Viikonlopun vakiot

by Kerttu
”Onko jo aamu?”, kuuluu heleä lapsen huudahdus lauantaiaamuna puoli seitsemältä. Tekisi mieli sanoa, että nyt on yö ja nukutaan vaan. Pimennysverhon raosta paistava sinnikäs kevätaurinko vesittää valkoisen valheeni, joten yritän vetää ässän hihastani: ”Pikku kakkonen alkaa vasta puolentoista tunnin päästä”. Ei kuulema haittaa. Neljävuotias, jota herättelen ja hoputtelen arkiaamuisin pitkän kaavan mukaan, teki sen taas 😉
Mutta mikäs tässä. Työviikko on paketissa ja mieli on virittäytynyt viikonloppuun. Aikaisin alkanut vapaapäivä tekee siitä entistäkin pidemmän. Kodin sisustus on saanut  hempeitä sävyjä, eikä ole kiire minnekään.

Viikonloppujen vakioihin (aikaisen herätyksen lisäksi) kuuluvat kukat. Gerberat ovat tyttären valitsemat, hänen mielestään värillä ei ole väliä, kunhan on pinkkiä. Valinta miellyttää kyllä omaakin silmääni, onhan kevät tuonut vaaleanpunaisen sävyä sisustukseemme. 

Kevätpäiväntasaus käänsi eteen jälleen suosikkipuolivuotisen. Onhan syksyssä ja joulussakin omat puolensa ja ilon aiheensa, mutta mikään ei kyllä voita pitkän pimeän kauden jälkeen saapuvaa aurinkoenergiaa. Ainoa miinus on se, että kulminaatiopiste ikkunoiden pesun välttelyssä alkaa lähestyä 😉

Viikonlopun ruokaostoksien yhteydessä nappasin marketista mukaan kukkakimpun, tällä kertaa kaksikymmentä valkoista tulppaania. Usein muutamassa päivässa tulppaanit ovat kyllä parhaat päivänsä nähneitä, kun taas gerberat näyttävät kauniita ainakin viikon. 

Kuuden euron tulppaanikimppu on kestostaan huolimatta hintansa arvoinen tuoden iloa ja valoa olohuoneeseen.

Näiden aamuaurinkoisten kuvien myötä toivottelen mukavaa lauantaita!

Saatat pitää myös

24 Kommentit

Kirsi Kallio 22 maaliskuun, 2014 - 10:22 am

Kiitos samoin! Tämä lauantaina menee työnmerkeissä mutta sunnuntaina saa onneksi levätä. Kuinkas sielä pestään ikkunat? Siitähän saisi mukavan aiheen, vai kuinka? 😊 Kivaa lauantaita!

Reply
Kerttu / Modernisti Kodikas 22 maaliskuun, 2014 - 9:39 pm

Hyvä kysymys Kirsi! Miten meillä pestään ikkunat… Ensin hommaa vältellen, sitten viimein innokkaana töihin, parin ikkunan jälkeen innostus lopahtaa 😀 Viimeksi yritin palkata hommaan ammattilaisen, mutta lopputulos oli aika huono (huono pesutulos, puolet ikkunoista pesemättä ja yksi rikkoutunut ikkuna). Parempi vaan tehdä ihan itse 😉

Reply
deliciousliving 22 maaliskuun, 2014 - 10:34 am

Ihania aurinkoisia kuvia <3 Täällä samalla tavalla herättiin kun 2 ja 3 vuotiaat rupesivat vuoteessa pomppimaan ja repimään hiuksia, että aamupalaa olisi kiva saada. Onneksi ei tosiaan ole kiire mihinkään. Nyt lapset katsovat muumeja ja minä saan rauhassa hörppiä aamukahvini blogeja lukien 🙂 Myöhemmin sitten kyläilemään.. ja vielä olisi peräti kolme vapaata ennen töitä!!!

Reply
Kerttu / Modernisti Kodikas 22 maaliskuun, 2014 - 9:41 pm

Aamulastenohjelmat ovat kyllä koko perheen suosiossa. Lapsi tykkää rauhallisesta hetkestään ja itse nautin myös aamiaisen pitkän kaavan mukaan. Tänään ehdin oikein bloggaamaankin 🙂 Mukavia vapaapäiviä!

Reply
Suvi / zubis corner 22 maaliskuun, 2014 - 11:11 am

Hehheh, miten tuo aina voikin mennä noin, että lapsi nukkuu arkiaamuna tyytyväisenä puoli kahdeksaan ja viikonloppuna herää kuudelta! Meillä kävi nimittäin juuri samalla tavalla tänään, kello näytti 6.05 kun lapsi ilmoitti ”juna leikkii”. Onneksi ”ikkä” nousi ja mä sain vielä jäädä nukkumaan. 🙂 Ihanaa aurinkoista viikonloppua teidän perheelle!

Reply
Kerttu / Modernisti Kodikas 22 maaliskuun, 2014 - 9:43 pm

En tiedä! Joskus pitää jättää kertomatta, että viikonloppu alkaa 😀

Reply
Sanna 22 maaliskuun, 2014 - 11:20 am

Herätys täälläkin jo puoli seiska. Esikoinen kömpi viereen ja kuiskasi: ”Äiti, nyt pitäis herätä”. Niinpä, ei siinä auta. Mutta kyllä aikaiset aurinkoaamut ovat aika ihania! 🙂

Reply
Kerttu / Modernisti Kodikas 22 maaliskuun, 2014 - 9:45 pm

Olen kyllä aika aamuvirkku, nouseminen ei ole vaikeaa. Ja onneksi on sitten ne aamulastenohjelmat, joiden aikana saa heräillä ihan rauhassa 🙂

Reply
Kristiina / Deko 133 -blogi 22 maaliskuun, 2014 - 11:29 am

Iik, menitkin mainitsemaan ikkunoiden pesusta, itse olen yrittänyt työntää sitä ajatusta vielä hetkeksi taka-alalle! 😀 Aurinkoista lauantaita!

Reply
Kerttu / Modernisti Kodikas 22 maaliskuun, 2014 - 9:46 pm

Sorryyyy! Itse olen aikankin todella taitava unohtamaan ikävät asiat ;D

Reply
Elina 22 maaliskuun, 2014 - 12:01 pm

Ihana tuo Linumin pellavatyyny! 🙂

Place for Dreams

Reply
Kerttu / Modernisti Kodikas 22 maaliskuun, 2014 - 9:47 pm

Se on kyllä nätti! Meillä on makuuhuoneessa toinen, vähän eri sävyssä.

Reply
Anonymous 22 maaliskuun, 2014 - 3:34 pm

Ystäväperheen ihana pikkuneiti 4v, joka heräilee silloin tällöin viikonloppuna aivan siunatun aikaisin, puuhailee ja leikkii onnellisena omassa huoneessaan, kun vanhemmat vielä torkkuvat. Sen jälkeen aloittelevat kaikki virkeämpinä päivät touhut yhdessä : ) Ikkunat muuten päätyvät pesuun vasta, kun ilmat lämpenevät…

Reply
Kerttu / Modernisti Kodikas 22 maaliskuun, 2014 - 9:50 pm

Kyllä meilläkin neiti leikkii omia leikkejään, mutta kyselee kyllä kaikenlaista säännölllisin väliajoin 😀 Olen sen verran aamuvirkku, että en meinaa saada enää heräämisen jälkeen unta, vaikka saisinkin nukkua. Ei meilläkään ihan vielä ikkunoita pesta, eiköhän se tapahdu vasta huhtikuun puolella.

Reply
Anonymous 22 maaliskuun, 2014 - 3:39 pm

Meillä taitaa olla sama Linumin pellavatyyny, on ihanan tuntuinen ja näköinen 🙂

-SanMA

Reply
Kerttu / Modernisti Kodikas 22 maaliskuun, 2014 - 9:50 pm

Samaa mieltä 🙂

Reply
Maria 22 maaliskuun, 2014 - 7:23 pm

Ihanan aurinkoisia kuvia <3

Hih, ihana nelivuotias 🙂 Meillä pienemmän kanssa välillä viikonloppuisin sama juttu; arkena saa herätellä ties kuinka kauan aamuisin, mutta viikonloppuisin herää juurikin 6.30. Tänään tosin heräsivät vasta 8.45, mikä tuntuikin ihan luksukselta 🙂

Ihanaa lauantai-iltaa Kerttu <3

Reply
Kerttu / Modernisti Kodikas 22 maaliskuun, 2014 - 9:52 pm

Tuo on kyllä ihan luksusaika herätä! Toisaalta aikainen aamu tekee pidemmän vapaapäivän 🙂 Ihanaa viikonlopun jatkoa sinnekin Maria!

Reply
Jonna 22 maaliskuun, 2014 - 7:30 pm

Kauniita kuvia 🙂 Täällä kanssa yritetään vältellä ikkunoiden pesua, mutta pakko kai ne on pestä 😀

Reply
Kerttu / Modernisti Kodikas 22 maaliskuun, 2014 - 9:53 pm

Ei se auta, edessä se on joka tapauksessa. Mutta voi sitä kirkkaiden ruutujen riemua 🙂

Reply
Laura - Heinässä Heiluvassa 23 maaliskuun, 2014 - 12:46 am

Ihanan näköistä <3 Ikkunoiden pesu on täälläkin edessä, auringon valo on ihanaa, mutta se kyllä paljastaa kaiken!!!

Reply
Kerttu / Modernisti Kodikas 23 maaliskuun, 2014 - 1:50 pm

Kiitos Laura! Tänään onkin ”onneksi” pilvinen päivä, saa ikkunat olla ihan rauhassa likaiset 😀

Reply
J 23 maaliskuun, 2014 - 10:45 am

Hyvin samanlaisia mietteitä täälläkin. Hento vaaleanpunainen näyttää nyt niin kauniilta ja herkältä, aamut ovat aivan liian aikaisia ja voi kamala miltä ikkunat näyttävät..! Aikaisissa aamuissa on se hyvä puoli kuitenkin, että muutenkin rento viikonloppuaamu tuntuu ihanan pitkältä..!

Reply
Kerttu / Modernisti Kodikas 23 maaliskuun, 2014 - 1:50 pm

Taitaa olla kaikki nämä varmoja kevään merkkejä 🙂

Reply

Jätä kommentti