Uusi matto ja vauvanhuoneen yllätysväri

by Kerttu

Mukavaa viikonlopun alkua!

uusimatto-1-4

Tiedättekö sen tunteen, kun luulee omaavansa selkeätkin visiot jostain asiasta ja kaupasta kotiin tullessa huomaa, että on ostanut kaikenlaista muuta kun suunnitteli? Minulla on rullailllut aivot aika moneen suuntaan vauvan huoneen sisustuksen kanssa. Pinterestiin olen kerännyt inspiraatiokansiota, jonka kuvissa on hyvin selkeä ja moderni värimaailma.

uusimatto-1-5

Myin eilen kirppispalstalla Ikean Stockholm rand-maton uuteen kotiin ja päätin lähteä samantien matto-ostoksile. Halusin jotain aika hillittyä ja ajatonta, sellaisen pohjan joka ei liikaa määrittelisi huoneen muuta sisustusta. Kävin katselemassa useammassakin kaupassa valikoimaa ja loppusuoralle päätyivät Annon klassinen Lankku -puuvillamatto sekä Susanna Vennon suunnittelema Jalpaikka-villamatto. Koska olin juuri luopunut villamatosta, kotiin lähti raitamatto.

uusimatto-1

Koivunvärisen pinnasängyn ja Eamesin keinutuolin kanssa kokonaisuus on superhillitty. Mutta toisaalta, tapettiasia on vielä auki, enkä halunnut sellaista mattoa, joka alkaa mahdollisesti riidellä tapetin kuvioinnin kanssa. Huoneen muoto on hieman pitkulainen, tilaa siinä on 11 neliötä. Jotenkin se on aika hankalasti sisustettavan mallinen, joten pyöriteltävää ja ihmeltävää kalusteiden kanssa riittää. Myöskin valokuvaamisen kannalta huone on haastava, tarvitsisin ehdottomasti laajemman objektiivin.

uusimatto-1-6

Tapettia on suunniteltu tälle ainoalle ehjälle seinälle, jossa on tällä hetkellä tauluhylly, Uten silo-lokerikko ja Ikean lipasto.

uusimatto-1-8

En ollut lainkaan suunnitellut, että huoneeseen tulisi tummaa sinistä. Niinpä sitä kassajonossa itsekin ihmettelin, että valitsin sitten tummansinisen verhon ja neulostyynyn! Tätä vetoa pitää vähän vielä harkita, mutta selittelin asiaa itselleni niin, että sininen verho toisi huoneeseen ilmettä, varsinkin jos tapetointiin ryhdytään vasta joskus myöhemmin. Mutta ei niissä Pinterestin inspiskuvissa kyllä ollut yhtään tummaa sinistä 😀

uusimatto-1-7

Mutta söpöjä tapetteja siellä on sitäkin enemmän…! Jatkan suunnittelua, mallailua ja pidän kaikki oikeudet mielenmuutoksiin! 😉

Screen Shot 2015-02-20 at 15.51.17

Kaikki hyvät ehdotukset vauvan huoneen sisustukseen otetaan innolla vastaan. Rentoa iltaa!

Saatat pitää myös

16 Kommentit

Jutta / Projekti Verkaranta 20 helmikuun, 2015 - 5:30 pm

Näyttää supertyylikkäältä ja harmoniselta. Peukutan tumman siniselle samalla 🙂 Kivaa viikonloppua!

Reply
Kerttu / Modernisti Kodikas 20 helmikuun, 2015 - 6:21 pm

Kiitokset Jutta! Pitää antaa tuolle tummalle siniselle mahdollisuus 🙂 Ihanaa viikonloppua ja tsemppiä remppaan <3

Reply
Jenni 20 helmikuun, 2015 - 5:59 pm

Onpa suloinen panda-taulu? Mistä sellaisia voi ostaa?:))

Reply
Kerttu / Modernisti Kodikas 20 helmikuun, 2015 - 6:21 pm

Ihana panda-juliste löytyy bloggaajakollegaltani täältä: http://divaaniblogit.fi/dotsandstripes/2013/10/22/printit/

Reply
Casa 23 20 helmikuun, 2015 - 7:44 pm

Kiva seurata miten sisustat huonetta askel kerrallaan. Tuohon vaaleaan värimaailmaan tumman sininen näyttää hyvältä.

Reply
Kerttu / Modernisti Kodikas 21 helmikuun, 2015 - 5:07 pm

Hitaasti, mutta varmasti etenee 🙂 Nyt iloitsen siitä, että taisimme kuitenkin miehen kanssa löytää yhteisen tapettisuosikin!

Reply
Anna 20 helmikuun, 2015 - 8:31 pm

Ehdottomasti tuota sinistä antamaan hieman väriä.

Reply
Kerttu / Modernisti Kodikas 21 helmikuun, 2015 - 5:07 pm

Väriä tulee, mutta en ole vieläkään ihan vakuuttunut siitä, onko se tumman sininen 😀

Reply
suvi 21 helmikuun, 2015 - 10:21 am

Meillä on olohuoneessa tuo sama matto samassa sävyssä. Tykkään! 🙂 Sopii, kun on koivulaminaatti ja koivua muutenkin jonkin verran kalusteissa..

Reply
Kerttu / Modernisti Kodikas 21 helmikuun, 2015 - 5:08 pm

Kiva kuulla! Se on aika ajaton matto sävyiltään, uskon että siihen on helppoa yhdistää kaikenlaista 🙂

Reply
Melina / Minishow 21 helmikuun, 2015 - 10:57 am

Olisit laittanut sen entisen maton eteenpäin tänne meiän suuntaan 🙂 Hyvältä näyttää vauvanhuone! Vielä kun saisi sen pikkumiehen sinne pian!!

Reply
Kerttu / Modernisti Kodikas 21 helmikuun, 2015 - 5:09 pm

No hitsi, kun ei tullut puheeksi! Olen näissä käänteissäni joskus aina nopea 😉 Ja todellakin, uutta asukasta kaivataan jo kovasti!

Reply
Heli 22 helmikuun, 2015 - 12:13 pm

Toi matto on ihanan värinen! Sitä se huone lähtee rakentumaan pikku hiljaa. 🙂

Reply
Kerttu / Modernisti Kodikas 24 helmikuun, 2015 - 8:26 pm

Joo, pikkuhiljaa! En oikein osaa tehdä mitään ennen kuin tapetti on seinässä (ja vauva maailmassa 😉

Reply
Päivi 22 helmikuun, 2015 - 9:58 pm

Nyt en missään tapauksessa halua puuttua lastenhuoneenne sisustukseen, mutta kirjoitan kuitenkin vähän värien kokemisesta ihmisen elinkaaressa. Hyvin neutraalia ympäristöä vastasyntynyt lapsi ei hamota mitenkään eikä tilallinen havainnointi kehity. Ensimmäisenä lapsi aistii keltaisen ja punaisen ja samat värit aistii viimeisinä väreinä vaikkapa pitkälle dementisoitunut vanhus. Sinisen ja vihreän lapsi aistii vasta varttuessaan ja hyvin neutraalit sävyt ovat pitkään lapselle lähinnä ilmaa tai aukkoja hänen havainnoidessaan tilaa. Tästä syystä lapset ihan pienenä tuijottavat kiinteästi voimakkaita värejä tai kontrasteja ja äidin olisi hyvä pukeutua värikkäästi (voi olla tietysti vaikeaa, jos ei pidä väreistä). Ostin tästä syystä pian syntyvälle lapsenlapselle punakeltaisesta Marimekon räsymatto-kuosista tehdyt lakanat. Ajattelin, että vauva oppisi tunnistamaan oman turvallisen paikkansa nukkumaan mennessä. Pistin just äsken raskauskuvan blogiini tyttärestä ”virallisena” raskauskuvien ottajana, jos haluat vilkaista. Oikein mukavaa odotusaikaa viimeisten viikkojen ajaksi sinulle!

Reply
Kerttu / Modernisti Kodikas 24 helmikuun, 2015 - 8:35 pm

Hei Päivi! Kiitos vinkeistä värien suhteen! Meillä tyttären huone onkin oikein värien ilotulitus ja toki vauvakin saa värejä ympärilleen. Nyt ollaan vielä sisustustuksen suhteen ihan alkutekijöissä. Kävin kurkkaamassa blogiasi ja näyttää oikein kauniilta. Onnea tyttärellesi odotukseen, tämä on jännittävää aikaa!

Reply

Jätä kommentti