MIA Design ja sen inspiroivat naiset

by Kerttu

Inspiroivat naiset-postaussarjani saa nyt toisen osan ja tällä kertaa ollaan tiiviisti kiinni blogini punaisessa langassa eli sisustuksessa. Minusta on ihanaa nähdä, miten ihmiset toteuttavat unelmiaan, ovat ne sitten isoja tai pieniä. Yrittäjyys on tapa vetää haaveille työhaalarit niskaan ja sen on tehnyt oululaiset siskokset Mia, 30 ja Annukka, 28.

Vierailin heidän MIA Design sisustusliikkeessä  Oulussa ja se teki minuun vaikutuksen kauniilla esillepanolla ja hyvällä tunnelmalla. Aloin juttelemaan tiskin takana hääräävän tehokaksikon kanssa ja sisustusostokset tehtyäni, en voinut kuin kysyä heiltä lupaa haastatteluun. Joku taika liikkeessä leijui ja halusin selvittää, mistä on kysymys!
*

miasdesign-8

*
Kertokaa alkuun, keitä te olette? 

Olemme sisarukset Miia ja Annukka. Annukka on koulutukseltaan viittä vaille valmis kauppatieteiden maisteri Oulun yliopistosta, Miia puolestaan rakennusinsinööri ja sisustussuunnittelija. Perustimme yhteisen sisustusliikkeemme MIA Designin lokakuussa 2015.

Mistä syntyi idea MIA Design – liikkeen perustamiseen?

Kaikki alkoi yhteisestä sisustuspainotteisesta blogistamme, jota aloimme kirjoittaa yhdessä vuonna 2012. Sisustaminen on ollut meille molemmille suuri rakkaus ja intohimo jo pienestä pitäen, joten aloimme miettiä voisiko ammatillisia osaamisiamme yhdistää meille molemmille rakkaalla alalla. Muutama vuosi vierähti liikeideaa kypsytellessä ja vihdoin unelmistamme tuli totta kesällä 2015, kun täydellinen liiketila löytyi sattumalta upeasta, historiallisesta rakennuksesta Oulun keskustan kupeesta.
*

miasdesign-2

miasdesign-3

*
Liikkeessänne on niin hyvä henki. Millainen on MIA Designin sielu? Miten kuvailette yritystänne?

MIA Designin sielu asuu sydämissämme; palvelemme asiakkaitamme aina täydellä sydämellä. Haluamme osaltamme toimia inspiraation lähteenä ja antaa asiakkaillemme uusia ideoita sisustukseen ja elämään. MIA Design on innostava, inspiroiva ja iloinen!

Miten koette yrittäjyyden? Parasta ja raskainta?

Yrittäjyydessä ehdottomasti parasta on se, että saa tehdä sitä mitä rakastaa. Lisäksi vapaus itse määritellä ajankäyttönsä – olla oman itsensä herra kuuluu mielestämme yrittäjyyden parhaisiin puoliin. Raskainta yrittäjyydessä on pitkiksi venyvät työpäivät ja vapaa-ajan puute.
*

miasdesign-4

miasdesign-5

*
Mitä tulevaisuuden haaveita teillä on?

Haaveilemme tulevaisuudessa liiketoimintamme laajentamisesta ja että voisimme tarjota monipuolisen työpaikan sisustamisesta innostuneille nuorille. Haaveissa on myös, että MIA Designissa riittäisi yhtä ihania ja kannustavia asiakkaita myös tuleville vuosille.

Mitkä sisustuksen trendit näkyvät tällä hetkellä?

Tällä hetkellä sisustuksen trendit näkyvät liikkeessämme mm. tekstiilien väreissä ja kuoseissa. Mustavalkoinen ja graafiset kuosit jatkavat suosiotaan, niiden rinnalle ovat tulleet trendikäs aubergiini ja metsänvihreä. Pinnalla ovat myös kullan ja messingin sävyt, joita meiltä löytyy esimerkiksi kynttilänjaloista ja vaaseista. Ekologisuus ja kotimaisuus ovat myös tällä hetkellä suuressa suosiossa. Pyrimme valitsemaan tuotevalikoimaamme ekologisesti valmistettuja tuotteita ja on ollut mukava saada myös kotimaista designia osaksi valikoimaamme.
*

miasdesign-6

*
MIA Design Shop
Pakkahuoneenkatu 19
ma-pe 11-18, la 10-16
verkkokauppa: www.miadesign.fi
*

miasdesign

Kiitos ihanat, aurinkoiset siskokset ja menestystä kauniille kaupallenne! Käykää oululaiset ja Oulun reissulaiset tutustumassa liikkeeseen, jos ette ole sitä jo tehneet. En tiedä, selvittikö tämä postaus tämän sisustuskaupan taikaa, mutta kertokaahan te, rakkaat sisustuksen ystävät, mikä on mielestänne ihanan kaupan salaisuus?

Ps. Joko olet lukenut Inspiroivat naiset-sarjan hyvinvointi-teemaisen ensimmäisen osan? Se löytyy täältä.
*

Saatat pitää myös

10 Kommentit

Niina 15 syyskuun, 2016 - 12:49 pm

Tulin blogitekstiin facebookin linkistä, joten olin jo valmiiksi innoissan, että saan lukea hieman lisää Miadesignista! Tein vasta tällä viikolla ensimmäisen tilaukseni sieltä, mutta jo silloin avajaisten aikaan oli jokseenkin samanlaisia ajatuksia tästä liikkeestä, kuin kirjoituksessasi tuli esiin. Nämä naiset ovat onnistuneet luomaan jotain niin raikasta ja houkuttelevaa, että ei voi kuin ihailla! Sen vaikutelman saa tänne kauas Turkuunlähinnä heidän kuviensa kautta ”ympäri somea”. Laitoinkin heille tilaukseni yhteydessä omat toiveeni tuotemerkeistä, joita luulin heiltä saavan, ne kun istuisi heidän imagoonsa mielestäni oikein hyvin. Joten näiden toteutumista odotellessa.. Itsekin sisustusliikkeen perustaneena (nyt heinäkuussa avasin lastenhuoneiden sisustus/lifestyleliike Li’l Decorin, kivijalkamyymälän ja verkkokaupan Turussa) tiedän, että siihen mielikuvaan, joka asiakkailla syntyy liikkeestä, täytyy todella paneutua. Ei ole itsestäänselvää, että asiakas saa hyvän mielikuvan, vaikka tuotteet olisi kuinka ihania. Liikkeen tunnelma on todella tärkeä minulle itselleni asiakkaana, ja olipa ostokseni pieni tai suuri niin haluan että saan hyvää palvelua! Joten: hyvän/ihanan (sisustus)liikkeen salaisuus on ehdottomasti siinä persoonassa joka asiakkaita palvelee! Menee hieman tunteisiin, mutta jos olen jonkun haaveen toteuttanut ja ostanut sen joltain kylmäkiskoiselta tyypiltä, se jää mieleen ja enää se haaveeni ei olekaan niin ihana.

Reply
Kerttu / Modernisti Kodikas 20 syyskuun, 2016 - 11:09 pm

Hei! Kiva kuulla, että tykkäsit! Onnea myös sinun yrityksellesi, luulen että rakkaus ”lajiin” eli sisustamiseen ja asiakaspalveluun ovat ne salaisuudet <3

Reply
Katja/Valkoisen vuoren rinteillä 15 syyskuun, 2016 - 8:31 pm

Ihana Mia ja Annukka <3 Liike näyttää tosi symppikseltä!

Reply
Kerttu / Modernisti Kodikas 20 syyskuun, 2016 - 11:09 pm

Kannattaa vierailla, kun Oulussa piipahtaa! <3

Reply
zubi 15 syyskuun, 2016 - 9:16 pm

Paljon on tosi ihania ja inspiroivia kuvia näkynyt tästä liikkeestä somessa. Itse tilasin kerran verkkokaupasta ja olin kyllä tosi tyytyväinen. Sain jo ennakkoon tiedustellessani erään tuotteen saatavuutta ihanan lämminhenkistä palvelua ja tuotteet saapuivat kauniisti pakattuina käsin kirjoitetun kiitosviestin kera. Ihana asiakaskokemus! Ehdottomasti menen käymään liikkeessä, jos Oulussa lähiaikoina pääsen käymään.

Reply
Kerttu / Modernisti Kodikas 20 syyskuun, 2016 - 11:10 pm

Tuo käsinkirjoitettu pieni viesti on aivan ihana lisä tilauksessa! Liike on tosi kaunis, kannattaa vierailla jos Ouluun menee 🙂

Reply
maeri 16 syyskuun, 2016 - 9:02 am

Ihana kirjoitus! Eikä tarvi edes oululainen olla sillä tytöillä toimii myös erittäin sujuva verkkokauppa! 🙂

Reply
Kerttu / Modernisti Kodikas 20 syyskuun, 2016 - 11:11 pm

Verkkokauppa toimii todella hyvin! Tein torstaina illalla tilauksen ja se oli maanantaina Jyväskylässä <3

Reply
Tiina 18 syyskuun, 2016 - 10:47 pm

MIA Design on aivan ihastuttava kauppa ja tytöt tekevät työtään täydellä sydämellä. Näin oululaisena on ilo, että olemme saaneet sen kaupunkiin 🙂

Reply
Kerttu / Modernisti Kodikas 20 syyskuun, 2016 - 11:11 pm

Näitä kivijalkaputiikkeja pitää vaalia, ei ole itsestäänselvyys että sellaisia on <3

Reply

Jätä kommentti