MORRIS coffee table by Habitek works

by Kerttu
Yhteistyössä Habitek
Ihastusta herättäneet Morris-pöydät ansaitsevat oman esittelypostauksensa. Pistetään kerralla peli auki ja kokonaiskuva olohuoneesta esille! 

Suomalaisen Habitekin Morris-pöytiä on viittä eri kokoa / muotoa ja parhaimmillaan yhdeksää erilaista väriä. Lisäksi pöytää saa mattana tai kiiltävänä. Pöytä toimii yksin, kaksin tai ryhmässä. Meillä on yhdistettynä mattavalkoinen (white matt) numero 4 ja kiiltävä pinkki (pink purple glossy) numero 1.

Morrispöydän vekkula muotokieli pääsee valloilleen monenlaisissa ympäristöissä. Meidän modernissa sisustuksessa on pieniä ripauksia puuta ja nyt Eamesin Rar-keinutuolin jalakset saivat Morriksista väriparin. 

Pöydän jalat ovat hauskasti epäsymmetriset. Kauempaan asiaan ei kiinnitä juuri huomiota, mutta lähemmässä tarkastelussa hoksaa yhden jalan olevan muita suurempi. 

Pöytä on inspiroinut muitakin suunnittelijoita ja vuonna 2005 lanseeratun Morriksen jälkeen markkinoille on tullut muitakin samanhenkisiä pöytiä. Tämä on kuitenkin se aito ja alkuperäinen.

Mikäli innoistuit Morriksesta osana omaa sisustustasi, voit tehdä tilauksen suoraan osoitteeseen info @ habitek.fi -osoitteeseen. Mainitsemalla blogini nimen saat tilauksesi kotiovelle-toimituksena ilman postikustannuksia. Minulle lähetys tuli vuorokaudessa, joten jos haluamaasi pöytää on varastossa, saat omasi nopeastikin. Pöydät ovat 100 % suomalaisia ja niiden hinnat vaihtelevat 476-540 euron välillä. 

Morris coffee table on kasvanut myös isoksi. Ruokapöytäkokoisen Morriksen valikoimasta löytyy  yhdeksän kiiltävää väriä ja kolme erilaista muotoa. 

Habitek tekee myös muita huonekaluja ja valikoimassa on mm. oivaltavia säilytysratkaisuja. Suosittelen tykkäämään Habitekin Facebook-sivuista, jolloin saat ensijoukoissa tietoja uutuuksista, näyttelyistä ja jälleenmyyjistä. 

Mattavalkoinen on klassisen ajaton valinta, jonka rinnalla herkullinen pinkki pääsee hillitysti loistamaan. Kerroin viimeksi, että toinen pöytä on kuvauslainassa ja toinen jää meille osana blogiyhteistyötä. Moni arvasikin oikeaan, sillä tilasin meille valkoisen pöydän. Tässä useamman päivän tätä parivaljakkoa ihailtuani harkitsen vakaasti myös pinkin pöydän pitämistä. Olenhan sanonut, että sisustaminen ei saa olla liian vakavaa 😉
Postauksen tärkein pointti on tietysti se, että Hugo lähettää terveisiä suunnittelija Kirsi Gullichsenin Morris-mäyräkoiralle <3
Vaikka pinkki on raikas, reipas ja yllättävä, se ei kuitenkaan pomppaa neutraalista väriympäristöstään liiaksi esille. Luin hauskan asiantuntijahaastattelun, jossa kerrottiin sisustussuunnittelijoiden tekevän töitä sen eteen, että visuaalinen näkymä ei ole liian puhdaslinjainen. Yllättävä elementti tai jokin särö  tekee kokonaisuudesta kiinnostavan. 

Lämmin kiitos Habitekille yhteistyöstä! Minulla on vahva tunne siitä, että Morris on yksi suomidesigin tulevaisuuden klassikoista. 

Saatat pitää myös

26 Kommentit

Käy Peremmälle 26 maaliskuun, 2014 - 10:36 pm

Nuo pöydät ovat kyllä aivan mahottoman sieviä!

T. Tiina

Reply
Kerttu / Modernisti Kodikas 28 maaliskuun, 2014 - 10:41 pm

No niin ne ovat! 🙂

Reply
Anonymous 26 maaliskuun, 2014 - 11:05 pm

Aiaiai, että mä tykkään 🙂 Toi pinkki on myös niin söpö, ja sopii olkkariin kivasti tuomaan väriä <3
Mutta voi Hugo, se on niin rakastettava 😀 Oikeen koiranpentu-ilme 😀 😀

Terv. Suvi

Reply
Kerttu / Modernisti Kodikas 28 maaliskuun, 2014 - 10:41 pm

Kiitos Suvi <3 Pinkki antaa kyllä varsinkin näin keväällä ihan oman energiapotkun sisustukseen 🙂

Reply
Lady of The Mess 26 maaliskuun, 2014 - 11:31 pm

Kivoja pöytiä – ja vaikka en ole pinkin ystävä, niin tuossa se tuo kivasti särmää tuohon sisustukseen. Ja Hugo ♥♥♥

Reply
Kerttu / Modernisti Kodikas 28 maaliskuun, 2014 - 10:42 pm

Tässä pinkki on aika hillitty, ympäristö pitää sen kurissa, eikä ”barbie-efektiä” pääse syntymään 🙂 Hugo kiittää Ladyä!

Reply
Anne Malia 26 maaliskuun, 2014 - 11:45 pm

Oi että miten hyvin pöydät sopii teille ja ovat muutenkin aivan ihanat huonekalut. Olen sitä mieltä, että kaksi pöytää on parempi, joten pidä vaan toinenkin 🙂 Pinkki tuo kivasti yllätyksellisyyttä, toki neutraalimpikin kävisi, näillä ei voi mennä vikaan.

Ja hyvin sanottu tuo sisustussuunnittelijan vinkki; jos näkymä on liian puhdaslinjainen, se on helposti tylsä tai joskus jopa kolkko tai keskeneräisen näköinen.

Reply
Kerttu / Modernisti Kodikas 28 maaliskuun, 2014 - 10:44 pm

Kiva kuulla Anne! Sinä ja Sanna olette minun ulkoistetut sisustussilmäni ja teidän näkemyksiin on helppoa luottaa <3 Pinkki on aika räväkkä ja sitä kyllästymistä näin voimakkaassa sävyssä pelkään. Mutta kaksi pöytää tuo olkkari tosiaan vaatii.

Reply
Anonymous 27 maaliskuun, 2014 - 1:23 am

Kivat pöydät! Tuo hinta vaan ei kuulosta sitten yhtään kivalta..miksi ihmeessä tuollainen voi noin paljon maksaa! Huoh

Reply
Kerttu / Modernisti Kodikas 28 maaliskuun, 2014 - 10:47 pm

Ymmärrän kyllä, että hinta tuntuu kovalta. Suomalainen suunnittelu, laatu ja työ vaan yksinkertaisesti maksavat. Toisaalta rahalla saa jotain varmasti kestävä, joten sijoitus kannattaa.

Reply
Anonymous 27 maaliskuun, 2014 - 7:43 am

Herkullisen näköinen parivaljakko!

Reply
Kerttu / Modernisti Kodikas 28 maaliskuun, 2014 - 10:48 pm

Samaa mieltä 🙂

Reply
Erja / Ihmeidentekijät 27 maaliskuun, 2014 - 7:50 am

Pinkki pöytä tuo olohuoneeseesi hauskuutta ja pikantin piristyksen 🙂 Pidä se!

Reply
Kerttu / Modernisti Kodikas 28 maaliskuun, 2014 - 10:49 pm

Kiitos Erja! Houkutus on valtava 🙂

Reply
Retromoderni 27 maaliskuun, 2014 - 8:09 am

Kyllä nuo ovat sellainen parivaljakko ettei niitä voi erottaa. Valkoinen on liian turvallinen ja pliisu vaihtoehto jos se jäisi yksistään, pinkki tuo ripauksen yllätyksellisyyttä ja rentoa ja erilaista fiilistä tilaan.

Reply
Kerttu / Modernisti Kodikas 28 maaliskuun, 2014 - 10:53 pm

Olet kyllä ihan täsmälleen oikeassa 🙂 Toisaalta aina arvokkammassa hankinnassa pohdin ajattomuutta. Miten käy pinkin pöydän kanssa pitkässä juoksussa?

Reply
Emilia Karenina 27 maaliskuun, 2014 - 11:12 am

Olohuoneenne on nyt täydellinen kokonaisuus<3 pöydät kruunasivat kyllä koko komeuden!

Reply
Kerttu / Modernisti Kodikas 28 maaliskuun, 2014 - 10:53 pm

Iso kiitos Emilia!

Reply
Anonymous 27 maaliskuun, 2014 - 2:36 pm

Pöytä olisi huomattavasti parempi ohuilla kromijaloilla tai vaikka vain ohuemmilla puujaloilla. Nyt pöydästä tulee vähän tanttamainen vaikutelma. Muulta muotoilultaan pöytä kyllä toimii. Ainoastaan jalat tökkivät.

Reply
Kerttu / Modernisti Kodikas 28 maaliskuun, 2014 - 10:54 pm

Taitaa Morriksen luonteeseen kuulua nuo puujalat 🙂 Itse koen, että puujalat antavat pöydälle erityisen ilmeen ja juuri siksi se näytää niin hyvältä osana modernia sisustusta.

Reply
Anonymous 28 maaliskuun, 2014 - 8:28 am

Toimii kyllä hyvin! 🙂 Toi pinkki on kyllä myös niin superkiva, että melkein sun täytyy sekin pitää! :))

Heli

Reply
Kerttu / Modernisti Kodikas 28 maaliskuun, 2014 - 10:55 pm

Kiitos Heli! Houkutus on aikamoinen 🙂

Reply
Eija Malin 30 maaliskuun, 2014 - 9:19 pm

Mielestäni designtuote pitää olla hinnakas. Siten se säilyttää arvokkuutensa ja arvo jopa nousee vuosien saatossa. Uskon, että Morriksesta tulee klassikko. Erityisesti minua miellyttää peilikirkas maalipinta. Näenkö oikein, että yksi jalka on muita paksumpi? Jos, niin onpa kiva oivallus!

Reply
Kerttu / Modernisti Kodikas 30 maaliskuun, 2014 - 10:17 pm

Hei Eija! Kyllä hinta ja laatu kulkevat usein käsi kädessä. Yksi jalka on muita leveämpi, se antaa pöydälle persoonallisen ilmeen. Teidän kodista taisi muuten olla juttu Keskisuomalaisessa, vai olenko ihan hakoteillä? Jäi erityisesti mieleen, sillä edellinen kotimme sijaitsi samassa talonyhtiössä 🙂

Reply
Eija Malin 30 maaliskuun, 2014 - 10:50 pm

Oikeassa olet, kyllä Keskisuomalaisessa oli juttu, kun esittelivät kuinka kiinteistönvälittäjät elävät. Tyttäreni oli muuten se toimittaja, joka teki sinun blogista jutun lehteen.

Reply
Kerttu / Modernisti Kodikas 1 huhtikuun, 2014 - 10:12 pm

Ihanko totta, hauska sattuma! Tyttäresi on erittäin sympaattinen ja ammattitaitoinen toimittaja, laitoinkin hänelle kiitokset jutusta jälkikäteen 🙂

Reply

Jätä kommentti