Joulu 2014

by Kerttu

Mukavaa tapaninpäivää!

joulu2014-1-3

joulu2014-1-9

Toivottavasti joulunpyhät ovat menneet leppoisissa merkeissä. Me olemme oikeastaan  vasta tänään rauhoittuneet omaan kotiin, sillä vietimme aaton minun perheeni kanssa ja eilisen joulupäivän miehen perheen luona. Joulu on vähän hassu juhla, se tekisi mieli yhtä aikaa syödä ja säästää. Toisaalta rauhallinen kotijoulukin houkuttelisi joskus kokea, mutta kuitenkin se suurin jouluilo syntyy yhdessä olosta isommalla porukalla. Niinpä olemme päätyneet vaihtamaan paikkaa eri päivänä. Onneksi molemmat mummolat ovat lähellä.

joulu2014-1-2

joulu2014-1-7

Pyhäpäiviä olemme viettäneet varsin perinteisesti. Aattona joulurauhan julistuksen jälkeen hautausmaalle ja sieltä joulusaunaan. Naiset saunovat ensin ja miesten löylytellessä katetaan joulupöytä. Sitten istutaan pitkän kaavan mukaan herkkuruokien äärellä. Illalla saapui pukki ja kyllä, olemme olleet ilmeisen kilttejä tänäkin vuonna! Tytär on mahtavassa iässä: lauloi joulupukille ja kiljahteli onnesta avatessaan paketteja. Pari kertaa teki mieli kyllä itsekin hihkua, sen verran onnistuneita lahjoja sain.

joulu2014-1

Tapaninpäivä otettiin vastaan hitaasti omassa kodissa. Joulukuusi on suuri ja komea, aurinkokin paistoi. Pulkkamäestä saimme punaiset posket koko porukalle. Joulusisustus syntyi runsaista ja pehmeistä tekstiileistä, lukuisista kynttilöistä ja valituista koristeista. Tytär on yhä sitä mieltä, että kuusi pitäisi koristella loppuun, sieltä kun puuttuvat hänen mielestään mm. hopeanauhat. Itse pidän hillitysti koristellusta kuusesta ja vaaleista väreistä.

joulu2014-1-6

Nyt tuntuu ihanalta ajatus, että lomaa on edessä vielä reilusti. En tiedä, onko syynä lisääntynyt vapaa-aika vai voimistuvat liikeet vatsassa, mielessä on alkanut yhä enemmän ja enemmän pyöriä tuleva vauva-arki. Se tuntuu kutkuttavalta ja jännittävältä, vaikka ihan ekaa kertaa ei ollakaan asialla. Uskomatonta, että minulla on jäljellä enää kolmisen työviikkoa.

joulu2014-1-5

Ehkä näiden joulun välipäivien onkin hyvä olla positiivinen tilinpäätös menneestä vuodesta. Nyt annan ajatusten rullata ja kehon levätä.

joulu2014-1-4

Ja aurinko! Se todellakin on yhä olemassa tuolla pilvien takana! Joulu jatkuu vielä, ei kiirehditä nyt huomiseen tai ensi viikkoon.

joulu2014-1-8

 Olitko sinä kilttinä? 😉 

Tunnelmallista tapaninpäivää jokaiselle!

Saatat pitää myös

12 Kommentit

Anna 26 joulukuun, 2014 - 4:03 pm

Eikö joulun pitäisi olla lapsiperheissä ennen kaikkea lasten juhla? Miksi et antaisi lapsesi koristella kuusta loppuun niillä nauhoilla? Mitä se olisi sinulta pois? Lapsesi tulisi iloiseksi ja
tuo blogikuusihan on jo nähty. Nyt vaan lapselle hopeanauhat käteen, että hän saa omasta mielestään “kunnon” kuusen. Onhan kotisi hänenkin koti.
Tätä en kirjoita ilkeyksissäni, toivottavasti ymmärrät kirjoitukseni pointin.
Mukavaa joulun jatkoa.

Reply
Kerttu / Modernisti Kodikas 26 joulukuun, 2014 - 5:25 pm

Moikka Anna! Tytär oli jo mummolassa, kun viimeistelin kuusen koristukset. Sitten olimmekin aaton ja joulupäivän sukuloimassa ja tänään kävimme keskustelua hopeanauhoista ennen pulkkailemaan lähtöä. Hyvin lapsentahtisesti on meidän joulumme mennyt, neiti on saanut koristella kuusen molemmissa mummoloissa ja lisäksi hänellä on oma pinkki-kultainen pikkukuusi. Ei siis huolta, että hänen jouluilonsa olisi jäänyt näistä nauhoista kiinni 🙂 Mukavaa joulun jatkoa sinnekin!

Reply
Sanna 26 joulukuun, 2014 - 8:01 pm

Hih, sama hopeanauhakeskustelu käytiin täälläkin, kun neiti näki meillä sellaisia nauhoja olevan. Itse olisin tänä vuonna jättänyt ne laittamatta, mutta niin vain kuusi nauhoitettiin. Tosi kaunis joulukoti teillä on! Mukavia välipäiviä! 🙂

Reply
Kerttu / Modernisti Kodikas 28 joulukuun, 2014 - 10:28 am

Uskoisin, että monen pikkutytön maku on aika paljon runsaampi kuin äidillä 😉 Meillä ainakin laitettasiin ihan kaikki mahdollinen koristus kuuseen ja koristeita on oikeasti aika paljon enemmän kun puuhun mahtuu : Kiitos ja ihanaa joulunajan jatkoa sinnekin!

Reply
Teija 27 joulukuun, 2014 - 3:02 pm

Hei, ihana koti teillä ! Ihastuin tuohon tyynynpääliseen minkä olet saanut lahjaksi, saisikohan tuon ohjeen jostakin ? haluaisin yrittää neuloa sellaisen (tuskin valmistuu milloinkaan 🙂 ) mutta kuitenkin. Rentouttavia välipäiviä, terv teija

Reply
Kerttu / Modernisti Kodikas 28 joulukuun, 2014 - 10:28 am

Kiitos Teija! Minäpä tiedustelen ystävältäni, onko ohje jossain julkisesti olemassa 🙂

Reply
M 5 tammikuun, 2015 - 9:31 pm

Tyyny on mielestäni tehty Saanan ja Ollin Novitalle suunnitteleman neulemallin mukaan. Löytyy täältä! http://www.novita.fi/cms.php?cms_cname=neulemallisivu&nlm_id=96274

Reply
Kerttu / Modernisti Kodikas 5 tammikuun, 2015 - 9:37 pm

Oi kiitos suuresti avusta! Blogillani on vaan ihan mahtavat lukijat <3

Reply
Lanttuleikkuri 28 joulukuun, 2014 - 11:07 pm

Terveisiä Australiasta !
Lämpöä on piisannut enemmän täällä on + puolella kun siellä vst miinuksella.
Kyllä kelpaa.
Itse olen ollut todella tuhma, sillä en saanut yhtään lahjaa aattona. Mieheni sanoi aattona tää matka on joululahja, kun ojensin miehelle ja lapselle paketit. Me ollaan vuosia vietetty kaksin ollessamme jouluja ulkomailla ja aina on ollut jotain avattavaa aattona . Miehet…

Mutta eipä haittaa. Eilen sain kokonaisen päivän itselleni ja vietin sen alueen suurimmassa ostoskeskuksessa, joka on oikeasti todella todella iso ja löysin kaikkea kivaa. Pelkään jo matkalaukun kg puolesta.

Vaikka kotimme onkin ns järjestyksessä , on kuusi aina ylitäynnä.
Vietin lapsuuden joulun mummolassa, jossa oli ikivanhat koristeet ja ne vuosi vuodelta vähenivät, kun palloja meni rikki ja kissat veivät paperisia. Muistan kun surkuttelin sitä aattona, hetken verran.
Omassa kodissa, silloin kun Suomessa ollaan oltu ja kuusi on ollut, olen laittanut kaikki mitä vaan löytyy. Kaukana sisustuksesta, mutta olen mm paljon koristeita ostanut matkoilta, joten kuusi on ollut muistoja täynnä.
Jouluna noudatan orjallisesti ohjetta more is more. Paitsi tänä vuonna. Vähän jäi koristeita ja tullaan vasta loppiaisena kotiin, jolloin ne kerätään jo pois.

Reply
Kerttu / Modernisti Kodikas 30 joulukuun, 2014 - 3:08 pm

Vautsi, Australia! Kiitos terveisistä, mahtaa siellä olla upeaa! Tuo on kyllä sellainen lahja, että ei sen lisäksi muita tarvitakaan 🙂 Ja sitä paitsi kun itse ostaa, tulee takuuvarmasti mieleisiä, heh. Leppoisaa loman jatkoa ja turvallista kotimatkaa, sitten kun sen aika on!

Reply
Krista 29 joulukuun, 2014 - 11:54 pm

Hei, aivan ihanan näkoinen joulusisustus teillä! Ihastuin tuohon olohuoneen mattoon, saanko kysyä, että mistä olet sen hankkinut?

Reply
Kerttu / Modernisti Kodikas 30 joulukuun, 2014 - 3:03 pm

Kiitos paljon Krista! Matto on kotimaisen Woodnotesin Avenue, todella mieluinen ja helppohoitonen ostos 🙂

Reply

Jätä kommentti