Leikkimökin sisustus

by Kerttu
Tämän postauksen voisi aloittaa pitkillä selittelyillä siitä, miten kaikki ei ole ihan valmista. Samaa asiaa selitellessäni kesällä Esittelyssä moderni leikkimökkimme-postauksessa sain palautetta ”relaa nainen”-hengessä, ja olen minä kyllä relannutkin 😉 Paneloinnit ja maalaukset puuttuvat ja sisustuksessakin on vain ne olleellisimmat. Mutta  mökki on jo kesän palvellut ihanissa kotileikeissä, joten saa se kestää blogiesittelyäkin. 
Neljävuotiaalla tyttärelläni oli sisustukselle  kaksi väritoivetta: kultaa ja vaaleanpunaista. Itse halusin kierrättää ja  tuunata mahdollisimman paljon. Sisustuksen kultainen lanka on ollut lapsen toiveet ja rennosti ottaminen. Tässä vaiheessa voin sanoa, että tavoitteissa onnistuttiin. Naapurilta ostettu pöytäryhmä oli alunperin kirkkaanpunainen. Hiomisen jälkeen maalasin pöydän ja tuolit ensin valkoisiksi. Tuolit saivat kultasprayn ylleen. Ystävältä saadut pikkujakkarat olivat puunvärisiä ja myös ne on hiottu ja spraymaalattu. Matto on neidin isoisoisän löytö kirpputorilta.  

Kesän aikana teimme tyttösen kanssa pari kirpparikierrosta ja bongailimme yhdessä löytöjä leikkimökkiin. Pöytäliinakangas maksoi euron ja pahvinen kerrosvati saman verran. Pienet posliinilautaset ovat oman äitini lapsuudesta. Lähes ainoita uutena ostettuja juttuja ovat Ikean pehmohedelmät. 

Isovaari löysi kirppikselta myös suloisen ja hyväkuntoisen lastennojatuolin leikkimökkiin. Vasta kuvasta huomasin, että pikkuneiti oli ehtinyt käydä ryppäämässä kankaan mökin siivouksen ja valokuvauksen väliin jääneinä minuutteina 😉 Emma-vauva nukkuu Isoisän puulelujen kehdossa. 

Isot ikkunat tarjoavat valoa leikkeihin. Ennen lastenhuoneessa ollut Hello Kitty-leikkihella on siirtynyt mökkiin. Kirppikseltä löysimme myös muoviastioita, jotka niin ikään saivat kullanvärin ylleen. Pitäähän sitä nyt keittiössä olla kultaiset kattilat 😉 Hellan vieressä on vanha yöpöytäni, jonka hyllyillä on astioita ja leikkiruokaa. Tästä on hyvä jatkaa sisustusta, tulossa on valkoisen sisämaalin lisäksi mm.  tekstiilejä, hylly ja  naulakko. 

Terassilla on vanha korituoli ja käyttämätön cooleri pääsi toimittamaan kukka-astian virkaa. Hiekkalaatikko tehtiin ihan leikkimökin viereen ja puun sijaan se rakennettin kiviharkoista. Luultavasti leikkimökin käyttöikä on hiekkistä pidempi, joten tähän voi tehdä kukkaistutuksia siinä vaiheessa, kun lapiohommat eivät enää kiinnosta. 

Vähän haikeudella neidin kanssa laitettin mökkiä syyskuntoon. Nyt ei oikein ole enää optimaaliset leikkimökkikelit, kun syksy tuo tullessaan lisävaatekertoja ja kuraisia ulkovaatteita. Monenmonta ihanaa leikkiä on tässä pikkuisessa talossa jo leikitty. Leikkimökki on siis tyttömme papan suunnittelema ja rakentama. Kokoa sillä on 2 x 3 metriä.  Se on konstailematon ja isot korkeat ikkunat antavat sille modernia ulkonäköä. 
Ensi kesänä taas touhut jatkuvat niin tyttärellä kuin äidilläkin <3

Saatat pitää myös

0 Kommentti

Anonymous 24 syyskuun, 2013 - 4:12 pm

Ihana leikkipaikka!

Reply
Kerttu / Modernisti Kodikas 24 syyskuun, 2013 - 11:25 pm

Kiitos, kullä siellä kelpaa touhuta!

Reply
Viivi / Valkoinen Soihtu 24 syyskuun, 2013 - 5:24 pm

Hyvä siitä tulee:)! Nyt jo näyttää kauniilta!

Minullakin on leikkimökkipostaus tuolla odottelemassa vielä keskeneräisenä…jospa saisin sen tässä ennen talven tuloa julkaistuakin:D Parhaat leikkimökkikelit on kyllä jo takanapäin ja pitäisi pikkuhiljaa laittaa mökki talviteloille.

Reply
Kerttu / Modernisti Kodikas 24 syyskuun, 2013 - 11:26 pm

Pikkuhiljaa valmista 🙂 Lupasin tämän postauksen joskus kesällä lukijalle ja halusin lupauksen lunastaa, vaikka sesonki onkin jo vähän ohi. Laitahan sinäkin postausta vaan tulemaan 🙂

Reply
Blogi Vanilija 24 syyskuun, 2013 - 8:23 pm

Ihana mökki. Mukavaa kun pikku neiti on itse saanut olla mukana värien valinnoissa ym.
Täällä on varmasti mukavaa leikkiä

t.Sanna

Reply
Kerttu / Modernisti Kodikas 24 syyskuun, 2013 - 11:28 pm

Voit uskoa, että jos minä olisin saanut päättää, olisi lopputulos ollut ihan erilainen 😉 Mutta enhän minä siellä mökissä aikaani vietä, joten aikuisen maun mukaan sisustaminen olisi ollut vähän pölhöä. Tytät tykkää ja se on pääasia!

Reply
Anonymous 24 syyskuun, 2013 - 8:47 pm

Voi, tätä postausta olen odottanut koko kesän! 🙂 ihana että kuitenkin päätit julkaista vaikkei vielä kaikki olekkaan valmista, kiitos siitä 🙂 mökki on kerrassaan suloinen ja vaikuttaa myös toimivalta 🙂 ihania aarteita on isovaari löytänyt ja tosi hyvä idea tuo hiekkalaatikon jatkokäyttö 🙂

– P –

Reply
Kerttu / Modernisti Kodikas 24 syyskuun, 2013 - 11:29 pm

Kiva kuulla P, sinulle taisin tämän postauksen joskus kesällä luvatakin 🙂 Tässä se nyt sitten on, kiva että tykkäsit! Ensi kesänä sitten lisää ja vähän viimeistellympää, tämä oli enemmän välivaiheen kuvaus 🙂

Reply
Möly Koppa 24 syyskuun, 2013 - 9:48 pm

On kyllä söpö. <3

Reply
Kerttu / Modernisti Kodikas 24 syyskuun, 2013 - 11:30 pm

Kiitos Möly Koppa!

Reply
Milarca 26 syyskuun, 2013 - 7:22 pm

Ihana mökki. Mahtavaa kun se on laitettu yhdessä lapsen kanssa juuri lapsen näköiseksi 🙂 meillä kävi kyllä niin että äiti taisi olla se päällepäsmäri…

Reply
Rouva G 30 syyskuun, 2013 - 3:33 pm

Hei jee, täällähän ne tuunatut lastehuonekalut olikin. Muistelinkin, että olit tehnyt itsekin jotain vastaavanlaista. 🙂

| mustikkasmoothie.blogspot.com |

Reply

Jätä kommentti