Kauneimmat kotimaiset kotonamme

by Kerttu
Valkoisen Harmajan suloinen Suvi heitti minulle mieleisen haasteen, jonka tarkoituksena on nostaa esiin suomalaista muotoilua. Blogiani enemmän seuraavat tietääkin, että tämä on yksi lempiaiheistani. Viime aikoina olen pitänyt kovia palopuheita kotimaisen designin arvosta ja  sen merkityksestä esimerkiksi työllisyyteeen. Jokaisen sanan takana seison edelleenkin, mutta en lähde itseäni toistamaan. Suvin ohjeet kuuluivat näin: 
Olisi kiinnostavaa kuulla mitkä ovat sisustusbloggareiden uusia suomalaisia lempituotteita?
Mitä uusia suomalaisia designtuotteita kotoasi löytyy tai mistä tuotteesta unelmoit?
Onko lähialueellasi muotoiluosaamista, jota haluaisit tuoda esiin?

Ajattelin, että tässä postauksessa nostan esiin muutamia uudehkoja, meiltä jo löytyviä suomalaisia designbrändejä. Jätetään ikisuosikit Lundia, Artek, Secto Design ja Muurame nyt hetkeksi taka-alalle. Nämä nostot ovat sellaisia, joiden kanssa olen saanut kunnian tehdä blogiyhteistyötä.

Meidän terassilla viihtyy EveryDay-designin sarjapöytä. Terassin valkoiset pöydät ovat kevyet ja graafiset muodoiltaan. Juuri sellaista muotoilua, joka löytää varmasti paikkansa huoneesta riippumatta. Kätevää on myös se, että toisen pöydän voi kääntää ympäri ja siitä tulee lehtiteline.

Everyday Design esitteli Asuntomessuilla uuden tarjoilukärrynsä, joka sympaattisella tyylikkyydellään valtasi palan sydämestäni ja olohuoneestani. Sen päälle on mukava sytyttää kynttilät tai tehdä pieniä asetelmia ja kyytiin mahtuu mojova nippu sisustuslehtiä. 

Puiset pyörät ovat kuin piste iin päälle. Kärryä on helppoa liikuttaa ja aito puu antaa yksiväriselle huonekalulle lämpöä.

Sitten: minä & Morris! Suomalaisen Habitekin Morris-pöytiä on viittä eri kokoa / muotoa ja parhaimmillaan yhdeksää erilaista väriä. Lisäksi pöytää saa mattana tai kiiltävänä. Pöytä toimii yksin, kaksin tai ryhmässä. Meillä on olohuoneessa mattavalkoinen (white matt) numero 4 ja  tyttären huoneessa kiiltävä pinkki (pink purple glossy). 

Tekstiilipuolelta ihastelen 1kertaa2-neulostyynyjä, jotka ovat superpehmeitä ja laadukkaita. Tällä hetkellä elokuvahuoneessa pötköttelevä tyyny houkuttelee rentoutumaan. Mallistosta kerrotaan: Trendit tulevat ja menevät, tuotteita heitetään surutta pois trendien vaihtuessa. Näiden neuleiden parissa ollaan aitojen ja aikaa kestävien asioiden äärellä.

Napatkaahan tästä haaste vastaan Adalmina´s Secret, Inspired by love, Uusi kuu ja Ruuhkavuosi.

Palaan jossain vaiheessa haasteen  pariin haaveilemaan suomalaisista designtuotteista. Kiitoksia kaikille eilisen postauksen Kööpenhamina-vinkeistä, täällä jo matkalaukku odottaa pakkaamista. Jotenkin tyypilliseen tyyliin elän myös reissua edeltävää ”maailma valmiiksi yhdessä päivässä”-syndroomaa 😉 Ruuhkavuodet tiivistyvät ruuhkatunneiksi, mutta viimeistään huomenna Helsinki-Vantaalla huokaisen ja avaan ajatukseni uusille seikkailuille! 

Saatat pitää myös

16 Kommentit

Piia / Pieni talo Helsingissä 11 syyskuun, 2014 - 8:56 pm

Kiitos ja kunnia olla mukana listallasi Kerttu meidän 1kertaa2-malliston kanssa <3! Sinun ja Suvin blogin innoittamana olen hankkinut noita Everyday Designin sarjapöytiä mustana ja valkoisena tulevaan taloomme 🙂

Reply
Kerttu / Modernisti Kodikas 11 syyskuun, 2014 - 9:10 pm

Ihana kuulla, kiitos Piia! Tuo tyyny on ehdoton suosikkini 🙂

Reply
Anonymous 11 syyskuun, 2014 - 9:06 pm

Tyylikkyys ja kauneus (kodikkuudesta puhumattakaan) ei aina vaadi kalliita design-huonekaluja!

Reply
Kerttu / Modernisti Kodikas 11 syyskuun, 2014 - 9:11 pm

Ei tietenkään vaadi. Mutta tämän blogihaasteen tarkoitus oli nostaa esille suomalaisia designtuotteita 🙂

Reply
Venla 11 syyskuun, 2014 - 10:06 pm

Kiitos haasteesta ja haaste on otettu vastaan! Mukavaa reissua! 🙂

Reply
Kerttu / Modernisti Kodikas 14 syyskuun, 2014 - 11:04 pm

Kiva kuulla! Ja kiitos 🙂

Reply
Anonymous 12 syyskuun, 2014 - 8:15 am

Tarjoiluvaunu <3

Reply
Kerttu / Modernisti Kodikas 14 syyskuun, 2014 - 11:04 pm

Se on kyllä hieno!

Reply
Anonymous 12 syyskuun, 2014 - 10:13 pm

Hei Kerttu! Minulla olisi asiaa vähän aiheen vierestä.. olemme remontoimassa keittiötä ja kysyisin sinulta, minkälaiset kaapinovet valitsisit nyt, jos saisit päättää. Olisivatko ne edelleen vedinuralliset vai pomppusalvoilla olevat? En tunnu osaavan päättää. Vedinuralliset vaikuttavat käytännöllisemmältä ratkaisulta mutta täysin pelkistetyt ovet ilman vedinuria taas näyttävät vielä pykälän verran modernimmalta. Kumman sinä valitsisit nyt, kun kokemusta on jo kertynyt?

T: Pike

Reply
Kerttu / Modernisti Kodikas 14 syyskuun, 2014 - 11:06 pm

Moikka! Kiitos kysymyksestä, Pike! En ottaisi pomppusalpoja, vaan mielummin hillityt vedinuralliset. Kurkkaapa Peetan postaus, siellä on yksi kuva unelmien tyylisestä keittiöstä: http://rawdesignblog.blogspot.dk/2014/09/kirppis-myyjaiset-139.html

Reply
Anonymous 15 syyskuun, 2014 - 9:23 pm

Kiitos mielipiteestä, ja linkkivinkistä!

Reply
Anonymous 13 syyskuun, 2014 - 1:11 am

Hei Pike. En ole Kerttu, mutta vastaan oman ja ystäväpiirini ja kuultujenkokemusten perusteella, ettei monikaan suosisi pomppuovia. Niissä on ilmennyt jonkin sortin ongelmia yhdellä jos toisella (viimeisimmät remontit tosin noin 4 v takaa,onkohan jotain muutoksia tekniikkaan tullut?). Osa ei toki tykkää urista ja meillä ainakin haasteeksi tuli saada pieneen keittiöön linjakkaat urat, eli samanlaisia laatikoita (tai feikkejä pinnaltaan), jotta se ura jatkuisi koko linjassa. Käytännöllisyys voitti ja epätasaisiin laatikkoriveihin otettiin ihan kivat vetimet….

Reply
Kerttu / Modernisti Kodikas 14 syyskuun, 2014 - 11:07 pm

Komppaan ajatuksiasi pomppusalpoihin liittyen. Me käytimme tosi paljon aikaa keittiön suunitteluun ja siihen, että kaapit ja laatikostot ovat linjassaan. Lopputulos miellyttää silmää edelleenkin 🙂

Reply
Anonymous 13 syyskuun, 2014 - 2:40 pm

Mahtava postaus – ja kiva, että lähestyt haastetta näiden vielä hieman tuntemattomampien design tuotteiden kanssa! 🙂 Tuo tyyny! <3 Mistä muuten kuvissa näkyvä matto parvekkeella on? Sekin näyttää aivan mielettömän kauniilta 🙂

Reply
Kerttu / Modernisti Kodikas 14 syyskuun, 2014 - 11:10 pm

Suurkiitos! Terassin matto on Hobby Hallilta. Ostin sen kesällä alesta, enkä enää pikaisella googlettamisella löytänyt tuotetta. Olisiko jo poistunut valikoimasta?

Reply
Laura Sorri 17 syyskuun, 2014 - 11:01 am

Kiitos <3. Sydän pakahtuu, kun luen kehujasi!

On ihan pakko vinkata kaapinovista myös. Itse päädyin ”pari remonttia taaksepäin” valitsemaan keittiön yläkaapeiksi hieman korkeammat ovet kuin mitä kaapinrungot ovat. Avatessa sormet laitetaan kaapinoven alle ja vain vedetään. Kaapinrunko on siis noin 2 cm lyhyempi kuin ovi. Näin ei tule sormenjälkiä, avonaisia ovia (yleensä pommpuovissa tapahtuu näin) ja linja on todella yhtenäinen.

Tätä ratkaisua on joillain keittiövalmistajilla tarjolla. Alaosassa ei siis ole erillistä ”avauslistaa”, vaan koko kaapinovi on yhtenäistä pintaa. Itse teetimme mittatilauskeittiön (niin hankalat mitat), joten tämä oli mahdollista.

Reply

Jätä kommentti