Parhaat lastenhuonevinkit

by Kerttu

Lastenhuoneiden sisustaminen on hauskaa. Saa leikitellä väreillä, rakentaa satumaailmoja ja pikkuisen myös hullutella. Jos sisustaminen ei yleensäkään saisi olla kovin vakavaa, lastenhuoneiden laittamisen pitäisi olla suorastaan naurattavaa puuhaa. Minulla on neljä sisarusta ja isosta perheestä johtuen sain oman huoneen vasta 15 -vuotiaana. Sitä ennen olin aina jakanut oman tilani jonkun sisaruksen kanssa ja ai että sitä tappeluiden määrää, jota yhteinen huone aiheutti varsinkin 3,5 vuotta nuoremman siskoni kanssa. Siivouspäivänä vedimme suunnilleen maalarinteipillä rajan lattiaan, jotta ei vahingossakaan tulisi siivottua toisen sotkuja.  Muistan vieläkin, miten kivaa oli vihdoin sisustaa omaa huonetta. Teininä huoneeni oli söpö kuin vaahtokarkki, pääväreinä taisi olla valkoinen ja vaalenpunainen.

Etelä-Suomen Media Oy halusi haastatella minua juttuunsa ”Bloggaajien parhaat lastenhuonevinkit”.  Koska aihetta on tullut viime aikoina pyöriteltyä, niin päätin jakaa ajatuksiani ja sain samalla luvan jakaa kysymykset vastauksineen myös täällä blogissani. Osa saattaa olla pidempään seuranneille tuttuja juttuja, mutta ei anneta haitata 🙂

MG_5577

MG_5620

Kolme parasta vinkkiä kodin sisustamiseen, kun perheessä on lapsia: 

1. Kun perheeseen saadaan lisäystä,  älä sisusta huonetta vauvalle, vaan ota heti alusta saakka huomioon kasvavan lapsen tarpeet. Vauva-aika on lyhyt, eikä lapsi silloin vielä tarvitse omaan huonetta, joten huomio kannattaa suunnata taaperoaikaan ja siitä eteenpäin.

2. Pidä kiinni omasta tyylistäsi, mutta huomioi lapsiperheen arki esimerkiksi helposti puhdistettavissa tekstiileissä, myrkyttömissä maali- tai lakkapinnossa sekä kulutusta kestävissä materiaaleissa. Tee kodistanne sellainen, jossa lapset saavat leikkiä ja touhuta. Siirrä vauhdikkaimmiksi taaperoajoiksi helposti kaatuvat, särkyvät tai teräväkulmaiset huonekalut ja esineet turvalliseen paikkaan. Pääset helpommalla, kun ei tarvitse stressata hajoaako mummin perintovaasi piiloleikissä.

3. Vaikka lapset kasvavat nopeasti, kannattaa silti panostaa aikaakestävään laatuun. Muutaman vuoden käytön jälkeen jälleenmyyntiarvo designkalusteissa on hyvä ja  huonekalujen kierrättäminen on taloudellista ja ekologista.  Valinnoissa kannattaa myös huomioida kalusteiden muunneltavuus, huonekalu voi kasvaa lapsen mukana. Ihana ajatus on, että samoja huonekaluja voisi käyttää aikanaan lastenlapsetkin.

MG_5493

IMG_4165

Sisustatko myös lastenhuoneita?

Meillä on kaksi lasta, kuusivuotias tyttö sekä maaliskuussa syntynyt poikavauva. Molemmilla on omat huoneet. Tyttären huoneessa on hänen toivomuksensa mukainen raikkaan pinkki seinä ja ikkunassa on Marimekon värikkäät Kippo-verhot. Huonekalut ovat designia ja Ikeaa sulassa sovussa. Minusta on tärkeää, että lapsi saa vaikuttaa oman huoneensa sisustukseen. Vanhemmat voivat tehdä esivalintoja lapsen puolesta, jolloin lastenhuone jatkaa kodin tyyliä. Äiti tai isä voi näyttää vaikkapa 3-5 eri maalisävyä tai tapettia, näistä lapsi valitsee itselleen mieluisimman. Lapset rakastavat värejä ja niitä on helppoa tuoda sisustukseen tekstiileillä tai maalatulla tai tapetoidulla tehosteseinällä.  Pohja kannattaa pitää selkeänä, sillä lelut tuovat värejä.  Pojan huonetta olen laittanut pikkuhiljaa: tapetoimme yhden seinän Ferm Livingin Half Moon -tapetilla ja ostin lattialle modernin automaton. Huoneen päävärit ovat  musta, valkoinen ja turkoosi. Suunnitelmissa on uusia säilytyskaluste, laittaa seinälle printtejä ja kun pikkuinen vähän kasvaa, seinälle kiinnitetään puolapuut.

lastenhuone-1-3

Mitkä ovat tämän hetken hittijuttuja lastenhuoneen sisustamisessa? 

Tällä hetkellä lastenhuoneissa näkee paljon viirinauhoja, kehystettyjä printtijulisteita ja tiipii-telttoja. Hittitavaroita ovat mm. Miffy-valaisin, Tellkiddon paperi- ja kangaspussukat ja sisäkäyttöön tarkoitetut keinut, puolapuut ja voimistelurenkaat. Trendikäs lastenhuone on perussävyiltään mustavalkoisen hillitty,mutta ilmettä pehmennetään pastelliväreillä, puulla ja luonnonmateriaaleilla.

MG_5599

Kun uutisetkin kuhisevat tällä hetkellä kolmen ässän jännittävistä vaiheista, niin otetetaan tänne blogimaailmaan oma, kevennetty versio aiheesta. Sote-kysymysten sijaan kysyn  Suvilta, Siniltä, Satulta, mitkä ovat kolme parasta vinkkiä sisustamiseen, kun perheessä on lapsia? Entä mitä sisustustuotteita nostaisit esiin lastenhuonehitteinä? Haaste on heitetty ilmoille, ottakaa koppi!

Onko teillä muuttunut sisustus lasten myötä? Mukavaa isänpäiväviikonloppua! 

Saatat pitää myös

4 Kommentit

Sini 6 marraskuun, 2015 - 9:54 pm

Oi, kiitos haasteesta! Sinulla olikin kattavasti sanottu, mutta koitan keksiä vielä jotain lisättävää! Viikonloppu on buukattu, mutta palaan tähän ensi viikolla!

Reply
Kerttu / Modernisti Kodikas 6 marraskuun, 2015 - 9:59 pm

Kiva juttu, kiitos Sini! Lisäsin tuohon vielä kysymyksen lastenhuoneen sisustushiteistä, olisi kiva kuulla ajatuksia siihenkin <3

Reply
suvi m 7 marraskuun, 2015 - 3:33 pm

Kiitos haasteesta! 🙂 Pitääpäs ottaa tämä työn alle. Postauksen kuvitus tuottaa vaan päänvaivaa, sillä meidän lastenhuoneet ovat harvoin kuvauskunnossa… 😀

Reply
Kerttu / Modernisti Kodikas 10 marraskuun, 2015 - 10:24 pm

Olepa hyvä! Mites vähän kapeammat kuvakulmat… 😉

Reply

Jätä kommentti