Tämän tekisin toisin meidän keittiössä

by Kerttu

Sisustusbloggaajaporukallamme on kuukausiteema, jota emännöidään vuorotellen. Tällä kertaa vuoron sai Maru Nuapurissa-blogista ja hän heitti meille seuraavan haasteen:

Mitä tekisit nyt toisin? Onko jokin sisustusratkaisu, joka silloin tuntui loistavalta, mutta nyt kaduttaa? Mitä et mieluusti blogissa esittele tai sillä kehuskele? 

Ensin muutama pohjustuksen sana. Talomme on rakennettu viisi vuotta sitten ja tässä ajassa muuttuvat sekä sisustustrendit sekä maku. Kyse ei ole siis asioista, jotka eivät toimi, vaan nämä esille nostamani muutokset ovat sellaisia, jotka tekisin JOS nyt rakentaisimme tai remontoisimme. Tässä postauksessa keskityn keittiöön ja sieltä muuttaisin:

– Kylmäkoneet, jotka haluaisin integroituna yhtenäisemmän kokonaisilmeen luomiseksi.
– Liesituuletin, joka voisi olla pieni ja siro katossa tai tasossa, eikä tuollainen maisemaa peittävä rosterihirmu.

Keittio-4

 

– Mustien kivitasojen kaveriksi valitsisin mustan hanan ja altaat.
– Aamiaiskaappi olisi ihana lisä, sinne saisi piiloon pienet kodinkoneet johtoineen.

Keittio-2

Nämä muutokset lienevät ihan toteutettavissakin olevia asioita. Minulla ei kyllä ole käsitystä millainen prosessi liesituulettimen vaihtaminen tai kylmäkoneiden integrointi olisi? Tietääko kukaan muu? Keittiö on toiminnallisuudeltaan todella onnistunut ja valkoisen ja mustan liitto viehättää edelleen. Kivitaso on juuri niin helppo kuin toivoinkin, samoin valkoisen vetimettömien kaapinovien puhtaanapito on näppärää.

Keittiön sisustukseen on tulossa jossain vaiheessa muutos, kun valkoinen neliöpöytä vaihtuu suorakaiteen muotoiseen ruokapöytään. Kunhan tuo perheen pienin oppii, että lusikalla syödään, eikä esimerkiksi paukuteta pöytää 😀 Mutta palataan tähän sisustushaaveeseen myöhemmin omassa postauksessaan.

Saatat pitää myös

11 Kommentit

Anu 3 lokakuun, 2016 - 12:16 pm

Kaunis keittiö teillä! Meillä on 10 vuotta sitten rakennettu talo ja samantapainen liesituuletin, sen kyllä haluaisin jo vaihtaa… Käsitteletkö jollain kivitasoja tai millä saat ne puhtaiksi?

Reply
Kerttu / Modernisti Kodikas 4 lokakuun, 2016 - 9:04 am

Kiitos! Tuollaiset liesituulettimet taisivat olla aika yleisiä meidän rakennusaikanamme, nyt kehitys on tuonut monenlaisia uusia ratkaisuja. Kivitasot saan puhtaaksi ihan mikrokuituliinalla ja suihkutettavalla yleispuhdistusaiheella.

Reply
Mymmelinmamma 3 lokakuun, 2016 - 12:51 pm

Uudet koneet vaatii tuo integrointi ja samaa sarjaa olevat etusarjat niihin kuin ovat muutkin teillä olevat.
Itse aikoinaan laitoin pakastimen ja tiskikoneen integroituina ja tyytyväinen olen ollut. Jos joskus jääkaappi menee vaihtoon, tulee sekin integroituna.

Reply
Kerttu / Modernisti Kodikas 4 lokakuun, 2016 - 9:05 am

Kiitos Mymmelinmamma, näin vähän ajattelinkin, että koko koneet menevät vaihtoon. Eli pitää odotella, että laitteiden elinkaari tulee joskus täyteen ja siihen menee kyllä vielä aikaa 😀

Reply
Heli 3 lokakuun, 2016 - 1:22 pm

Samantyylisiä ajatuksia täälläkin. Ollaan asuttu tässä kodissa ensi keväänä 5 vuotta ja samat asiat tekisin minäkin toisin nyt. 🙂 Pakastin ja jääkaappi saisi olla integroitu, mutta en tiiä ei kai ne suuri työ olisi vaihtaa. Periaattessa vaan ostaa uudet koneet ja etusarjat. 🙂 Liesituuletin meillä on valkoinen ja vaikka on suuri, ei se silti haittaa itseä. Hanan mäkin vaihtaisin ja altaan. Että kai sitä jo viiden vuoden jälkeen näistä voi haaveilla ääneen! :)) Mutta kaunista teillä silti on! <3

Reply
Kerttu / Modernisti Kodikas 9 lokakuun, 2016 - 11:21 pm

No sepä se, varmasti nämä valinnat oli viisi vuotta sitten vielä in, mutta nyt jo out 😀 Mutta onneksi haaveilla saa aina!

Reply
Annamari 3 lokakuun, 2016 - 5:20 pm

Tuntuu, että nyt on paljonkin valloillaan pelkistetyt keittiöt integroituine kodinkoneineen. Minun mielestäni keittiö voi olla linjakas ja pelkistetty, vaikka kodinkoneet ovatkin näkyvillä. Olen sitä kuppikuntaa, että keittiö saa näyttää keittiöltä. 😀 Valkoiset kaapinovet ja valkoiset kodinkoneet – toimii. 🙂 Mutta on niin mukava, että tykkäämme erilaisista tyyleistä. Muutenhan kodit olisivat tylsästi toistensa kaltaisia.

Reply
Kerttu / Modernisti Kodikas 9 lokakuun, 2016 - 11:23 pm

Juuri näin Annamari! Toki monet esineet saavat näkyä ja nythän on oikeastaan aika runsas sisustus muotia. Varmaan aika trendikästä on piilottaa laitteet, mutta jättää muuta esille sitten enemmän 🙂

Reply
Anna 5 lokakuun, 2016 - 12:02 am

Heippa! Ensinnäkin kiitos kivasta blogistasi, olen lueskellut sitä jo jonkin aikaa, mutta nyt ekaa kertaa kommentoin 🙂 Oli vain pakko tarttua tuohon neliöpöytä-asiaan: ensinnäkin oletteko sen mistä aikoinaan hankkineet ja jos myynti tulee joskus ajankohtaiseksi, niin voisimme olla kiinnostuneita 😀 Ihanaa syksyä! 🙂

Reply
Kerttu / Modernisti Kodikas 9 lokakuun, 2016 - 11:24 pm

Hei Anna! Jossain vaiheessa se tulee myyntiin, mutta valitettavasti pinta on jonkin verran kolhuilla eli priimasta ei ole kysymys. Ostimme pöydän Iskusta sillon 5 vuotta sitten.

Kaunista syksy sinullekin!

Reply
Kerttu / Modernisti Kodikas 9 lokakuun, 2016 - 11:24 pm

Hei Anna!

Jossain vaiheessa se tulee myyntiin, mutta valitettavasti pinta on jonkin verran kolhuilla eli priimasta ei ole kysymys. Ostimme pöydän Iskusta sillon 5 vuotta sitten.

Kaunista syksy sinullekin!

Reply

Jätä kommentti