Muovikuusi vai aito – kumpi on sinun valintasi?

by Kerttu
Muovikuusi vai aito – kumpi on sinun valintasi?

Joulu on jo ovella, sillä ensi viikon jälkeen onkin jo aatto. Meillä on valmistelut vielä kesken, mutta en (ainakaan vielä) ota mitään stressiä, päiviä on vielä monta. Uskon siihen, että ne asiat, joiden pitää olla jouluun mennessä hoidettu, tulevat hoidettua.

Seuraavaksi listalla on joulukuusen hankkiminen.  Olen huomannut sekä kaveripiirissä että sisustusbloggaajien parissa, että

a) kestojoulukuuset ovat nostaneet suosiotaan
b) osittain tämän vuoksi kuusi tulee kotiin yhä aikaisemmin.

Molemmissa kuusissa on puolensa  – aito kuusi on kertaostoksena ekologisempi ja onhan oikeassa kuusessa upea tunnelma tuoksuineen.

Muosikuusi – tai kauniimmin sanottuna kestokuusi-  on helppo; se ei allegisoi, varise ja sen voi käyttää aina uudelleen ja uudelleen. Tosin ekologisuudessaan muovinen pesee aidon vasta 20 vuoden jälkeen (lähde), joten tästä näkökulmasta kannattaa ehdottomasti panostaa laatuun ja ajattomuuteen.

Meille hankittiin vuosikausia se ekologisin joulukuusi; mökkimetsässä lähellä kasvanut luonnonkuusi. Viime vuonna ostimme ensimmäistä kertaa viljellyn kuusen ja onhan se nyt myönnettävä, tuuhea ja tasainen puu miellyttää esteetikon silmää.

Kestokuusen puolesta puhuu sen esilläoloaika, sillä monet rakastavat nostaa kuusen esille jo joulukuun alkupäivinä. Meille tulee luonnonkuusi todennäköisesti ensi viikonloppuna ja viimeistään uudenvuodenpäivänä, mutta todennäköisesti tapanina,  heivaan sen autuaammille maille hulluuden partaalla neulasista. Mutta tiedättekös, sekin kuuluu jouluun!

Kuopus vaati tänään pipareiden leipomista, onneksi kaupan pakasteallas pelasti kiireisen äidin. Michael Bubblen joululevyn sijaan kolmevuotias käy aina tilaisuuden tullessa säätämässä Spotifystä Robinin Boom Kahin tai Roope Salmisen Madafakin darran. Joulukasvatus on siis vielä kesken, mutta kukapa sitä olisi vielä elämänsä alkumetreillä kunnon jouluttaja.

Kumpi teille tulee, aito vai muovikuusi?

Saatat pitää myös

14 Kommentit

Minna 12 joulukuun, 2018 - 5:17 pm

No aito kuusi ystävän metsästä on ollut sisällä jo lähes kaksi viikkoa. Hyvin pysyy neulaset puussa, kun kuusi saa tarpeeksi vettä, etenkin ensimmäisinä päivinä kuusi juo melko paljon. Jos ei muuta viitsi iltaisin tehdä, niin hyvin kuluu aika joululehtiä lukien ja kuusenvaloja ihailleen, koristeet laitan vasta ensi viikolla.
Ihanaa joulun odotusta!

Reply
Kerttu 17 joulukuun, 2018 - 11:04 am

Kuulostaa ihanalta! Lempeää joulunodotusta sinnekin <3

Reply
Anu 12 joulukuun, 2018 - 5:58 pm

Muovikuusi allergioiden takia sekä oikeiden kuusien suojeluksi.

Reply
Kerttu 17 joulukuun, 2018 - 11:04 am

Hei! Allergia toki määrittelee paljon, millainen kuusi perheeseen sopii. Ihanaa joulua sinne!

Reply
Sara 12 joulukuun, 2018 - 6:23 pm

Meille ei tule kumpaakaan. Kaipa se on se kaikkein ekologisin vaihtoehto, vaikkei se kyllä mieluinen vaihtoehto meille ole.

Aiempina vuosina olemme ostaneet kaukasianpihtan, mutta 1,5-vuotiaiden kissaveljesten takia meille ei tänäkään jouluna hankita kuusta. En usko, että koristeet pysysivät ehjänä tai itse kuusikaan pystyssä, kun kaksi yli 7-kiloista karvaista tarzania harjoittaisivat kiipeilytaitojaan kuusiparassa. ?

Jos joskus uudestaan hankimme kuusen, on se ehdottomasti aito kuusi (tai pihta). Tämä on tietenkin makuasia, ja muut tehkööt parhaimmaksi näkemällään tavalla.

Reply
Kerttu 17 joulukuun, 2018 - 11:06 am

Hei, taitaa olla niin, että aina hankkimatta jättäminen on se ekologisin vaihtoehto. Voin vain kuvitella kissojen riemun, kun he yöaikaan rapistelevat koristeita kuusesta 😀 Ihanaa ja kaunista joulua sinne, kuusella tai ilman!

Reply
Marita H 12 joulukuun, 2018 - 6:47 pm

Meillä oli viime vuonna ekaa kertaa kestokuusi. Reissataan paljon joululomalla eikä kuusiparka koskaan selvinnyt kuivumatta. Valintaprosessi oli pitkä. Halusin oikeannäköiset kuusenneulaset ja valot valmiina. Lopulta sijoitin kuuseen, jonka lähtöhinta oli parisataa, mutta black friday – alennuksesta sain sen mielenrauhaani paremmin sopivalla hinnalla. (Kylmähermoisimmat sai sen sitten satasella, ja jännittivät, ehtiikö tilaus jouluksi.)
Olen ollut todella tyytyväinen hankintaan. Kuusen voi koristella ajoissa, se odottaa kauniina, kun palaan reissuiltani ja kestää vaivattomasti siihen asti, että paha nuutti vie sen pois.

Reply
Kerttu 17 joulukuun, 2018 - 11:07 am

Ihana kuulla, että kuusitilaus menee nappiin ja toivotaan, että kuusi jaksaa ilahduttaa monet joulut tästä eteenpäin. Kaunista joulunodotusta sinne, Marita H! <3

Reply
Jonna 13 joulukuun, 2018 - 9:42 am

Vaikka nykyisin jo saakin ihan kauniita kestokuusia, olen itse mieluummin vallan ilman kuusta jos en aitoa saa. Kestokuusesta puuttuu se kaikki aidon kuusen tunnelma.

Annatko kuuselle riittävästi vettä, jos noin nopeaan varisee? Meillä ollut pikkukuusi 2 viikkoa, eikä varista vielä yhtään. Vanhemmillakin kuusi lähtee polttopuiksi aina vasta loppiaisena eli n. 3vk ehtii olla koristeena.

Reply
Kristiina K 13 joulukuun, 2018 - 10:18 am

Meillä on hieno kestokuusi joka ei erotu aidosta muuta kuin sillä ettei tuoksu kuuselta. Blogissani on juuri tänään kuva tuon kestokuusemme oksasta tehdystä koristeesta. Olisitko tiennyt ettei ole aito?
Ihanaa joulun aikaa sinulle ja perheellesi!

Reply
Jonna 13 joulukuun, 2018 - 10:39 am

Asun Ruotsissa ja täällä sanotaan, että ekologinen kuusi on parempi kuin muovikuusi, vaikka sitä käyttäisi sen 20 vuotta. Meille tulee aito kuusi ensi viikonloppuna.

Reply
Lissu 13 joulukuun, 2018 - 1:53 pm

Ehdottomasti muovikuusi.

Reply
Mari 17 joulukuun, 2018 - 10:55 am

Meille tuli juurikin tuo kaikkein ekologisin, eli oman metsän luonnonkuusi. Näin on ollut jo yli kymmenen vuotta ja eipä taida tapa muuttua. Mutta samoilla linjoilla toki olen; onhan tuo viljelty kuusi kauniimpi. Meidän kuusemme on toki melko suuri, melkein neljä metrinen, että ihan näyttävä luonnollisenakin versiona.

Reply
Kerttu 17 joulukuun, 2018 - 11:03 am

Vau, neljämetrinen kuusi! Mahtaa olla upea huonekorkeuskin 🙂 Ihanaa joulunodotusta sinne!

Reply

Jätä kommentti