Scandic To Go: luksusta keskellä kaupunkia

by Kerttu

Kaupallinen yhteistyö: Scandic

Oletko joskus pohtinut, kuinka kesämökin ja hotellihuoneen parhaat puolet voisi yhdistää? Itse olen tätä miettinyt useastikin, sillä pidän mökkeilystä, mutta en itikoista ja muutenkin koen kuitenkin olevani vähän enemmän city-ihminen. Viime viikolla testasimme Scandic To Go -hotellihuoneen, joka on rakennettu konttiin. Se on vähän niin kuin oma moderni mökki kaikilla mukavuuksilla keskellä kaupunkia.

scandictogo-1-15

Scandic To Go on kiertänyt tänä kesänä Tammisaaressa, Savonlinnassa, Jämsässä ja Tampereella, nyt vuorossa oli kesän viimeinen Suomen kohde eli Turku.  Eri kaupungeissa kontti on viihtynyt erilaisissa maisemissa, aika usein se on ollut veden äärellä. Turussa paikaksi oli valikoitunut designkortteli ihan ydinkeskustassa kivenheiton päästä Aurajoesta.

scandictogo-1-20

Saavuimme paikalle ja jännityksellä lähdimme kurkistamaan, miltä 18 neliöinen liikuteltava hotellihuone näyttää sisältäpäin. Meitä oli neljä henkeä yöpymässä huoneessa ja etukäteen mietin, kuinka koko porukka sisälle sovitaan. Tiesin, että sisustus vastaa uudistetun Scandicin linjaa ja kuvista olin ennakkoon käynyt fiilistelemässä murrettua sävymaailmaa. Ensireaktio oli spontaani ja leveä hymy; huone näytti todella kivalta ja samaan aikaan oli ihan hassua olla omassa ”mökissä” keskellä ison kaupungin keskustaa.

scandictogo-1

scandictogo-1-2

 

scandictogo-1-7

Saapuminen oli tehty meille helpoksi. Tarkkaa saapumisaikaa emme osanneet ennakoon antaa, mutta ystävälliselle henkilökunnalle riitti, että ilmoitimme tuntia ennen olevamme kohteessa. Perillä saimme pikaisen opastuksen Scandic To Go:n käyttöön eli kuulimme lähinnä, miten ovet laitetaan lukkoon, miten vuodesohva avataan ja kuinka kahvikone toimii. Kaikki oli siistiä ja yksinkertaista, joten mitään suuria ohjeistuksia ei tarvinnut.

scandictogo-1-3

scandictogo-1-12

scandictogo-1-13

Turun seutu tarjosi meille paljon nähtävää ja koettavaa. Tämä matka oli omistettu ennen kaikkea tyttärelle, joten ehdoton kohde oli Muumimaailma naapuripaikkakunnalla Naantalissa. Aurinkoisena päivänä satumaailmassa oli valtavasti väkeä, mutta onneksi alue on suuri ja hahmoja paljon.

muumimaailma-1-6

muumimaailma1-1-2

muumimaailma1-1-3

muumimaailma-1-5

Touhukkaan vierailun jälkeen oli mukavaa vetäytyä omaan rauhaan. Kesäilta oli lämmin ja jotkut ohikulkijat antoivat pitkiä katseita erikoiselle yösijallemme. Tytär tervehti ihmisiä sanomalla reippaasti ”hello!”, ehkä emme muistaneet kertoa että Turku ei sijaitse ulkomailla 😉

scandictogo-1-9

scandictogo-1-11

scandictogo-1-4

Kun nälkä alkoi hiipiä vatsaan, päätimme lähteä katsomaan iltapalapaikkaa Aurajoen rannasta. Rantatiet olivat täynnä väkeä ja joka paikan peitti iloinen puheensorina ja taustalla soiva musiikki. Ihmettelimme ihaillen miehen kanssa, kuinka Turku on upean vireä kesäkaupunki.  Joen rannassa oli eurooppalainen tunnelma kojuineen ja iltaa viettävine pariskuntineen ja ystäväporukoineen. Vasta jonkin ajan kuluttua hoksasimme, että olimme keskellä Down by the Laituri -tapahtumaa. Vauvan ja  viisivuotiaan kanssa piti vetäytyä vähän rauhallisemmalle kohdalle. Katseilla kerroimme toisilllemme, että onnellinen on se, jolla on oma hotellihuonekontti käytössä keskellä svengaavaa kaupunkifestivaalia. Ehkäpä jonain vuonna olisi edessä sellainenkin reissu kahden kesken… 😉

scandictogo-1-16

Palasimme vatsat täynnä lähtöpisteeseen. Illan hämärtyessä vedimme verhot kiinni ja napsautimme huoneemme ovet lukkoon. Kuin tilauksesta kevyt kesäsade alkoi rummuttaa kontin kattoon peittäen liikenteen äänet ja kuin toivottaen hyvää yötä.

scandictogo-1-5

scandictogo-1-6

Aamu valkeni jälleen aurinkoisena. Edellisenä päivänä meiltä tiedusteltiin, moneltako haluaisimme nauttia aamiaisen. Tasan kello yhdeksän saimme huoneeseemme mieleisen lähetyksen.

scandictogo-1-8

Konttiin toimitettu aamiainen oli runsas; leipää, kroisantteja, muroja, kinkkua, juustoa, kurkkua, tomaattia, paprikaa, kananmunia, mansikoita, ananasta ja vesimelonia. Kahvikoneella surautimme tuoreet maistuvat kahvit ja istahdimme aamuaurinkoon nauttimaan heräilevän kaupungin tunnelmasta.

scandictogo-1-18

scandictogo-1-19

scandictogo-1-17

Aamiaisen jälkeen vietimme koko aamupäivän rauhassa huoneessamme aina klo 12 saakka. Vauva otti torkut, tyttö leikki kahvilaa terassilla ja me taisimme ottaa vielä yhdet kupposet kahvia..

scandictogo-1-21

Ennen kotimatkaa kävimme vielä katselemassa muutamia kauppoja. Tori oli täynnä elämää, mutta minun Turun ykköskauppani löytyi muutaman sadan metrin päästä. Onkohan Sisustuksen koodi Suomen kaunein kauppa? Valoisa liiketila täynnä designklassikoita ja uutuuksia kauniisti sommiteltuna.

scandictogo-1-24

scandictogo-1-22

Kaupunkikierroksen jälkeen hyppäsin lasten kanssa junaan ja köröttelimme kohti kotia. Matka Turusta Jyväskylään autolla olisi ollut yhtenä päivänä liian pitkä vauvalle, joten raiteilla matka taittui rattoisasti ja mies sai ajella kotiin kuunnellen lempimusiikkiaan (lomaa se on sekin, kun kukaan ei kysy kertaakaan ”koska ollaan perillä”).

scandictogo-1-25

Kotimatkalla pohdin kokemustamme Scandic To Go -huoneessa. Se oli hauska elämys ja toimi myös lasten kanssa. Uskon, että kontti tarjoaisi mitä parhaimmat puitteet pienelle parisuhdelomalle ihan kahden kesken tai iloiseen iltaan ystävän kanssa. Hintaa (290 e) ei voi suoraan verrata tavalliseen hotellihuoneeseen, vaan kannattaa mielummin ajatella millaisella hinnalla on valmis vuokraamaan oman luksusmökin aamiaisineen ja polkupyörineen keskeltä kaupunkia. Ei taksimatkoja, eikä jonottelua aamupalabuffeessa. Kunhan vauva vähän kasvaa ja pääsemme miehen kanssa lähtemään ihan kahdelleen, tässä on täydelliset puitteet yksityiselle lomalle keskellä urbaania kaupunkielämää!

Scandic-hotelleja on uudistettu ympäri Suomen ja saan tarjota lukijoille -20 % alennuskoodin, joka on voimassa joka päivä16.8.2015 saakka.  Valittavanasi on lähes 230 Scandic-hotellia 7 maassa! Varaa huone Scandicin sivuilla ja käytä koodia FG2. Voit myös osallistua hotelliyön arvontaan täällä

Saatat pitää myös

4 Kommentit

Sanna 3 elokuun, 2015 - 4:32 pm

Ihana idea ja todella kauniisti kaikki laitettu ja aamupala parempi kuin tavallisesti. Haluaisin todellakin kokeilla 🙂

Reply
Pia 3 elokuun, 2015 - 6:14 pm

Varmasti kokemisen arvoinen yö kontissa:) Olen yöpynyt paljon Scandic hotelleissa ja totean vaan, että tokihan se aamupala on siellä hotellissa paljon runsaampi, viitaten edelliseen kommettiin. Mutta hyvältä näyttää tuokin kaiken kaikkiaan:)

Reply
Henna 4 elokuun, 2015 - 9:19 pm

Aika hauska idea tosiaan! Luksuksen tuntua, kun oma pikkuasunto paraatipaikalla ja aamiaiset tuodaan varta vasten ovelle 🙂 Ehkä silti hinta voisi olla vähän edullisempi, niin malttaisi itsekin kokeilla..

Reply
Sike 5 elokuun, 2015 - 8:24 am

Hyvältä näyttää. Pidän itsekin kovasti Scandicin hotellisisustuksista 🙂

Reply

Jätä kommentti