Lähtölaskenta syksyyn

by Kerttu

Eilen illalla lasten nukahdettua astelin terassille, kuten lähes jokaisena kesäiltana olen tehnyt. Jokin oli toisin. Vastassa oli illan pimeys, eikä puoli yhdentoista aikaan enää kajastanut valoa taivaanrannasta. On päästettävä irti valoisista illoista ja asennoiduttava siihen, että lähtölaskenta syksyyn on alkanut.

Onneksi syksy tuo tullessaan myös paljon ihania juttuja. Kesäaikana tulee ostettua vähemmän kukkakimppuja, mutta syksyn ja arjen tullen perjantaipuskaperinne astuu taas voimaan. Viikkosiivouksen jälkeen tuntuu hyvältä laittaa kauniit kukat maljakkoon ja laskeutua pariin vapaapäivään. Hämärät illat kuin käskevät laittamaan tulen kynttilöihin.

Meillä on juhlahumuinen viikonloppu, sillä huomenna juhlimme tyttären 8-vuotissynttäreitä. Niitä varten hain Minnan Ruusupuusta vielä vahvasti kesäisen ja tyttömäisen herkän kimpun. Sen päätähtinä on daaliat, joiden saatavuus ja laatu ovat näin loppukesästä hyviä. Sen kavereina on eustomaa, neilikkaa, tähtiputkea, törmäkukkaa, maksaruohoa ja taskuruohoa.

Onneksi on elokuu. Se on kuin pehmeä lasku arkeen lämpimine, vaikkakin hämärtyvine iltoineen. Auringon paistaessa tuntuu kesältä ja loppuillan viileys kertoo, että mikään ei ole ikuista. Siinä terassilla villasukat jalassa muistutan taas itselleni, että hetkessä eläminen ei ole vain lifestyle-valmentajien höpötystä, vaan avain onnelliseen elämään. Pidän tiukasti kiinni kesän rippeistä.

Ps. Instagramissa @modernistikodikas-tilillä on käynnissä ihana Balmuir-arvonta.

*kimppu saatu

Saatat pitää myös

7 Kommentit

Viivi 5 elokuun, 2017 - 9:28 pm

Hei, hei, ei vielä, ei vielä tähyillä syksyyn. Kyllä elokuu on selkeästi kesää. Tosin tämä on tuntunut kovin satunnaisesti kesältä, sillä kylmiä ilmoja on ollut luvattoman paljon. Mutta vielä puutarhat kukoistaa, kesäkukat ovat parhaimmillaan, marjat kypsyvät ja pimenevät illat ovat myös kesää. Vaikka koulut alkavat ei kesä ole loppu. Muutenkin lyhyttä kesäämme lyhentää tuo alituinen syksyn rummuttaminen jo elokuun alussa. Ja arvatkaas kenellä alkoi juuri kesäloma?

Reply
Kerttu / Modernisti Kodikas 5 elokuun, 2017 - 10:31 pm

Olet kyllä ihan oikeassa! Jotenkin vain tuo illan pimeys pääsi minut yllättämään, ja ehkäpä se että oikeastaan joka päivä sataa tekee syksyfiilistä. Elokuu on ihana kuukausi, mutta vähän jo henkisesti on tuo seuraava vuodenaikakin mielessä 🙂 Ihanaa KESÄlomaa ja nauti, toivotaan että saataisiin vielä joku hellejakso tähän loppukesään <3

Reply
Maitoviiksi 6 elokuun, 2017 - 6:18 am

Viime päivät on tosiaan ollut jo syksy ilmassa. Yritän jotenkin unohtaa sen, jotta jaksaisi taas pitkän syksyn ja talven. Onneksi kimppusi vielä näyttää keveän kesäiseltä.

Reply
Kerttu / Modernisti Kodikas 7 elokuun, 2017 - 9:26 pm

Kyllä tänäänkin syksyn oikein haistoi ilmassa.. Jospa koulujen alku toisi vielä yhden lämpöaallon 🙂

Reply
Anu 7 elokuun, 2017 - 7:07 pm

Ihanan hempeä kimppu!
Mun kesä on mennyt jotenkin ihan huomaamatta ohi. Elokuussa on jo syksyn makua ja valitettavasti seuraava kesä on liian kaukana. Toivotaan elokuulle lämpimiä ja aurinkoisia säitä, että saataisi vähän jatkoaikaa tälle kesälle.

Reply
Kerttu / Modernisti Kodikas 7 elokuun, 2017 - 9:27 pm

Toivotaan, kyllä niitä kesäisiä päiviä on vielä tultava! Ja sitten otetaan ilo irti rannoilla ja jätskikioskeilla, jotta jaksetaan syksy ja talvi 🙂

Reply
Maria 8 elokuun, 2017 - 2:30 pm

Mukaan kilpailuun 🙂

Reply

Jätä kommentti