Kurkistus viime vuoden joulukotiimme

by Kerttu

Marraskuu tuo tullessaan joulufiilistelyt- ja valmistelut. En ole koskaan ollut sitä sorttia, joka aloittaa joulunvieton yli kuukautta ennen aattoa, mutta uskon siihen, että valon juhla tuo iloa ihan tavalliseen arkeen. Marraskuun Divaani-lehti pullisteli ihania jouluideoita, joista inspiroituneena kaivoin arkistosta viime vuoden joulukuviamme.

joulu 8

Kuten eilen kerroin, teimme viime vuonna teimme lomamatkan etelään ja palasimme lumettomaan Suomeen viikkoa ennen joulua. Vaikka aurinkoloma oli ihana, en oikein ennen sitä osannut valmistella joulua ja matkan jälkeen tulikin jo vähän kiire. Joulukortit jäivät viime vuonna ensi kertaa lähettämättä ja se harmitti minua oikeasti, niillä kun on niin mukava muistaa läheisiä. Tänä vuonna idea korteille kypsyy vielä mielessä, mutta pidän huolta, että kortit lähtevät 🙂

joulu

Viime vuoden joulukoti oli myös hyvin yksinkertainen koristuksiltaan. Aito kuusi kuuluu meidän jouluumme, on joka vuosi yhtä ihanaa kun mummo ja pappa tuovat kuusen meille mökkimetsästä.  Luulen, että tänä vuonna minimalistinen ote vaihtuu  vähän runsaampaan lookiin.

joulu2

Jouluun kuuluu sekä elävää tulta että kausivaloja. Takan päällä oli Annon paperinen tähti, tänä vuonna se voisi löytää myös paikkansa ikkunasta.

joulu3

Tekstiileissä esillä oli pehmeitä ja runsaita materiaaleja, taljat tietysti kuuluvat jouluun.

joulu4

Ja kynttiöitä, paljon kynttilöitä! Tämän kynttilänjalan löysin kirpputorilla ja maalasin spray-maalilla valkoiseksi. Olisikin kiva tehdä ennen joulua uusi kirppiskierros erityisesti kynttiläaarteita silmällä pitäen.

joulu5

Jouluun kuuluu oleellisena joulusauna. Siihen valmistaudutaan lähinnä saunan perusteellisella pesulla, joka tehdään hyvissä ajoin ennen joulunpyhiä. Se olisi sitä vihoviimeistä stressin keräämistä, että konttaisin lauteiden alla aatonaattona kuuraamassa nurkkia :D.

joulu6

Olen myös päättänyt hankkia suurimman osan joululahjoista nyt marraskuussa,  jolloin tohottaminen kaupossa jää vähemmälle joulun alla. Sellaisia pieniä jouluvalmisteluita on mukavaa tehdä pikkuhiljaa. Tunnelma kohoaa ja marras-joulukuun vaihteessa voi alkaa leipomaan pipareita ja joulutorttuja. En ole täydellinen emäntä joulunakaan, enkä halua ottaa juhlasta isoa stressiä. Tehdään se, mikä hyvältä tuntuu ja jätetään muu pois. Siinä on aika hyvä resepti jouluvalmisteluille 🙂

joulu7

Tänä vuonna mietin, että ostaisimmeko tyttären huoneeseen pienen joulukuusen, jonka hän saisi jo hyvissä ajoin ennen oikean kuusen saapumista koristella. Sinne hän voisi sitten laittaa ne omasta mielestään kauneimmat pinkit glitterkoristeet sun muut enkelivalot, joita niuho mamma ei meinaa huolia olohuoneen kuuseen 😀 Vaikka todellisuudessa se joulumieli- ja tunnelma syntyvät jostain ihan muusta, kun täydellisesti mätsäävistä koristeista.

joulu10

Hauskaa on myös, että tänä vuonna terassilasituksen ansioista pääsen koristelemaan myös terassia. Saapa nähdä, mitä sinne keksin.

Kylläpäs alkoi tämän jutun kirjoituksen aikana tehdä mieli laittaa Michael Bubble soimaan ja kattaa pöytään mieli glögiä ja pipareita 😉 Illaksi on luvattu tänne Keski-Suomeen kunnon lumipyryä, joten tunnelma alkaa olla kohta kohdallaan. Joko siellä on antauduttu jouluajatuksille vai odotteletko vielä jonkin aikaan? 

Saatat pitää myös

8 Kommentit

Heidi/Checklist 6 marraskuun, 2014 - 7:09 pm

Taidan olla fiilistelyissä hieman sinua pidemmällä; ) Postasin juuri kunnon fiilistelyä siitä, että kuuntelin juurikin sitä Michael Bubleta tänään töistä päästyäni. Hieman maahan jäänyt valkoinen loska lienee toiminut sytyttäjänä… 🙂

Reply
modernistikodikas 10 marraskuun, 2014 - 8:21 pm

Kyllä minäkin tuossa marraskuun loppupuolellella jo pistän jouluvaihteen silmään 🙂 Mutta totta, lumi tuo kyllä tunnelmaa, jota tässä hommassa tarvitaan!

Reply
Marita 6 marraskuun, 2014 - 8:33 pm

Kannatan ehdottomasti tytöllenne omaa joulukuusta 🙂 Meillä lapset ovat saaneet koristella itse yläkerran joulukuusen. Siitä ei olekaan sitten paljon oksia näkynyt 😀 mutta pääasia että lapset saavat käyttää luovuuttaan. Myös äiti haluaa nauttia kuusen koristelusta ja minun heiniä onkin sitten alakerran kuusi 😉

Reply
modernistikodikas 10 marraskuun, 2014 - 8:21 pm

Kuulostaa oikein hyvältä työnjaolta! Taidan napata mallin meillekin 🙂

Reply
Alisa // More precious than gold 6 marraskuun, 2014 - 9:22 pm

Wau, teillä on upean näköinen koti ja tosi tyylikäs joulu viime vuonna. Oletko jo ajatellut värejä tälle joululle?

Reply
modernistikodikas 10 marraskuun, 2014 - 8:22 pm

Kiitos Alisa! En ole varma väreistä, mutta pienissä määrissä metsän vihreä houkuttelee 🙂

Reply
Jonna 10 marraskuun, 2014 - 11:37 am

Aivan ihania kuvia!!

Reply
modernistikodikas 10 marraskuun, 2014 - 8:22 pm

Lämmin kiitos Jonna!

Reply

Jätä kommentti