Koristeet ja kattaukset – inspiraatiota pääsiäiseen

by Kerttu
Koristeet ja kattaukset – inspiraatiota pääsiäiseen

Minä alan olla jo oikein sujuvasti kevätfiiliksissä. Juttelin eilen Instassa siitä, kuinka pidänkään uusista aluista. Pidän maanantaista, tammikuusta ja elokuusta, koska ne tuntuvat aina uuden aikakauden aluilta. Pidän erityisesti keväästä, jolloin luonto tekee ns. hurjan remontin, valkoisesta pinnasta päivitetään koko setti koko väriloistollaan. Ai että! Ja pidän siitä, että kaikki on hollilla, mutta vielä edessä. Nytkin näen, kuinka vesipisarat putoavat terassille ja pikkuhiljaa kinokset pienenevät.

Ihana, ihana kevät!

Koristeet ja kattaukset – inspiraatiota pääsiäiseen

Ensi viikolla on yksi vuoden ihanimmista juhlista, pääsiäinen! Se on perheaikaa, hyvää ruokaa ja hillitysti koristeita ja aivan hillittömästi suklaamunia. Kukapa ei sellaisesta juhlasta pitäisi? Kaikki turha suorittaminen ja stressi loistavat poissaolollaan. Muutaman päivän breikki tulee myös sopivaan saumaan.

Kaivoin omasta blogiarkistosta pääsiäisten tunnelmia. Hirmuisen näppärä tapa esimerkiksi hahmottaa sitä, millaisia pääsiäiskoristeita omistaa. Samalla ajattelin tehdä koonnin näistä moderniin ja skandinaaviseen makuun sopivasta pääsiäistunnelmista, jos vaikka jokin inspiksen siemen tarttuisi jollekin matkaan.

Ensin muutamia simppeleitä kattauksia. Miten pienellä jujulla saa hauskaa sesonkitunnelmaa aikaiseksi! Tarvitset vain valkoisen kangasservetin ja pätkän kaunista narua.

Pupu-kattaus onnistuu kääräisemällä keitetty kananmukana servetin sisään ja käärimällä korvat pystyyn.

Vaikka en keltaisen ystävä juuri olekaan, piristyy narsissin oksalla kattaus kummasti!

Pajunkissat sopivat kauniisti kattaukseen, eikä maksa mitään.

Käärimällä servetti pystyyn, saa söpön pupunkorvakattaukset.

Pajunkissat ovat klassikko, jokohan ne kukkivat? Talvi on aika paljon pidemmällä tänä vuonna, mutta eiköhän plussakelit pian houkuttele kissat esille.

Yhä helpommin löytää myös neutraaleja koristeita vaikka ihan markettien valikoimasta. Tässä edellisen vuoden musta, valkoharmaat koristeet. Tänä vuonna bongasin kauniita pastelllivärejä.

Meidän pääsiäiseen kuuluuu myös virpomista ja lasten tekemiä koristeita, ne kaivellaan esiin hieman lähempänä h-hetkeä. Virpomisoksien kanssa edessä on todennäköisesti joka vuotinen klassikko; lapset jaksavat tehdä kolme oksaa ja äiti askartelee loput 30. Pitääkin muistaa ostaa askarteluviini viikonlopulle!

Jotain hyvää pitää toki leipoakin. Muutama vuosi sitten oli rumissa muffinsseissa suloisia pääsiäiskoristeita. Lapset olivat innoissaan tästä matalan kynnyksen pääsiäisherkusta.

Tänä vuonna haaveissa on jokin keväinen ja värikäskin kukkakimppu. Eiköhän se tunnelma lähde siitä muotoutumaan!

Millaiset koristeet sinulla kuuluu pääsiäiseen? Vai innostutko laittamaan kotia pääsiäiseen lainkaan? 

Saatat pitää myös

1 Kommentti

MildE79 23 maaliskuun, 2021 - 3:05 pm

Emme juurikaan laita pääsiäistä. Tapana on syödä sisarusporukalla jonkun kotona- se on kiva perinne.

Reply

Jätä kommentti