Rocky road -helppo joulumuistaminen

by Kerttu

Tänään on ollut vuoden lyhin päivä eli käännymme pikkuhiljaa kohti valoa. Jo loppiaisena päivä on Helsingissä kaksikymmentä minuuttia pidempi! Joulun aikaan valottomuutta on helppoa sietää, se kuuluu rauhoittumiseen ja tunnelmaan. Kynttilävarastot ovat täytetty vastaanottamaan pimeitä, mutta rauhallisia pyhäpäiviä. Odotan sitä hetkeä, kun keskellä (ehkä jopa mahdollisesti kirkasta) päivää köllähdän sohvalle. Kädenulottuville pientä tarjoilua ja käteen uutukainen, vielä hieman painomusteelta tuoksuva kirja. Yleensä viidessä minuutissa paikalla on myös Hugo-koira, joka nuhjaa itselleen lämpimän sohvannurkan. Tässä vaiheessa vauva aloittaa vatsassa nyrkkeilytreenit ja viisivuotias syöksyy paikalle elämää suurempien kysymysten kanssa (kuka on Jeesus, miksi hän kuoli, miksi vangit vapautetaan vankiloistaan jouluna, onko pakko olla porsas jos ei tahdo, onko tonttuja olemassa, miksi kodinhoitohuoneen kaapissa on lahjoja?). Joulu ja sen laulut herättävät todentotta kysymyksiä!

IMG_0594

Ehkäpä huokaisen ja ojennan käteni kulhoon, jossa on aivan liian makeita, herkullisia ja syntisen hyviä Rocky road-suklaapaloja. Kun vietimme meillä marraskuussa iltaa bloggaajaporukalla, Piipadoon Piia toi tullessaan sievän pussillisen näitä suklaita. Silloin päätin, että näitä amerikkalaisiia klassikkoherkkuja tehdään meillä jouluksi.

IMG_0592

Rocky roadeja voi tehdä monella tavalla, oikeastaan reseptejä yhdistää se, että suklaaseen lisätään vaahtokarkkeja ja sen lisäksi oman maun mukaan pähkinöitä, suolapähkinäitä, kuivattuja hedelmiä, keksimurusia tai jotain muuta yhdistelmään sopivaa. Itse sulatin kaksi levyä maitosuklaata ja puolikkaan levyn tummaa suklaata. Lisäsin joukkoon murskatut suolapähkinät ja pilkotut vaahtokarkit ja levitin leivinpaperin päälle uunivuokaan. Päälle sulatin vielä hieman valkoista suklaata koristeeksi.

IMG_0599

Vuoka jääkaappiin ja kun seos on kovettunut, se leikataan paloiksi. Kääräisin suklaapalat ja sydänvaahtokarkkien kanssa sellofaaniin ja kiinnitin kylkeen sievän pakettikortin. Nämä ovat helppoja ja maistuvia joulutuliaisia tai pieniä muistamisia.

IMG_0595

Kolme yötä jouluun on…

Saatat pitää myös

4 Kommentit

Laura Sorri 22 joulukuun, 2014 - 9:46 am

Kerttu! Sä pelastit mun hyytyneet aivot ja jouluviemiset! Tämä ei todellakaan tullut mieleen ja on niin helppo valmistaa :). Kiitoksia!

Rauhallista joulua koko perheelle <3.

Reply
Kerttu / Modernisti Kodikas 23 joulukuun, 2014 - 12:29 pm

Kiva kuulla Laura! Ihanaa joulunaikaa sinnekin!

Reply
Melina / Minishow 22 joulukuun, 2014 - 10:57 am

Samaa superherkkua munkin on tarkoitus tehdä tänään! Oon itse asiassa tainnut tehdä joka joulu ja melkein aina syönyt kaikki ite 🙂

Reply
Kerttu / Modernisti Kodikas 23 joulukuun, 2014 - 12:29 pm

On kyllä vähän liian hyvää herkkua 😀

Reply

Jätä kommentti