Taulu, taiteilija ja tarina

by Kerttu
Esine on parhaimmillaan silloin, kun sillä on merkitys ja tarina. Taiteen yksi olemassaolon syy on kertoa tarinoita sekä herättää tunteita ja ajatuksia. Kun aloin haaveilla taulusta talomme paraatipaikalle, minulla oli ohut mielikuva siitä, millainen teoksen tulisi olla. Halusin yhtä aikaa nöyrää ja näyttävää. Omien ajatusten siirtäminen kuvataitelijan päähän on haastavaa, jollei mahdotonta. Siksi päätinkin suuntaviivojen lisäksi antaa vapaat kädet. Ihan niin kuin tämän talomme kanssa uskoimme arkkitehdin kykyyn hahmottaa toiveemme, uskoin taiteilijan kykyyn visualisoida mielikuvani parhaalla mahdollisella tavalla.
Olohuone ja keittiö muodostavat meillä yli 50 m2 yhtenäisen tilan, johon valo tulvii suurista ikkunoista.  Tilassa on moderni, mutta sulavalinjainen Moon-sohva raheineen. Värit ovat minimalistiset ja liikkuvat turvallisen tyylikkäästi valkoisen, harmaan ja mustan maastossa. Silloin tällöin piristysvärejä tulee tekstiileistä ja kukista, mutta perusilme ei väreillä riehu. Tilan tekstiileinä on pitkänukkainen valkoinen matto suuressa 300 x 200 cm koossa. Sohvaan kuuluvat tyynyt ovat vaihtuneet Ikean mustavalkoisiin graafisiin tyynyihin ja ikkunassa olevat verhot on teetetty Marimekon Ananas-kankaasta.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Taulumme on maalannut kuvataitelija Minja Revonkorpi, joka kertoo teoksestaan näin:

“Tasapainoilua-teoksen taustalla on ajatus sopivalla tavalla rosoisesta harmoniasta. Meillä kaikilla lienee jonkinlainen pyrkimys tasapainoon eri elämänalueilla, mutta aina on myös joitakin pieniä tai suuria asioita, jotka tasapainoamme horjuttavat. Jos elämä olisi liian siloiteltua, siitä katoaisi maku ja tuoksu! Maalauksessa näkyy siveltimenjälkiä ja vaihtelevia pintoja. Muodot ovat jokainen erilaisia, mutta kuitenkin samankaltaisia, ympyrämäisiä. Ympyrämuoto symboloi jatkuvuutta, elämänkiertoa, pehmeyttä ja tasapainoa. Värimaailma on valikoitunut harmaan eri sävyistä, ja kyvystäni nähdä jo tekovaiheessa teos tilassa, johon se on tulossa. 

Tilaustöissä tasapainottelen myös itse oman ilmaisuni ja asiakkaan toiveiden välillä. Teen tilaustyötkin aina omalla tyylilläni, ja esim. ennalta sovittu värimaailma toimii vain mukavana haasteena.”

Minja tuntee kotimme ja minut, siksi hänen oli helppo tarttua toimeen. Ajatus elämän tasapainosta on kaunis ja läsnä kiireisessä arjessa. Taulu joka vei yöunet -postauksessa kerroin, että lähipiiriämme on kohdannut menetys on mukana taulun tarinassa. Lohduttava tunne siitä, että elämä on järistyksistä huolimatta tasapainossa ja onnen vaakakupissa on aina myös jotain muuta.

Minja Revonkorvella on omat nettisivut www.minjarevonkorpi.net, jonka kautta voi tutustua hänen taustaansa, tyyliinsä ja taiteeseensa. Uutukaiseen taideblogiin Minja päivittää kuvauksia taiteilijaelämästä, viimeisimmässä postauksessa on minun aarteeni tulossa kotiin.  Hän tekee tauluja myös tilauksesta asiakkaan toiveiden mukaan, yhteystiedot löytyvät sivuilta.

Minja Revonkorpi

 

 

Olen nyt useamman päivän katsellut taulua. Taide on aina investointi ja ajatukseni on, että tämä työ on meillä aina. Kun esineellä on henkilököhtainen tarina, siitä luopuminen voi olla mahdotonta. Ajatus taulusta jonkun toisen seinällä tuntuu kummalliselta, ihan kun se kertoisi salaisuuksia. Ajatus pysyvyydestä tuntuu myös tärkeältä, kaikki ei ole muutoksen alla ja kaupan.  Arvot säilyvät vaikka visio muuttuisikin. Elämässä on menettämisen ja omistamisen tasapaino.

 

Taulun elävä pinta, pyöreät muodot, turvallinen väritys ja jyhkeä koko tekevät siitä oman ja arvokkaan. Palasen meidän perheen historiaa ja oman kotimme tarinaa. Kiitokset Minjalle taulusta, ammattitaidosta ja kyvystä kuulla sanat myös rivien välistä. Kiitos arjen harmoniasta, joka on läsnä olohuoneessamme tästä lähtien joka ikinen päivä.

Saatat pitää myös

0 Kommentti

Vekarus toukokuu 11, 2013 - 5:01 pm

Se on tosi kaunis!

Reply
Kerttu / Modernisti Kodikas toukokuu 12, 2013 - 5:19 pm

Kiitos Vekarus, olen samaa mieltä 🙂

Reply
uts toukokuu 11, 2013 - 9:31 pm

Vau, todella ihana teos !

Reply
Kerttu / Modernisti Kodikas toukokuu 12, 2013 - 5:20 pm

Kiitos Uts!

Reply
Nikka toukokuu 12, 2013 - 12:51 am

Upea. Kerrassaan upea. Ja juuri siinä, minne kuuluukin.

Reply
Kerttu / Modernisti Kodikas toukokuu 12, 2013 - 5:20 pm

Kiitokset Nikka! Se on tuossa kuin kotonaan 🙂

Reply
IMAGE black and white toukokuu 12, 2013 - 12:55 am

Totta. Jokainen sanasi. Ja toi taulu, kun sitä katsoo, niin sekin puhuu tuota samaa kieltä. <3

Reply
Kerttu / Modernisti Kodikas toukokuu 12, 2013 - 5:20 pm

Kiitos Image <3

Reply
Heidi toukokuu 12, 2013 - 9:58 am

On kyllä kaunis ja täydellinen teidän kotiin! 🙂

Reply
Kerttu / Modernisti Kodikas toukokuu 12, 2013 - 5:21 pm

Kiitos paljon Heidi, mukava kuulla että olet samaa mieltä 🙂

Reply
Soili / DM Koti toukokuu 12, 2013 - 11:56 am

Upea taulu. Hyvin puhutteleva. <3

Reply
Kerttu / Modernisti Kodikas toukokuu 12, 2013 - 5:21 pm

Kiitos Soili! <3

Reply
päivi toukokuu 12, 2013 - 12:50 pm

Kaunis taulu! Samaan aikaan niin tähän hetkeen sopiva kuin ajatonkin, että varmasti kulkee teidän mukana aina.

Reply
Kerttu / Modernisti Kodikas toukokuu 12, 2013 - 5:22 pm

Kiitos Päivi! Värien ja muotokielensä puolesta taulu on juuri sellainen, jonka uskon kestävän aikaa 🙂

Reply
zubi toukokuu 12, 2013 - 5:05 pm

Todella kaunis taulu, voisin kuvitella ottavani Minjaan yhteyttä jossain vaiheessa, niin paljon tyyli miellyttää!

Reply
Kerttu / Modernisti Kodikas toukokuu 12, 2013 - 5:22 pm

Kiitos zubi! Suosittelen kyllä Minjaa, jos haluaa jotain uniikkia taidetta omaan kotiin 🙂

Reply
Minja toukokuu 13, 2013 - 9:55 pm

Hei zubi ja muut, kiitoksia kommenteista ja ottakaa vaan rohkeasti yhteyttä taideasioissa!

Reply
Anonymous elokuu 27, 2013 - 10:46 pm

Hei,
ei aivan tähän postaukseen liity, mutta utelisin eyyä mitä olette tykänneet noista teidän
olohuoneen verhoista? Ovatko olleet teillä pitkään? Jos vaihtaisit verhot, millaiset laittaisit :)?
Meillä verhomietintä päällä ja onpa vaan vaikea tehdä valinta… apua kaivataan :). Meiltä löytyy hyvin paljon
samaa värimaailmaa kuin teiltä; vaaleaa harmaata, valkoista sekä mustaa.

Reply
Kerttu / Modernisti Kodikas elokuu 28, 2013 - 5:16 pm

Heippa! Verhojen valitseminen oli mielestäni supervaikeaa, mutta ole ollut tyytyväinen varhoihin. Jos vaihtaisin, ottaisin jotkin yksiväriset luonnonmateriaaliset verhot, ehkä silkkiä tai pellavaa. En ole ollenkaan verhojen vaihtaja-tyyppiä, kun jotkut laitan, ne saavat olla paikoillaan pitkään 🙂 Olohuoneen korkeus on sellainen, että verhot pitää teettää, joten kynnys vaihtamiseen on vähän korkeampi.

Reply
Anonymous elokuu 27, 2013 - 10:47 pm

Edellinen jatkaa…siis utelisin että 😀
Niin ja tuo taulu on kyllä upea!!

Reply
Mervi marraskuu 20, 2015 - 1:05 am

Tarina avasi taulua erilailla, kuin vain kuvaa katsoen.
Itselläni on dilemma tauluihin nähden. Haluaisin modernin kodin ja pääosin sitä on nyt uudessa kodissa toteutettukin, mutta sitten on näitä…esim. taulut, jotka ovat rakkaita, tärkeitä ja ennenkaikkea kauniita. Mutta ne ovat auttamattomasti vanhanaikaisia. Silti halusin ne mukaan, ehkäpä tuomaan sitä paljon puhuttua kerroksellisuutta kotiimme. Nuorten kodeissa ei ole kuin taulu tai kaksi, minä laittaisin niitä ihan joka seinälle, pienenkin tyhjän paikan täytän jollain sopivalla taululla. Juuri nyt on meneillään erilaisten taulukollaasien tekeminen.

Reply

Jätä kommentti