1-2

Vaikka itse olisin mielelläni sisustustuksellisesti aika mustavalkoisen minimalistinen, totuus kotonamme on usein toinen. Lapset rakastavat värejä ja mielestäni heille pitää myös suoda värikäs arki! Kylpyhuoneemme on perussävyiltään hyvin pelkistetty, mutta arkiset pienesineet tuovat iloisia värejä kotiin. Vauva ei osaa vielä valita, mutta isosiskolle on jo merkityksellistä, miltä uusi hammasharja näyttää.

jordan-1-9

Kaikkea ei tarvitse piilottaa kaapin perälle, vaan käyttöesineet voivat olla helposti saatavilla näkösällä. Jordanin 6-9 -vuotiaiden lasten hammasharjoissa on mukana hauska kiinnike, jolla harjan voi ripustaa laattaseinään lapselle sopivalle korkeudelle. Meidän kuusivuotias oli aika ihastuksissaan pinkistä ”timantista”, mutta ei tuo turkoosin harjan pikkuinen koripallokaan ole hassumpi!

jordan-1-8

Vaikka kaikki olisi niin kiva tehdä ”ihan itse”, tarvitsee kuusivuotias vielä apua hampaiden harjaamisessa. Äidin tai isän ”tarkastuspartio” saapuu paikalle viimeistelemään pesut. Näiden 6-9 -vuotiaiden hammasharjojen harjakset on onneksi suunniteltu epätasaiselle purukalustolle ja ne sopivat sekä maito- että rautahampaille.

jordan-1-3

Entäs se hampaaton baby? Ikeniä kutittaa niin mahdottomasti ja maailmaa on kiva tutkia suulla. Onhan se aika söpöä alkaa harjaamaan sitten sitä yhtä ensimmäistä hammasta, kun se puhkeaa!

jordan-1-4

Hänen kanssaan on vielä kaikki opettelu edessä. En oikein edes muista, miten harjaushommat alkoivat sujua neidin ollessa ihan pikkuinen, mutta rutiinit on hyvä luoda alusta alkaen. Jordanin 0-2 -vuotiaiden hammasharja on samalla kuin purulelu ja keskellä olevan reiän avulla vauvan on siihen helppoa tarttua.

jordan-1-5

Meillä ei tällä hetkellä ole 3-5 -vuotiasta, mutta aika suloisilta näyttävät uutuusharjat myös tälle ikäryhmälle. Hellyyttävän bambin tai kissan voi ripustaa kuu-pidikkeeseen ja räyheät dinosaurukset lepuuttelevat harjausten välissä telineessä, josta kuoriutuu pieni dinon poikanen. Varmasti näillä harjaaminen on astetta hauskempaa!

jordan-1

Lapset rakastavat sitä, kun arkisia rutiineja voi piristää jollakin yllätyksellä! Niinpä Jordan on kehittänyt hampaidenharjauslaulun, jonka avulla lapsi jaksaa pestä hampaita tarvittavan kahden minuutin ajan. Klikkaile TÄNNE, niin saat vähän iloa ja meininkiä hampaidenharjaushetkiin! Meillä ainakin tyttö sai ihan uutta potkua hampaidenhoitoon.

jordan-1-6

Hauska uutuus on myös tämä hampaidenharjauspeli, jossa lapsi saa pestä leikkisästi leijonan hampaita. Kun hampaat on putsattu pelissä kiiltäviksi, sujuu varmasti omienkin hampaiden harjaus kuin leikki. Pelissä on palkinto, joka hymyilyttää varmasti myös vanhempia,  sillä pelaamalla voi voittaa Apollomatkojen lahjakortin, jolla pääsee koko rikkomaan arkirutiineja aurinkoon!

Sain mahdollisuuden myös ilahduttaa blogini lukijoita arvonnalla, joten kerrohan kommenttiboksissa paras vinkkisi siihen, kuinka arkirutiineista (kuten vaikka hammaspesuista) voi tehdä vähän hauskempia. Arvon kaikkien 16.9. mennessä vinkin jättäneiden kesken hammasharjat koko perheelle!

logo

 

 

Saatat pitää myös

37 Kommentit

Pikku-iia 9 syyskuun, 2015 - 10:36 am

Kyllä se se on että saa itse valita mieleisen harjan ja tahnan,sopivista vaihtoehdoista tietysti.

Reply
Neelia 9 syyskuun, 2015 - 12:01 pm

Se, että hammastahna maistuu hyvälle, innostaa harjaamaan hampaat. 😀

Reply
Tanja 9 syyskuun, 2015 - 12:16 pm

Lapselle on iso juttu kun saa itse olla valitsemassa kaupasta itselleen hammasharjaa ja -tahnaa. Näin ollen hampaiden harjaaminenkin on mieluisampaa. Äiti tai isä tarkastaa aina onko jäänyt peikkoja suuhun 🙂

Reply
maamu 9 syyskuun, 2015 - 2:35 pm

Meillä vasta opetellaan hampaiden pesua 8kk ikäisen lapsen kanssa. Hampaat kuitenkin pestään lähes joka ilta iltapuuron jälkeen. Tämä tarkoittaa lähinnä sitä, että lapsi tutkii hammasharjaa ja pureskelee sen molempia päitä hartaana. Pienestä ne rutiinit muodostuvat!☺

Reply
Maria Luomulaaksosta 9 syyskuun, 2015 - 4:10 pm

Meidän pienikin tykkäsi kovasti tuosta vauvojen harjasta. Oli juuri sopiva käteen ja sitä oli mukava natustella ja saatiin sillä ne hampaatkin puhtaaksi. 🙂

Reply
heljä 9 syyskuun, 2015 - 4:48 pm

Meillä saa reippaasti sujuneen hammaspesun päälle vielä xylitol-pastillin 🙂

Reply
Eeva 9 syyskuun, 2015 - 5:29 pm

Kimalteleva hammastahna tai lempihahmo hammasharjassa. Pikku poika lupaa äidin tarkistaa suusta ”lohikäärmeen kakat” 🙂

Reply
Eveliina 9 syyskuun, 2015 - 6:04 pm

Meillä aukaistaan leijonankita isolle ja päälle vielä irvistetään hampaat yhdessä.

Reply
Erika 9 syyskuun, 2015 - 6:20 pm

Hammaslääkäri-leikki. Lapsi tulee hammastarkastukseen ja lääkäri ”nimi” pesee hampaat ja samalla juttelee niitä näitä, niin kuin olisi tuntematon tyyppi 🙂

Reply
Fevejii 9 syyskuun, 2015 - 7:21 pm

Hauskan hetkestä tekee, kun saa hampit pestä kummitytön kanssa.. pikkunakerolle siis harja hakusessa!

Reply
Siili82 9 syyskuun, 2015 - 7:22 pm

Meillä äiskä laulaa hammaspeikkolaulua kun lapset harjaa.

Reply
Teija 9 syyskuun, 2015 - 7:29 pm

Xylitol pastilli hamppupesun jälkeen kruunaa pesuhetken!

Reply
Liisukka 9 syyskuun, 2015 - 8:14 pm

Itse kaupasta valittu hammasharja (valikoima ei tosin ollut yhtä iso kuin nyt) ja harjauksen päälle imeskeltäväksi xylitoli”karkki”. Näillä mentiin meillä lasten ollessa pieniä.

Reply
Maikki 9 syyskuun, 2015 - 8:46 pm

Kaupan ihanin tai coolein harja ja tiimalasi mittaamaan aikaa…

Reply
Maikki 9 syyskuun, 2015 - 8:48 pm

Kaupan ihanin harja ja tiimalasi mittaamaan aikaa!

Reply
Jenni 9 syyskuun, 2015 - 10:07 pm

Hieno harja ja se, että me vanhemmat harjataan hampaat samaan aikaan, auttaa kummasti taaperon hampaudenpesuhetkessä 🙂

Reply
Jenni 9 syyskuun, 2015 - 10:07 pm

Hieno harja ja se, että me vanhemmat harjataan hampaat samaan aikaan, auttaa kummasti taaperon hampaudenpesuhetkessä 🙂

Reply
Päivi Lönnberg 9 syyskuun, 2015 - 10:14 pm

Lasten hampaiden pesun yhteydessä näytän omia hampaita ja niissä olevia amalkaanipaikkoja ja kehotan pesemään hyvin, ettei käy niikuin äidille. Pienempi ainakin katsoo suu auki ja ihmettelee, niin siinä on aika helppo pestä

Reply
Leela 9 syyskuun, 2015 - 10:42 pm

Meillä hampaiden harjaus sujuu parhaiten kun vanhempi etsii hampaiden koloista ruuantähteet ”täältä löytyy mustikkaa, harjataanpa pois” jne ja lopuksi julistetaan hampaat vitivalkoisiksi. Pienestä pitäen on lapsi saanut myös harjata itse (vanhempi ”viimeistelee”) ja ihan pienenä parasta oli olla kaksi hammasharjaa, toinen pienen käteen ja toinen aikuiselle. Niin ja vaihtelu virkistää myös, nykyään lapsi saa valita pestäänkö sähköhammasharjalla tai tavallisella 🙂

Reply
Saara 10 syyskuun, 2015 - 9:01 am

Meillä pestään vasta yksiä pikkuhampaita, toisen hampaita vasta odotellaan. Mutta 1,5-vuotiaan kanssa hammaspesut sujuvat nyt kun luetellaan aakkosia vuoronperään ja harjataan samalla, suu ammollaan A-kirjainta sanovan taaperon hampaita on helppo pestä. Lisäksi hammastahna ja -harja on itse valittu, ja aamuisin hampaat saa pestä itse.

Reply
Kukka 10 syyskuun, 2015 - 2:04 pm

Hampaidenpesusta kuten muistakin arkirutiineista kannattaa tehdä vauvalle/lapselle mahdollisimman mukavia hetkiä. Hellyydellä ja ilolla pääsee paljon pidemmälle kuin turhautumisella ja komentelulla. Ja molemmille jää todennäköisemmin parempi mieli! 🙂

Reply
Maria 10 syyskuun, 2015 - 2:41 pm

Meidän 7kk:lla ei vielä hampaita ole, mutta kovasti tekee. Tykkää iltapuuron jälkeen järsiä harjaansa samalla kun itse pesen hampaat. Sähköhammasharjan osto paransi sisarusteni harjausintoa!

Reply
leena 10 syyskuun, 2015 - 3:17 pm

Hei! Noita vauva-aikoja en enää niin muista, mutta pojankloppi tykästyi hampaidenpesuun, kun sai sähköhammasharjan käyttöönsä…. vielä ei ole katsonut mitä se pitää sisällään ;)), siis rikkonut sitä.

Reply
mommy 10 syyskuun, 2015 - 3:52 pm

Hammaslääkärileikki ja peikkojen jahtaus yleensä tehoavat, jos hampaiden pesu ei meinaa onnistua. Yksi tytöistäni halusi pienempänä aina, että hänen hampaita harjataan niin paljon, että ne alkavat kiiltää niin kuin mummon kultahammas… (Ei tietenkään paljastettu hänelle, miten se kultahammas oli sinne suuhun oikeasti joutunut ;))

Reply
Satu 10 syyskuun, 2015 - 4:04 pm

Etsin neidin suusta aina sen värisiä hammaspeikkoja minkä väristä ruokaa on syöty. Ja herkuista suu vilisee täynnä hammaspeikkoja. Hyvin saa hampaat pestyä että kaikki peikot lähtee. Ja lopuksi saa vielä itse katsoa peilistä ettei peikkoja enää ole. Hammaspeikon kuvaa on katsottu herra hakkaraisen kirjoista, siellä on pieni harmaa karvainen pallo-otus.

Reply
Auroora 10 syyskuun, 2015 - 4:11 pm

Meidän 2vee on niin”minä ite” ettei antaisi äidin tehdä lopputarkistusta. Olemmekin sopineet, että kun Hän itse on saanut hampaat harjattua, on äidin vuoro tarkistaa samalla kun Hän pesee ihan itse käsiään. 🙂

Reply
Laura 10 syyskuun, 2015 - 10:21 pm

Hampaidenharjaus on hauskaa kun on suosikkihahmo harjassa ja hyvää (hyvänmakuista) esim.pikkumyy-hammastahnaa.

Reply
sikkuralla 11 syyskuun, 2015 - 10:13 am

Meillä on ollut hammastenpesulaulu käytössä jo alusta asti. Se on sopivan mittainen ja siitä lapsi tietää, milloin harjaus päättyy.

Reply
JohannaN 11 syyskuun, 2015 - 9:59 pm

Meidän vilkkaan 1,5v kuopuksen hampaat saa tällä hetkellä pestyä helpoimmin niin, että antaa neidille käteen isin tai äidin sähköhammasharjan pörisemään 😀 Se on niin ihmeellinen juttu, ettei tyttö taida edes huomata hampaiden pesua 😉

Reply
Nelliina 12 syyskuun, 2015 - 5:29 pm

Hammaspeikkolaulua omin sanoin laulellessa sujuu pesu kuin tanssi 🙂

Reply
Mertsi 13 syyskuun, 2015 - 7:45 pm

Sähköhammasharjat ja mieluisat, itse valitut tahnat tekevät hampaidenpesusta ”juhlaa”.

Reply
Stella 14 syyskuun, 2015 - 9:51 am

Meillä hampaiden pesu yhteydessä ihastellaan muumi/pikku myy hammastahnatuubia.

Reply
LauraK 14 syyskuun, 2015 - 10:09 am

Lapsille hienot harjat ja itse valitsemat hammastahnat, niin hampaiden pesu sujuu joka päivä helposti. 🙂

Reply
Leena 14 syyskuun, 2015 - 9:32 pm

Harjaan 2,5 vee tytön hampaat. Paras on lopussa, kun pyydän esimerkkiä näyttäen laittamaan etuhampaat yhteen nauraen/irvistäen. Saan harjattua etuhampit ja lopuksi jää vielä nauru suuhun 🙂

Reply
Marianne 15 syyskuun, 2015 - 8:04 am

1v ja 3v saavat itse valita harjan ja isompi valitsee myös hammastahnan. Hyvin rutiinit mennyt kun yksin yökylässä muistaa, että hammaspesulle ja nukkumaan vaikka muut eivät ehtineet sanoa edes.

Reply
silja 16 syyskuun, 2015 - 12:17 pm

Kiva hammasharja 🙂

Reply
Mirja Jussila 2 lokakuun, 2015 - 10:14 pm

Meillä hampaidenpesu oli aikoinaan pienille 0-2v. aina kauhistus. Lapsi vääntelehti ja vanhemmat yrittivät kieli keskellä suuta saada harjan edes käymään suussa. Kunnes keksimme hyvän keinon. Lapsi otettiin kehto-otteeseen poikittain syliin ja aloitettiin nukkumaanmenolaulut siinä. Lapsi keskittyi kuuntelemaan unilauluja ja hampaat tuli pestyä kuin huomaamatta. (Lapsemme siis rakastavat kun heille lauletaan ). Joka kerran kun lapsi yritti kiemurrella, laulu stoppasi. Ja alkoi uudelleen kun lapsi rauhoittui taas kuuntelemaan. Usein tämä rutiini rauhoitti lapsen niin, että hänet sai kantaa hampaanpesulta suoraan sänkyyn. Muut iltatoimet kun oltiin tehty jo valmiiksi ennen hampaanpesua. 🙂

Reply

Jätä kommentti