Pojan huoneen sisustussuunnitelma

by Kerttu

Aurinkoista uutta viikkoa!

Nyt olen laittanut pyörät kunnolla pyörimään pojan huoneen sisustussuunnitelman kanssa ja tuntuu, että palaset viimein loksahtelevat paikoilleen. Miettimisaika on ollut pitkä ja minua hieman hämäsi ajatus vauvanhuoneesta, kunnes tajusin että ei sitä huonetta kannata vauvalle sisustaa. Nythän poika nukkuu vielä meidän makuuhuoneessamme, eikä todellakaan vielä tarvitse omaa tilaa. Niinpä suunnittelin huoneen pienelle pojalle, joka kasvaa ja jonka tarpeet muuttuvat myös sisustuksen suhteen.

Vaikka alkuun suunnittelin rohkeita värikkäitä juttuja, päädyin kuitenkin siihen että pohja pidetään ajattomana ja mustavalkoisena. Puunsävyt antavat lämpöä ja tekstiileillä on helppoa tuoda ja vaihtaa väritystä. Aloitin suunnitelmani siitä, mistä voisin kuvitella pienten poikien pitävän… seikkailuista, piiloleikeistä ja kiipeilystä nyt ainakin! Ja samoista jutuistahan pienet tytötkin tykkäävät, joten eiköhän pikkuveljen huoneesta ole iloa myös esikoisellemme.

Pisimmän pohdinnan aiheutti tapettivalinta, jossa päädyin klassisesti siihen ihan ensimmäiseen vaihtoehtoon. Huone on hieman hankalan mallinen ja tapetti tulee vain tehosteeksi yhdelle seinälle. Niinpä Ferm Livingin Half Moon -saa toimia leikkisänä, mutta aikaakestävänä pohjana huoneen sisustukselle.
Kollaasit

1. Adventure-matto, Oyoy. Tähän uutuuteen ihastuin täysillä, kun näin matosta kuvan Instagramissa. Tilasin kaksi mattoa, jotka voidaan sijoittaa vierekkäin. Jos toinen on liikaa, etsin sille uuden kodin.
2. Nordli-lipasto, Ikea. Nykyinen Malm-lipasto saa lähteä matalamman säilytyskalusteen tieltä.
3. Teltta, Granit. Piiloleikkejä ja lepohetkiä omassa majassa, ihana ajatus!
3. Half Moon-tapetti, Ferm Living
5. Puolapuut, Dinox. Ihan taaperolle ei vielä puolapuita kannata hankkia, mutta kuvasta poiketen seinään kiinnitettävä kiipeilyteline on jo löytänyt paikkansa huoneesta.
6. Potkuauto, Eurotoys. Tämä auto ihastuttaa myös ulkomuodollaan, ehkäpä idea vaikka yksivuotislahjaksi?!

Lisäksi jäin haaveilemaan Ava Roomin pinnasängystä, joka olisi ihanteellinen pyöriensä, laskettavan laitansa sekä hieman peruspinnistä pienemmän kokonsa vuoksi. Meidän makuuhuoneemme on nimittäin aivan tukossa, kun iso Brion pinnasänky on kiinni parisängyssämme. Sisustusta tärkeämpää kuitenkin tällä hetkellä on se, että kaikki nukkuvat hyvin ja turvallisesti. Mutta miellyttäisihän kotimainen Ava Room -sänky silmää täydellisesti!

Huoneen tyhjentäminen onkin hyvässä vauhdissa ja Design House  Stockholmin keinutuoli lähti eilen uuteen kotiin. Kiitos kaikille tiedusteluja lähettäneille, tällä kertaa nopeus oli valttia.

Miltä ajatukseni pienen pojan huoneen sisustuksesta näyttävät sinun silmääsi? 

Saatat pitää myös

17 Kommentit

Elina 1 kesäkuun, 2015 - 9:32 am

Ihana tuo matto! Mistä tilasit sen?

Reply
Kerttu / Modernisti Kodikas 2 kesäkuun, 2015 - 8:40 am

Eikö olekin tosi kiva matto, oivaa vaihtelua perinteisille automatoille! Ilmeisesti Oyoy:n Suomen jälleenmyyjät eivät vielä mattoa myy, joten tilasin sen Norjasta siskoni kautta.

Reply
Elina 4 kesäkuun, 2015 - 7:40 am

Ok 🙂 Mä ajattelinkin, että olet sen ulkomailta hankkinut kun en löytänyt ko. mattoa Suomen jälleenmyyjien verkkokaupoista.

Reply
Tanja 1 kesäkuun, 2015 - 9:48 am

Hyvältä näyttää! Tapettivalinta miellyttää minua. Jos on näppärä käsistään (minä en ole), voi Tiipiin askarrella itse http://www.kotivinkki.fi/kasityot/tiipii-lastenhuoneeseen-ja-ulkoleikkeihin näillä ohjeilla. Olen ihastunut tähän ideaan ja tilasin ulkoleikkeihin tällaisen ompelutaitoiselta. Jos hän vaan ehtisi tekemään. =)

Reply
Kerttu / Modernisti Kodikas 2 kesäkuun, 2015 - 8:41 am

Kiitos Tanja! Itsekään en taida saada telttaa/tiipiitä aikaiseksi, mutta olisihan tuollainen itsetehty tosi kiva!

Reply
Marja 1 kesäkuun, 2015 - 10:10 am

Juuri näin, sisustus kannattaa ajatella hieman pidemmällä tähtäimellä kuin vain vauva-ajaksi. Hienoa, että olet säilyttänyt muuallakin asunnossa aloitetun linjan. Pidän kovasti valinnoistasi!

Reply
Kerttu / Modernisti Kodikas 2 kesäkuun, 2015 - 8:41 am

Kiva kuulla, kiitos paljon Marja!

Reply
Viivi / Valkoinen Soihtu 1 kesäkuun, 2015 - 10:50 am

Onpas tosi kivoja suunnitelmia! Tuo matto on aivan ihana!!!

Reply
Kerttu / Modernisti Kodikas 2 kesäkuun, 2015 - 8:41 am

Kiitos Viivi, tykkään matosta ihan hirmuisesti!

Reply
Sari 1 kesäkuun, 2015 - 10:56 am

Mielettömän ihana tuo potkuauto! Meillä ei lapsia ole, mutta kummipojalle tuo olisi ihana lahja, kunhan vähän kasvaa. 🙂

Reply
Kerttu / Modernisti Kodikas 2 kesäkuun, 2015 - 8:42 am

Potkuauto on kyllä suloinen! Voin vain kuvitella sen vauhdin määrän, kun poika pääsee kunnolla liikkelle 😀

Reply
Erika 1 kesäkuun, 2015 - 12:45 pm

Minä juuri tilasin samanlaisen auton hopeisena 1-vuotiaalle pojalleni synttärilahjaksi. Se on jotenkin ihanan retro ja mutta kuitenkin tyylikäs lelu 🙂

Mistä tuota mattoa voi ostaa/tilata? Aivan ihana! <3

Reply
Kerttu / Modernisti Kodikas 2 kesäkuun, 2015 - 8:44 am

Hieno yksivuotislahja, onnea pojallenne! Tilasin maton Norjassa asuvan siskoni kautta, kun Suomen jälleenmyyjiltä en vielä mattoa löytänyt. Mutta varmasti se tulee pian myös kotimaan markkinoille 🙂

Reply
Tuija 3 kesäkuun, 2015 - 9:44 am

Paljonkos matolla hintaa?

Reply
Kerttu / Modernisti Kodikas 7 kesäkuun, 2015 - 5:51 pm

Moikka! Matto maksaa euroissa alle seitsemänkymppiä 🙂

Reply
Amalia 3 kesäkuun, 2015 - 11:45 am

Voi ei miten ihana matto! Just tota oon etsinyt 🙁 jos joku keksi, miten sitä saa Suomeen, niin vinkki otetaan ilolla vastaan.

Reply
Kerttu / Modernisti Kodikas 7 kesäkuun, 2015 - 5:51 pm

Vinkkaan kyllä, jos huomaan että tätä mattoa saa kotimaasta!

Reply

Jätä kommentti