Kaunis eteismatto toivottaa tervetulleeksi

by Kerttu
Kaunis eteismatto toivottaa tervetulleeksi
Kaunis eteismatto toivottaa tervetulleeksi

Kaupallinen yhteistyö: VM Carpet 


Tervetuloa jouluiseen kotiin!

Eteistä sanotaan kodin käyntikortiksi, mutta meillä se saattaa olla enemmänkin postimerkki.  Kun tila on kompakti, niin toiminnot ratkaisevat. Yllättävän hyvin toimii pienempikin tila toimii, kun tavaroille on paikkansa, huonekalut sopivat mittasuhteiltaan ja materiaalit toimivat käytännöllisesti.

Eteismaton checklist: 

√ Kestävä materiaali. Luonnonkuidut hylkivät likaa luonnostaan. Juutti ja sisal ja villa ovat  hyviä.

√  Sopivat mitat.  Jos valmismallistosta ei löydy sopivaa, maton voi myös teettää.

√ Kova kulutus. Eteisen matto on kovalla kulutuksella ja siksi sen täytyy kestää imurointia ja pyyhintää.

√  Kurkista pohjalle. Hyvä matto ei liu tai päästä kuraa hetkessä läpi.

√ Värillä on väliä. Mieti, minkä väristä on ulkoa kantautuvat roskat? Beigen ja harmaan sävyt kätkevät parhaiten likaa, ihan tumma ja  valkoinen paljastavat.

 

Kauniin eteismaton löytäminen ei ole helppoa, sanoisinkin että olen pitänyt sitä lähes mahdottomana tehtävänä. Kynnysmaton tehtävä on hyvin selkeä: pysäyttää ulkoa tuleva lika. Mutta koska tämä tekstiili on konkreettisesti sen ensimmäinen kosketus kotiin saapuessa, olisi mukavaa, että sisäänkäynti myös näyttäisi kauniilta.

Hyvä eteismatto on sopivan kokoinen tilaan,  pysyy helposti paikoillaan sekä näppärästi puhdistettava. Parasta on, jos matto on likaa hylkivä, kuten tämä VM Carpetin Elsa-matto.

Eteismatto on ensimmäinen kosketus kotiin saapuessa, joten olisi mukavaa, että sisäänkäynti myös näyttäisi kauniilta.

Elsa-matossa  kalanruotokuvio on toteutettu villalangalla ja paperinarulla. Pohjassa on liukumaton EVAPOLYTEX®, joka tekee matosta ryhdikkään. Pohjausmateriaali sopii kaikille lattiamateriaaleille ja lattialämmitteisiinkin tiloihin. Pohja ei jätä jälkiä lattiaan ja on hajuton ja kierrätettävä.

Maton saa tilattua omilla mitoilla, joka on aivan mahtava asia. Meidän eteiseen ei mitkään valmiskoot olisi sopineetkaan ja näin taitaa olla monessa perheessä. Matto on jämäkkä ja matala eli esimerkiksi jos ovi kulkee maton yli tarvittaessa.

Mattokombo toimii niin, että terassilla ulkopuolella on perinteinen terassimatto, joka stoppaa suurimmat liat ja hiekat. Eteismatto pääsee siis vähän vähemmällä kulutuksella.

Värivaihtoehtoja ovat valkoinen, harmaa, beige ja musta. Meidän matto on harmaa, vaikka beigekin kovasti houkutteli. Ajattelin harmaan sävyn sopivan hyvin ulko-oven sävyyn sekä maastouttavan hiekanmurut mahdollisimman tehokkaasti.

Kodissamme suurin osa matoista on kotimaisen VM Carpetin ja voin vuosien kokemuksella vain lämmöllä suositella. Meillä on kokemusta Hattarasta, Silkkitiestä, Viidasta ja nyt Elsasta ja jokainen on täyttänyt odotukset ja kestänyt hyvin lapsiperheen kulutusta.  Tämä ei toki ole sattumaa, sillä yritys aina panostanut laadukkaaseen kotimaiseen suunnitteluun.

Tänään olikin vuoden lyhyin ja pimein päivä, nyt alkaa valo pikkuhiljaa lisääntymään. Se tuntuu valtavan ihanalta ja tärkeältä, erityisesti tänä vuonna.  Nyt valoa toki tuo eniten lähestyvä aatto ja lapsen laulu: ”Kolme yötä jouluun on…”

Saatat pitää myös

Jätä kommentti