Rautakaupasta myös sisustajan kauppa

by Kerttu

Kaupallinen yhteistyö: Kodin Terra

Sisustustuotteita rautakaupasta? Kodin Terra on kokenut suuren uudistuksen ja sen myötä luvataan, että Terrat ovat myös sisustajan kauppoja. Rakentajat, remontoijat ja pihanlaittajat ovat toki löytäneet tiensä Terraan ennenkin, mutta muutos perinteisestä rautakaupasta visuaalisesti vaativia sisustajia palvelemaan vaatii aikamoisen hyppäyksen.

Olin mukana Jyväskylän Kodin Terran avajaisissa lauantaina, pidin muutaman puheenvuoron sisustuksen trendeistä ja juttelin ihmisten kanssa sisustusasioista. Samalla koin olevani vähän kuin agentti hyllyjen välissä tutkimassa, kuinka hyvin uudistus osuu nykysisustajan makuun.

Sen sijaan, että olisin kuvannut suosikkituotteeni myymälässä, pyysin muutaman tavaran kuvauslainaan.  Tämä siksi, että designtietoisena kuluttajana halusin nähdä, kuinka tuotteet istuisivat omaan kotiimme. Samoilla tavaroilla stailasin sekä terassin että olohuoneen, jotta muuntautumiskyky ja tavaroiden yhdisteleminen jo olemassa oleviin konkretisoituisivat  parhaiten.

Kodin Terran uudistus ei ole ollut mikään pieni pintaremontti, vaan myymälöissä on laitettu kaikki uusiksi. Näkyvin muutos on myymälän raikkaus, joka syntyy sekä keveästä värimaailmasta ja mataloituneista hyllyistä. Myymälästä löytyvät kattavat pintamateriaaliosastot sekä uudistettu ja palveleva keittiöpuoli, jossa on useampi mallikeittiö ja esim. ovet ovat osittain samoja kuin  brändimyymälöissä.

Sisustusostoksilla meikäläinen on kuin kala vedessä mutta auta armias, kun jotain pitää remontoida tai rakentaa, silloin on asiantuntevan myyjän neuvot kullan arvoisia. Mikään ei ole varmempi ostohalujen sammuttaja, kuin hyllyjen välissä haahuilu myyjää etsien.

Uudistuksen myötä luvataan, että myyjän tavoittaa asiakaspalvelupisteestä, joka on heti sisäänkäynnin luona.  Iso lupaus on myös se, että jokaisella myyjällä on valmius opastaa niin siemenpussin etsijää, keittiön remontoijaa kuin terassin kunnostajaa, joten asiakkaan ei tarvitse sukkuloida turhaan eri osastojen välillä. Hyvää palvelua on helppoa arvostaa.

Kun puhun sisustuskaupasta, en nyt tarkoita pintaremonttipuolta, vaan sisustuksen tuotteita ja palveluita. Haluan nostaa esiin sekä kehuja että kehityskohteita, sillä myymäläpäällikön kanssa käydyn keskustelun perusteella tiedän, että muutos on vasta alussa ja kehittämishalu on kova myös jatkossa.

Sisustusbloggaajan plussat

✖ Sisustussuunnittelijan palvelut

Arvostan sisustussuunnittelijoiden ja -arkkitehtien työtä ja suosittelen heidän palveluitaan, jos haluaa pallotella ajatuksiaan, saada uusia ideoita, pysyä budjetissa tai yleensäkin olla tyytyväinen lopputulokseen. Kodin Terrassa sisustusmyyjät auttavat toki  palvelun lomassa, mutta harva tietää, että liikkeestä voi varata ajan sisustussuunnittelijalta.

Kun pyörii valtavalla maali- tai laattaosastolla, helpottaa kummasti kun oman maun ja budjetin tunteva ammattilainen rajaa vaihtoehdot sadoista viiteen.  Sisustussuunnittelija myös varmistaa, että materiaalit paitsi näyttävät hyvältä, myös toimivat yhdessä.

✖  Kesäsisustus (terassit, pihat, parvekkeet)

Rentouttava riippumatto, tunnelmallinen ulkotakka ja grillissä valmistuvat herkut. Tähän aikaan vuodesta katse kääntyy ulos ja tekee mieli paitsi rakentaa terassia tai laatoittaa pihaa, myös viimeistellä tunnelma ulkokalusteilla, torkkupeitoilla ja lyhdyillä. Terassillamme oleva Housen puutarhatuoli sopii monenlaiseen ympäristöön ja sen jalat ovat FSC -hyväksyttyä akasia kovapuuta.

 

✖ Laaja viherkasviosasto ja ruukkuvalikoima

Kodin Terrasta saa hyvän valikoiman viherkasveja. Meillä kuvauslainaan lähti traakkipuu, joka näyttää terrakotta-ruukussaan niin ihanalta, että raaskinkohan edes palauttaa. Myös ruukkuvalikoima on kattava ja itse asiassa näin kesäaikaan kannattaa käydä tsekkaamassa myös ulkoruukkuvalkoima myös sisäkasveihin. Itse jäin miettimään erästä neliskanttista korkeaa ulkoruukkua, josta saisi kääntämällä upean sisustuspodiumin. Pisteitä myös siitä, että sekä kasvien että ruukkujen hinnat ovat kukkaroystävällisiä.

Sitten siirrymme valokuvissa terassilta sisälle ja samalla jatkan listaa ajatuksista, jotka täydentäisivät valikoimaa:

Sisustusbloggaajan kehittämisideat

✖ Sisustajan DIY-taivas ja ideapankki

Olisi upeaa, jos sisustuspainotteinen rautakauppa olisi paratiisi paitsi kädentaitoisille, myös sellaiseksi haluaville. Ajavaisissa katselin proppukoulua sekä linnunpönttöjen rakennuspistettä ja siellä tapahtuvaa tekemisen ja oppimisen iloa. Tuli mieleen, miksi ei voisi olla sisustajille DIY-iltoja, joissa voisi nikkaroida ammattilaisen opastuksella pieniä sisustustuotteita kotiin.

Tämä voisi toimia myös niin, että ”kylmällä” DIY-pisteellä olisi ideoita erilaisiin toteutuksiin ohjeineen ja tarvikelistoineen. Minä olen suunnitellut jo puoli ikuisuutta esimerkiksi sängynpäädyn nikkarointia, sellaisen tekeminen hyvässä porukassa olisi varmasti hauskaa ja opettavaista.

✖ Ei kaikille kaikkea

Rautakaupalla on sellainen leima, että sen tulee palvella kaikkia ihmisiä, mutta tarjoamalla kaikille sisustustuotteita, ei välttämättä osu kenenkään makuhermoon täydellisesti. Kodin Terralla on nyt oiva paikka alkaa palvelemaan erityisen hyvin esimerkiksi nuoria aikuisia, jotka odottavat sisustustuotteiltaan trendikkyyttä ja edullista hintaa. Puheenvuorossani nostin esille tämän hetken sisustustrendejä; samettia, kromia, rottinkia, juuttia, keramiikkaa, näitä olisi kiva bongailla vielä enemmän Kodin Terrasta!

✖ Mallisisustukset herättävät tuotteet eloon

Olisi hienoa, jos vaikka sisustusosastolle tullessa olisi muutama mallisisustus, jossa olisi esillä juuri sen hetken juttuja. Yksi mallisisustus voisi tarjota inspiraatiota modernille skandityylille ja  toinen vaikka maalaisromanttisempaan makuun. Hyllyssä olevat tuotteet eivät välttämättä pääse oikeuksiinsa ja usein kaupan kovissa keinovaloissa kauniskin esine hukkuu ilman kunnollista esillepanoa.

✖ Paikallista designia ja klassikoita

Kodin Terrasta löytyy jo nyt designtuotteita, kuten vaikka Yki Nummen valaisimia tai Iittalan lasitavaraa. Iso liike voisi tarjota tilaa paikalliselle designille, jotka toimisivat erinomaisesti kodin piensisustuksessa, lahjatuotteina tai vaikka mökkituliaisina. Suloiset kortit, käytännölliset keittiöliinat, saippuat kauniissa puteleissa tai tyylikkäät kynttilät sujahtaisivat varmasti monen ostoskoriin. Vaikka trendit muuttuvat, tietyt asiat pysyvät aina pinnalla. Sisustuspuolen perustarvikkeissa voisi olla aina saatavilla esimerkikisi pellavaverhoja- ja pöytäliinoja.

Kodin Terran sisustusvalikoimaan kuuluu mm.  mattoja, verhoja, lyhtyjä, tyynynpäällisiä, peilejä, tauluja, kehyksiä sekä valaisimia. Avajaisviikonloppuna valikoimaa vielä täydennettiin, joten en päässyt ihan kaikkia tuotteita näkemään paikan päällä. Näissä sisustuskuvissa on kuvauslainassa kori, traakkipuu, kukkamaljakko, terassituoli, torkkupeitto, mustavalkoinen tyynynpäällinen sekä terassikuvassa näkyvä istutuspussi.

Kodin Terran sisustustuotteet istuivat kotiimme hyvin ja jatkossa pidän silmiä auki myös rautakaupan sisustusosastolla. Luulen, että raksakesän ansiosta tulemme vierailemaan Kodin Terrassa vielä monta kertaa, sillä se sijaitsee mökkimatkamme varrella. Puutavaran ja maalipurkkien lisäksi kun saman katon alta voi tehdä monenlaisia löytöjä ja saada neuvoja sellaisiin pulmiin, joita en vielä tiedä edes olevan olemassakaan.

Tässä ajatuksiani tulevaisuuden rautakaupasta, joka palvelisi myös vaativaa sisustuajaa. Mitä mieltä sinä olet? Olisi kiva kuulla, millainen on sinun mielestäsi sisustajan rautakauppa? Mitä haluaisit ostaa tai milllaista palvelua saada? Ovatko kehitysideani toteutuskelpoisia?

Saatat pitää myös

10 Kommentit

minna 24 huhtikuun, 2018 - 9:16 pm

Herkullinen tuo kuva sisältä, jossa on molemmissa reunoissa vihreä pensas.

Reply
Kerttu / Modernisti Kodikas 25 huhtikuun, 2018 - 8:39 am

Kiitos Minna! Viherkasvit näyttävät tosi kauniilta ja tuovat sisustukseen kodikkuutta.

Reply
Chandelierhome 24 huhtikuun, 2018 - 10:50 pm

Olipas mielenkiintoinen postaus. Rautakaupat ylipäätään joskus yllättävät sisustusvalikoimallaan kun sattuu omaan makuun löytymään 🙂

Reply
Kerttu / Modernisti Kodikas 25 huhtikuun, 2018 - 8:40 am

Kiitos, ihana kuulla että tykkäsit! Löytöjä voi tosiaankin tehdä ja hauska nähdä, miten valikoima kehittyy 🙂

Reply
Arja 25 huhtikuun, 2018 - 8:22 am

Kävin juuri viikonloppuna Kodin Terrassa ja sen upea ja aika edullinen viherkasvivalikoima oli mukava yllätys.

Mistä olet hankkinut tuon terassin maton? Se on mukavan näköinen. Etsinnässä matto eikä sopivaa ole vielä löytynyt.

Reply
Kerttu / Modernisti Kodikas 25 huhtikuun, 2018 - 8:40 am

Hei Arja! Viherkasviosasto oli minullekin iloinen yllätys! Terassin matto on jo todella vanha, tilattu Hobby Hallista vuosia sitten. Sitä ei taida enää ainakaan ihan samanlaisena saada enää.

Reply
Tuulia 25 huhtikuun, 2018 - 4:55 pm

Mukava kuulla, että toiminta kehittyy.
Mielestäni on harmillista, että kaikki rautakaupat tuntuvat olevan farmariauton omistajille – eli sijaitsevat julkisten kulkuneuvojen ulottumattomissa. Verkkokaupoistakin onnistuu tilaus vain myymälöihin…

Sisustustuotevalikoimien taas pitäisi olla tosi erikoiset, kun (lähes) samaa saa muualtakin -hyvä esimerkki kiinnostavista tuotteista ovat olleet jotkut Terran omat kesäkalustemallit.

Käynen siis jatkossakin vain kun oikeasti alan isompaan remppaan ( tai valtuuttamani remppafirman valtuuttama tyyppi käy), eli taitaapa mennä vielä muutama vuosi.

Reply
Kerttu / Modernisti Kodikas 26 huhtikuun, 2018 - 10:28 pm

Kyllä, nyt on kehitysvauhti päällä! Rautakaupat ovat usein automatkan päässä, ehkä ajatellaan että sieltä ostetaan juuri enemmän / isompia, joten asiakkaat liikkuvat joka tapauksessa autolla. Jännittävää nähdä, miten sisustuspuoli kehittyy ja millaiseksi valikoima muodostuu.

Reply
Marja 25 huhtikuun, 2018 - 10:45 pm

Hei!
Olen ajatellut myös sisustuspodiumia. Mikä/ minkäläinen on se ruukku mitä itse ajattelit sieltä Terrasta. Katsoin heidän nettikauppaa, siellä oli sellaiseksi sopivia, mutta korkeus taisi olla vain reilu puoli metriä. Oliko se korkeampi mitä sinä katselit?
Olen myös joitakin kivoja löytöjä tehnyt esim. K-raudasta.
Mukavaa kevättä sinulle!

Reply
Kerttu / Modernisti Kodikas 26 huhtikuun, 2018 - 10:27 pm

Moikka Merja! Se oli vähän liian matala podiumiksi, siksi jäi vielä kauppaan. Väri oli kaunis tumma harmaa. Palautan huomenna kuvauslainat, niin voin käydä vielä tsekkaamassa mikä se olikaan 🙂 Kaunista kevättä myös sinne!

Reply

Jätä kommentti