Sohva kuin syli – Kuusilinnan kolo kestää elämää

by Kerttu
Sohva kuin syli – Kuusilinnan kolo kestää elämää

kaupallinen yhteistyö: Kuusilinna


On aika kertoa tarkemmin meidän olohuoneen sohvasta, joka on kotimaisen Kuusilinnan Kolo-sohva. Mutta aloitetaan pienellä tarinalla…

On jouluaatonaatto ja uusi koti on juuri saavuttanut sellaisen tunnelman muuttorutistyksen jälkeen, että ajattelin seuraavaksi heittäytyä sohvalle katsomaan romanttista jouluelokuvaa. Ensin pitää vain hoitaa viimeiset kauppa-asiat. Ruuhkassa soi puhelin ja soittaja on lapsi:

– Jalo-koira oksentaa.
– Okei, minne?
– Sohvalle ja matolle.
– Onko sitä paljon?
– Sitä on todella paljon. Kaikkialla.
– Voi eiiiiiii! Tulen kotiin!

Dramaattinen alkukohtaus jäi mieleen päivänä, jolloin uusi Kuusilinnan Kolo-sohva pääsi todelliseen testiin. Olinhan etsinyt sohvaa, joka kestäisi lapsi- ja koiraperheen aktiivista ja joskus varsin vauhdikasta elämää. Kotiin palattuani  hengitin syvään ja aloin riisumaan irrotettavia päällisiä pois. Hetken olin aika varma, että sohva (ja koko joulu 😀 ) on pilalla.

Onneksi yksi tärkeistä ostokriteereistä oli irtoverhoillut päälliset, joka mahdollistaa päällisten pesun ja myös uusien päällisten oston.  Kangasvalintani sohvassa on Lauritzonin YEDI, jota nimenomaan on suositellaan koiraperheisiin.  Se on hyvin helppohoitoinen ja erittäin kestävä, mutta tunnultaan ihana bukleemaisen pehmeä. Kankaan voi pestä 40 asteessa ihan kotikoneessa, se ei kutistu tai kauhdu.

Oletteko kuulleet  Martindalesta? Sillä siis mitataan huonekalukankaiden kulutuskestävyyttä  erilaisilla hankaavilla laitteilla. Kulutuksenkeston voi jakaa kolmeen luokkaan: perusvaatimustaso on vähintään 15 000 kierrosta,  korkea vaatimustaso vähintään 25 000 kierrosta ja julkitilojen erittäin korkea vaatimustaso on  vähintään 50 000 kierrosta. Meidän sohvakankaan lukema on huikea  huikea 100 000 Martindalea. Kyllä kestää.

Seuraavana aamuna -jouluaattona – aloitin päivän vetämällä sohvan ylle pestyt päälliset. Ei mitään jälkiä edellisillan katastrofista sohvalla tai koiralla. Allekirjoittanutkin alkoi toipua.

Sohva  on elämän keskipiste kodissamme. Siihen kokoonnutaan perheen ja ystävien kanssa rentoutumaan, seurustelemaan ja viettämään aikaa. Viikonloppuiltana kaivetaan herkut esille, meidän sohvalla saa syödä.

Jalo on myös edelleen tervetullut sohvalle, eikä toki vahinko sen syy ollutkaan. Mitäs olimme jättäneet (tietämättämme tosin) joulupakettiin kuusen alle marmeladia.

Sohvahankinnassa oli tärkeää, että sohva näyttää hyvältä joka kulmasta, sillä sen paikka on keskellä olohuonetta. Pohdimme pitkään, kuinka olohuone kannattaa sisustaa, sillä sohvan takana on seinään integroitu takka ja käynti meidän makuuhuoneeseen. Suuret ikkunat valtaavat yhden seinän. Huoneessa on yksi ehjä seinä, mutta koska erillistä tv-tilaa ei ole, siellä on telkkari.

Onneksi Kolo on kaunis joka kulmasta, pidän todella paljon sen ajattomasta veistoksellisuudesta.

Yksi iso plussa on se, että Kolon moduulisarja muotoutuu elämän eri tarpeiden ja vaiheiden mukaan. Sohvaa voi siis  jatkaa ja paloja voi myös pitää erillään.  Meidän sohvan pitkän sivun pituus on 242 cm ja lyhyemmän 202cm, syvyys on 100cm.

Rahi tekee sohvasta kunnon löhärin eli esim. leffailtoina otamme rahin pöydän tilalle. Rahiin otimme kaksi senttiä matalammat jalat kuin sohvaan, tämä lisäsi mukavuutta ainakin meille.

Sohvan valinnassa kotimaisuus oli meille tärkeä kriteeri.  Kuusilinnan sohvat valmistetaan perinteisenä käsityönä Lahdessa ja muutenkin niissä hyödynnetään mahdollisimman paljon kotimaisia materiaaleja.  Meidän sohvassa on täytteenä on kotimaiset Lennolin PET-elintarvikemuovista kierrätetyt eko-vanutäytteet.

Vaikka sisustus on monilta osin vielä kesken, Kolo tuo meille kodikkuutta. Ja parasta on, että vaikka meillä on luonnonvalkoinen sohva, sen puolesta ei tarvitse jännittää. Sohva on tehty elämää varten ja sen pitää sitä myös kestää.

 

Sohva kuin syli – Kuusilinnan kolo kestää elämää

Kuusilinnalla on nyt sohvien kevätkampanja 20.3 – 11.4. Kolo-sohvamalleista -20% ja kaikista muista sohvamalleista -15%.

Sohvamalleihin ja lukuisiin kangasvaihtoehtoihin pääsee tutustumaan tarkemmin Kuusilinnan myymälöissä Helsingin Annankadulla ja uudessa Vantaan Tammiston myymälässä. Tarjoukset voimassa myös verkkokaupassa.

Tutustu Kuusilinnan sohvamallistoon. 

Saatat pitää myös

4 Kommentit

Maiju 28 maaliskuun, 2023 - 2:25 pm

Kaunis sohva ja kotimaisuus on aina plussaa, arvostan! Kommentoisin, että noihin Martindaleihin ei ole sokeasti luottamista. Riippuu missä kohtaa lankaa/kangasta on testattu, saattaa se antaa eri lukeman, ts. lankoja/kankaita ei testata kaikkialla samassa kohtaa valmistamisprosessia, joka ei tee niistä täysin luotettavia vertailussa.

Reply
Kerttu 17 huhtikuun, 2023 - 7:08 pm

Heippa! Hyvä huomio, ehkä enemmänkin sellaisena suuntaa-antava voi huomioda.

Reply
J&S 13 syyskuun, 2023 - 4:01 pm

Moi! Kiitos hyvästä jutusta. Harkitsemme vastaavaa sohvaa. Jäimme pohtimaan mikä kankaan värikoodi on? Satutko muistamaan?

Reply
Kerttu 18 syyskuun, 2023 - 4:16 am

Hei ja kiitoksia! Kangas on Yedi 777 luonnonvalkoinen.

Reply

Jätä kommentti