Vinkit lelujen säilytykseen -testissä BR-puulelut

by Kerttu

Kaupallinen yhteistyö: BR-lelut

Yksi hyvä syy pitää lastenhuoneen sisustuksen pohjavärit neutraalina on lelut. Niistä kun monesti löytyvät kaikki sateenkaaren värit, joten hillitympi tausta hellii ainakin perheen aikuisten silmiä.  Toisen lapsen kohdalla jo tietää vähän mitä on tulossa, sillä lelu- ja tavarapaljoutta ei voi estää. Eikä onneksi tarvitsekaan, sillä lapsiperheen koti saa toki näyttää siltä, että siellä myös asuu lapsia. Postauksen lopusta löydät parhaat vinkkini lelujen säilyttämiseen.

BR lelut-1-7

Poika on nyt vuoden ja kaksi kuukautta vanha eli alkaa olla mainiossa touhuiässä. Pienet jalat töpöttelevät määrätietoisilla askeleilla ja pulleisiin nyrkkeihin puristetaan milloin mitäkin aarteita. Ja kaikkea kolistetaan, paukutetaan ja heilutetaan. Ehdottomia hittejä ovat pallot, majat ja autot (varsinkin jos ne kulkevat ja pitävät ääntä, tietenkin). Hermo palaa sekunnissa, jos jokin homma ei onnistu oman mielen mukaan. Äitikin tietää, miltä tuntuu kun tekemisessä on enemmän intoa kuin taitoa, mutta tekemällä oppii!

BR lelut-1-5

Neutraalissa lastenhuoneessa on ilo pitää esillä värikkäitä ja kauniita leluja. Tiedän monen sisustajan jakavan kanssani haaveen kauniista puuleluista ja BR-lelukampanjan kautta saimme muutaman ajattoman lelun testiin. BR-lelut on kehittänyt oman malliston vauvoille ja taaperoille, joten ikäjaottelun avulla on helppoa löytää juuri sopivat lelut lapsen taitotasolle.  Tämä on näppärää erityisesti lahjoja ostaessa, sillä välillä voi olla vaikeaa hahmottaa, millaista jutuista minkäkin ikäiset lapset innostuvat.

Takana on nyt noin kuukauden tiivis testijakso ja ilokseni voin kertoa, että kaikki lelut ovat olleet aktiivisessa käytössä. Äitinä ilahduin erityisesti siitä, että lelut ovat valmistettu puusta, joka on kotoisin eettisiltä, kestävää kehitystä vaalivilta puutiloilta ja niissä käytetyt maalit ovat täysin myrkyttömiä. Tärkeitä asioita, joita ei välttämättä tule leluhyllyllä ajatelleeksi.

BR lelut-1-3

BR:n Puisella radalla saa laittaa ötököille vauhtia. Me tosin olemme puhuneet autoista, jotka laskevat liukumäkeä, mutta ei kai sekään nyt ihan väärin ole, pääasia että on hauskaa! Hyvä suunnittelu antaa taarolle onnistumisen elämyksiä, sillä ei ole väliä miten päin ötökän radalle pistää. Pienemmän lapsen kanssa rata kannattaa sijoittaa seinän viereen, jolloin se pysyy pystyssä, vaikka hienomotoriikka kaipaisikin vielä kehitystä.

BR lelut-1-4

Meillä ehdoton hitti on tämä BR-pallorata. Siinä lapsi saa valita mieleisen aukon kolmesta vaihtoehdosta ja pudottaa pallon telinettä kiertävälle radalle ja katsoa kun se laskee vauhdikkaasti alas. Pallojen lisäksi taaperomme rakastaa nuijaa (tuo vihreävartinen kuvassa), jolla saa naputella palloa liikkeelle. Lelu sopii erinomaisesti lapselle jo siinä vaiheessa, kun seisomisessa tarvitaan tukea, sillä tämä pysyy hyvin pystyssä.

BR lelut-1-6

BR-Nooan arkki on minun suosikkini, sillä puiset eläimet ja niiden ”laiva” ovat todella suloiset. Settiin kuuluu kymmenen eläintä, arkki sekä lastaussilta. Parasta on, että eläimiä voi säilyttää arkin kannen alla eli ne eivät jää lainehtimaan ympäriinsä leikin päätyttyä. Meidän poika ei ole vielä kovin paljoa eläimillä leikkinyt, tällä hetkellä kaikki liikkuvat lelut kun tuntuvat kiinnostavan eniten. Toisaalta kuusivuotias isosisko on saanut parit hauskat eläinleikit aikaiseksi eli uskon tälle olevan paljon käyttöikää jäljellä.

BR lelut-1-2

Parhaat vinkit lelujen säilytykseen: 

– Sisusta lastenhuoneeseen muutamia erilaisia lelusäilytysratkaisuja. Meillä leluja löytyy kiinteiden liukuovikaappien alatasoilta (lapsi ylttää itse), kangaskoreista sekä lipastosta / hyllyköstä. Pojan huoneeseen on vielä etsinnässä pitkä ja matala ovellinen lipasto, joka toimii sekä säilytystilana että leikkitasona.

– Hanki läpinäkyvyä ja kannellisia säilytyslaatikoita ja lajittele lelut niihin: barbit, ponit, autot, palapelit ja leikkiastiat laitetaan omiin laatikoihinsa.

– Esille voi jättää juuri sen hetken hittilelut ja ne voi laittaa nättiin koriin tai kangaspussiin. Näin lapsi saa otettua lelut itse leikkiin.

– Kierrätä leluja varaston ja lastenhuoneen välillä. Kun lelut palaavat kierrokseltaan, ne innostavat jälleen uudella tavalla leikkimään ja tuntuvat kuin uusilta. Samalla vapautat säilytystilaa lastenhuoneesta.

– Varastokierrokselle saattaa strategisesti ”unohtua” leluja. Koska lapset harvoin haluavat luopua mistään, on hyvä tapa testata kaivataanko tiettyjä tavaroita vaikkapa 3-6 kuukauden aikana. Mikäli ei, niiden paras paikka taitaa olla kirpputorilla.

BR lelut-1

Kukaan meistä ei halua turhaa tavaraa pyörimään kotinsa nurkkiin ja siksi kaikkia BR-puuleluja koskeva iloisuustakuu tuntuu suorastaan uskomattomalta. Jos lelu ei ilahduta lasta, sen voi vaihtaa 14 päivän kuluessa, vaikka pakkaus olisi avattu ja lelulla leikitty. Aika huikea mahdollisuus koota laadukas, ajaton ja ennenkaikkea lapsia leikkiin inspiroiva lelusetti kotiin. Nettikaupassa on ilmainen toimitus, kun ostaa yli 40 eurolla ja mahdollisen vaihdon voi tehdä myös myymälässä.

Toivottelen iloisia ja kauniita leikkihetkiä ja päivän päätyttyä siistejä lastenhuoneita kaikille! 😉

Saatat pitää myös

5 Kommentit

Tiuku / Yksinkertaisesti kotona 20 toukokuun, 2016 - 7:13 pm

Tuo teidän lastenhuone on vaan täydellisessä balanssissa. Meillä myös Brion lelut kovassa käytössä. Äiti jaksaa niitä katsella ja pieni leikkiä. Tuohon arkkiin en olekaan törmännyt. Voi olla että täytyy meillekin hakea! 🙂

Reply
Kerttu / Modernisti Kodikas 21 toukokuun, 2016 - 11:55 am

Kiitos Tiuku! Arkki on kyllä tosi kiva ja varmasti menee isommallekin lapselle kuin taaperolle 🙂

Reply
Tiina 21 toukokuun, 2016 - 1:01 am

Meillä myös lastenhuoneessa tosi neutraali vaalea väritys isoilla pinnoilla, rauhoittaa lelujen tuomaa ”värikaaosta” 🙂

Olisin kysellyt mielipidettäsi teidän Nikarin tuolista; onko hyvä istua/tuleeko käytettyä vai onko enemmän ”koriste”? Onko tuolin nahka patinoitunut käytössä tai esim. auringonvalosta? Miten nahka on muuten kestänyt, naarmuuntuuko herkästi? Itsellä ko. tuoli harkinnassa, siksi kyselen 🙂

Reply
Kerttu / Modernisti Kodikas 21 toukokuun, 2016 - 11:57 am

Hei Tiina! Nikarin tuoli on todella hyvä istua ja se on kyllä meillä ihan akviisessa käytössä. Nahkahan on vähän arka koskeudelle ja vauvavaiheessa siihen on tainnut jotain kuolaa tulla ja pinnassa on pieniä tummempia kohtia. Eivät ne minua kamalasti haittaa tai yleisilmettä heikennä. Nahka patinoituu pikkuhiljaa, nythän tuoli on vielä suht uusi.

Reply
Tiina 21 toukokuun, 2016 - 1:25 pm

Kiitos vastauksesta ja aurinkoista viikonloppua! 🙂

Reply

Jätä kommentti