Maailman kaunein esine

by Kerttu
Form Follows Function -blogin Tuija pisti hienon, mutta ihan mahdottoman haasteen, jossa pitäisi nimetä maailman kaunein esine. Kaikki ensiksi mieleen juolahtaneet huonekalut tuntuivat todella junteilta, mielikuvituksettomilta, yleisiltä, arvattavilta, tavallisilta ja jotenkin niin vaikeilta määritellä. Samaan aikaan haaste tuntuu tärkeältä ja kiehtovalta, sillä sen tavoitteena on nostaa esiin kaunista designia.

”Nostetaanpa  esille yksi  kaluste, valaisin tai sisustusesine, joka ei esiinny jokapäiväisissä postauksissa ja koitetaan laajentaa kauneus- ja designkäsitystämme. Annetaan tilaa upeille kalusteille, myös niille vähemmän tunnetuille tai tällä hetkellä unohduksissa oleville.  Mitään muita kriteereitä esineelle en sen tarkemmin määrittele. Se voi olla niin klassikko menneiltä vuosikymmeniltä, kuin isoisäsi itse tekemä kaluste tai mitä tahansa siltä väliltä. Mikä tahansa esine tai kaluste, joka ansaitsisi, ei sen enempää eikä vähempää, kuin maininnan ”Maailman kaunein esine”. Hiukan mahtipontista ja liioiteltua, mutta menköön.”

Itsehän olen blogikliseiden kuningatar, sillä meiltä löytyy niin monta blogimaailman klassikkoa. Stockholm Rand-matto, Hayn Tray-pöytä, Koskisen Block-valaisin, Aarnion Tuplakupla-valaisin, Eamesin DSW-tuoli, String-hylly ja niin edelleen. Juuri tästä syystä halusin ottaa tämän haasteen vastaan. Ajatukset eivät laajene muuten kun niitä aktiivisesti laajentamalla. Pieni piiri pyörii ja välillä on mukavaa saada verkkokalvoille jotain uutta ja erilaista. Mutta kuinka vaikeaa se voikaan olla?

Useamman päivän ajan mielessäni on kuitenkin kummitellut yksi tuoli: Arne Jaconsenin suunnittelema Egg-tuoli. Sen pyöreä muotoilu on todella kaunis. Tuoli on ajaton ja se sopii ihan minne vain: moderniin, romanttiseen, minimalistiseen, futuristiseen tai jopa perinteiseen sisustukseen. En tiedä, voinko sanoa sen olevan maailman kaunein, en varmastikaan. Mutta superhieno se on. Noin viiden tonnin lähtöhintalappu pitää sen pois yleisimpien kalusteiden listalta.

Klassikko, joka ei kuole koskaan.

Heitän haasteen eteenpäin seuraaville blogeille:

Char and the city
All I ever wanted is here
Inspired by love
Image black and white
Valkoinen harmaja
Muoti mielessä

Mikä on teidän mielestänne maailman kaunein esine?

Kuvat täältä, täältä, täältä ja täältä.

Saatat pitää myös

0 Kommentti

Sanna InspiredByLove 17 huhtikuun, 2013 - 5:37 pm

Egg on upea!! Mun kollega osti juuri tuollaisen nahkaisen.. auts! 😀 Itse haaveilen kankaisesta. Se on seuraavana hankinta(haave)listalla. 🙂 Tulee sitten meidän PK22-tuolien kaveriksi.

Reply
Sanna InspiredByLove 17 huhtikuun, 2013 - 5:41 pm

Ai minutkin on haastettu!! Jee!! Kiva 😀

Reply
Kerttu / Modernisti Kodikas 17 huhtikuun, 2013 - 9:17 pm

Kankainen kelpaisi tännekin oikein mainiosti! Olisihan se ihan ikuinen huonekalu 🙂 Ja kyllä, sinut on haastettu! Innolla odotan valintaasi 🙂

Reply
Laura/NauravaNappi 17 huhtikuun, 2013 - 6:02 pm

Itse olen pitkään haaveillut tuosta Ikean matosta, mutta Ikealla se näytti jotenkin niin kellertävältä se luonnonvalkoinen ja kuitenkin blogikuvissa ne on kaikilla niin valkoisen näköinen. Onko se oikeasti käytössä luonnossa semmoinen tosi kellertävä? Ja siis käytiin Haaparannan Ikealla, missä sama matto maksoi jostain syystä satasen enemmän kuin Suomessa, niin jäi ostamatta…

Reply
Anonymous 17 huhtikuun, 2013 - 6:27 pm

Meillä on Rand ja voin omasta puolestani sanoa, että se ei ole luonnossa/aidossa tilassa kodin lattialla lainkaan niin kellertävä, kuin miltä ehkä kaupan keinovalossa näyttää. Itse olen värisävyistä todella tarkka, eikä minulle ota lainkaan silmään, että olisi kellertävä. Riippuu tietysti myös siitä, mitä muita värejä samassa ympäristössä on, mutta omaan silmään sävy on korkeintaan vanilja. Tietysti, jos tilassa on kaikki muu täysin vitivalkoista, korostuu vaalean osan kermaisuus varmasti. Koskaanhan villamattoa ei saa puhtaanvalkoisena.

Meidän matto on siitä aiemmasta tuotannosta, ennen valtaisaa suosiota. Yhden seikan huomasin kerran Ikeassa käydessäni -nimittäin omaan silmääni matto näytti jotenkin laadullisesti paljon huonommalta kuin meidän matto, jotenkin ”lirulta”. Liekö sitten laadusta jo tingitty, kun tietävät, että kuitenkin myydään loppuun heti, kun kauppaan tulevat…

Reply
Kerttu / Modernisti Kodikas 17 huhtikuun, 2013 - 9:20 pm

Samaa mieltä kun anonyymi. Villamatto ei koskaan ole ihan supervalkea ja riippuu aika paljon ympäristöstä, miltä väri näyttää. Meilä ei ole tässä talossa yhtään perusvalkoista seinää, joten sävy näyttää meillä tosi valkoiselta. Onpa kumma juttu, että Haaparannassa on niin eri hinnat!

Ja tuo laatuasia voi olla hyvinkin totta. Liukueste on maton alla ihan ehdoton, muuten kyllä se kyllä pyörii lattialla tai on rutussa.

Reply
Laura/NauravaNappi 19 huhtikuun, 2013 - 11:07 am

Siis ihmettelin itsekin sitä, että se ero ei voinut edes kurssierolla selittyä koska oli niin iso. No, ehkä saan joskus sen vielä hommattua Suomen puolelta 🙂 Ja tosiaan kaupan keinovalossa järkytyin siit keltaisuudesta, että ehkä se valo vaan hämäs…

Reply
Saija 17 huhtikuun, 2013 - 6:07 pm

Egg tuoli on minun sisustushaaveiden ykkönen, aivan ihana tuoli. Voi kun sellaisen joskus saisi, mutta hintalappu on kyllä aika karkoittava tekijä.

Reply
Kerttu / Modernisti Kodikas 17 huhtikuun, 2013 - 9:21 pm

HIntalappu on kyllä aika jäätävä. Mutta jotkut unelmat on tehty toteutettaviksikin 😉

Reply
Sanna InspiredByLove 17 huhtikuun, 2013 - 10:53 pm

Vepsäläisellähän tulee aina välillä noita 60 kk kuluton ja koroton rahoituskampanjoita, näin ollen 5000e kankaisen saa 83e/kuussa ja nahkaisen n. 10000e 166e/kuussa. Eli ilman mitään kuluja, korkoja ja aloitusmaksuja. Jos todella unelmoi jostain, niin ei mielestäni 83e kuussa ole ollenkaan paha :))

Reply
lanttuleikkuri 18 huhtikuun, 2013 - 11:17 am

Siis apua ! Oikeestiko ? En tajunnutkaan että nahkainen maksaa noin paljon, huh !

5 v maksais 166 euroa kuussa. Hmm. menee mietintään, luultavasti vaan sille asteelle.

Reply
mehtäemäntä 17 huhtikuun, 2013 - 7:09 pm

siis mie en tykkää ko.tuolista yhtään. en tiedä mikä ihme siinä mättää, mutta olen aina inhonnu kyseistä kalustetta :/

Reply
Kerttu / Modernisti Kodikas 17 huhtikuun, 2013 - 9:22 pm

Kaikki ei pidä samoista asioista, ei siinä varmaan sen kummemmasta ole kyse 🙂

Reply
Tuija 17 huhtikuun, 2013 - 7:17 pm

Mahtavaa Kerttu. Haasteen pirullisuus on juuri siinä, että jos olisin pyytänyt valitsemaan kauniin esineen, ei siihen olisi kukaan paneutunut samalla pieteetillä kuin nyt. Maailman kauneinta on pakko miettiä hetken pidempään. Pitää perustella itselleen ja vertailla, jolloin ei tule hätiköityä päätöksen teossa.
Muna-tuoli on minustakin ansainnut paikkansa tällä listalla. Ruskea, nahkainen olisi minun valintani!
Odotan niin innolla, mitä kaikkea bloggaajat valitsevat tämän haasteen tuloksena. Kiitos Kerttu, kun osallistuit <3

P.S.Erityisesti täytyy kehua vielä, että olet löytänyt kauniita interiöörikuvia.

Reply
Kerttu / Modernisti Kodikas 17 huhtikuun, 2013 - 9:24 pm

Kiitos Tuija hienosta haasteesta! Tätä oli mielenkiintoista miettiä ja haasteellisuudesta vain plussaa!

Reply
Cinnabaria 17 huhtikuun, 2013 - 7:48 pm

Egg-tuoli ON kaunis! <3 Eli todella hyvä valinta siis. Tosin minun haavelistani kärjessä keikkuu eri tuoli. 😉

Reply
Kerttu / Modernisti Kodikas 17 huhtikuun, 2013 - 9:26 pm

Oikea kaunotar! Mikäs tuoli sinulla keikkuu listallasi? Nappaahan tästä haaste mukaan ja paljasta!

Reply
zubi 17 huhtikuun, 2013 - 9:06 pm

Egg on kyllä tosi kaunis ja kuulemma unelmahyvä istua. Myös Swan-tuoli on tosi upea ja vähän samaa tyyliä ehkä: http://www.vepsalainen.com/fi/tuotteet/lepotuolit/swan-tuoli/

Mutta siis maailman kaunein esine, ei sellaista VOI valita! Ehkä jos oma lapsi joskus valmistaa/sunnittelee jonkun hienon esineen, niin se voisi yltää moiselle sijalle.

Reply
Kerttu / Modernisti Kodikas 17 huhtikuun, 2013 - 9:27 pm

Kävin tänään Vepsäläisellä muissa asioissa ja hetken fiilistelin Eggissä istuen, ihana on! Swan on toinen kaunotar, sitäkin pohdin tähän. Joo, ei voi valita yhtä, se on selvää. PItää olla joku todella henkilökohtainen suhde esineeseen, jotta se saa sen tittelin <3

Reply
LadyBlue 17 huhtikuun, 2013 - 9:12 pm

Minuun ei iske ihan täysillä, mutta valkoinen versio ei oikeastaan ole hullumpi 😉

Reply
LadyBlue 17 huhtikuun, 2013 - 9:14 pm

Niin ja tervetuloa osallistumaan arvontaan blogissani 🙂
http://ladyblueisinthehouse.blogspot.fi/

Reply
Kerttu / Modernisti Kodikas 17 huhtikuun, 2013 - 9:28 pm

Valkoinen on todella kaunis. Ja kiitos, täytyy tulla piipahtamaan blogissasi 🙂

Reply
suvi m 17 huhtikuun, 2013 - 9:23 pm

Kiitti haasteesta! 🙂 Arne Jacobsen on yksi lempparisuunnittelijoistani, eli oikein hyvin kolahtaa minunkin makuuni tämä tuoli.

Aloin juuri rustaamaan postausta, sillä sain ”nakin” myös Tuijalta ”Form follows function” -blogista.

Reply
Kerttu / Modernisti Kodikas 17 huhtikuun, 2013 - 9:29 pm

Innolla odotan sinun postaustasi aiheesta! En muistanutkaan, että Tuija jo ehti jakaa sinullekin haasteen, mutta pääasia että kuulemme Suvin Suosikin <3

Reply
IMAGE black and white 17 huhtikuun, 2013 - 9:57 pm

Voi kiitos vain ihana. 🙂 Ja arvaappas mikä olisi ollut mun vastaus? No tuo munanen juurikin… 😉 Meillä tää telepatia pelaa, samoja juttuja kelaillaan, tämän päivän postaukset (Kartell) ja tuo ihanainen tuoli. <3
No, mä mietin, että ikä olisi maailman toiseksi ihanin tuote.

Reply
Kerttu / Modernisti Kodikas 18 huhtikuun, 2013 - 5:16 pm

Samoilla raiteilla kulkevat ajatukset 🙂 Kerro nyt ihmeessä sitten se toiseksi kaunein, heh!

Reply
By J 17 huhtikuun, 2013 - 10:08 pm

Munatuoli on kyllä mahtava, ystävälläni sitä valkoisena aina ihailen! Jacobsenin muitakin tuotteita kelpuuttaisin meille. Mutta huh miten vaikea haaste, liian monta kaunista olemassa! Omani menisi varmasti valaisimien tai tuolien suuntaan.

Reply
Kerttu / Modernisti Kodikas 18 huhtikuun, 2013 - 5:16 pm

Todella vaikea haaste, mutta ehkä juuri siksi niin kiehtova! Valkoinen Egg-kuulostaa upealta 🙂

Reply
lanttuleikkuri 18 huhtikuun, 2013 - 11:20 am

Mä olen saanut todella kauniin lipaston isovanhempien kodista ja se on oikeesti maailman kaunein huonekalu. Mutta koska tilanpuutteen takia lipasto on anoppilassa lainassa, enkä voi laittaa kuvaa kaunottaresta, pitää valita kakkossuosikki, joka on tietenkin muna-tuoli. Tietenkin.
Nahkainen ilman muuta houkuttaisi mutta 10.tonnia en voisi saada kokoon, luultavasti ikinä. 166 euroa kuussa olisi paljon parempi vaihtoehto, mutta sekin kerkeis 60 kk aikana tympimään. Tosin tuoli ei koskaan.

Mä kun luin kommenttejasi ihmettelin missä tray on ja vau, olet löytänyt hyvän paikan. Suorastaan tehty siihen.

Reply
Kerttu / Modernisti Kodikas 18 huhtikuun, 2013 - 5:18 pm

Perintohuonekalut ovat usein tunnearvonsa vuoksi niitä kauneimpa ja hyvä niin 🙂 Kauneus tulee usein tarinasta ja ainutlaatuisuudesta. 10 000 euroa nojatuolista on kyllä valtavasti, vaikkakin ikuinen sijoitus varmasti. Tray sopii meillä paikoilleen kun nakutettu. Ostin sen ennen muuttoa ja onneksi täydellinen paikka löytyi helposti.

Reply
Petra Puistolassa 18 huhtikuun, 2013 - 7:39 pm

Todella kaunis valinta! Olisin itsekin voinut poimia saman kaikkien maailman ihanien esineiden joukosta. Tämä on kyllä todella haastava haaste, kauneudellakin on niin monta muotoa.

Reply
Kerttu / Modernisti Kodikas 19 huhtikuun, 2013 - 9:14 am

Tarkemmin tätä pohdittuani tulin siihen lopputulokseen, että tuon kauneimman tittelin voi saada vain sellaine esine, johon omistajalleen on muodostunut henkilökohtainen suhde. Siis jotain muistoja tai merkityksiä. Egg on kyllä todellinen kaunotar ja ajaton klassikko 🙂

Reply
Anna 18 huhtikuun, 2013 - 8:35 pm

Kyllä mä lähden täysin samalle linjalle, Egg-tuoli on mulle se täydellinen, maailman kaunein kaluste. Mulla on dilemma värin päättämisen kanssa. Säästöpossu, jonka kyljessä on ollut jo hyvän tovin egg-tuolin kuva kirittämässä kolikkojen kilinää, alkaa olla täynnä. Kohta en enää pysy housuissani kun marssin sen tilaamaan. Mutta se väri…

Reply
Kerttu / Modernisti Kodikas 19 huhtikuun, 2013 - 9:15 am

Vau, siis sinä todella saat oman Egg-tuolin! Upeaa, kyllä ahkeruus ja säästäminen palkitaan. Ja kyllä joitakin unelmia pitää uskaltaa toteuttaa. Nostan sulle hattua!

Reply
Mika Heinonen 7 helmikuun, 2017 - 1:58 am

Marcel Breuerin Wassily-tuoli 1925. Mulla on sellainen.

Reply

Jätä kommentti