Päivän parhaat: Lisbet e ja Talo Luck

by Kerttu

Eihän sitä pieni ihminen edes ymmärtänyt puolitoista vuotta sitten blogia perustaessaan, kuinka mainioita tyyppejä uusi harrastus toisi tullessaan! Jotenkin sitä on todella kiitollinen siitä, että aikuisena vielä löytyi tällainen oma juttu, joka tuo tullessaan uusia ystäviä ja kavereita. Olen luonteeltani aika  utelias ja sosiaalinen ja on ollut hauskaa tavata liuta ihmisiä blogien takaa. On ollut myös ilo huomata, että se mielikuva, joka verkossa syntyy, vastaa hyvin usein todellisuutta. Tänään sain todeta, että tyylikkään Lisbet e-blogin Liisa on loistavaa ja terävää seuraa myös tosielämässä. Vietimme yhdessä kuuman kesäpäivän tutustuen Jyväskylän Asuntomessuihin. 
Olen messuista jo paljon kirjoittanutkin ja kaikki aiheen postaukset löytyvät kätevästi, kun valitsee oikean sivupalkin tunnisteista sanan ”asuntomessut”. Talo Luckin taivalta olen seurannut erityisen läheltä. Kyseessä on se messujen haetuimmalle tontille noussut mielipiteitä jakava atrium-talo, jonka ulkoseinät ovat täysin mustat ja sisäpuoli kutsuvan valkoinen. 

Talo on todella minimalistinen ja on hauskasti katsoja silmässä, onko se valkoinen vai värikäs. Seinät ovat kuin valkoinen taulu ja 95 prosenttisesti kierrätystavaroilla toteutettu sisustus antaa sille sisällön. 

Kierrätyssisustus ei ole todellakaan helppo oikotie onneen. Talon rakennuttanut Luckin perhe on käyttänyt valtavan määrän tunteja kierrätyskeskuksissa, kirpputoreilla ja netin myyntipalstoilla. Sopivan helmen osuessa kohdalle on oltava nopea ja siinä vaiheessa alkaa useimmiten tavaran kunnostaminen tai uudistaminen talon tyyliin sopivaksi. Haasteensa tuo myös valkoinen väri, josta on olemassa miljoona erilaista sävyä. Lopputulos on häkellyttävä ja onnistunut. Ennenkaikkea se on linjakas aina eteisen naulakosta saunatupaan saakka. 

Perheen 18-vuotiaan tyttären huoneessa on hempeä tunnelma. Zipit-päiväpeitto tekee sängystä hyvin sohvamaisen. 

Hayn rekissä on upeat, minimalistiset magneetilla toimivat Cliq-vaateripusteimet, jotka jaksavat kantaa jopa kahden kilon kuorman. Aivan loistava idea, tällaiset haluaisin myös omaan rekkiin! 

Työhuoneen katseenvangitsija on String-järjestelmä. Luckin perheen huumorintajusta kertoo Design Letters-mukien järjestys hyllyllä :). Sisustaminen ei ole vakavaa!
Atrium-pihan toisella puolella on erillinen saunarakennus, jonne voi majoittaa vieraita tai tehdä omia saunaretkiä. Vaikka talo on erillinen, se jatkaa saumattomasti samaa teemaa niin arkkitehtuuriltaan kuin sisustukseltaan. 

Suuri kello löytyi kivitettynä roskalavalta. Nyt se on saanut uuden elämän paraatipaikalla saunatuvan seinällä. 

Tässä kohteessa rakentajaperhe hoitaa myös apulaisineen talon esittelyn. Heidi kertoi, että messut ovat hänelle mielenkiintoinen tutkimusmatka suomalaisten ihmisten asumisen mielikuviin ja ajatusmalleihin. Jo projektin alkumetreillä oli selvää, että mielipiteet tulevat jakaantumaan rajusti kahtia. Suosittelen erittäin lämpimästi Talo Luckin blogia, jossa asiantuntevasti, mutta huumoria unohtamatta kerrotaan talon vaiheista ja ennen kaikkea siitä, millaisia päivät Asuntomessuilla ovat. 
Tarinasta ei meinannut tulla loppua Liisan ja Heidin kanssa. Päivä oli todella kuuma ja nostan hattua kaikille esittelijöille, joiden hymy ei helteessä hyytynyt. Jos et ole vielä messuilla käynyt niin suosittelen tutustumaan kohteisiin etukäteen ja valitsemaan parikymmentä mielenkiintoisinta. Ole messuilla heti klo 10 kun portit aukeavat ja lähde kiertämään aluetta numerojärjestyksessä suurimmasta pienimpään. Näin saat kulkea ilman ruuhkaa, ennen kuin iso numerojärjestystä noudattava joukko tulee vasta noin kohteiden puolivälissä vastaan. Älä unohda käydä Maailmanpylväs-kerrostalokohteissa! 
Hellepäivä on oikein hyvä messupäivä, kun varaat päälle mukavat vaatteet ja  istahdat välillä varjoon viileälle juomalle. Kun lämpötilat jossain vaiheessa vähän putoavat, messuilla on takuuvarmasti paljon enemmän porukkaa. Messuportit suljetaan 10.8. eli vielä ehtii hyvin ihmettelemään ja inspiroitumaan Jyväskylän upeille Asuntomessuille! 

Saatat pitää myös

10 Kommentit

Anonymous 24 heinäkuun, 2014 - 11:21 pm

Luck on kyllä kertakaikkisen upea ja odotankin eniten tämän kohteen näkemistä messuilla!

Pia

Reply
Kerttu / Modernisti Kodikas 25 heinäkuun, 2014 - 8:44 am

Kiva kuulla Pia! Vaikka blogeissa ja lehdissä onkin kuvia kohteista, ovat talot ehdottomasti parhaimmillaan livenä 🙂 Iloista messumatkaa!

Reply
Retromoderni 25 heinäkuun, 2014 - 7:48 am

Oikeastaan tämän Luckin takia tulen viikonloppuna Jyväskylään. Heillä on samantyyppisiä ratkaisuja, joita olemme toiseen taloon piirtäneet ja haluan nähdä ne livenä. Huomenna tai su sitten näen ne.

Reply
Kerttu / Modernisti Kodikas 25 heinäkuun, 2014 - 8:45 am

Mielenkiintoisia suunnitelmia teillä! Tässä kohteessä on paljon inspiroitumisen aiheita 🙂 Mukavaa reissua messuille!

Reply
lanttuleikkuri 25 heinäkuun, 2014 - 10:43 am

Mä HALUAN ton Karlssonin kellon. Se on mun haluan listalla ollut jo muutaman vuoden. Parilta omistajalta olen kuullut kello pitää aikamoista meteliä ja meillä on makkari ihan keittiön vieressä ja kodissamme ei oikeastaan mitään muuta paikkaa sille ole kuin se keittiö.
Eli itse asiassa haluan listalla on ensiksi uusi koti ja sitten tämä kello.

Reply
Kerttu / Modernisti Kodikas 25 heinäkuun, 2014 - 9:21 pm

Hih, se kannattaakin rakentaa talo kellon ympärille 😀 Mehän rakensimme talon keittiön neliöpöydän ympärille ja hyvä tuli! 😉

Reply
Maria 25 heinäkuun, 2014 - 1:00 pm

Ihanat te! <3
Mulla jää asuntomessut tänä(kin) vuonna käymättä, mutta onneksi (kiitos!) blogeissa pääsee vierailulle messuille.

Ihanaa viikonloppua 🙂

Reply
Kerttu / Modernisti Kodikas 25 heinäkuun, 2014 - 9:22 pm

Ihana Maria <3 Vielähän kuule ehdit hypätä junaan ja tulla messuille, minä voin emännöidä 😀

Reply
kristiina kortelahti 25 heinäkuun, 2014 - 9:14 pm

Tää kysymys ei liity asuntomessuihin, mutta ihan pakko saada vahvistus: onhan toi Liisa TV:n meteorologi?

Reply
Kerttu / Modernisti Kodikas 25 heinäkuun, 2014 - 9:23 pm

Oikein tunnistit 🙂

Reply

Jätä kommentti