Uuden viikon askelmerkit

by Kerttu
Mukavaa maanantaita!

Viikonloppu vedettiin tasapainoilu-teemalla. Työ ja vapa-aikaa menivät aikalailla fifty-fifty, sillä palasin työreissulta kotiin vasta myöhään lauantai-iltana. Sunnuntaina tasapaino haettiin tunnin juoksulenkistä ja tuliaissuklaista, eivätkös ne  sovi ihan saumattomasti yhteen? 😉 Lisäksi istuin useampia tunteja olohuoneen lattilla Legoja rakennellen, tiesittekö että se on ihan yllättävän vaikeaa hommaa. Neiti antoikin minulla välittömän palautteen, jossa kiitteli aktiivista osallistumistani ja kannusti, että ”kyllä säkin äiti vielä joskus opit”. Kiitti. 

Viime viikolla kirjoitin huonoista sisustuspäivistä. Onhan se totta, että sisustusintoilijana ja vielä saman teeman bloggaajana joskus tulee sellainen fiilis, että -ihan sama- kaikki tyynyt, matot ja kalusteet. Silloin pitää ottaa vähän etäisyyttä omiin sisustusvalintoihin ja samoihin seiniin. Huonojen sisustuspäivien vastapainoksi suosittelen vierailua esim. Tallinnan laivalla ja siinä matkalla muutamalla bulkkityylin huoltoasemalla. Ai että kun oma koti näyttääkin aika raikkaalta kaikkien kirsikkapuisten kalusteiden ja kokolattiamattojen jälkeen ;D

Olisi kiva kuulla teiltä sisustusblogien lukijoilta, bloggaajilta ja alan ammattilaisilta: kyllästyttääkö oman kodin sisustus koskaan? 

Saatat pitää myös

0 Kommentti

Sandy 7 lokakuun, 2013 - 9:49 am

Kyllä. Samalla tavalla kun joskus tulee niitä minä olen tyhmä-ruma-lihava-päiviä niin samalla tavalla tulee niitä koko sisustus on ihan-huono-mikään ei toimi-haluan vaihtaa kaiken-päiviä. Meillä mies aina odottaakin mielenkiinnolla maanantaisin töistä tultuaan, että mistäs se sohva /nojatuoli sun muu tänään löytyy, kun itselläni on maanantaisin etätyöpäivä… 🙂

Reply
Kerttu / Modernisti Kodikas 8 lokakuun, 2013 - 2:41 pm

Heh, ihana Sandy! Mutta eikös se ole aika edullista sisustamista, jos vain siirtää tavaroita 😉 Mitähän se mies sanoisi, jos maanantaisin olisi aina jotain uutta hankintaa tehty 😀

Reply
MuistelMia 7 lokakuun, 2013 - 10:21 am

kyllä kaikkeen vaan kyllästyy ja tuntuu, että mikään ei väytä enää hyvältä. Kynttilöitä ja vilttejä ja tyynyjä kierrätetään huoneesta toiseen.. ja sitten kun on kierrätetty on aika laittaa ne kaappiin jemmaan ja hakea kaupasta jotein uutta. Meillä ollaan oltu puolitoista kuukautta ilman ruokapöytää, koska kyllästyin siihen, niin möin sen 🙂 sohvalla siis syödään, luvan kanssa. Ja kun siitä uutta ei ole löytynyt.. ehkä se vielä löytyy:) (sitten viimeistään, kun en enää jaksa sitä, että olkkarin matolta löytää edellisen aterian muruja..)

Reply
Kerttu / Modernisti Kodikas 8 lokakuun, 2013 - 2:43 pm

Tuo on jo aika rohkeaa, myydä pöytä pois ennen kuin uutta on näköpiirissä 😀 Uskon kyllä, että vanhasta luopuminen on hyvä tapa saada tilaa myös uusille haaveille.

Reply
Sanna InspiredByLove 7 lokakuun, 2013 - 10:57 am

Voi ei Kerttu! No jotain uutta kivaa on onneksi sulle tulossa.. 😉 Ei oikeastaan missään suuremmissa määrin tule enää sisustuskriisejä, mutta joskus aikaisemmin on kyllä tullut. Välillä tulee kyllä ajatuksia -mitä jos vaihtaisi ruokapöydän- yms, mutta sitten yritän ajatella, että se kertoo nyt jostain muusta ongelmasta, kuin siitä ruokapöydästä. 😀 Kyllä se jännitys elämään pitää löytyä jostain muualta kuin sisustuksesta. Oma tyyli on sinänsä löytynyt nyt ”vanhemmiten” (ääk, johan sitä ollaan yli 30v), niin että valinnat, joita teen, on aika pitkäikäisiä. Yksittäisiä tuoleja, tyynyjä, vilttejä, yms. tuikkuja tulee kyllä vaihdettua, mutta vaihteluhan tunnetusti virkistää. Onneksi saan luoda asiakkaille omia sisustuksia ja sitä kautta toteuttaa erilaisia tyylejä yms. niin kaikkea ei tarvitse tuoda kotiin asti. Toki töissä tulee usein olo, että kun jotain uutta tulee kauppaan esille, niin saattaa tulla tunne,että haluan ton! Mutta sitten tajuaa, miksi on päätynyt siihen mitä jo on, ja on tyytyväinen siihen. Huh mikä sepustus 😀

Reply
Anne Malia 7 lokakuun, 2013 - 9:56 pm

Vastaan tähän Sannan jatkoksi, koska olen niin samoilla linjoilla hänen kanssaan.

Itse olen löytänyt oman sisustustyylini jo ajat ajat sitten. Olenhan rakastanut sisustamista alle kymmenvuotiaasta saakka ja seurannut sitä siitä lähtien, eli en edes viitsi sanoa kuinkamontakymmentävuotta 😉 Eli kun tiedän paljon (liikaakin) oma maku on jo kehittynyt tarpeeksi, jottei kriisejä sillain tule.

Eniten mua kuitenkin meidän nykyisen kodin sisustuksessa ottaa pattiin ne asiat joihin itse en ole (vielä) voinut vaikuttaa kun ostimme ihkauuden talon valmiina. Pikku hiljaa vuosien varrella noitakin häiritsijöitä muutetaan, mutta eniten nautin siitä, että yleensä on omakotitalo.

Tietysti vielä kun työssä saa sisustaa toisille, ihan erilaista kun itselle valitsisi, tyydyttyy se tietynlainen mulle nyt halu ihan tarpeeksi.

Iloisia sisustushetkiä vaan!

Reply
Kerttu / Modernisti Kodikas 8 lokakuun, 2013 - 9:02 pm

Ihanat sisustuksen ammattilaiset <3 Minusta tuntuu, että olen löytänyt oman tyylini vasta aikuisena muutamia vuosia sitten ja silti matkalle mahtuu muutamia harhalaukauksia hankintojen osalta. Mutta pikkuhiljaa ja maltti on valttia, monesti pienellä pohdinnalla tulee paras lopputulos! Kiitos ajatuksistanne Anne ja Sanna!

Reply
Anonymous 7 lokakuun, 2013 - 11:06 am

Hei!
Kyllä kyllästyttää 🙂 Onneksi alamme tekemään pieniä muutoksia syksyn kunniaksi.
Ihailen usein olohuoneesi taulua, se on mahtava!
Mikä sen takana olevan seinän värisävy on?
Hyvää alkavaa viikkoa!
Katri

Reply
Kerttu / Modernisti Kodikas 8 lokakuun, 2013 - 9:03 pm

Kiitos Katri! Onneksi yleensä pienet muutokset piristävät tarpeeksi 🙂

Keittiö-olohuoneen maalisävy on NCS S 1500-N.

Reply
Kähmäräpälä 7 lokakuun, 2013 - 8:46 pm

Kyllä, kaipaan säännöllisesti jotain pientä piristystä sisustukseen – uutta tehosteväriä, kalusteiden uudelleensijoittelua tai muuta simpppeliä. Mutta ilokseni olen huomannut, että mitä vanhemmaksi olen tullut, sitä enemmän nautin pysyvyydestä ja tuntuu, että olen sisustusasioissakin ”löytänyt itseni” ja oppinut ostamaan sellaista, mistä tiedän tykkääväni vähän pidempään kuin yhden kauden.

Reply
Kerttu / Modernisti Kodikas 8 lokakuun, 2013 - 9:04 pm

Se onkin tavoitetila. Vähän niinkuin sisustuksen ”toimiva vaatekaappi”. Yksi osa täydentää toista ja vaihtelua saa pienillä jutuilla 🙂

Reply
Ruut 7 lokakuun, 2013 - 9:19 pm

kyllästyttää useinkin, vaikka sitten kuinka rakastaisin kaikkia näitä ihania pikkuisia juttuja mitä kotona on 🙂 mutta AINA sitä löytäisi jotain, mitä haluaisi muuttaa/uusia/hankkia!

Reply
Kerttu / Modernisti Kodikas 8 lokakuun, 2013 - 9:05 pm

Tuskin koskaan tulee sellainen olo, että ”sisustus on valmis, jes!”. Toki hetkellisesti, mutta viimeistään seuraava sesonki tuo tullessaan pientä vaihtelua 🙂

Reply
Johanna 7 lokakuun, 2013 - 10:11 pm

Todellakin, kun yhden huoneen on saanut valmiiksi kaipaa jo muutosta toinen 😉 Matot, tyynyt ja pöytävalaisimet vaihtavatkin usein paikkaa…
Ja sitten aivan asian vierestä. Onko tuo sinun By Lassen Kulho iso vai pieni? Kumpaa kokoa suosittelisit?

Reply
Kerttu / Modernisti Kodikas 8 lokakuun, 2013 - 9:06 pm

Meillä on pieni ja se on kyllä aika pikkuinen. Jos siinä haluaa jotain tarjoilla, niin ehkä juuri keksejä tai karkkeja, mutta ei mitään kovin isoa mahdu. Riippuu siis ihan käyttötarkoituksesta. Itse kyllä tykkään tuosta pienestäkin, se on helppo säilyttää esillä.

Reply
Lennu 8 lokakuun, 2013 - 10:50 am

Toki on päiviä että suurinpiirtein kaikki kyllästyttää:)
Onneksi ne hetket ovat ohimeneviä ja saa taas nauttia elämästään.
Mitä tuohon sisustamiseen tulee , olen löytänyt oman tyylin vauhdikkaiden muutosten kautta seesteiseksi olotilaksi. Olen oikein tyytyväinen kotiimme eikä mitään mullistuksia ole tulossa. Haavelista päässä ja siitä pikkuhiljaa se toteutuu. Lista ei ole enää ”pitkäkään”. Maltilla suhtaudun uutuuksiin enkä jaksa kotiin kaikesta innostua.
Mukavaa viikon jatkoa!

Reply
Kerttu / Modernisti Kodikas 8 lokakuun, 2013 - 9:07 pm

Ihana kuulla, jotenkin niin seesteisen rauhallinen kommentti 🙂 Ihanaa viikon jatkoa myös sinne!

Reply
piipadoo 8 lokakuun, 2013 - 10:38 pm

Oma sisustustyylini on muotoutunut vuosien myötä ja onhan se maku vähän siitä parikymppisen sinisestä sohvasta kehittynyt ajan kanssa! Pian kolme vuotta olemme nyt omakotitaloamme asuttaneet ja edelleen on ihana avata oman kodin ovi ja asutua sisään! 🙂 Tottakai kun sisustus on harrastus, jotain pientä tapahtuu varmaan ainakin mieheni mielestä liiankin usein, mutta kun perusasiat on kunnossa on kiva keskittyä pieniin juttuihin esim. ommella uusia tyynyjä, vaihtaa sohvan paikkaa jne, jo pienestä pitäen olen ollut sellainen, että siivouksen yhteydessä pitää vaihtaa järjestystä! 🙂 Ainahan sitä on kiva miettiä mitä voisi tehdä toisin ja toki on olemassa se lottovoitto haavelista päässä, mutta suurimmat kriisit olen onnistunut onneksi jo joitakin vuosia välttämään.

-piia

Reply

Jätä kommentti