Vaatehuoneprojektin alkutahdit

by Kerttu

Huhhei, mikä päivä! Uusi viikko tuo tulleessaan kotimme sisustuskuvaukset, jotka meinaavat vähän jännittää. Koko sunnuntai meni siivotessa, voi elämä mikä urakka! Eikä valmista tullut vieläkään. Omia  nurkkia  siivotessa ja järjestellessä olen miettinyt, onko oma koti nyt niin ihmeellinen, että se lehden sivuilla antaa inspiraatioita lukijalle. Toisaalta myös urakka, jonka jokainen sisustuskuviin päätyvä koti tekee, on aikamoinen. Pari kertaa on tullut mieleen lainata Jenni Vartiaista: ”Miks piti luvata, että saa kuvata” 😀

Älkää ottako napinaani liian vakavasti, onhan se oikeasti mukavaa saada kotiin ihan oikea valokuvaaja ja toimittaja. Lopputulos on sitten heidän näköinen ja toivon, että voin olla siihen tyytyväinen. Blogijuttujen tekeminen on niin eri juttu, nämä syntyvät hetkessä eläen ja tunteella. 

Vaatehuoneen ovi on pysynyt visusti kiinni. Näiden kuvien aikaan ilta-aurinko on jo kääntynyt makuuhuoneemme puoleen. Räjäytin vaatekorini lattialle todeten, että puolet tavaroista saa lähteä. Haluan selkeyttää vaatehuoneen ja säilyttää kauniisti olemassa olevat vaatteet. Pientä projektia pukkaa siis tuossa kuuden neliön tilaihmeessäkin. Nyt olemme siinä ihanassa alkupisteessä, jossa laatikot hohkaavat tyhjuuttään ja ”selvitystä vaativat” -vaatteet odottavat vuoroaan. 

Onko jotain hyviä vinkkejä, kuinka vaaatehuone kannattaisi järjestellä? Entä miten järki sanoo tunteille, että nyt luovut kaikesta turhasta roinasta? 

Mukavaa alkavaa uutta viikkoa!

Saatat pitää myös

13 Kommentit

Sanna - Luumutar 9 kesäkuun, 2014 - 7:29 am

Hih, tiedän NIIN tuon tunteen. Meillä porukka kävi kuvaamassa viime keskiviikkona. Eikä täällä ole vielä edes valmista.

Mulla ei normaalisti ole kyllä koskaan ollut ongelma hankkiutua turhasta tavarasta eroon, itse asiassa siitä saa melkoista tyydystystä kun niitä kaappeja tyhjentää. 🙂 Joitain vaatteita sinne on kuitenkin jäänyt, että niitä vain panttaa ja panttaa, eikä vie kirpaarille. No nyt kun oli taas tämä meidän blogikirppis lauantaina, ja olin jo monta Ikean kassillista pakannut, tein vielä viime hetken pyrähdyksen vaatehuoneeseen. Ja niin vain ronskisti KAIKKI jota ei ole pitänyt pitkään aikaan, vaikka kuin ajattelee, että kyllä vielä joskus. Niin EI! Et sinä niitä pidä, se on fakta. Eriasia tietty juhlamekot jne… Mutta arkivaatteet. Kaikki pois, mikä ei ole vuoteen päällä käynyt. Ugh, olen puhunut. 🙂

Reply
Kerttu / Modernisti Kodikas 9 kesäkuun, 2014 - 9:03 pm

Nyt on urakka ohi ja enää lopputulos jännitettävänä 🙂 Sisusus ei taida olla koskaan valmis, hitsi kun sitä olisi halunnut laittaa yhtä sun toista, mutta aika loppui kesken. No, tällä mennään. Kiitos vinkeistä, nyt minulla käy tosiaan kunnon puhuri vaatehuoneessa ja yritän pistää oikeasti puolet pois! 🙂

Reply
Anonymous 9 kesäkuun, 2014 - 8:04 am

Vaatehuoneen järjestyksenpidossa auttaa dymo-tarrapalut, joihin kirjoitetaan kunkin pinon/korin sisältö. Ja vaatehuone kannattaa järjestellä ja ”dymottaa” silloin, kun vaatepyykit (ne jotka sinne jäävät karsimisen jälkeen) ovat kaikki puhtaina & matkalla kaappiin, jolloinka kaikelle olemassa olevalle on pakko järjestää riittävä tila sinne. Ja lappujen peruteella mieskin osaa viedä puhtaat pyykkipinot takaisin paikoilleen 🙂 Kokemuksesta tosin voin sanoa, että hankaluutta tuottaa miesväelle erottaa esim. ”siistit topit” ja ”urheilutopit” ja ”topit” toisistaan. 😀 Mutta on kaapit silti paremmassa järjestyksessä, kuin koskaan ennen!
Outi

Reply
Kerttu / Modernisti Kodikas 9 kesäkuun, 2014 - 9:04 pm

Hei, kiitos paljon vinkistä!

Reply
katja 9 kesäkuun, 2014 - 10:30 am

Mimmosia/mitä nuo ylimmällä hyllyllä olevat mustat säilyttimet ovat? *uteliasta viheltelyä*

Reply
Kerttu / Modernisti Kodikas 9 kesäkuun, 2014 - 9:05 pm

Ne ovat Ikean mustia kannellisia laatikoita 🙂

Reply
Kristiina / Deko 133 -blogi 9 kesäkuun, 2014 - 2:14 pm

Iloa kuvauksiin ja energiaa vaatteiden läpikäymiseen! 🙂

Reply
Kerttu / Modernisti Kodikas 9 kesäkuun, 2014 - 9:05 pm

Kiitos! Kuvaukset on hoidettu, mutta vaatehuone kaipaa vielä aika paljon työpanosta 😀

Reply
Sanna 9 kesäkuun, 2014 - 9:56 pm

Oi ja voi, vaatehuoneen siivousprojekti pitäisi minunkin joskus aloittaa. Ja kunpa osaisikin heittää pois kaiken tarpeettoman.. Kiva, että kuvaukset on nyt hoidettu. On varmaan jännää odottaa juttua omasta kodista. Kuinkakohan kauan jutun ilmestymiseen menee?

Reply
Kerttu / Modernisti Kodikas 10 kesäkuun, 2014 - 10:11 pm

Jutun pitäisi tulla syksyllä, kerron kyllä sitten hyvissä ajoin, kun tiedän ajankohdan. Jännittäähän tuo, miten vieraat ihmiset ovat kotini ja juttunut nähneet ja kuulleet 🙂 Vaatehuone on kyllä murheenkryyni, onneksi olen jo niin kyllästynyt sen sekaisuuteen, että olen valmis pistämään puolet pois 😀

Reply
Sanna InspiredByLove 10 kesäkuun, 2014 - 5:02 pm

Vaatteet värijärjestykseen sanoo esteetikko 😀

Reply
Kerttu / Modernisti Kodikas 10 kesäkuun, 2014 - 10:10 pm

Musta on onneksi helppo järjestää 😀

Reply
Anonymous 11 kesäkuun, 2014 - 7:54 pm

Kesäkuun Trendissä juttu UNELMIEN VAATEKAAPPI. Muutama sivu täyttä asiaa, luin jutun, luin sen uudelleen ja sen jälkeen tyhjensin vaatteeni kaapista sängylle ja yksitellen kokeilin joka vaatteen, mietin tykkäänkö vai en…muutama pussillinen on nyt sitten mennyt myyntiin ja olen tyytyväinen. Aiemminkin olen aika reippaalla otteella vienyt tavaroita ja vaatteita kirpparille, mutta kyseisen jutun vinkit antoivat vielä lisänäkökulmaa….. Miksi pukeutua ”ihan kivaan”, kun voi pukeutua aina parhaimpiinsa, jotakuinkin näin 😉 . Enkä ole koskaan harmitellut jälkikäteen jotain myymääni vaatetta, kiertoon vaan! Pidän myös ajatuksesta että kun ostaa uutta vaatetta, jostain vanhasta voi luopua. Iloa siivoukseen!

Reply

Jätä kommentti