Sisustuksellisesti koukussa

by Kerttu
Kaunista itsenäisyyspäivää!
Luonnoksissa on odotellut Pastellimajan Hannan antama haaste, jossa kerrotaan sisustuksellisesti koukuttavia asioita.  Nostin esille kolme juttua, joita meillä nähdään säännöllisesti ja jotka tuottavat minulle iloa arkeen: 
Sisustuslehdet
Jos mieheltäni kysytään, niin sisustuslehdet ovat tainneet koukuttaa rouvan paremman kerran. Tällä viikolla postiluukusta ovat kolahtaneet Deko, Glorian koti ja Avotakka. Lisäksi ostan mielenkiintoisia irtonumeroita. Nyt päätin, että saan jatkossa tilata vain yhden lehden ja muut sitten täsmäostoksina  harkinnan mukaan. Ongelma on nimittäin rahanmenon lisäksi myös se, että en meinaa raaskia luopua lehdistä. Ammennan inspiraatioita myös vanhoistakin numeroista ja jotenkin koen, että konkreettisessa lehdessä on oma valloittava tunnelmansa. Myös surraavat ajatukset rauhoittuvat paremmin lehden kuin blogien ääressä. Vaikka olen kyllä sisustuksellisesti koukussa niihin blogeihinkin 😉
Kukat

Tuoreet kukat kotona tuovat pientä luksusta arkeen. Monesti nappaan mukaan edullisen markettikimpun, mutta mahdollisuuksien mukaan käyn kukkakaupassakin. Pidän yksinkertaisista ja  huolettomista sidonnosta. Yleensä en sekoittele monia erilaisia kukkia, vaan luotan yhden tai kahden lajikkeen vetovoimaan. Suosikkejani ovat liljat, joskin niiden valinnan kanssa saa olla tarkkana. Toiset lilja-lajikkeet tuoksuvat niin voimakkaasti, että kukintojen avauduttua niiden sisällä pitäminen on minulle mahdotonta. 

Kynttilät

Tähän aikaan vuodesta kynttilävillitykseni on huipussaan. Virittelen kotiin sekä tuikkuja että kruunukynttilöitä, joiden valo on omiaan rauhoittamaan tunnemaa. Meillä ei ole kalliita designkynttilänjalkoja, mutta saman asian ajavat edullisemmat markettiostokset, kirpputorituunaukset sekä Iittalan perusklassikot. Nyt myrskytuulien aikaan meillä on ollut kaksi sähkökatkoa ja kynttilävarastot ovat olleet tarpeellisia. Viime sunnuntaina Oskari-myrsky vei sähköt pariksi alkuillan tunniksi. Toisaalta oli aivan ihanaa olla vain kynttilöiden loisteessa pieni hetki. 

Nämä koukutuksen aiheet ovat edullisia ja arjen ulottuvilla olevia juttuja. Siitä huolimatta sisustuslehtiin, tuoreisiin kukkiin ja palaviin kynttilöihin liittyy luksuksen tunnetta. Ne ovat asioita, jotka auttavat pysähtymään arjen kauneuden äärelle.  Haaste on tainnut tehdä jo näyttävän kierroksen sisustusblogeissa, joten en enää lähetä sitä eteenpäin. 
Itse olen muuten aina kotona ollessani noudattanut itsenäisyyspäivän perinnettä, jossa ikkunalle laitetaan klo 18-20 kaksi kynttilää. Muistetaan siis illalla sytytellä kynttilät ja nauttia juhlan tunnelmasta. Juhlavaa sinivalkoista päivää kaikille ja onnea Suomi!

Ps. Vielä tänään ehtii osallistua Footwayn 100 euron lahjakortin arvontaan. 

Saatat pitää myös

24 Kommentit

Mimmi 6 joulukuun, 2013 - 12:30 pm

Käyhän kurkkaamassa Minja Revonkorven taulu blogistani 🙂

Reply
Kerttu / Modernisti Kodikas 7 joulukuun, 2013 - 7:36 pm

Kurkkasin ja hieno on! Kiitos vinkistä 🙂

Reply
Krisse 6 joulukuun, 2013 - 12:31 pm

Sisustuslehtiin ja kynttilöihin ole minäkin koukussa, mutta vielä enemmän blogin kirjoittamiseen! Hyvää itsenäisyyspäivää sinullekin!

Reply
Kerttu / Modernisti Kodikas 7 joulukuun, 2013 - 7:37 pm

Heh, samat sanat! Kiitos toivotuksista 🙂

Reply
Anne 6 joulukuun, 2013 - 12:33 pm

Sinullahan on sitten ihan samat ” huumeet” kuin minullakin. Eniten huvitti tuo lehtien suhteen tehty päätös..tein itse ihan saman ja nyt minulle tulee vain deko….mutta, mutta …ostan sitten irtonumeroita aika tiuhaan…kait tämä jotain naisten logiikkaa on kohdallani;)

Reply
Kerttu / Modernisti Kodikas 7 joulukuun, 2013 - 7:38 pm

Saapa nähdä, tuleeko todellista säästöä ollenkaan ;D

Reply
Hipsuloinen 6 joulukuun, 2013 - 12:39 pm

Hei, minä töydentäisin listaa 3+1 vastauksella ja kirjaisin mukaan sisustusblogit 🙂 Koska lehtikoukutukseeni sisältyy myös muotilehdet, osta ne kaikki pääasiassa irtonumeroina. Tosin melkeinpä joka kuukausi kannan kotiin ne samat 🙂 Sisustuskategoriasta minulle kiintoisin on Glorian koti. Siksipä kysyisin minkä tilausta omasta kolmikostasi aiot jatkaa?

Reply
Kerttu / Modernisti Kodikas 7 joulukuun, 2013 - 7:39 pm

Blogit ovat kyllä koukuttaneet minutkin 🙂 Mikäs sen mukavampaa, kun lukea rauhassa suosikkiblogien päivitykset? En ole vielä päättänyt mikä lehti olisi se ainoa, tykkään näistä kaikista ja niiden lisäksi vielä Divaanistakin! Glorian koti on kyllä vahvoilla täälläkin.

Reply
Irina - White & Fresh 6 joulukuun, 2013 - 12:42 pm

Hyvää itsenäisyyspäivää!

Reply
Kerttu / Modernisti Kodikas 7 joulukuun, 2013 - 7:39 pm

Kiitos Irina!

Reply
Saija /Tasapainoa tavoitellen 6 joulukuun, 2013 - 12:45 pm

Kivaa nähdä vähän erilainen juhla tänä iltana. Meillä on ”linnassa” juhlivien tuttavien joukko tänä vuonna suurimmillaan ja kättelyitä jo kovin odotetaan. Hyvää itsenäisyyspäivää!

Reply
Kerttu / Modernisti Kodikas 8 joulukuun, 2013 - 12:02 pm

Voi vitsi, oli varmasti jännään nähdä tuttuja juhlissa 🙂 Minullakin oli pari työtuttua ja se tuo kyllä oman mukavan tunnelmansa lähetyksen katsomiseen.

Reply
Kristiina / Deko 133 -blogi 6 joulukuun, 2013 - 12:56 pm

Hyvää itsenäisyyspäivää Kertulle! 🙂

Reply
Kerttu / Modernisti Kodikas 8 joulukuun, 2013 - 12:03 pm

Kiitos!

Reply
homevialaura 6 joulukuun, 2013 - 12:59 pm

Kiva toteutus, Kerttu! Tein juuri omani ja mainitsin tuolit, coffee table -kirjat ja sisustustyynynpäälliset. Aivan yhtä hyvin olisin voinut valita mainitsemasi kolmikon, sillä myös leikkokukkia, sisustuslehtiä ja kynttilöitä on oltava aina käden ulottuvissa. 🙂 Rentouttavaa itsenäisyyspäivää sinne!

Reply
Kerttu / Modernisti Kodikas 8 joulukuun, 2013 - 12:03 pm

Kiitos Laura! Tämän haasteen voi tehdä niin monesta näkökulmasta ja siksi se onkin mielenkiintoinen 🙂

Reply
Mapsi 6 joulukuun, 2013 - 4:19 pm

Heh, vähän samat koukuttavat jutut täälläkin! Eilen näin kaupassa ensi nerran tänä syksynä tulppaaneita, ah, ne on vaan niin kauniita! Samaten kynttilät ja tuikut ovat mun heikkous! Usein kjn tekee jotain kivaa mieoi, niin saatan poiketa jossain marketissa, Tiimarissa, sisustuskaupassa tai esim.Pentikillä hakemassa jonkun kivan kynttilän tai tuikkukipon. Niitä meillä riittää 😉 Sisustuslehtiin en niinkään ole koukussa, sen tarpeen tyydytän täöllä kaikissa ihanissa blogeissa, mutta mulla on kyllä muu heikkous; patalaput, patakintaat ja keittköpyyhkeet. Jään sisustuskaupoissa pyörittelemään niitä ihan joka kerta! Tykkään pitää patakintaita roikkumassa ja nyt mulla onkin erikseen ne esillä olevat ja sitten ne mitä saa käyttää. Mies ei ymmärrä ollenkaan…; D

Kivaa itsenäisyyspäivää, minä jatkan nettisurffausta !

Reply
Kerttu / Modernisti Kodikas 8 joulukuun, 2013 - 12:04 pm

Voi Mapsi, tiedän niin mistä puhut! Samoja heikkouksia täälläkin 🙂 Heh, tuo patakinnashomma on aika hauska, mutta näin sisustusharrastajan näkökulmasta ihan looginen 😀

Reply
Mapsi 6 joulukuun, 2013 - 4:21 pm

Heh, unohdin ihan kaikki ihanat tyynynpääliset sekä torkkupeitot…;)

Reply
Kerttu / Modernisti Kodikas 8 joulukuun, 2013 - 12:05 pm

Lista jatkuu loputtomiin… 😉

Reply
Blogi Vanilija 6 joulukuun, 2013 - 4:25 pm

Ihanaa itsenäisyyspäivää Kerttu 🙂

Reply
Kerttu / Modernisti Kodikas 8 joulukuun, 2013 - 12:05 pm

Kiitos <3

Reply
JohannaL 6 joulukuun, 2013 - 6:16 pm

Hyvää itsenäisyyspäivää.

Reply
Kerttu / Modernisti Kodikas 8 joulukuun, 2013 - 12:05 pm

Kiitos <3

Reply

Jätä kommentti