Aurinkoisen hyvinvointiviikon askelmerkit

by Kerttu

Mukavaa maanantaita!

Olen päättänyt, että tästä tulee hyvä viikko! Ihan pelkkään sattuman varaan en asiaa jätä, vaan panostan yksinkertaisiin, mutta hyvää mieltä ja oloa tuoviin asioihin.

aamu-1-10

Minulla on nyt helmikuussa vielä muutamia päiviä, jolloin tytär on päivähoidossa. Maaliskuussa hän jää kanssani kokonaan kotiin. Pehmeä lasku kohti vauva-arkea tuntuu sopivan erinomaisesti sekä äidille ja tyttärelle. Syksyllä sitten neidillä on edessä esikoulu, siihen asti hän on ilmoittanut olevansa ”äitiyslomalla”.

aamu-1-15

Hitaat, hiljaiset ja tässä tapauksessa myös aurinkoiset aamut yksin kotona ovat tervetulleita. Yöt ovat jo aika katkonaisia ja voin levätä keskellä kirkasta päivää. Saan hoitaa asioita, laittaa kotia kuntoon, tehdä blogijuttuja,  käydä kävelyillä ja valmistautua uuteen elämänvaiheeseen.  Iltapäivällä on sitten energiaa touhuta viisivuotiaan kanssa ja viedä häntä harrastuksiin.

aamu-1-13

Tämä kevättalven valo on huumannut minut täysin! Pimeän selkä on taittunut ja tuntuu ihanalta nauttia auringonsäteistä, jotka jo lämmittävätkin.

aamu-1-14

Äitiyslomalle jäätyäni olen pyrkinyt panostamaan arkisiin, mutta kauniisiin asioihin ja hyvinvointiin. Viime viikolla kävin kampaajalla ja kauneushoitolassa. Perjantaina vietin kaksi tuntia kasvo- ja jalkahoidoissa ja ne tuntuivat aivan miettömän hyvälle! Veri lähti kiertämään, ryhti suoristui ja mieli kirkastui, pitäisi käydä useamminkin!

aamu-1-12

Tällä viikolla panostan hyvään, puhtaaseen ruokaan. Lautaselle paljon värejä, sillä uskon niiden tuovan energiaa sekä sisäisesti että ulkoisesti.  Arjen estetiikkaa lisäävät myös kauniit kattaukset ja leikkokukat. Nyt kun elämä on kääntynyt aika paljon kotiin, haluan tehdä ympäristöstäni mahdollisimman viihtyisän.

aamu-1-11

Useamman kerran päivässä otan Hugon matkaan ja köpöttelen pienen kävelylenkin. Vedän raikasta ilmaa keuhkoihini (ja toivon, että ei ihan heti alkaisi pissattaa ;). Niin pieniä, yksinkertaisia ja arkisia asioita. Yritän pitää mielen avoimena ja pelottomana, muistuttaa itselleni että kaikki menee ihan hyvin.

aamu-1-16

Hoidan tietokone- ja nettihommat jo virka-aikana, vaikka en töissä olekaan. Luen suosikkiblogeja ja jätän enemmän kommetteja. Käytän illan omat tunnit lukien lehtiä ja kirjoja tai katsoen elokuvaa tai tv-sarjaa, jonka olen ennalta päättänyt. Keskustelen mieheni kanssa muustakin kuin siitä, miten sormiani turvottaa. Tämä viimeinen on ehkä vaikein 😀

aamu-1-17

Ja annan itselleni anteeksi, vaikka en pysyisikään ihan suunnitelmissani.

aamu-1-9

Näillä askelmerkeillä syntyy hyvä viikko, saa nähdä syntyykö jotain muutakin!

Paljastahan samalla minulle omat yksinkertaiset, mutta toimivat hyvinvointivinkit kommettilaatikossa. Pidetään huolta. 

Saatat pitää myös

12 Kommentit

S - Beauty of Life 16 helmikuun, 2015 - 12:08 pm

Ihania suunnitelmia ja kuulostaa hyvältä <3.

Reply
Kerttu / Modernisti Kodikas 17 helmikuun, 2015 - 1:54 pm

Kiitos S! Aurinkoa ja iloa sinunkin viikkoosi!

Reply
Lanttuleikkuri 16 helmikuun, 2015 - 1:56 pm

Luin jostain keskustelupalstalta jossa puhuttiin vähävaraisen luksuksesta. Ja aloin peilaamaan omaan elämään.
Mähän olen ihan äärimmäisen sotkunen ihminen ja nautin ihan älyttömästi kun joku ( eli minä ) on aamulla laittanut petivaatteet tuulettumaan ja illalla kun menee sänkyyn, on raikas tuoksu vastassa.
Yritin kirjoittaa ylös pieniä juttuja mistä tykkään ja aloin niitä mahdollisen helposti toteuttamaan. Ihan että laitan vaatteet illalla valmiiksi ( joo, kaikki ei ole aina olleet yhtä järkeviä ), syön aina aamiaisen, mulla on pieni kaunis Marimekon tarjotin jossa on kaikki aamulla käyttämäni meikit ja voiteet valmina, ei tarvi tapella meikkipussin kanssa.

Mä en ole aamuihminen mutta kun lähden töihin, on meikki ohjennuksessa, puhtaat vaatteet päällä, vatsa täynnä, sänky pedattu, ajoissa bussipysäkillä, ei päivä voi mennä pieleen, kun aamu on alkanut hyvin. Simple is mun juttu.

Reply
Kerttu / Modernisti Kodikas 17 helmikuun, 2015 - 2:19 pm

Kuulostaa hyvinkin järkevältä! Ja miten paljon nuo pienet, yksinkertaiset asiat ottavatkaan aamukiireessä nuppiin, jos niitä ei ole valmistellut. Ja aamulla se viisi minuuttia kadonneen hanskan etsimistä voi olla yksinkertaisesti liikaa 😀

Reply
Anna / A&A at Home 16 helmikuun, 2015 - 3:22 pm

Kauniita kuvia, näyttääkin niin rauhalliselle.

Mä tykkään kävellä koiran kanssa ulkona lenkin sijasta vähän niinkuin ”vailla päämäärää”.

Onnekseni, vain muutama sataa metriä kotiovelta, ja olen tallinnan vanhassa kaupungissa, ja siellä toikkarointi vie ajatukset totaalisen muualle. Siellä on yleensä paljon turisteja, ja silloin tulee itsellekkin vähän ”lomafiilis” (?) vaikka vaan seurailee muitten menoa. Helposti vierähtää tunti jos toinenkin, kun kävelee ja katselee kauniita taloja ja maisemia.

Toinen on siisti koti, joka tekee aivan ihanan olon, mutta siinä mä olen huono! Siivoamisessa huono, ja sotkemisessa taas olen tosi hyvä 😉

Onnea loppuodotukseen!

Reply
Kerttu / Modernisti Kodikas 17 helmikuun, 2015 - 2:20 pm

Kiitos Anna! Ihanalta kuulostaa tuo lomafiilis koiralenkillä!

Reply
Salla / Let's stay home 16 helmikuun, 2015 - 6:08 pm

Kauniita aurinkoisia kuvia. Näistä sai ruudunkin kautta energiaa!

Nauti täysillä omista hetkistäsi ja ihanaa loppuodotusta 🙂

Reply
Kerttu / Modernisti Kodikas 17 helmikuun, 2015 - 2:20 pm

Lämmin kiitos Salla!

Reply
tanja 16 helmikuun, 2015 - 8:44 pm

ihania kuvia! 🙂 mie nii tiijän ton tunteen raskaana koiran kanssa lenkkeillessä et missäköhä asti uskaltaa käydä ettei ala heti pissittään 😀

Reply
Kerttu / Modernisti Kodikas 17 helmikuun, 2015 - 2:21 pm

Hehee, tosi hehkeää aikaa tämä loppuraskaus 😀

Reply
StyleC 16 helmikuun, 2015 - 9:08 pm

Ihania kuvia <3 aika samanlaisia vinkkejä kuin muillakin: hyvä ruoka (sisältäen myös herkut, mutta pääpaino tuoreessa ja raikkaassa) ja liikunta. Siisti koti: laitan tavarat aina paikoilleen illalla ennen nukkumaanmenoa, siivoan keittiön jne (mutta en ota liikoja paineita kaikista villakoirista!). Säännöllinen ystävien näkeminen ja edes pieni hemmotteluhetki itselle: näin pikkuvauva-arjessa sellaisesta käy jo rauhassa suihkussa/saunassa käyminen tai yksin ja haahuillen tehty kauppareissu. Mikä tahansa itselle tuottaa iloa: on tärkeä muistaa pitää niistä kiinni, vaikka välillä vaatisikin järjestelyjä 🙂

Reply
Kerttu / Modernisti Kodikas 17 helmikuun, 2015 - 2:22 pm

Kiitos StyleC! Pienet asiat ne todellakin ratkaisevat 🙂 Sinun arjen ilon tuojat kuulostavat kyllä tosi hyvältä!

Reply

Jätä kommentti