Kokemuksia Woodnotesin paperinarumatosta

by Kerttu

Yksi onnistuneimpia sisustusostoksiani tähän kotiin on ollut olohuoneemme matto. Ritva Puotilan Woodnotesille suunnittelema Avenue on täyttänyt heittämällä kaikki sille annetut odotukset.  Kriteerit olivat kovat, mutta toisaalta olin myös valmis panostamaan kodin paraatipaikalla olevaan tekstiiliin. Koiraperheessä en halunnut mattoa, jossa joka ikinen karva näkyy huutomerkkinä metrien päähän. Halusin maton olevan helposti imuroitava ja ryhdikäs, sellainen jonka päällä voi koota palapeliä tai pelata lautapeliä. Karvalankamatto oli jo koettu, nyt kaipasin kevyempää ja modernimpaa ilmettä. Sainkin blogini lukijalta kysymyksen matosta arkikäytössä:

”Nyt, kun matto on jo kotiutunut ja tullut pidemmän ajan kuluessa osaksi arkeanne, mitä olet tykännyt Woodnotesistanne? Kävin katselemassa koepaloja liikkeessä ja paperinarupinta tuntui aika kovalta. Kaikki värit ovat kauniita ja pinta hyvin ryhdikäs ja rytmikäs, mutta tuo ”kovuus” mietityttää lapsiperheemme käytössä. Mutta kovin kauniita ovat :)”

IMG_4568

 

Makuasioitahan kaikki on. Tietenkään paperinarumatto ei ole se pehmein ja upottavin vaihtoehto, joten jos sellaista etsii niin suosittelen jatkamaan silmäilyä 😉 Toisaalta, tästä matosta ei tarvitse lapsiperheessä kaivaa etsiä pudonneita rusinoita tai pikkulegoja. Woodnotesin matot ovat käsitelty lianhylkimisaiheella, joka ehkäisee lian imeitymistä tekstiiliin.  Yleispuhdistukseksi riittää imurointi, pölyjä voi pyyhkiä nihkeällä rätillä kuteen suuntaisesti. Mikäli matto pitää pestä, siihen suositellaan höyrypesulaitetta.

Matto on ollut meillä yhtäjaksoisesti lattialla lokakuusta 2013, eikä se ole mennyt yhtään miksikään. Käytännössä emme ole tehneet sille muuta kuin imuroinnin normaalin viikkosiivouksen yhteydessä. Silmää se miellyttää edelleen yhtä paljon kuin ostohetkellä. Arvostan myös sitä, että matto on jämäkkää tekoa ja pysyy paikoillaan. Meidän matossamme on sentin puuvillakantti reunoilla ja sen pohjattu huovalla. Mukavaa on myös, että maton pohjassa olevassa nahkapaikassa lukee ”made in Finland”.

Tähän sisustusostokseen on siis helppoa olla tyytyväinen ja yhtä helppoa on suositella Woodnotesin mattoja eteenpäin. Kyseessä ei ole halvin vaihtoehto, mutta toisaalta jos etsii helppokäyttöistä, trendien vaihteluita ja kulutuksen kestävää tekstiiliä kodin lattialle, niin siihen kannattaa panostaa.

Mitkä kriteerit teillä vallitsevat matto-ostoksilla?

Saatat pitää myös

9 Kommentit

Maija 21 tammikuun, 2015 - 11:50 am

Matto on ihana, mutta minua mietityttää tahranpoisto..Vaikka omat lapset eivät saakaan ruoan kanssa juoksennella pitkin olohuonetta ja osaavat pestä kätensä suklaapiirakan ja mustikan jäljiltä muutamia vain mainitakseni, niin sitten on ne vieraat.. Olin tulla hulluksi kun meillä oli vaalea kangassohva ja vahdin vieraiden lasten käsipesua kun näiden omat vanhemmat eivät korvaansa lotkauttaneet..kaikilla kun ei valitettavasti ole samat säännöt.

Reply
Elina 21 tammikuun, 2015 - 1:56 pm

Meillä suurin kriteeri on maton pestävyys (että sen voi pestä painepesurilla terassilla :D) ja VM-Carpetin Riff-nukkamatto on tälläinen se on kestänyt monta pesua painepesurilla, yhden pesulassa ja nytkin odottelee kevättä että pääsee pesuun terassilla (meillä koira oksentaa aina mattoon ja vauva kans :D) Tuo teidän matto on kyllä kaunis!

Reply
Kerttu / Modernisti Kodikas 25 tammikuun, 2015 - 10:43 am

Heippa Elina! Meillä ihmekyllä matto on pysynyt putipuhtaana, ei ole tarvittu painepesuria 😀 Meillä koira ”onneksi” oksentaa televisiohuoneen matolle, heh. Tosiaan myös leffaherkuttelut tapahtuu eri huoneessa, joten meidän Woodnotes on aika turvallisella paikalla.

Reply
Riituli-moderni valkoinen koti 21 tammikuun, 2015 - 9:01 pm

Upea matto! Meillä on ehkä kaikista työläimmät matot mitä lapsi/koiraperheeseen voi edes ostaa, nimittäin nukkamatot. Ja vielä oikein pitkänukkaiset! Ovathan ne kauniit ja pehmeät, mutta aivan älyttömän työläitä puhdistaa! Itse haaveilen koko ajan helppohoitoisemmista matoista. Varsinkin askon mixed matto saa sydämen sykkimään <3

Reply
Kerttu / Modernisti Kodikas 25 tammikuun, 2015 - 10:44 am

Totta, itsekin välillä mietin mitä kaikkea televisiohuoneen pitkänukkainen matto oikein kätkee sisälleen :/ Tuollainen sileä matto on kyllä helppo pitää puhtaana.

Reply
Satu 21 tammikuun, 2015 - 11:19 pm

Tämä aihe on ollut meillä hetken kans jo pohdinnassa. Itse taidan päätyä formen mattoon. On kotimainen. Värit kauniit ja laatu tuntu kaupassa hyvältä. Ovat selvästi edullisempia kuin woodnotesit. Tarvittaessa saa mmittojen mukaan. Jos jollain on kokemuksia niistä matoista niin mielellään kuulisin.

Reply
Kerttu / Modernisti Kodikas 25 tammikuun, 2015 - 10:45 am

Minulla ei ole kokemusta Formen matoista, mutta varmasti hyvä valinta myös! Woodnoteseistakin saa omien mittojen mukaan tilattua, mutta toki hinta lakaa varsinkin isoimmassa koossa nousta korkealle.

Reply
Kerttu / Modernisti Kodikas 25 tammikuun, 2015 - 10:45 am

lakaa = alkaa 😉

Reply
mikrosementti 10 joulukuun, 2015 - 10:00 am

Mikrosementtimme on kehitetty erilasten materiaalien päällystämiseen, yleensä mikrosementtiä levitetään useampi erittäin ohut kerros.

Reply

Jätä kommentti