Vaihtoehto keittiön välitilan lasille

by Kerttu

Sain kommenttiboksissa kysymyksen, että mitä materiaalia keittiömme välitila on. Rakennusaikana suunnittelin välitilaan lasia, mutta siihen ei sitten kuitenkaan päädytty.

Lopullinen valinta oli iso valkea laatta. Laatan koko on 90 cm x 32 cm ja se on saumattu valkoisella. Näin kokonaisuudesta on saatu mahdollisimman yhteneväisen näköinen. Lasin tapaan laatta on hieman kiiltäväpintainen.

Laatta on Laattapiste Collectionin valikoimasta, EP CRISTAL SAPPORO 31.6X90 PAKSUUS 8.7MM. Laatassamme on erittäin hento vaakaraita, jota ei paljaalla silmällä juuri erota. Kuvassa raidoitus näkyy paljon selkeämmin.

Iso laatta on mielestäni hyvä vaihtoehto lasille. Toteutus on helpompi ja edullisempi; lopputuloksessa on aika paljon samaa henkeä. Pohdin aika pitkään myös mustan laatan laittamista välitilaan, sillä sen dramaattinen vaikutus houkutteli. Päädyin kuitenkin klassiseen valkoiseen, jota ajan hammas nakertaa ehkä vähän hitaammin kuin vastaväriä mustaa.

EDIT// Sain hyvän ja asiallisen palautteen kommenttilaatikossa mainitsemastani ”helppoudesta ja edullisuudesta”. Tämä tietysti johtuu monesta asiasta (laatan hinta, lasin käsittelyn tarve, työ jne) eikä ole ihan niin suoraviivaista kun annoin ymmärtää 🙂

Ps. Lämmin kiitos kaikille ideoita ja vinkkejä antaneille edellisessä postauksessa esittämääni valaisinpohdintaan. Ajatuksia valaisimesta otan edelleen mielelläni vastaan 🙂

Saatat pitää myös

0 Kommentti

Sanna 21 tammikuun, 2013 - 11:41 am

Mie kyllä uskaltaisin väittää vastaan tuossa edullisuudessa ja helppoudessa 🙂

Iso laatta ei varmaakaan ole neliöhinnaltaan kovin edullinen.. Siihen kiinnityslaasti ja saumalaasti. Meille lasit ainakin tuli edullisemmaksi ja itse näen helpommaksi laittaa lasin vain listalla yläreunasta kiinni kuin tehdä kaikki laatoittamisen työvaiheet 🙂 Alareunaan silikoni kummassakin tapauksessa.

Reply
Kerttu / Modernisti Kodikas 21 tammikuun, 2013 - 11:58 am

Heippa Sanna! Hyvä, että väität vastaan 🙂 Tämä perustuu vain ja ainoastaan minun selvittelyihin rakennusaikana. Meille sanottiin, että lasin hinta nousee hurjasti esim. pistoke-paikkojen vuoksi. Silloin lasia pitää käsitellä eli siihen tehdään rei´ät oikeille kohdille. Nyt hoksasin myös, että ”edullisuus” perustui myös siihen, että välitilan laatoittaminen kuului urakkasopimukseen, kun taas lasin laittamisen kustannukset olisivat tulleet siihen päälle. Kiitos kommentista ja tarkennuksesta!

Reply
Anna 21 tammikuun, 2013 - 12:54 pm

Vaikka tehtiin keittiö itse, olisi lasi meilläkin tullut laattaa ja laatoitusmateriaaleja hintavammaksi. Pistokepaikat nostivat hintaa, samoin yhtenäisen pinnan pituus 4,6 metriä. Lisäksi ison lasin käsittelyyn olisi tarvittu erikoistyökalut ja -kuljetus. Lasin hinta nousi yli 300 euroon, laatoitukseen meni muistaakseni 160 euroa.

Yksi mikä myös meidän päätökseemme vaikutti, oli laatoitettava seinä. Se nimittäin ei ollut aivan suora, ja laatoitusta varten olisimme joutuneet suoristamaan sitä todella paljon. Ja kun seinä jatkuu yhtenäisenä vielä ruokatilankin puolelle, oli urakka liian iso. Laatta ja erityisesti saneerauslaasti antoivat vähän pelivaraa.

Monestahan nämä asiat ovat kiinni. Uudessa talossa seinä (ainakaan toivottavasti) ei pullistu ehkä ulospäin, mutta talotoimittajien urakkahinnat ja toisaalta heidän antamansa ”mitä tehdään, mitä ei” -listat voivat muuttaa hintaa isosti.

Reply
Kerttu / Modernisti Kodikas 21 tammikuun, 2013 - 1:03 pm

Juuri näin Anna! Niin moni asia vaikuttaa siihen, mikä on loppujen lopuksi kenellekin se ”edullisin ja helpoin”. Tietysti myös visuaalisuus ratkaisee eli se mitä todella keittiöön halutaan 🙂

Reply
Sanna 21 tammikuun, 2013 - 5:52 pm

Meillä ei ole pituuttaa kuin 2,1 metriä pisimmillään 🙂 Yhteensä tuli n. 5m neljässä osassa (myös khh) sekä pöydän päälle lasi 90×180. Palveluun kuului tarkistusmittaus ja kotiin toimitus ja itse asennettiin 🙂 Tosin meillä ei ole yhtään pistorasian reikää kun kaikki on yläkaappien pohjassa. Muistelin kaikkien näiden lasien olleen n. 300 e yhteensä.

Jos ei kaikissa tapauksissa edullisinta, niin ainakin helpompaa vaihtaa kun kyllästyy 😉

Reply
Heta 21 tammikuun, 2013 - 12:08 pm

Meidän kodinhoitohuoneen välitilan lasin hinta on lasiliikkeessä 70 €. (Maalattu valkoinen lasi, n. 180×45 cm). Laatta olisi jäänyt himpun verran edullisemmaksi, mutta ei niin merkittävästi, että olisimme päätyneet siihen, kun lasi mielummin haluttiin 🙂

Reply
Kerttu / Modernisti Kodikas 21 tammikuun, 2013 - 12:13 pm

Hyvä tarkennus, kiitos! Näissä on varmasti myös paikkakuntakohtaisia eroja ja tosiaan käsittelyn tarve nostaa hinta.

Reply
Anonymous 21 tammikuun, 2013 - 3:13 pm

päästiin kaikista halvimmalla kun maalattiin välitila teknoksen timantti maalilla(vastaava kuin tikkurilan luja):) mielestäni tosi kiva ja eleetön ratkaisu..eipä ainakaa kyllästy ja väriä voi joskus vaihtaa:)

Reply
Kerttu / Modernisti Kodikas 21 tammikuun, 2013 - 6:38 pm

Kiva, että löytyy monia erilaisia tapoja toteuttaa välitila. Ja vaihtelun mahdollisuudesta plussaa 🙂

Reply
Anonymous 21 tammikuun, 2013 - 4:37 pm

Heippa! Löysin juuri blogiisi, jumituin katselemaan kuvia ja jätän jälkeni :). Teillä on kerrassaan ihana ja tyylikäs koti!Voitko sanoa mikä tuon olohuoneen vaaleanharmaan koodi on ja minkä valmistajan maali? Olet saattanut sen jossain aikaisemmassa postauksessa mainita, mutta ei osunut silmiin.Kiitos blogistasi- jään seurailemaan!:)
-Riikka-

Reply
Kerttu / Modernisti Kodikas 21 tammikuun, 2013 - 6:40 pm

Kiitos Riikka, kiva kuulla! Ja kiitokset myös, että jätit jäljen kommenttilaatikkoon 🙂 Maali on Tikkurilan ja tästä postauksesta löytyy lisää tietoa http://modernistikodikas.blogspot.fi/2013/01/talomme-sisustusvalintoja.html.

Reply
Mervi 22 tammikuun, 2013 - 12:53 am

Meillä oli sama laatta edellisen talomme keittiössä ja se oli erittäin haastava pitää puhtaana. Vaikka millaisen rätin valitsi, niin aina jäi rantuja.

Reply
Kerttu / Modernisti Kodikas 22 tammikuun, 2013 - 8:54 am

Ihanko totta?! Minä olen taas ihmetellyt sen puhtaana pidon helppoutta! 🙂 Mikrokuituliinalla pyyhkäisen ja lopputulos on siisti ja kiiltävä Ruokaroiskeita meillä tulee aika vähän, kun ruoka laitetaan saarekkeen päällä.

Reply
Anonymous 23 toukokuun, 2013 - 1:59 pm

hei,

mikä valaisin tuossa välitilassa kaapin alapinnassa on?

yst. kaisuli

Reply
Anonymous 24 lokakuun, 2013 - 5:12 pm Reply

Jätä kommentti