Pena ja pihan muut ihmeet

by Kerttu

*

Onkohan siinä perää, että se vuodenaika jolloin on syntynyt, on myös se suosikki? Kertokaa, pitääkö tämä teoria paikkansa teidän kohdalla? Itse olen syntynyt heinäkuussa ja olen niin valon ja kesän lapsi kun olla ja voi. Kesä saa minut heräämään uudella tavalla eloon, nauttimaan ja tarrautumaan hetkiin sekä fiilistelemään  asioita kuin pikkulapsi.

*

pihalla-1-2*

Omakotitalon asukkaana kesäisin riittää ihmeteltävää, vaikka pihamme ei mikään valtava puutarha olekaan. Kuitenkin tähän tuhannen neliön tontille olemme saaneet mukavasti toimintoja ja ennen kaikkea toivomaani helppohoitoisuutta. Vaikka ei sellaista pihaa olekaan, jossa ei olisi myös pihatöitä. Uskon, että joka vuosi opin nauttimaan enemmän pihatouhuista. Ja onhan puutarhanhoito myös hyvä opettaja: tarvitaan kärsivällisyyttä, jotta tuloksia alkaa tulla. Tänä kesänä pääsemme nauttimaan pienistä oman pihan antimista.

*

pihalla-1-4

*

Pihan perällä olevat marjapuskat houkuttelevat hipsimään loppukesän sadonkorjuureissulle. Musta- ja punaviinimarjat sekä karviaiset ovat ehdottomasti parhaimmillaan tuoreina, sen verran nuo viisi pensasta tuottaa satoa, että marjoja saadaan omiin tarpeisiin.

*

pihalla-1-5

*

Kauniit omenankukat jo antoivat lupauksia ja toden totta, tänä kesänä omenapuumme tekee ensimmäistä kertaa satoa. Rakastan omenoita ja ihana ajatus, että pääsen niitä suoraan oman pihan puusta napsimaan.

*

pihalla-1

*

Pienen hyötypuutarhan puolella kasvavat mansikat, kesäkurpitsat ja ruohosipuli. Koko alkukesän on ollut tarkoitus laittaa myös yrittejä kasvamaan, mutta jotenkin asia on unohtunut. Vieläköhän ehtisi?

pihalla-1-7

*

Näiden luonnonihmeiden lisäksi saamme ihmetellä ahkeraa Penaa eli automower-robottiruohonleikkuriamme*. Ehkäpä muistattekin, kun Husqvarna etsi testikäyttäjiä  ja nyt näitä leikkureita pörrää testissä 50 suomalaisella pihalla. Testiryhmäläisten fiiliksiä voi käydä lukemassa testiryhmän omalla sivulla. Me saimme oman leikkurimme yhteistyönä toukokuussa ja tähän kaveriin on ollut helppoa olla tyytyväinen. Pena-lempinimen saanut vekotin ajaa nurmikon niin kuin käsketään eli ruohon korkeuden ja ajoajat voi itse päättää. Onkohan lukijoiden joukossa yhtään testiryhmäläistä?

*

pihalla-1-9

*

Olen laskenut, että koska nurmikko pitäisi ajaa kaksi kertaa viikossa  toukokuusta syyskuuhun ja aikaa hurahtaa tunnin verran yhteen kertaan, Penan ansioista saan noin 40 lisätuntia vapaa-aikaa vietettäväksi vaikka tuossa terassilla 😉

Onneksi kesä on vasta päässyt kunnolla vauhtiin ja edessä on vielä aurinkoa, valoa, seikkailuja ja kasvun ihmeitä. On niin helppoa olla onnellinen ja nauttia siitä, mitä on.

*saatu blogin kautta

 *

 

Saatat pitää myös

8 Kommentit

Noora / Villakoiria ja kissankarvaa 29 kesäkuun, 2016 - 3:22 pm

Täällä joulukuun lapsi hei, ja inhoan talvea! En tykkää kun on koko ajan pimeää, ja lisäksi inhoan kylmää ja märkää, luminen maisema on parhaimmillaan lämpimistä sisätiloista käsin. Kesä on ehdottomasti lempivuodenaikani, tämä vilukissa nauttii lämmöstä! Niin paljon helpompaa muutenkin, kun ei tarvitse pakkautua hirveään määrään vaatteita, saa tuoreita marjoja ja hedelmiä vaikka omalta pihalta, ja pääsee mökille saunomaan ja uimaan uimahallilämpöiseen järviveteen.

Reply
Taina 29 kesäkuun, 2016 - 5:22 pm

Olen syntynyt lokakuussa ja inhoan loka-marraskuuta 🙂 Kiitos ihanasta blogistasi jota olen seurannut alusta asti päivittäin <3

Reply
Sofia 29 kesäkuun, 2016 - 9:22 pm

Ei ole asia niin! Olen syntynyt helmikuussa ja rakastan kesää!! ? luulen että suomalaisten lempparivuodenaika on suurimmaksi osaksi kesä 🙂

Reply
Jonna 30 kesäkuun, 2016 - 8:30 am

Sama täällä! Rakastan kesää ja lämpöä mutta en kyllä inhoa marraskuutakaan, joka on synttärikuukauteni.

Reply
-S- 30 kesäkuun, 2016 - 5:02 pm

Olen syntynyt maaliskuussa ja lempivuodenaikani ovat syksy ja talvi. Ei toki keväässä ja kesässäkään mitään vikaa ole =)

Reply
Kerttu / Modernisti Kodikas 4 heinäkuun, 2016 - 9:58 pm

Sitten ei oikein teoria kohdallasi päde 😉

Reply
päivikki 1 heinäkuun, 2016 - 10:52 pm

Huhtikuussa syntynyt ja rakastan kevättä ; )

Reply
Kerttu / Modernisti Kodikas 4 heinäkuun, 2016 - 9:55 pm

Sinun kohdallasi teoria toimii 🙂

Reply

Jätä kommentti