Pääsiäistunnelmia

by Kerttu

_MG_1354

Pääsiäinen tuli tänä vuonna kuin vähän yllättäen, kun matkan jälkeen alkoikin pyhät. Oslossa kevät oli jo pitkällä, kuljin kevyissä loafereissa koko reissun ja oli ihana nähdä, kuinka luonto oli heräämässä eloon. Nyt kotosalla maisema on ihan toinen, kun tälläkin hetkellä taivaalta tupruttelee lunta. Vaikka pulkka on polkupyörää ajankohtaisempi väline, kevät on kuitenkin vahvasti mielessä.

_MG_1363

Ostin Bonytt-lehden, joka on Norjan suurin sisustuslehti. Olin utelias näkemään miltä sisustustrendit näyttävät ja ovatko samat jutut pinnalla kun kotimassa. Blogiin on tulossa kattava paketti Oslon sisustusliikkeistä, toivon että kuvat ovat sisustuksen ystäville mielenkiintoisia, vaikka matkaa Norjaan ei suunnittelisikaan. Bonytt-lehdessä esillä olevat sisustukset ovat hyvin kotoisia ja samaa voisin sanoa monista putiikkien stailauksista. Pehmeyttä ja runsautta haluan tuoda myös omaan kotiin ja ennen kaikkea pian eloon heräävälle terassillemme.

_MG_1356

Meidän pääsiäinen pitää sisällään levollista menoa, hyvää ruokaa ja raitista ilmaa. Ei oikeastaan mitään maata mullistavaa, mutta reissun ja sairasteluiden jälkeen rento kotielämä tuntuu tervetulleelta. Norjassa pääsiäisperinteisiin kuuluu suklaamunien piilottaminen (onko jossainpäin Suomea myös tämä traditio?). Tänä aamuna neiti sai etsiä Kindereitä ”kuumenee-kylmenee” -vihjeiden avulla, ehkäpä tästä syntyy meille uusi pääsiäisjuttu. Meillä lapsena kukko muni suklaamunan tyynylle, muistan miten hauskaa oli herätä herkku vieressä. Pienet asiat voivat olla ihan parhaita!

_MG_1362

Mukavaa pääsiäistä kaikille blogini lukijoille!

Saatat pitää myös

6 Kommentit

Marita 25 maaliskuun, 2016 - 10:47 am

Minä olen vuosikaudet piilottanut lasten suklaamunat ja niitä ovat sitten pitkäperjantaiaamuna etsineet 🙂 Täällä kokkoseudulla virvotaan lankalauantaina, joten pitkäperjantai valikoitui sopivaksi päiväksi aikanaan sen takia. Pääsiäisen pyhinä kun on vedetty jo melkoiset karkkiöverit 😀
Tämä on meidän oma hauska perinne, enkä kyllä muista että muilla tutuilla olisi samaa.
Eilenkin kuopus 12v. muistutti pääsiäismunien piilottamisesta 🙂 että tärkeää tuo vieläkin on…

Reply
Suvi 25 maaliskuun, 2016 - 11:29 am Reply
M 25 maaliskuun, 2016 - 5:32 pm

Meillä oli tapana myös lapsuuskodissani Keski-Suomessa etsiä piilotetut suklaamunat sekä pitkäperjantaina että pääsiäissunnuntaina. 🙂

Reply
Hanna 25 maaliskuun, 2016 - 9:29 pm

Meillä kanssa lapsuuden kodissasi isä ja äiti piilotti munat ja saatiin runon muotoon kirjoitetut vihjeet, joiden avulla etsittiin munat. Olen jatkanut samaa omien lasten kanssa, tosin mulla ei runosuoni syki.

Reply
anna 26 maaliskuun, 2016 - 9:17 pm

Myös meillä äiti piilotti munat ja piilottaa edelleen kaikille lapsille ja aikuisille ketkä on pääsiäisenä kotona käymässä. Mieheni kotona ei sitä perinnettä ole, mutta jos joskus on omia lapsia niin kyllä aijon perinnettä jatkaa. 🙂

Reply
Essi 28 maaliskuun, 2016 - 1:50 pm

Meilläkin on etsitty suklaamunia! Kyllähän nuo isommatkin on vielä touhusta ihanan innoissaan. 🙂 Mukavaa pääsiäisenjatkoa, sillä kyllähän se vielä tämän päivän ajan jatkuu!

Reply

Jätä kommentti