Keittiötrendit 2016

by Kerttu

Tämän päivän trendikkäimmät keittiöt ovat eleettömän tyylikkäitä, mattapintaisia ja usein vetimettömiä. Aamiaiskaappi kätkee sisäänsä kahvinkeittimen, leivänpaahtimen ja arkiastioita, isot kodinkoneet integroidaan osaksi kaapistoa.  Yläkaappeja käytetään harkiten, työskentelyvalaisimet roikkuvat katosta tai ne kiinnitetään seinään. Yleisilme on hyvin olohuonemainen, ovathan usein oleskelu- ja kokkaustilat lähellä toisiaan.

Tämän vuoden Asuntomessuilta bongasin kaksi kaunista keittiötä, joita yhdistää italialaisuus. Onkohan tässä seuraava keittiötrendi, jossa kotimaisten kalustetoimittajien rinnalle kiilaavat pastan ja pitsan mestarit saapasmaasta? Ei hullumpaa, ainakaan jos katsoo Honka Markin ja Talo Koskelan upeita keittiöitä!
*
markki-2

*
Honka Markin keittiön on toimittanut Lube. Mallin nimi on Clover ja sen sävyinä ovat kauniit mattavalkoinen ja -musta.  Mattamusta kivikomposiittiallas on nimeltään Plados One ja hana on Tapwellin. Valkoiset tasot ovat Silestonea (kvartsitaso), ja musta Dektonia. Uudet kehittyvät tasomateriaalit kiinnostavat kovasti ja Dekton herätti mielenkiintoni. Se on lasista, posliinista ja kvartsista koostuva materiaali ja kestää  keraamisentason tyyliin äärimmäistä kulutusta. Dekton ei naarmuunnu eikä tahraannu ja se kestää kovia lämpötiloja, ainakin omassa keittiössäni arvostan näitä helppohoitoisia ominaisuuksia. Talo Markin blogissa kerrotaan, että syy kahden eri tasomateriaalin käyttämiseen oli sävyerot, valinta syntyi kun Silestonen valkoinen sopi Luben kaapistojen sävyyn täydellisesti.
*

 

Koskela-8

*
Talo Koskelan keittiön toimittanut italialainen keittiöbrändi Snaidero, jota edustaa Suomessa Orizzotte. Kodinkoneet on integroitu kaapistojen sisään, jolloin kokonaisuus on hyvin rauhallinen. Puutaso sopii kauniisti talon henkeen ja tuo lämpöä keittiöön sopien lattiaan. (Tosin vähän mietin, miksi laatan ja parketin saumakohta menee juuri keskeltä keittiötä?) Talo Koskelan keittiö pääsi ehdottomasti parhaiten oikeuksiinsa paikan päällä, vai mitä sanovat muut Asuntomessuilla vierailleet?
*

Koskela1

 

*
On ollut hauskaa seurata keittiötrendien muutosta viime vuosina. Moni varmasti muistaa pähkinänruskean, joka dominoi uusia keittiöitä vielä kymmenen vuotta sitten? Myös saman ajan yksi suosikkiratkaisuista oli nostaa astianpesukone lattiatasoa korkeammalle, mutta koska kalusteseinäratkaisuja ei juurikaan käytetty, syntyi hassuja korotuksia työtasoille. Yleensä astianpesukoneen päällä oli aukko mikrolle ja siihen väliin jäävään koloon sai sitten laittaa ne siniset koriste-esineet… Tunnistaako kukaan tätä mielikuvaa, joka minulle tulee? 🙂

Moni rakentaja ja remontoija hakee ajatonta ratkaisua, mutta jokainen keittiö on aina jollain tavalla aikansa kuva. Vuosi 2016 jäänee keittiötrendikirjoihin eleettömänä, neutraalina ja käytännöllisenä. Ehkäpä siinä on muutama avainsana, joiden avulla saavutetaan myös ripaus ajattomuutta.

Jos nyt remontoisit tai rakentaisit, millainen keittiö teille tulisi?
*

Saatat pitää myös

8 Kommentit

Julia 12 elokuun, 2016 - 9:12 am

Meidän keittiö remontoidaan luultavasti nyt syksyllä. Visio on jo valmis – minimalistinen, moderni ja hillitty. Harmaa/valkoinen väritys, ei yläkaappeja (ehkä pari lasista avohyllyä), integroidut kodinkoneet ja paljon valoa eri tyyppisillä valaisimilla. 🙂 Aikalailla tämän hetken trendi, mutta silti omannäköinen sekä ajaton.

Reply
Suvi 12 elokuun, 2016 - 10:49 am

Mä olen aivan täpinöissäni meidän uudesta keittiöstä joka valmistuu ensi viikolla! Valkoista minimalismia yhdistettynä ”timanttien” kimallukseen, itse kutsun tätä tyylisuuntaani skandinaavinen meets bling 😉 Omaa aikaansaannostamme tulen varmasti blogissani esittelemään urakalla! Tuo Koskelan keittiö ei ainakaan kuvissa vakuuta vaan on omaan makuun liiankin tylsä..Nää on näitä makuasioita. Jännä nähdä naureskellaanko tän päivän minimalismille 20 vuoden päästä samalla tavalla kun ysärikeittiöille nyt.

Reply
Kerttu / Modernisti Kodikas 17 elokuun, 2016 - 1:42 pm

Kuulostaa upealta, onnea uuteen keittiöön! <3

Reply
Vessaremontti tulossa 12 elokuun, 2016 - 10:50 am

Kiva postaus keittiöistä! On jotenkin hauskaa miten tuo ”ajaton” on kuitenkin aina jossain ajassa kiinni. Lisbet e kirjoitti tästä myös aikoinaan kivan postauksen. Meillä on edellisten asukkaiden jäljiltä juuri tuo korotettu astianpesukone ja sen päällä arkista roinaa keräävää taso. Keittiö on onneksi valkoinen, mutta tummat puutasot haluaisin korvata vaaleammilla. Se ei ole suunnitelmissa, joten nyt pitää vaan odotella, että tumma puu tulee taas muotiin 🙂

Olisi kiva saada vastaava postaus vessoista. Esimerkiksi asuntomessupostauksissa (tai ainakin niissä joihin olen törmännyt) on paljon keittiöitä, oleskelutiloja ja kylpyhuoneita/saunoja. Meillä, kuten varmaan monella muullakin lukijalla, on erillisvessoja, jotka ovat menossa remonttiin ja ideoita kaivataan.

Linkkivinkkejäkin olisi toki kiva saada.

Reply
Kerttu / Modernisti Kodikas 17 elokuun, 2016 - 1:41 pm

Hei! Kiitos ideasta, olenkin tehnyt keväällä pari yhteistyötä Idon kanssa, jossa oli vähän wc-trendejä esillä: //www.idealista.fi/modernistikodikas/2016/02/21/jos-viela-rakentaisimme-talon/

Reply
Sara 12 elokuun, 2016 - 10:02 pm

Kuulun kai vähemmistöön, kun minun mielestäni keittiö saa näyttääkin keittiöltä. Tykkään kunnon yläkaapeista enkä muuttaisi juuri mitään nykyisestä keittiöstä. Meidän keittiössämme on valkoiset ovet, musta kivitaso ja alumiininväriset kylmäkalusteet sekä tiililadontaiset välitilakaakelit. En ole ehtinyt kyllästyä näin vajaan kuuden vuoden aikana. 🙂 Joku voi pitää tylsänä ja ehkä kylmänä, mutta sopii minulle ja miehelleni.

Jos rakentaisin uuden keittiön, haluaisin erillisen komeron, jonka hyllyille voisi varastoida hyvään järjestykseen esimerkiksi tilaa vieviä tavaroita, tyhjiä pulloja, harvoin käytettäviä astioita. Kivitasossa valitsisin sellaisen sävyn, etteivät tiskirätin jäljet näkyisi. 😀

Reply
Eve 13 elokuun, 2016 - 8:42 am

Oma keittiöni on kahdeksan vuotta vanha ja siinä on juuri tuo pähkinänvärinen taso ja kaapit on vaniljan väriset. Aivan innoissamme nuo ex-miehen kanssa valittiin aikanaan. Nyt ottaisin valkoiset kaapit ja vaalean puutason. Mutta kyllä nykyinen keittiökin on ihan viihtyisä edelleen. Kaverilla on tuo korotettu tiskikone ja sen päällä taso johon voi kerätä roinaa. 🙂 mikro siinä alunperin oli mutta se piti siirtää muualle kun lapset eivät ylttyneet siihen.

Reply
Shirley 18 elokuun, 2016 - 2:13 pm

Meillä on vasta rakennettu keittiö 50-luvun taloon. Tottakai se on 50-luvun puukalusteilla tehty, koska sopii talon arkkitehtuuriin ja muuhun tyyliin.
Sitä ei tulla koskaan meidän eläessä vaihtamaan. Harmi, ettei kunnollista komeroa mahtunut mukaan, puuhella nyt kuitenkin.

Jos asuisimme jonkun muun aikakauden talossa, tottakai keittiökin tulisi aikakauden mukaisesti.
En ole koskaan ymmärtänyt tätä trendien perässä juoksemista…

Reply

Jätä kommentti