Modernin sisustajan Habitat

by Kerttu

Kaupallinen yhteistyö: Habitat

Toivotan teidät lämpimästi tervetulleeksi virtuaaliselle vierailulle Habitatiin!

habitat-1

Siitä on nyt vuosi, kun tämä eurooppalainen sisustus- ja huonekalubrändi avasi ensimmäisen liikkeensä Suomeen ja aivan Helsingin ydinkeskustaan. Modernista ja innovatiivisesta designistaan tunnetulla Habitatilla on takanaan jo viisi vuosikymmentä kotien valloitusta. Nappasin kameran kaulaan ja lähdin tutustumaan perinpohjin siihen, millainen on Habitatin sydän ja sielu.

habitat-1-3

Brittiläinen suunnittelija sir Terence Conran halusi perustaa modernin huonekaluliikkeen, jonka tuotteisiin kuluttajilla on varaa. Hintatasoltaan Habitat asettuu jonnekin Ikean ja Artekin välimaastoon. Valikoimissa on edullisia helmiä, esimerkiksi valaisinpuolella suurin osa tuotteista maksaa alle 150 euroa. Hintahaitarin toisessa päässä ovat luonnollisesti suuret huonekalut, jotka ovat tehty laadukkaista materiaaleista.

habitat-1-4

habitat-1-13

Ensireaktio liikkeestä oli se, että se on valtava: 1400 neliötä sisustustuotteita kahdessa kerroksessa. Valikoima pitää sisällään kodin kaikki huoneet eli keittiön, olohuoneen, makuuhuoneen, toimiston ja kylpyhuoneen sisustusratkaisut.

habitat-1-5

habitat-1-6

Kuljin käytäviä kuin Liisa Ihmemaassa. Vaikka olin vierailut nettikaupassa, en ollut saanut kunnollista kokonaiskuvaa valikoimasta. Brändin viisikymmentä vuotta vanha ydin on säilynyt, mutta kokonaisuus näyttää raikkaalta ja on kiinni tässä päivässä. Klassisen muotoilun lomassa bongaa kaikki sisustuksen trendit. Mitäs sanotte vaikkapa tuosta Glen -marmorikellosta, jossa on yksityiskohtana pirteän punaiset viisarit! Hintalapussa komeilee 35 euroa, ei paha!

habitat-1-7

Samassa marmorin hengessä on myös Esbo-astiasto.  Klassisten perusastioiden lisäksi löytyi moderniin kotiin sopivia kuviollisia sarjoja, joissa on sopivasti jotain jujua, hyvänä esimerkkinä Drafts-sarja.

habitat-1-8

Habitatin astiaosasto on kattava ja tuotteet ovat edullisia. Myynnissä on myös ihania astiasettejä, joissa samassa paketissa on valkoinen neljän hengen astiasto. Mietin, että siinä olisi näppärä lahjaidea vaikkapa omaan kotiin muuttavalle nuorelle. Omaan kotiin kelpuuttaisin mielihyvin  mm. Anfora- vesikannun ja Furendo -maljakon.  Myös yksi Habitat -klassikoista eli 60 -luvulla suunniteltu Parnasse -kannu näyttää edelleen tosi hyvältä!

habitat-1-9

habitat-1-10

Habitat on jo valloittanut Euroopan ja nyt se ottaa askeleita myös Suomessa. Jo tällä hetkellä tuotteita voi tilata nettikaupan kautta ympäri Suomea. Turussa ja Espoossa pääsee hypistelemään tuotteita paikan päälle, sillä niihin on perustettu Habitatin shop-in-shop Vepsäläisen yhteyteen.

habitat-1-11

habitat-1-12

Aloitin postauksen pohtimalla, millainen on Habitatin sydän ja sielu? Joku voisi ehkä kysyä, voiko moisia edes kaupalla olla? Tavarathan ovat vain tavaroita, mutta kun ne tuodaan kotiin, ne alkavat luovat tunnelmaa. Oikeat mittasuhteet, värien yhdistelmät ja hyvä toiminnallisuus tekevät tavarasta arjessa merkityksellisen. Habitatissa on tyyliä, mutta myös ripaus huumoria. Tuotteet osoittavat, että sisustaminen on tärkeää, mutta ei missään nimissä liian vakavaa!

habitat-1-14

Poimin vielä kahteen kollaasiin esimerkkejä suosikeistani sekä piensisustuksesta sekä huonekaluista. Ensiksi mainitusta halusin nostaa esille trendikkäitä ja edullisia yksityiskohtia. Yksinkertaisilla ja hinnaltaan maltillisilla esineillä voi raikastaa kodin ilmettä helposti ja trendin vaihtuessa ja tai oman mielen kyllästyessä muutos on helppoa ja nopeaa tehdä. Materiaaleissa pinnalla ovat nyt betoni, marmori, kupari, juutti ja korkki. Sävyissä liikutaan harmaan, luonnollisen valkoisen, vaalean puun ja terrakotan maailmoissa.

Kuvien tuotteita nettikaupasta:

Esbo-sarja
Marmorikuvioiset toimistotarvikkeet
Säilytyskorit
Kynttilänjalat
Keittiön pientavarat

2015-12-11

Nämä huonekalujen miljöökuvat taas tuovat esille Habitatin toisen puolen; klassisen ja aikaa kestävän muotoilun. Monesta tuotteesta ei voi sanoa, onko se suunniteltu vuosikymmeniä sitten vai tänä vuonna ja se tekee sisustuksen pohjasta kestävän. Selkeät linjat yhdistettynä laadukkaisiin materiaalehin kestävät ajanhampan nakerrusta!

Kuvien tuotteita nettikaupassa:
Ply II -tuoli
Land -sohva
Marlowe -valaisin
Drio -kaappi

2015-12-111

Habitatin nettikauppaa kehitetään kovaa vauhtia ja sinne lisätään koko ajan uusia tuotteita. Kannattaa käydä kurkkimassa valikoimaa osoitteessa www.habitatfinland.fi. Parhaita paloja sisustuksen uusista tuulista päivittyy myös Habitatin Instagramiin ja Facebookiin. Tässä vaiheessa vuotta suosittelen katsomaan myös sananmukaisesti makean joulukoristeosaston kaikkine koristeherkkuineen!

habitat1-1

Onko sinulla Habitat jo entuudestaan tuttu? Mitä pidit virtuaalikierroksesta, saitko ehkä paremman kuvan liikkeestä? 

habitat-logo

 

Saatat pitää myös

6 Kommentit

Heidi // taloluck 13 joulukuun, 2015 - 11:49 am

Ehdoton vierailukohde joka Helsingin matkalla. Mulla on ostoslistalla muutama Tam Tam ja Lenny-kaiutin. Nämä tulee tositarpeeseen. ??

Reply
Kerttu / Modernisti Kodikas 13 joulukuun, 2015 - 12:15 pm

Tam tam on kyllä ihan klassikko! Muutama sellainen toimisi nurkassa hyvin vierasistuimena, kukkapöytänä… 🙂

Reply
Viivi / Valkoinen Soihtu 13 joulukuun, 2015 - 11:52 am

Habitatista olen löytänyt kotiin monenmoista:) Aivan ihana liike!

Reply
Kerttu / Modernisti Kodikas 13 joulukuun, 2015 - 12:15 pm

Niinpä! Ei ainakaan ole pulaa valikoimasta 🙂

Reply
NinaH 14 joulukuun, 2015 - 2:50 am

Kiitos postauksesta! Kävin itse vuosi sitten Habitatissa, enkä oikein vaikuttunut. Sait katsomaan liikettä toisin silmin, ja tuo Ply II -tuoli alkoi kiinnostaa – meille kun pitäisi hankkia uudet ruokapöydän tuolit. Koeistuitko tuolin, oliko siinä mukava istua?

Reply
Kerttu / Modernisti Kodikas 14 joulukuun, 2015 - 1:38 pm

Moikka ja kiitos itsellesi kommentista! Vuodessa valikoima on kehittynä ja sisäänostoja tekevä visualisti kertoi, että koko ajan tuotevalikoimaa pyritään kehittämaan vastaamaan paremmin suomalaista makua. Tuo tuoli on tosi kaunis, harmi kun ei tullut koeistuttua. Jos asut kauempana liikkeestä, voithan tilata yhden verkkokaupasta, koeistua ja tehdä sitten ostopäätöksen 🙂

Reply

Jätä kommentti