Marmorihuumaa

by Kerttu

 

2014-10-12

Viikonloppuna sisustuskauppoja silmäillessäni kiinnitin huomiota erään trendin yliotteeseen: marmoria on joka paikassa! Erityisesti H&M Homen liike oli oikeaan trendien ilotulotusta; marmorin lisäksi esillä ovat näyttävästi kupari ja muut metallisävyt sekä toisessa laidassa luonnollisen ryppyiset pellavatekstiilit. Marmori on parhaimmillaan aitona materiaalina ja pieninä ripauksina, mutta nyt tämä pinta valtaa myös tekstiilit! Enkä vaan voinut sille mitään, että pyörittelin marmorikuviosta tyynynpäällistä käsissäni aika pitkään. Se voisi näyttää hyvältä yksiväristen sisustustyynyjen kaverina harmaalla sohvalla…  Ilmeisesti talven trendikkäin sävy on tumma marmori, sillä valon väheneminen tuo syvemmät sävyt sisustukseen.

1. Marble-seinäkello, Menu, EC Design Shop
2. Tyynynpäällinen, H&M Home
3. Sisustuskynttilä, H&M Home
4. Pöytäliina, H&M Home
5. Leikkuulauta, House Doctor
6. Pahvirasit, H&M Home

Tältä erää jätin marmoritekstiilit kauppaan. Pyrin välttämään kaikenlaisia heräteostoksia ja vaikka H&M Homen tuotteet eivät olet hinnalla pilattuja, en halua kotiini mitään vain ostamisen ilosta. Vaikka trendilistoilla tämä hitti onkin keikkunut jo pitkään, ansaitsee marmorihuuman syventäminen oman harkintansa. Onko huippu jo saavutettu vai jääkö klassikko elämään?

Mitä mieltä olet marmorista -mummolanaikaista hupatusta vai trendien säihkyvien kärki? 

Saatat pitää myös

19 Kommentit

Elina 13 lokakuun, 2014 - 3:13 pm

Minä en tykkää marmorista yhtään, vaikka se onkin nyt sisustuksessa aika pinnalla. Yhdet marmoriset tuikkukupit meillä on joskus vuosia sitten ollut ja ne on mennyt muuton yhteydessä kohti kaatopaikkaa.

Reply
modernistikodikas 13 lokakuun, 2014 - 8:34 pm

Tämä onkin juttu, joka jakaa vahvasti mielipiteet . Vähän kuin homejuusto! 😀

Reply
Krisse 13 lokakuun, 2014 - 3:24 pm

En ole minäkään ihastunut marmoriin. Minun puolestani saavat jäädä kauppojen hyllyille.

Reply
modernistikodikas 13 lokakuun, 2014 - 8:35 pm

Onneksi kaikkien ei tarvitse innostua kaikista trendeistä! 🙂

Reply
Syhi/syhinä-blogi 13 lokakuun, 2014 - 3:38 pm

Eilen ostin puhelimeen marmorikuosiset kuoret 😀 Olisin ostanut valkoiset, mutta kaupassa vaalein oli juurikin marmori. Sisustuksesta ei vielä marmoria löydy, mutta ei se yökötyskään ole, eli saattaapi joku päivä Syhinäänkin päätyä.

Reply
modernistikodikas 13 lokakuun, 2014 - 8:35 pm

Niitä marmorikuoria olen nähtyt muutamalla tutulla, hienot! Voisin ottaa itsekin 🙂

Reply
Minna 13 lokakuun, 2014 - 4:08 pm

Kyllä en tykkää marmorista ollenkaan, mutta onneksi sitä ei ole pakko hankkia ja kun mä en osta mitään marmorikuosisia juttuja, niin ne, jotka niistä tykkäävät, saavat sitten minunkin osuuden ja kaikki ovat tyytyväisiä. 🙂
Mukavaa viikkoa!
-Minna

Reply
modernistikodikas 13 lokakuun, 2014 - 8:36 pm

Tämä oli hyvin ja tyhjentävästi sanottu 🙂 Kiitos Minna!

Reply
Heidi K 13 lokakuun, 2014 - 4:15 pm

Ei ole minulle oikein marmori kolahtanut koskaan vaikka niin pinnalla nyt onkin. Luulen että meidän puolesta ne saa jäädä kauppaan.

Reply
modernistikodikas 13 lokakuun, 2014 - 8:36 pm

Aika monta ääntä jo marmorin vastustajilta 😀

Reply
Tuija/formfollowsfunction 13 lokakuun, 2014 - 4:20 pm

Harkitusti tykkään. Koska olen elänyt aikuisikäisenä jo yhden marmorikauden, huomaan pitäväni vain ”päivitetystä” marmorista. En lämpene niille kirpparien 80-luvun pyöreäreunaisille tuikkukupeille (se kolmen setti oli muuten Yves Rocherin meikkien kylkiäislahjana 80-luvulla) enkä tykkää liioin niistä pyöristetty reunaisista juustotarjottimista, mutta esim. HAY:n teräreunaiset tarjottimet ja mortteli iskevät kyllä. Olen aiemminkin huomannut saman itsestäni, en lämpene sellaisenaan asioille jotka olen jo ikään kuin käyttänyt kertaalleen. Esim. pastelleissa lohenpunainen tai minttu ovat ehdoton no no, mutta nuden sävyinen dusty pink tai vaalea harmaanvihreä taas kelpaavat, koska ne ovat minulle tuoreita. Outoja on nämä mielenliikkeet mulla 🙂

Reply
modernistikodikas 13 lokakuun, 2014 - 8:38 pm

Nyt kun se noin sanoit, ajatuksesi on helppo allekirjoittaa! Minulla on vähän sama esim. tumman sinisen kanssa. Se on nyt trendiväri, mutta koska olen elänyt niin vahvan sinisen kauden, en missään nimessä halua sitä tällä hetkeä kotiini (ainakaan mitenkään vahvaan rooliin sisustuksessa).

Reply
Sanna 13 lokakuun, 2014 - 5:17 pm

Ikiklassikko puuttui sun listasta, sitä se on 😉

Reply
modernistikodikas 13 lokakuun, 2014 - 8:38 pm

Onhan se klassikko! Mutta tämä klassikko nauttii nyt erityissuosiota 🙂

Reply
Sanna/Vanilija 13 lokakuun, 2014 - 6:47 pm

Pieninä määrinä ihan ok 🙂

Reply
modernistikodikas 13 lokakuun, 2014 - 8:38 pm

Samaa mieltä! 🙂

Reply
Satu 14 lokakuun, 2014 - 12:34 am

Minulla on ”pakostakin” kotona marmoria usean vanhanaikaisen marmoritakan muodossa (musta, harmaa, kuparinruskea…) joten en edes kaipaa sitä sen enempää mutta nyt tarkemmin ajateltuna esimerkiksi harmaa marmorikynttilä pöydällä huoneessa missä harmaa takia on, voisi olla aika style…

Reply
Mimosan kotona 14 lokakuun, 2014 - 5:26 pm

Minä liputan marmorin puolesta. Sopivina annoksina se antaa kivan säväyksen sisustukseen. Mielestäni marmori sopii hyvin yhteen monen materiaalin kanssa esim. metallin, betonin ja puun. Myös pastellisävyihin yhdistettynä se tuo hauskan tuulahduksen suoraan 80-luvulta.
Yritän aina kirppiksillä käydessäni bongata marmorijuttuja, mutta tähän mennessä vain pari tuikkukippoa on tarttunut mukaani. Helsingin seudulla tarjontaa on sen sijaan paljon ja siskoni onkin tehnyt marmorilöytöjä minun puolestani. Viimeksi hän toi minulle tummanharmaita tuikkukippoja ja suloiset suola- ja pippurisirottimet. Voisin kuvitella käyttäväni marmoria sisustuksessa myös isommissa pinnoissa esim. takan edustalla kipinäsuojana lattialla tai kahvipöydän tasona.

Reply
modernistikodikas 16 lokakuun, 2014 - 7:31 pm

No se olisi kyllä style! Tuo marmoritakka kuulostaa mielenkiintoiselta 🙂

Reply

Jätä kommentti