Miehen hyvät sisustusideat

by Kerttu

Mitä uutta keittiössä? 
malm-1-3

malm-1-4

malm-1-5

malm-1-6

malm-1-2

malm-1-7

malm-1

Näyttää siltä, että se olisi ollut tuossa aina! Lipasto, joka oli hyvin lähellä saada kenkää, kun tyhjensimme ja järjestimme poikamme huonetta. Pohdin ja tuskailin, minne jemmaisin kaikki nuo tärkeät paperit ja juurin sen pikkutilpehöörin, jolle on vaikeaa keksiä paikkaa, mutta poiskaan ei voi heittää. ”Laitetaan lipasto tälle seinälle. Tuosta 1960-luvun kiikkerästä kaapista on luovuttava, ennen kuin se kaatuu kiipeilevän pojan päälle”, aviomies toteaa. Tiesin hänen olevan oikeassa; vanha lipasto ei ole taaperoturvallinen. Mutta että Ikean peruslaaatikosto tuohon keittiön seinustalle?! Myönnyin, että kokeillaan.

Siihen se sitten jäi. Musiikki soi kauniisti, kun musiikkitelakkaa ei ole jemmattu kaapin uumeniin ja kynttilöiden liekkiä on mukava katsella.  Sitä voi käyttää tarjoiluiden apulaskutasona, silloin kun porukkaa on enemmän. Ja Ihanaa, minun ei tarvinnut alkaa vielä läpikäymään laatikoita! Kertokaa, missä te säilytätte kaiken sen epämääräisen tavaran, jota kotiin kertyy? Mahdollisesti myöhemmin tarvittavat paperit, lasten sadat piirrustukset ja askartelut, piuhat, patterit, keskeneräiset käsityöt, askartelutarvikkeet… ja meidän tapauksessa vanha läppäri tuhansine valokuvineen!

Vanha 60-luvun televisiokaappi sai hyvän kodin. Myin sen edullisesti asuinalueeni Facebook-kirppiksellä. Ostajaehdokkaita ilmaantui useampia ja myynti-ilmoitukseen kertyi jonoa. Kolmentena jonossa oleva nainen laittoi minulle yksityisviestin ja kertoi, että lipasto olisi kuin tehty hänen tyttärensä kotiin. Hän kertoi tyttären rakkaudesta 50- ja 60-lukuihin ja siitä, miten hänen miehensä ajaisi lipaston viikonlopuksi Jyväskylästä Turkuun vain siksi, että se ilahduttaisi tyttöä hänen syntymäpäivänään. Näin kaiken sen innostuksen ja palon tätä huonekalua kohtaan ja aloin salaisesti toivoa, että jono häviäisi tämän naisen edestä. Illan mittaan ensimmäinen ilmoitti lipaston olevan väärän kokoinen ja toinen sanoi väärän väriseksi, joten lopulta meidän molempien toive toteutui! Kun vein kaapin ostajalle seuraavana päivänä, hän oli superonnellinen. Tuli niin hyvä mieli itsellenikin, tiedänhän sisustuksen harrastajana kuinka joku esine voi viedä sydämen.

Ja meille jäi tuo Malm, taitaa olla tämän talon viimeinen Ikea-huonekalu. Sillä ei varmasti ole samanlaista luonnetta kuin edeltäjällään, mutta pärjäilee onneksi tuossa paikoillaan ja saa palvella meitä edelleenkin. Tämän postauksen otsikkoa kirjoittaessa mietin, että joku varmasti luulee, että kyseessä on ironiaa tai huumoria. Täytyy muuten vain todeta, että joko tämä usean vuoden ”koulutus” alkaa tuottaa tulosta tai omat ajatukset ovat niin jumissa vauvakuplassa, että miehellä on todella ollut hyviä sisustusideoita viime aikoina. Käytännöllisiä ja hyviä! Lipasto-ongelman ratkaistuaan hän ideoi joulukuuselle uuden paikan. Olen aika innoissani!

Mitä sanoo raati ruudun toisella puolella? Onko Ikean lipasto tuossa passeli vai floppi?

Ps. Jatkossa jos joku kysyy, että kuka meillä määrää kaapin paikan, niin nämä kuvat lienevät sitten todistusaineistoa 😉

Saatat pitää myös

18 Kommentit

zubi 2 joulukuun, 2015 - 7:53 am

Malm sopii tuohon tosi hyvin. Mun miehellä on myös hyviä sisustusideoita, monia toimivia ratkaisuja ehdottanut meidän kotiin.

Olet pikku hiljaa luopunut siis kaikista ikealaisista…? Muistan, että teillä on niitä kuitenkin ollut. Meiltä löytyy kyllä Ikeaa jonkin verran ja täytyy sanoa, että tykkään niistä kaikista! TV-taso voisi kyllä vaihtua, mutta ei valmistajan vaan koon takia – meille mahtuisi kivasti hieman korkeampi ja leveämpikin taso. Ehkä jossain vaiheessa vaihdan nykyisen ikealaisen vaikka Lundiaan.

Reply
Kerttu / Modernisti Kodikas 2 joulukuun, 2015 - 8:10 am

Kyllä miehetkin osaavat! Meillä minä olen vaan ollut aktivisempi näissä sisustusasioissa 🙂 Mä olen tosiaan pikkuhiljaa luopunut Ikeoista ja oikeastaan aina ostanut kotimaista tilalle… Mutta ei minulla mitään Ikea-vastasta periaatteta ole, siellä on monia ihania juttuja!

Reply
Mymmelinmamma 2 joulukuun, 2015 - 8:22 am

Hyvin se tuohon passaa. Meillä nuo mainitsemasi jutut on juurikin säilötty Malmeihin. Niistä on tehty 4 lipaston rivi makuuhuneeseen ( aiemmin 5 lipastoa kun oli eri huonejärjestys). Huonona puolena noissa on se, että laatikoiden pohjat piti erikseen liimata kiinni, koska liika paino sai ohuet pohjalevyt taipumaan. Lisäksi huomaan useamman vuoden jälkeen niiden pahasti kellastuneen. Ilme niissä muuten kirkastui kovasti, kun lisäsin valkoiset lasikannet niihin.Mutta ovatpa tehtävänsä täyttäneet, eikä harmita uusia sitten, kun siltä tuntuu. Kalliita kun eivät olleet. Ikean tuotteissa tuntuu tuo laatu kovasti vaihtelevan. Bestå-sarja kestää ja voi hyvin kuin myös lasiliukuovinen TV-taso. Mutta ne ovatkin olleet niitä ”hinnakkaampia” ikealaisia.

Reply
hanna 2 joulukuun, 2015 - 8:23 am

Näyttää todellakin siltä kuin se olisi kuulunut tuohon aina! Ja se on ihan ihmeellistä miten miehiltä tulee vähän, mutta sitäkin käytännöllisempiä ja hyödyllisempiä sisustusideoita. Koulutus todellakin alkaa tuottaa tulosta… 😀

hanna
http://www.hannamariav.com

Reply
Eveliina 2 joulukuun, 2015 - 8:27 am

Sopii tosi hyvin tuohon 🙂 Samaisessa lipastossa meilläkin ne sälät pidetään eikä ne edes kaikki mahdu sinne! Lipasto on meillä kuin tehty vaatehuoneeseen (jossa säilytetään kaikkea muuta paitsi niitä vaatteita).

Reply
Mymmelinmamma 2 joulukuun, 2015 - 8:28 am

Unohtui vielä se, että jos laatikot ovat täynnä painavia tavaroita, niin päälle kaatuu kolisten mikäli kaikki kolme laatikkoa avaa kerralla. Kokenut olen ?. Joten jos minä, niin miksei pieni mieskin joskus, kun uteliaisuus yllättää ?.

Reply
Hobgoblin 2 joulukuun, 2015 - 8:39 am

Samaa olisin minäkin kommentoinut. Kannattaa ehdottomasti kiinnittää seinään nuo lipastot, kaatuu herkästi, jos useampi laatikko on auki yhtäaikaa, painopiste siirtyy eteen. Ikelta saa varmasti niitä kiinnitys osia asiakaspalvelusta, jos ei lipastom mukana tulleet osat ole enää tallella.

Reply
Paula 2 joulukuun, 2015 - 8:37 am

Huh, onneksi muillakin on luurankoja (lue: epämääräistä sälää) kodissaan! Olen miettinyt silloin tällöin, että mihin ihmeeseen kaikki piilottavat ne tuhannet (vai miljoonat?) tavarat, joita kertyy jokaisen elektronisen laitteen kylkiäisenä, puhumattakaan paristoista, arkistoitavista papereista, lahjapaperirullista jne. Meillä niille on varattu yksi kokonainen arkistokaappi, jonka ohella sälää löytyy kyllä eteisen kaapistakin. Aivan eroon en ole päässyt myöskään keittiön saarekkeella säilytettävästä miljoonakorista, jossa majailevat ympäri taloa löydetyt pikkutavarat, jotka odottelevat inspiraatiota ja loppusijoituspaikkansa löytymistä. Loputon suo! Noh, elämän murheet ovat oikeassa mittakaavassa, jos tällanen saa välillä karvat pystyyn. 😉

Reply
Riikka 2 joulukuun, 2015 - 10:17 am

Hyvältä näyttää!
Odotas Kerttu kun pieni mies keksii alkaa aukoa noita lipaston kaappeja ja tyhjentää tavaroita ympäri taloa.
Nimerkki: kotona poika 1,5v. ?

Reply
MayaK 2 joulukuun, 2015 - 10:43 am

Sopii, sopii 🙂 Muotokieli kuitenkin on samanlainen ja laskutila on aina tervetullutta juhlien yhteydessä.
Meillä on vierashuoneen lipastossa juuri tuollainen pikkutavaran säilytyspaikka. Parin edellisen muuton aikana tyhjensin ylimääräistä tavaraa sieltä pois, mutta kummasti sitä on taas kertynyt 🙂

Reply
Sukhimatot 2 joulukuun, 2015 - 11:33 am

Tosi hyvinhän se tuohon sopii! Ja sille epämääräiselle sälälle tosiaan tarvitsee jonkun paikan, koska kaikesta ei vain voi päästä eroon, joten parempi, että ovat siististi omissa laatikoissaan.

Reply
Anu 2 joulukuun, 2015 - 1:00 pm

Hyvinhän tuo siihen sopii, ihan kun olisi aina ollut 🙂

Jos Ikea alkaa tympimään, niin tilallehan voi hommata vaikka Muuramen vastaavan – vaikkakin vielä hienomman.

Oma mies on maalla kasvanut juntti (ihan niin kuin minäkin), mutta kun taloamme rakensimme 3 vuotta sitten sain useaan kertaan kuulla häneltä täysin yllättäviä kommentteja liittyen sisustukseen ja materiaalivalintoihin. Pohjapiirroksen pyörittely oli varsinkin hänen alaansa. Eipä noita saisi koskaan aliarvioida 😀

Reply
Ruut 2 joulukuun, 2015 - 1:50 pm

Hyvin sopii 😉 ja mukavaa joulukuuta Kerttu <3

Reply
Milla 2 joulukuun, 2015 - 2:23 pm

Ikean lipasto istuu erittäin hyvin tuohon. Vanha 50- luvunlipasto oli hieno myös, mutta hieman orvon näköinen kokonsa ja tyylinsä vuoksi. Viisas vaihto, vaikka itse olisin säästänyt vanhan lipaston vielä jossakin myöhempiä tarpeita varten.

Reply
Fleur du Coton 2 joulukuun, 2015 - 3:51 pm

Minustakin vanha 50-luvun lipasto oli ihana ja toi vähän vaihtelua sisustukseen uuden ja vanhan sekoittelun muodossa.. Olisin säästänyt tai pistänyt sivuun vauva-ajan ajaksi. Eikös noiden Malm-lipastojen alle juuri ole kuollut Yhdysvalloissa vaikka kuinka monta vauvaa tänä vuonna…?!

Reply
T / RAKO6 2 joulukuun, 2015 - 4:37 pm

Hyvin sopii! Ei IKEA:n kalusteita tarvitse hävetä! 🙂 Meilläkin pikkuhiljaa ovat kalusteet vaihtuneet opiskeluaikoina hankituista IKEA:n kalusteista muihin, mutta silti meillä kyllä edelleen löytyy joka huoneesta IKEAa, myös tuo kyseinen lipasto, mutta mustana! 😀

Saanko kysyä, kuinka pitkä tuo teidän keittiö-ruokailutila-olohuone-tila on seinästä seinään? Meille on näillä näkymin tulossa uuteen taloon kyseiset huoneet myös ”jonoon” isoilla lattiasta kattoon ikkuinoilla etelään (puutarhaan) päin ja mietimme paljonko tarvitsemme tilaa. Teillä näyttää niin kivan avaralle!

Reply
anniweedi 3 joulukuun, 2015 - 9:55 am

Hyvin sopii ulkonäkönsä puolesta:)!
Kaatumisasiaan kommentoisin minäkin, että meillä oli kirjoja noissa laatikoissa, ja kyllä, se lipasto kippasi lapsen ollessa vieressä(avasi molemmat ylemmät laatikot samalla painaen alaspäin, kun juuri ja juuri ylettyi laatikkoon), mutta onneksi minäkin olin vieressä ja sain kiinni. Joten kannattaa laittaa kiinni seinään riskitilanteiden välttämiseksi!

Reply
heli 4 joulukuun, 2015 - 10:11 pm

Laatikoihinhan voi laittaa lapsilukot.

Reply

Jätä kommentti