Tervetuloa meidän terassille!

by Kerttu
Taloomme kuuluu katettu betonivalettu terassi. Vaikka piha vielä hohtaa valkoisenaan, niin ajatukset jo karkaavat terassin sisustuksen suunnitteluun. Kokoa terassilla on 30 m2. Tässä pieni kurkistus terassillemme, tervetuloa!
Viime kesä meni sadetta pidellessä  pihahommissa, kun istutimme nurmikon, raja-aidat, marjapensaat. Tämän lisäksi teimme laatoitukset kulkuväylille sekä rakensimme kukkien istutusaltaat. Meillä on pihasuunnitelma, joka on auttanut pihan teossa paljon. Onneksi meillä oli lähipiiristämme apuvoimia hommissa! Mutta piha onkin oikeastaan toisen postauksen aihe, sillä tänään keskityn terassin sisustamiseen. 
Haaveita?  Niitä riittää! No, nyt käsi ylös kuka yllättyi siitä, että kaipaan terassillemme jotain modernia, linjakasta ja kotoista? Helppohoitoisuudesta plussaa.

1. Plus Air Sofa
2. Kartell Bubble Club -sohva
3. Hobby Hall Koodi- palasohva ja pöytä
4. Fatboy headdemock -riippukeinu

Ikean Vägå-tuoleja meiltä löytyy jo kaksi kappaletta ja ylemmät Panton Chairit jäänevät unelma-asteelle. Olisivathan ne aika maireat ruokapöydän ympärillä, mutta nyt pitänee kuitenkin panostaa ennemmin oleskeluun.

Ruokapöytä on ehdoton, sillä grillaamme kesäisin paljon. Ylimmässä kuvassa näkyvä musta möhkäle onkin Weberin grilli, mieheni paras kaveri kesäisin 😉 Täytyy ensi kesänä selvitellä, millaisia mahdollisuuksia olisi käsitellä jo olemassa olevaa puinen ruokaryhmä. Nyt se ei ole ihan kaunein mahdollinen.

Tämä kuva on Hobby Hallin uutuuksia ja iskin siihen silmäni tänään Image black and white -blogista. Sillä sekunnilla tajusin, että haluan terassillemme tuollaisia kulmikkaita ruukkuja ja kasveja tuomaan eloa ja vehreyttä. 
Tavoitteena on tehdä terassista kesäolohuone, joka laajentaa oleskelua kauniilla säillä ulos. Toiminnallisesti 30 neliöön pitäisi mahtua ruokapöytä neljälle, sohva ja ehkäpä ne Vågöt, grilli ja kuvassa näkyvä keinu. 

Ihanaa alkaa suunnittelemaan kevät- ja kesäjuttuja. Olen syntynyt kesällä ja niin kesäihminen kun olla ja voi! Rakastan aurinkoa, valoa ja lämpöä ja herään uuteen eloon kun ruoho alkaa vihertää. Blogiin tulee varmasti pihajuttuja, sillä tehtävää ja opeteltavaa on vielä paljon.

Millainen sohvaryhmä sinusta meidän terassille sopisi parhaiten? Miten mielestäsi tuo tila kannattaisi parhaiten hyödyntää?  Onko sinulla jo ajatukset karanneet kesän suunnitelmiin?

Saatat pitää myös

0 Kommentti

Ruut 26 maaliskuun, 2013 - 9:18 pm

Täällä haaveilla, että olisi edes parveke 😉 joten täytyy taas kerran ”tyytyä” siskon rivitalon pihaan ja suunnitella sitä yhdessä siskon kanssa.. ihania juttuja olet kyllä löytänyt. itse voisin ottaa noista minkä vain! erityisesti hobby hallin sarja on aika kiva!

Reply
Kerttu / Modernisti Kodikas 27 maaliskuun, 2013 - 12:28 pm

Minuakin kovasti houkuttaa tuo Hobby Hallin sohva, sen verran mukavalta se näyttää. Kiva, että pääset auttamaan siskon pihan suunnitelussa, yhdessä se on paljon kivempaa!

Reply
IMAGE black and white 26 maaliskuun, 2013 - 10:08 pm

Ai vitsi tuosta terdestä tulee upea. 🙂
Mullakin alkoi kutkuttelemaan ihan pienesti noi terassijutut.

Reply
Kerttu / Modernisti Kodikas 27 maaliskuun, 2013 - 12:29 pm

Kesää kohti, jee!

Reply
-HEINIE- 26 maaliskuun, 2013 - 10:13 pm

Tulee kyllä ihana terassi teille! Täälläkin on pohdittu terassin sisutusta, kohtahan se kesä koittaa niin kesä olkkari tulee olla valmis ;).

Reply
Kerttu / Modernisti Kodikas 27 maaliskuun, 2013 - 12:30 pm

Kiitos paljon! Kyllä nyt on jo korkea aika alkaa suunnitelemaan kesäjuttuja 🙂

Reply
Anonymous 26 maaliskuun, 2013 - 11:44 pm

Aivan ihana terassi teillä! Näkisin mielelläni kuvia teidän ihanasta kodista ulkoa ja pihasta tietysti kun lumet sulaa.. Meillä moderni kannustalon Harmaja-projekti meneillään ja pihavinkit tulisi kovin tarpeeseen!

Reply
Kerttu / Modernisti Kodikas 27 maaliskuun, 2013 - 12:31 pm

Moderni Harmaja on upea, onnea hienosta valinnasta! Kyllä terassi- ja pihajuttuja tulee. Talon ulkokuvien kanssa olen vähän varovainen, mutta katsotaan mitä keksitään 🙂

Reply
Krista 26 maaliskuun, 2013 - 11:58 pm

Vautsi, miten kivalta näyttää! Siitä tulee varmasti upea kesäolohuone teille 🙂 Meilläkin on kovat mietinnät terassin ja pihan osalta meneillään, kun ekaa kevättä omaa taloa asutetaan ja meilläkin on koko terassi pieniä juttuja lukuunottamatta ”tyhjä kangas”. Kivaa!

Reply
Kerttu / Modernisti Kodikas 27 maaliskuun, 2013 - 12:32 pm

Kiitokset Krista! Se ”tyhjä taulu” on mahtava pohja, koska kaikki on mahdollista! Suunnitteleminen on ehdottomasti puolet hauskuudesta.

Reply
Jemina 27 maaliskuun, 2013 - 8:14 am

Varmasti tulee hieno, mielenkiinnolla jään seuraamaan.=)

Meilläkin nuo terassihommelit mielessä, kun viime kesänä muuton jälkeen jäi terassi kalustamatta ja istutukset laittamatta. Eli hommaa piisaa.=)

Reply
Kerttu / Modernisti Kodikas 27 maaliskuun, 2013 - 12:33 pm

Hommaa piisaa uudessa talossa, onneksi suurimmalti osalta näitä on hauska suunnitella ja toteuttaa!

Reply
Mintsu 27 maaliskuun, 2013 - 10:29 am

Voi osaisitkohan kertoa millä valkoisen sävyllä teidän talonne ulkoverhous on maalattu? Näyttää tosi kivalta, juuri sellaiselta sävyltä jota haemme! 🙂 Onko teidän kotinne maalattu kauttaaltaan tuolla värillä vai onko jossain jotakin muuta väriä?

Reply
Kerttu / Modernisti Kodikas 27 maaliskuun, 2013 - 12:35 pm

Meillä on terassi ja sisäänkäyti tuolla valkoisella kapealla laudoituksella, muuten harmaalla leveällä laudoituksella. Täytyypä kaivella, löytäisikö vielä värikoodin valkoiseen. Palataan siis asiaan 🙂

Reply
Mintsu 27 maaliskuun, 2013 - 1:16 pm

Olisin tosi kiitollinen jos viitsit! 🙂

p.s. Jos jonkinlaisia ulkokuvia talosta saamme joskus ihailla (toivottavasti lähiaikoina 😉 ) niin olisi kiva vaikka jostain kulmasta kuvattuna nähdä miten harmaa yhdistyy valkoisen kanssa. Me juuri näitä talon ulkoverhousvärejä ollaan kovasti pohtimassa rakentuvaan kotiimme. Harmaata (tummaa) ja valkoista on tulossa mutta tarkemmista sävyistä ei ole vielä varmuutta 🙂

Reply
Kerttu / Modernisti Kodikas 27 maaliskuun, 2013 - 1:54 pm

Arvaapa mitä, meillä on harmaa osa vasta pohjamaalattu ja ensi kesänä on sekin urakka vielä edessä. Täydellisen harmaan metsästus on meilläkin tässä kevään aikana edessä.

Reply
Mintsu 27 maaliskuun, 2013 - 3:14 pm

Nyt kyllä heräsi kiinnostus kovasti! Toivottavasti postausta luvassa tästä aiheesta 🙂 Löysin blogisi vasta vähän aikaa sitten mutta olen jo ihan koukussa kun oma maku on kovin yhteneväinen näiden kuvien perusteella. Meille on tulossa pohjaväritykseltään valkoinen talo (leveä laudoitus), ovet ja ikkunanpielet tummanharmaalla ja pienempiä tehostealueita (kapea laudoitus) on kaavailtu samalla tummalla harmaalla kuin ikkunat ja ovet. Nyt olen kuitenkin miettinyt että pitäisikö tehostealueisiin valita sittenkin vaaleampi harmaa siten että ulkoasuun tulisi kolmea väriä. Onneksi tässä on vielä aikaa miettiä…

Reply
Kati 9 huhtikuun, 2013 - 10:21 am

Kerttu, meidän talo on rapattu harmaaksi tummanharmain ja valkoisin tehostein. Ollaan oltu tyytyväisiä eri vuodenaikojen valossa. Ulkopinnan valintaan tosin vaikuttaa paljon myös ympäristö, tuolla korven keskellä sama harmaa näyttää erilaiselta kuin kaupunkimaisemassa. Mutta tervetuloa katsomaan 🙂 terkuin Kati

Reply
Anna 27 maaliskuun, 2013 - 11:02 am

Nuo kulmikkaat ruukut on todella kivat. Ajattelin omalle etupihalle ainakin yhtä pitkulaista. Vähän ehkä tuo hinta kirvelee täysmuoviseksi, mutta täytyy pohtia myös DIY-versiota.

Meillä on rivitaloterassiksi iso terassi, vajaa 30 neliötä. Siinäkin on jo hyvin tilaa ollut jakaa toinen pääty oleskeluun ja sohvaryhmälle. Toisessa päässä, johon ei juuri paista aurinko, on meillä asetettu kalustepehmusteiden säilytysarkku, pari isompaa ruukkua ja muutama lisätuoli pinottuna. Jos tulisi viime kesää paremmat kelit, voisi siinäkin päässä ehkä viljellä kunnolla jotain. Mielestäni noin iso tila kannattaa jotenkin jakaa hieman, esim. ruokailulle ja olekelulle.

Reply
Kerttu / Modernisti Kodikas 27 maaliskuun, 2013 - 12:36 pm

Ruukut on hienot, pitää vähän selvitellä missä olisi hyvä hinta-laatusuhde. Meillä vähän tuo keinu haastaa toisen pään sisustamista, mutta samoilla linjoilla olen kanssasi. Keinu on pikkuiselle ja hänen kavereilleen niin mieluinen, että sitä ei raaski ottaa pois. Kiitos ajatuksistasi!

Reply
Sara 27 maaliskuun, 2013 - 11:16 am

En osaa ehdottaa muuta kuin, että jos hankitte sohvan, hankkikaa tarpeeksi iso. Meillä on isolla parvekkeellamme kahden hengen sohva, joka on onnettoman pieni löhöilyyn. Haaveilenkin kulmasohvasta… Muutoin voin suositella polyrottinkia.

Meillä on parveke tarkoitettu vain oleiluun ja seurusteluun, kun taas ruokailu tapahtuu alhaalla terassilla. Jos nyt voisin valita, ottaisin sinne suorakaiteen mallisen pöydän ja ainakin toiselle puolelle penkin, ehkä molemmillekin. Meillä on nykyään mutterin mallinen pöytä, joka jotenkin vie ihan hirveästi tilaa. Tosin tilan puutehan ei tule teillä heti vastaan.

Reply
Kerttu / Modernisti Kodikas 27 maaliskuun, 2013 - 12:38 pm

Hyvä vinkki, kiitos! Tuo Koodi-sohva voisi siis toimia, ainakin sillä on enemmän kokoa kuin noilla kuvien muilla vaihtoehdoilla. Tilaa on, mutta tosiaan tuo keinu syö sitä jonkin verran. Toisaalta se on lapsille niin mieleinen, että ei viitsi sitä sisustuksen vuoksi irrottaakaan. Mietitään siis 🙂

Reply
Anonymous 27 maaliskuun, 2013 - 5:20 pm

Ihan on valinnat myös mun mieleen 🙂 Haaveissa jonkunlainen polyrottinkinen löhöryhmä, mutta miten järkevää se on ostaa tulevalle festaripihalle, niin siitä voi olla montaa mieltä. Mihin tahansa noista päädyt niin kruununa tulee olemaan se vihreä.. 😀

-sats-

Reply
Kerttu / Modernisti Kodikas 7 huhtikuun, 2013 - 10:38 am

Hih, saapa nähdä millainen festaripiha tästä muodostaa 😉 Ja onhan sulla kuitenkin aina se siiderikivi, joten mihin sitä sohvaa loppujen lopuksi edes tarvittaisiin 😀

Reply
Anni 20 tammikuun, 2014 - 7:49 pm

Hei, osuin vanhaan kirjoitukseen uuden kirjoituksesi alareunan suositusten kautta, Onpa ihana linnunpesä teidän terassilla! Mistä olette hankkineet sen? Miten se on kiinnitetty kattoon ja kuinka paljon vahvistuksia se vaatii ollakseen turvallisesti kiinni? Meidän lapset rakastaisivat tuollaista (joskin pelkään, että meidän terassin katos on sen verran rajallinen, että pesä voi törmätä ikkunaan tai ainakin muutaman metrin välein oleviin pylväisiin… ).

Reply

Jätä kommentti