Rehellistä arkipuhetta ja hyvän mielen hetkiä

by Kerttu
Rehellistä arkipuhetta

kaupallinen yhteistyö: Hetki 


Kulmakarvojeni väliin muodostuu pieni ura, kun oikein keskityn. Tuijotan ruutua tiukasti, aivan kuin ohjeistaen ajatuksiani pysymään edes suunnilleen kasassa. Aloitan kirjoittamaan lausetta, joka keskeytyy kuusivuotiaani heleään ääneen: ”äiti, saanko tulla mukaan etäpalaveriin?”.

Multitasking on ollut syksyn termi, sen verran työnteossa on mukana kuusivuotias assistentti. Niin erikoinen syksy, että melkein on jo tottunut siihen, että tehdyt suunnitelmat muuttuvat. Kun lapsen vastustuskyky laskee, seuraa sarja flunssia, nuhia ja korvatulehduksia eli  kotipäiviä, jotka aiheuttavat dominoefektin. Tämäkin postaus on niin myöhässä, että hä-vet-tää. Olo on ollut todella riittämätön olo koko joulukuun.

”Äiti, mulla on nälkä”. Kliksautan mikron päälle ja kiitän onneani, että kaapista löytyy valmista lämmitettävää. Tajuan, että itsellänikin olisi tauon paikka.

Rehellistä arkipuhetta

Arjen tiimellyksessä lounaat jäävät helposti huonolle tolalle ja etenkin etätöissä ruoka tulee syötyä usein pikaisesti palaverien lomassa. Työpäivässä on todella tärkeää, että pitäisi lounasaikaan selkeän tauon. Etenkin jos lapsi on kotona ja sumplitaan puolison kanssa  hoitovuorojen ja yleensäkin työn ja perheen yhdistämisen kanssa, on erityisen tärkeää olla läsnä hetkessä. Päivä rytmittyy muutenkin hyvin, kun tauot suunnittelee etukäteen.

Ylhäällä on arki/sairas/karanteeni/multitasking-päiväni ruuanlaittoilmeeni. Ruoka on valmis yleensä noin 60 sekunnissa. On asioita, joihin voi ja kannattaa panostaa ja sitten on asioita, joissa voi hyvällä omatunnolla oikaista.

Tortillat ovat koko perheen suosikkeja ja silloin kun valmista pitää saada nopeasti, turvaudun Hetki kana- tai kasvis enchiladaan. Se  on täytetty tortilla, jonka voi lämmittää halutessaan myös uuni- ja mikrolämmityksen kestävässä kartonkipakkauksessa.

Koko homma on tehty helpoksi ja maukkaaksi, sillä ennen lämmitystä tortillojen päälle voi ripotella pakkauksen mukana tulevaa juustoraastetta, joka sulaessaan tekee annoksesta vielä herkullisemman. Kasvis-enchiladassa täytteenä on mustapapuja, tomaattia, maissia sekä tomaattisalsaa ja ranskankermaa ja kana-enchiladassa broileria, maissia, paprikaa sekä ranskankermaa. Meillä tykätään molemmista.

Lisäksi uutuustuoteperheeseen kuuluu myös Hetki Pasta Carbonara, jossa on yhdistelmä chilimaustettua pastaa, tomaattisalsaa, peperonia, cheddarjuustotäytettä, ranskan kermaa, tomaattia sekä savustettua pekonia.

On hetkiä, jossa oikaiseminen on todella tärkeää. Kun elämässä tapahtuu paljon ja pitää itse sopeutua ja reagoida nopeasti muuttuviin tilanteisiin, on vain fiksuutta jättää jotain tekemättä tai oikaista matkan varrella. Koko joulukuun suurin viestiryöppy Instagramin viestiboksiin tuli perjantaisen, rehellisen avautumisen myötä. Koko viikon vedin hyvällä tsempillä, hoidin lapset ja työt, harrastukset, jouluasiat ja sata muuta liikkuvaa osaa. Venyin, koska venyttävä oli, enkä siinä hetkessä edes miettinyt, väsyttääkö tai miten menee. Asiat piti saada tehdyksi.

Perjantai-iltana, puolison kopatessa päävastuun kaikesta, ajattelin lähteä tuulettamaan päätä salille. Istuin sängylle ja tunsin väsymyksen valtaavan kehoani ja kyyneleet puskivat silmiin. En jaksanut salille, enkä siinä hetkessä mitään. Silloin pitää priorisoida oma jaksaminen ja oikaista hyvillä mielin sieltä, missä oikoreitti kulkee.

Kysyin Instagramissa, millaisilla tavoilla oikaisette tai helpotatte omaa arkeanne. Sain kymmeniä, ellei satoja vastauksia! Yhteiseksi iloksi eli riman sopivalle korkeudelle asettamiseksi jaan teille nyt liudan:

Ruoka: 

 • Valmisruoka eli einekset tai valmiit ruoka-annokset
 • Kaupan noutokassipalvelu
 • Isot satsit kerralla valmiiksi ruokaa
 • Toiveruokaviikko,  jolloin jokainen saa päättää yhden ruuan, mutta ei valittaa toisen valinnoista
 • ResQ-ruoka tai työpaikan ruokalasta kotiin ostettu ruoka

Siivous: 

 • Siivojan käyttäminen apuna
 • Robotti-imuri hoitaa arkipölyt
 • Lasten hyödyntäminen kotitöissä enemmän
 • Jos on sotkuista, niin huomenna on siivouspäivä uusi (eli anna olla siinä hetkessä)

Elämänhallinta

 • Harrastusten kimppakyydit vapauttavat aikaa
 • Lapselle lisää ruutuaikaa:  leffat pyörimään, niin saa itse töitä tehtyä
 • Käytän sanaa EI ja rajaan jo alkuunsa, mihin lähden mukaan
 • Otan lapset kainaloon yöksi, niin saamme kaikki nukuttua
 • Tasa-arvoinen kotityönjako
 • Ennen askartelin itse kaikki joulukortit, kunnes tajusin että kaupastakin saa
 • Ismo Leikola kehitti olla ottamatta niin vakavasti, sitä olen yrittänyt noudattaa

Pyykkäys: 

 • Vain likaiset vaatteet pyykkiin, kerran pidetyt lapsille päälle vielä toiseksi päiväksi
 • Pesen pyykkiä vain viikonloppuna
 • Ostan vain samanlaisia mustia sukkia, niin ei tarvitse etsiä pareja pesun jälkeen
 • Koko talon puhtaat sukat samaan laatikkoon ja jokainen etsii omansa

Listaa oli ihana lukea! Se todellakin kertoo siitä, että meillä on valtavasti mahdollisuuksia oikaista ja päästää itseämme helpommalla.

Näin joulun alla moni juoksee koko viikon perjantaiseen aattoon saakka. Nappaa kaupasta Hetki enchiladat mukaan ja ota oma rauhallinen lounashetki sopivassa vaiheessa.  Hetki-tuotteita on saatavilla hyvin varustetuista ruoka-
kaupoista. Tuotteet löytyy valmisruoka-, vihannes & hedelmä- ja kylmäosastoilta. Sitten voikin miettiä, mistä oikaisee ja minne haluaa panostaa. Joulun valmisteluissa toimii loistavasti ohje, otetaan niin rennosti kuin osataan.

Levollista ja armollista jouluviikkoa meille kaikille!

Ps. Suuntaa Instagramiin @modernistikodikas-tilille, siellä on arvonta, jossa palkintona on Hetki-kylmälaukku, jossa mukana erilaisia Hetki-tuotteita.

Saatat pitää myös

Jätä kommentti