Terassilla tarkenee

by Kerttu

Tällä viikolla “reklamoin” Snapchatissa (@kerttup) kevään puutetta ja näköjään valittaminen joskus kannattaa 😉 Lämpötila on kivunnut nollan tienoille ja jopa plussan puolelle ja sehän tarkoittaa sitä, että lasitettu terassi lämpenee auringonpaisteessa parinkymmenen lämpöasteen lukemiin.

terassi-1-2

Nyt kun olemme paljon kotona, otan ilomielin vastaan terassin tuomat 30 lisäneliötä arkikäyttöön. Toivottavasti lauantaina olisi aurinkoinen päivä, sillä meille tulee iso joukko vieraita juhlimaan pojan yksivuotissynttäreitä. Olisihan se mukavaa, että terassi tarjoilisi lisäistumapaikkoja, vaikka olenkin vähän skeptinen lämpötilan suhteen enää iltapäivällä. Pitkään olemme pohtineet lämmitysratkaisua terassille ja nyt sellainen on tulossa. Se ei ihan näille kekkereille ehdi, mutta tulevaisuudessa saamme hyödynnettyä paremmin alkukevään ja loppusyksyn päiviä. Ja välillä nämä Suomen kesätkin tuppaavat olemaan sen verran vähälumisia, että varmasti lämmitystä tulee hyödynnettyä kesäkuukausinakin.

terassi-1-3

Terassiin liittyy hauskaa arjen luksusta, sillä jostain syystä siellä kahvi ja ruoka maistuvat herkullisemmalta. Osaan paremmin rentoutua lehden ääressä, kun valitsen olohuoneen sijaan terassin sohvan. Hauskaa on myös se, että koska terassi ei ole vakituisessa käytössä, se on lapsiperheessä yleensä sotkuvapaa tila. Kesän tullen leikit taitavat levitä sinnekin, mutta toiveajattelen että ehkä vastaavasti olkkari pysyisi järjestyksessä. No iso ehkä tähän.

terassi-1-4

Keski-Suomen Sisustusmiesten nikkaroima usean metrin levyinen puupenkki on osoittautunut varsin näppäräksi. Kansi on avattava ja sisällä on runsaasti säilytystilaa. Jemmasin sinne lyhdyt piiloon ja kunhan lämpötilat vielä vähän nousevat, penkin päälle on mukava tehdä asetelmia kukkasista. Ja aika monta peppua siihen mahtuu riviin silloin, jos porukkaa on paljon. Pidän erityisesti penkin vähäeleisestä ilmeestä, se melkein kuin häviää seinään.

terassi-1

Nyt kun poika nukkuu torkkujaan, niin suuntaan nopsasti maksamaan laskupinon pois ja tasapainoksi lähettämään muutaman laskun. Sitten kahvikuppi kouraan ja terassille, ehkäpä haaveilemaan omasta sihteeristä, jolle voisin ulkoistaa kuivat paperihommat 😀

Ps. Huomiseen saakka voi osallistua Jyväskylän Rakennusmessujen lippuarvontaan blogin Facebook-sivuilla. Messuilla myös sisustusta, pihanlaittoa ja remontointia eli tarjontaa riittää muillekin kuin raksailijoille.

Saatat pitää myös

Jätä kommentti